![]() |
|
Bo wieje od niej tandeta, jakosc jest jaka jest a trwalosc koloru zerowa.
|
Czyli jaka jest ta jakość? U mnie na podwórku już chyba z 10 lat leży jakby wczoraj położona (może trochę bledsza, ale nie kruszy się a codziennie rozjeżdżają ją parkingowe samochody).
|
Światowy Kongres Żydów zgłasza pretensje do "złotego pociągu"
http://wiadomosci.dziennik.pl/histor...-w-polsce.html Było do przewidzenia, co za nacja walutowa. :haha: |
Cytat:
Wiem cos o tym bo ukladalem sam u sasiada, jezdza po tym busy juz 11 lat i jest dalej stol. Problem jest taki, ze firmy ukladaja po lebkach, byle zrobic metry i klasc juz gdzie indziej. Na slasku dochodzi do tego praca terenu i za chwile mamy fale dunaju. Choc to glownie wlasnie przez byle jakie ukladanie. |
U mnie na ulicy po kilkunastu latach jest lekkie pofalowanie miejscami, tragedii nie ma, kładli solidnie, wybrali ziemię dość głęboko, nasypali tłucznia, uklepali jak trzeba walcem z wibracjami, aż w domu kinkiety ze ścian wypadały. :D Trochę musieli po kilku latach wymienić z powodu solenia, kawałek też poprawili na gwarancji, bo się pofalował, tam gdzie poszło najmniej tłucznia jak poziomowali. (spartolili wybieracze ziemi). U mnie jest taki teren, że po wykopaniu dziury na metr jest żółty miałki piasek polodowcowy, był używany w czasie budowy, nawet do tynków.
|
Koste bauma na tluczniu kladli?
|
Czyli jednak nie jest obciachowa tylko źle ułożona. ;]
|
Cytat:
|
No i niech sobie go sami rozminują. :taktak:
=========== Jakiś mądry prawnik (czy cuś) w telewizorni gadał, że zgodnie z międzynarodowym prawem cokolwiek w tym pociągu jest - należy do skarbu państwa. Amen. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Demek, kładli na piachu, dwa rodzaje tłucznia pod spód, najpierw grubszy, później drobny. Chodniki kładli na podsypce cementowej, może być, ale wjazdy tak samo i wjeżdżające do mnie ciężarówki z drewnem zrobiły koleiny.
|
Na podsypce cementowej to sie granit uklada... ;-)
Generalnie dobrze zawibrowane podloze jest trwale i nawet sporadyczne ciezarowki nie powinny nic zrobic. |
Lata temu to było, złe założenia przyjęli. ;)
Jutro sfocę. |
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:58. |
|