![]() |
|
Ale metody żywcem skopiowane z epoki PRL ;) można powiedzieć że uczniowie przeszli swoich nauczycieli ;)
W sprawie i mediach cytowano jakiegoś dziwnego świadka który podobno wszystko słyszał i widział tylko nie ma go na filmie . aż zacytuje bo w net nic nie ginie;) "Ale zanim psiknęli, jeszcze kopał. Kopnął policjantkę dość mocno, tak, że wypadła jej radiostacja, pałka, jeden z policjantów miał podarty swój mundur służbowy." Prokurator (podobno szczycący się niezależnością), oglądał film z monitoringu, który następnie utajnił , przesłuchiwał świadka, którego na filmie nie ma.... Monitoring z zadymy na plaży z meksykańskimi marynarzami odtajniono w kilka dni jak nie godzin............ale ten był na rękę władzy |
To, że na filmach nie ma świadka nie znaczy, że go nie było.
A w ogóle filmów jest więcej, z różnych kamer i ponoć wynika z nich treść zajścia. Sam fakt utajnienia tych nagrań jest dziwny...ale ponoć będzie odtajniony. Jestem ciekaw, co z tego wyniknie. Nie oceniam tu ani nie osądzam, bo danych brak. A media biją pianę - jak zwykle. |
Oczywiście zbliżał się Halloween i był przebrany za niewidzialnego ducha;)
""Nie jestem w stanie dokładnie powtórzyć, ale wydaje mi się, że najpierw policjant przedstawił się i powiedział ***171;Policja, proszę okazać dowód osobisty***187;. Według mnie mówił to bardzo spokojnie, był miły, w żaden sposób nie prowokował legitymowanego, nie mówił nic niestosownego (***8230;)". - powiedział świadek. Później ***8211; według zeznań taksówkarza ***8211; zanim pierwszy mężczyzna zdążył się wylegitymować, to drugi (śpiący według świadka) "(***8230;) nagle się zerwał i doskoczył do policjanta (***8230;) nic nie powiedział tylko rzucił się na tego funkcjonariusza, chwycił go rękoma za koszulę (***8230;) i zaczął szarpać, jakby chciał go przewrócić". Wydaje mi się, że w trakcie szarpania chciał też tego policjanta uderzyć ręką w głowę, ale on się odchylił (***8230;). Policjant odwrócił się do napastnika przodem, a ten go zaatakował z boku, zaczęła się szarpanina" - mówi taksówkarz. Świadek zeznał, że policjant zdążył krzyknąć "Policja!" lub "Stój policja!". Według taksówkarza funkcjonariusz "zaczął obezwładniać agresora chwytając go od tyłu za szyję. Ten nie reagował, nadal się szarpał, krzyczał". Policjant ***8211; według zeznań świadka ***8211; miał krzyczeć, że to on jest z policji, ale mężczyzna nie reagował. Do akcji włączyła się policjantka, która starała się pomóc swojemu koledze, ale atakujący się im wyszarpywał. "Widząc co się dzieje, podbiegłem z innym taksówkarzami do tego policjanta i zapytałem, czy mu pomóc ***8211; obaj leżeli wtedy na chodniku". Policjant odpowiedział, że sobie poradzi. "Leżał na plecach, napastnika miał na sobie, trzymał go rękoma za szyję. W tym momencie na sygnale podjechał drugi radiowóz. Policjanci podbiegli do szarpiącego się mężczyzny z policjantem. "Trzymali mu nogi, drugi chciał założyć dźwignię na rękę. Napastnik wtedy zaczął ich kopać, jestem pewien, że kopnął policjantkę w tułów i rękę, tak mocno, że wypadła jej radiostacja. Kopał wszystkich, krzyczał". Zdaniem taksówkarza policjanci prosili go o uspokojenie się, ale napastnik nie reagował. Następnie na miejsce przyjechało dwóch kolejnych policjantów. Jak twierdzi taksówkarz, mieli oni pomóc w obezwładnieniu mężczyzny, bo ten wpadł w furię i sześć osób nie mogło nad nim zapanować. Jeden z policjantów, którzy dojechali na miejsce, miał użyć gazu i dopiero wtedy mężczyzna się uspokoił. Wtedy też policjanci założyli mu na ręce kajdanki. W międzyczasie na miejscu miał pojawić się czwarty radiowóz. Zdaniem świadka, w obezwładnieniu mężczyzny policjantom pomagał także jeden z ochroniarzy z innego klubu. Dobiegł do nich wtedy, gdy policjanci leżeli z posłem na chodniku. Według świadka, całe zajście nie trwało dłużej niż 7 minut. Taksówkarz zeznał, że mężczyzna miał otarcia na twarzy, leciała mu krew - jednak nie wie skąd. Jak twierdzi, mężczyzna odniósł obrażenia, bo wyrywał się policjantom i się z nimi szarpał. Po założeniu kajdanek policjanci przeprowadzili go do radiowozu. Świadek mówił, że jeden z policjantów miał rozerwaną koszulę i brudny mundur. Jak twierdzi, jeszcze zanim policjanci odjechali spod klubu, słyszał jak rozmawiali między sobą, że zatrzymany mężczyzna ma być posłem. http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kra...al,367434.html |
lol2 |
Wipler sam pewnie nic nie pamięta, albo mu się zdaje że coś pamięta.
