![]() |
|
Pensje by stracili, nie opłaca się... im.
|
Taa, pójdziemy za ciosem. Tylko zanim zacznie się kogoś krytykować (nawet jeśli to słuszna krytyka) czy nakładać sankcje to należy sprawdzić stan armii i gotowość do obrony ;).
Idea słuszna, tylko ciekawe co na to towarzysz Władimir. Czytałem, że jakby coś się działo, to na NATO nie mamy co liczyć (zresztą, przed IIWŚ też liczyliśmy na sojusze - każdy wie jak to się skończyło) i będziemy musieli radzić sobie sami. Dlatego przywróciłbym obowiązkowy pobór do wojska - nie na rok, czy dłużej ale na miesiąc-dwa. By obywatele umieli obchodzić się z bronią, wiedzieli jak zachowywać się w razie konfliktu. Dodatkowo w myśl sentencji - "Chcesz pokoju - szykuj się do wojny" zwiększyć wydatki na armię, na sprzęt i szkolenia. Bo żyjemy w takim miejscu na mapie Europy że nie możemy sobie pozwolić na zaniedbania w tej kwestii. |
Przez miesiąc - dwa nikt nikogo niczego nie nauczy w wojsku. Pomysł do niczego.
|
Ale przez trzy nauczy. :taktak:
|
6 miesięcy obowiązkowej służby i potem co jakiś czas szkolenie przypominające co i jak. Albo daj Ludziom dostęp do broni tak jak w USA.
|
Przebijam!
12 miesięcy. |
Poborowi mają się nauczyć strzelać, a nie sami siebie powybijać xD
|
Tak. I na nauczenie się tego niektórym i dwa lata nie starczą.
|
Naród nam niewieścieje. Porównaj sobie fotografie sprzed 40 lat z tymi z dzisiaj. Rafalala kontra Twój dziadek z MP40...
I tak oto dochodzimy od ostrzeliwania wroga MP40 do dawania dupy wrogowi... (a ruskiemu żołdakowi ponoć obojętna płeć). Cytat:
Obama też powinien oddać Pokojową Nagrodę Nobla! :P |
Na szczęście z tego co widzę takich osobników jak wspomniane "Rafalala" jest bardzo mało. Ja sam nie jestem jakimś strongmanem ale formę trzymam :spoko:.
Kumpel kiedyś powiedział, że trzeba mnie zabrać na ASG, to się trochę poduczę jak i co należy robić. Oczywiście nie oddaje to realiów prawdziwego konfliktu ale zawsze coś ;) |
Cytat:
Kolega przy piwie ze swoimi kolegami: - słuchajcie chłopaki, przywiozę nam nowego osła do ostrzelania!! - świetnie, to robimy całodzienny wypad, bo na pewno już nie będzie chciał wrócić. - no to podwójny przydział kulek i CO2! - a on się głupi cieszy ze spotkania:D |
|
@up
Nawiązując do Twojego tematu z horrorami, mało drastycznie to wygląda, jakby ktoś się bawił tymi zdjęciami. Inną sprawą jest ile jeszcze na takie zachowania będziemy zezwalać, przecież to normalne brutalne ludobójstwo. |
Berion, nie scrollowałem do końca, dla mnie zbyt drastyczne, zdecydowanie +18:(
Ale durna poprawność dalej górą... Cytat:
To tak jak Ruscy, w gazetach i TV mówią, że nie prowadzą wojny, wbrew temu co wszyscy obserwatorzy na miejscu widzą. |
To nie ludzie, to s*******ny! Nie rozumiem jak można sie dopuszczać takiego bestialstwa, w imię czego, religii? To chyba jakaś dziwna ta religia, jak pozwala zabijać innych ludzi i to w taki sposób :'( A jeśli nie religia to co? Rozumiem że jak jest wojna to giną ludzie, ale to już jest nieuzasadnione bestialstwo i zezwierzęcenie. :sciana:
Najbardziej zaskoczył (negatywnie) mnie obraz z tym gościem, który ma z tyłu odcięte głowy, i jeszcze się uśmiecha... Jak można mieć nasrane we łbie żeby coś takiego robić, nie potrafię tego pojąć. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:19. |
|