Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

joujoujou 17.09.2015 17:48

Żeby Eda ogarnąć trzeba mieć bardzo długie ręce. :D

demek 17.09.2015 17:31

Gadalismy o BRD a schodzimy na problemy komunikacyjne.
Nie ogarniam Cie :hmm:

ed hunter 17.09.2015 17:23

Tak, źle bo nie za wolno, źle bo PARALIŻ!!! Nic korków nie zmniejsza, robią się wielogodzinne zatory, już się bufet dawno wycofał z tych pomysłów, ale spalony most załatwił sprawę. Tylko cwaniactwem polegającym na znajomości topografii miasta można gdzieś jakoś szybciej dotrzeć, korzystając z bocznych uliczek, oczywiście ku uciesze mieszkańców. Oczywiście mówię o szczytach, ale te zaczynają się po 6 rano, przerwa 10:30 - 12:30, no i do 19 masakra, czasami dłużej.

demek 17.09.2015 17:06

Jarson
Mozesz podac przyklady?

Edu
Czego niby nie rozumie? Pomysly glupie wg Ciebie uplynniaja ruch i zmniejszaja korki...ale to zle bo za wolno :wow: Ale chwila...jak jest wieksza dopuszczalna to sie jedzie wolniej...zdaje sie, ze Ty nie rozumiesz.

PS
Rozumiem, ze kilka lat temu na kurs poszedlem bo sram pieniedzmi i nie mialem co z nimi zrobic.

ed hunter 17.09.2015 17:04

Axel Springer wycofuje się z rosyjskiego rynku

Cytat:

Axel Springer po ponad 10 latach wycofuje się z Rosji. Powodem jest kontrowersyjna ustawa o mediach, która ogranicza udziały inwestorów zagranicznych w kapitale zakładowym spółek medialnych w Rosji do 20 proc.
http://biznes.interia.pl/media/news/...u,2164613,5058

ed hunter 17.09.2015 16:27

Widzę, że nic nie łapiesz, no trudno, poczekamy, aż zaczniesz samochodem jeździć. :D

Jarson 17.09.2015 16:27

Tak sobie jeżdżę po Polsce dość sporo i nie mam wątpliwości, że poprawa bezpieczeństwa również czasem nie ma nic wspólnego z poprawą bezpieczeństwa.

demek 17.09.2015 16:15

Poprawienie komfortu kierowcow i umozliwienie im przelotu na czerwonym nie ma nic wspolnego z poprawa bezpieczenstwa.

ed hunter 17.09.2015 15:55

Nie wiem, może, ale zwiększająca komfort kierowców, a co chociażby za tym idzie, bezpieczeństwo. Nie ma nic gorszego, niż w****iony na drodze.

demek 17.09.2015 15:36

Sekundniki to jedna z rzeczy pogorszajacych BRD.

ed hunter 17.09.2015 15:25

Ależ ja nie mam nic przeciwko ograniczeniom prędkości jakie są, ale w****ia mnie ustawienie świateł tak, że na każdych stoisz. Byłem niedawno w Płocku, nie dość, że jak załapiesz zieloną falę, to przelecisz na niej zgodnie z przepisami 1/3 miasta (a to bardzo rozległe miasto), to jeszcze taka prosta rzecz jest, jak sekundniki odliczające do zmiany, jedziesz spokojnie, bo wiesz, że nie wsypiesz się nagle na pomarańczowe, możesz planować wjazd, lub nie na zapchane skrzyżowanie, masz czas na wrzucenie biegu i ruszenie równo z zielonym. No, ale to Płock, nie Warszawa. :]
Warszawa stoi teraz w kompletnym paraliżu, jak dojdzie do tego taka awaria jak wczoraj, to lepiej porzucić samochód i pójść piechotą. Z miast które znam, to gorzej niż w Warszawie, jeździ się tylko w Łodzi.

demek 17.09.2015 15:17

40 kmh, ponizej tego juz nie ma znaczenia, liczba sie niewiele zmienia. Im wieksza dopuszczalna tym mniej samochodow przejezdza, tym wieksze korki.

Rozumiem, chcesz stac w korkach, wolno Ci. Inni chyba nie chca...

ed hunter 17.09.2015 15:11

30 km, tak myślę, ale to nie powód, żeby ruch spowalniać na siłę.

demek 17.09.2015 15:08

Hmmmm
Zycze Ci zebys zaliczyl 10% komisji BRD co ja, wydal 10% opinii o projektach co ja, a na koniec zebys wypisal 3% uwag do tych projektow co ja :D
Nie zycze Ci spotkania betonow jakich czasami mozna uswiadczyc na komisjach :)

Zadam Ci tez jedno pytanie, nie szukaj odpowiedz w internecie, odpowiedz sam, tak jak myslisz, ze to bedzie prawidlowa odpowiedz.
Mamy odcinek drogi, powiedzmy 3km, w miescie, jeden pas w kazda strone. Z jaka predkoscia przejedzie najwiecej samochodow:
- 20kmh
- 30kmh
- 40kmh
- 50kmh
- 60kmh
- 70kmh
?

ed hunter 17.09.2015 14:58

Ja się cieszę, że nie chcą nic zmieniać, jeszcze by s*******ili jak wszyscy. Hanka w Warszawie spowalniała ruch, bo podobno to zdało egzamin w Londynie. :szczerb:
Jutro muszę być chwilę przed 8 w okolicach Mostu Północnego, zastanawiam się, czy aby drugie piwo pić, bo powinienem wieczorem wyjechać. :]
A tak poza tym, to zrób wreszcie prawko i przejedź się trochę samochodem, to pogadamy. :>

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:31.