A świadek nie wiem, na ile wiarygodny bo nie znamy treści nagrań monitoringu. Ja sobie myślę, że jeśli w niedługim czasie nie ujawnią nagrań, to świadek jest dęty i tylko na potrzeby propagandy. Jeśli jego słowa są prawdziwe, to za chwilę powinny go uwiarygodnić ujawnione nagrania. A w ogóle, to pewnie za chwilę sprawa znowu ucichnie i nikogo to nie będzie interesować. Tak się jeszcze zastanawiam nad jednym. Jeśli naszym krajem rządzą tej klasy politycy, to o czym to właściwie świadczy? Już pomijam ten akurat przypadek, bo przecież były inne wcześniej (a choćby Hofman, Pałys, Janowski i wielu innych). Niby różni ludzie, różne partie, a prymitywizm i słoma z butów wali na odległość. Naprawdę nie stać nas na ludzi na poziomie na takich stołkach? :sciana: |
Naród chce chleba i igrzysk, skandali żeby miał się czym zająć. Wybierają tych, którzy im się "z mordy" podobają.
A potem mamy skutki :ysz: |
Cytat:
Wyrok na Wiplera został wydany jak dobrze się człowiek zastanowi zanim ktokolwiek przejrzał monitoring ***8211;za równo przez rządzących\ propagandzistów z mediów\policję . Z tegoż względu wszystkie następne posunięcia zostały podporządkowane obronie tego co wcześniej ustalono . Gdyby monitoring potwierdził te ustalenia w ciągu paru godzin byłby w sieci i w mediach z lawiną komentarzy propagandzistów. Ale nie potwierdził a wręcz obala ***8211;więc utajniono filmik a usłużna reżimowa prokuratura prowadzi śledztwo w stylu lat 50-dziesiątych-mając obywateli za kretynów. Zauważ że prokurator prowadzący ma nadzór paru szczebli ***8211;pod wnioskiem o uchylenie immunitetu podpisał się prokurator generalny po zapoznaniu z aktami . Nie znalazła się ani jedna odważna i uczciwa osoba w policji \prokuraturze czy dziennikarz który przeciwstawiłby się kretyńskim ustaleniom tego śledztwa i sposobem jego prowadzenia. Zobacz co się stało jak zorientowały się sabaki że stłukli posła ***8211;nie mogli go na dołek zamknąć na 48 h***8211;chcieli go sprzedać bez dokumentów jak bezdomnego dla izby wytrzeźwień ***8211;ale tam ktoś przytomny przestraszył się w jakim stanie skatowanego gościa przywieźli ***8211; i nie przyjęli go i od razu zabrali go policji i do szpitala zabrali. Pomyśl co by się stało jak to byłbyś Ty albo ja na jego miejscu czyli zwykła szara myszka- dostalibyśmy po 2 ~3 lata w zawiasach za napaść na policjanta \stawianie oporu\groźby karalne itp. itd.plus koszty sądowe i grzywnę z 5000~10000zł plus nawiązki dla psów za straty moralne albo cielesne albo materialne (mundury ,guziki) tylko na podstawie zeznań bandytów w mundurach. Na pewno nie było by nam wesoło gdy nas tak potraktowała reżimowa milicja i prokuratura z sądem . |
Fajne jest zestawienie "świadka" TVN z monitoringiem - kłamstwo obnażone.
Cytat:
Prawdopodobieństwo, że wyciek nastąpił ze strony Wiplera jest spore, bo on na tym zyskuje. Z drugiej strony on przecież od samego początku domagał się upublicznienia tego, co zarejestrowały kamery. To właśnie mataczenie policji od samego początku mogło najbardziej przekonywać do wersji Wiplera. |
Straszne zamieszanie, a policja pewnie szykuje się na bicie faszystów 11 listopada.
|
Wielka Zadyma 11.11 pewnie skończy się spaloną tęczą, spalonymi radiowozami, kostkami chodnikowymi na asfalcie i krajobrazem jak po wojnie :rotfl:
Czasami jest mi wstyd za tych *****i którzy rozwalają skądinąd słuszną inicjatywę jaką jest Marsz... |
Też jest mi za nich wstyd, szczególnie za tych po cywilnemu. :w00t:
|
To znaczy?
|
To znaczy że edowi wstyd. :zawstydz:
|
Po cywilnemu. :taktak:
|
"Świadkowi" TVN naprawiono głos. :D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:42. |
|