![]() |
|
Edzisko by przegrało :ysz:
|
Skok na cypryjskie konta
Cytat:
To już wiemy jak Rostowski w razie czego zapnie nierealny budżet. No i najważniejsze, po co nam Euro. lol2 |
Ciekawe z czego mi wezma, jak gotowki nie trzymam, tylko splacam nia karty kredytowe na biezaco ;-)...
|
Z pensji Ci potrącą. Albo dodadzą do kredytu. :szczerb:
|
Widzę, że u nas pełna kultura - Vincent przynajmniej coś robi: nawymyśla jakieś nowe podatki, tu podniesie tam podniesie stare, fotoradarów nastawia, zachachmęci coś przy naliczaniu długu publicznego, a na Cyprze się nie *******ą - czysta kasa prosto z konta bez owijania w bawełnę :D
|
Oni mają już wyższy stopień komunizmu.
|
U nas jest to samo, tylko bardziej wyrafinowany sposób.
Biorą np z emerytur... |
Nie warto mieć pieniędzy. :nieee:
|
nie ma czego żałować, to kasa nowych ruskich, czyli też nakradzione :>
|
Nowi Ruscy nie zbiednieją, ale na Cyprze mieszkają też Cypryjczycy, naprawdę. I teraz widzą jaką stabilizacje zapewnia im ***8364;. :taktak:
|
Ale gdyby 15 lat temu cypryjskim bankom zabroniono by inwestować kwot których w żaden sposób nie mogły realnie zabezpieczyć, to Cypryjczycy zaraz okrzyknęliby to skokiem na wolny rynek i pewnie jeszcze demokrację...
Rozumiem Cypryjczyków i inne osoby posiadające konta w bankach na Cyprze - któż chciałby żeby mu nagle 10% depozytu z konta zniknęło. Tylko jakie wyjście ma obecnie rząd? Jeśli nie otrzymają pomocy, to będą mieli jeszcze większe problemy, choć może niekoniecznie od razu zbankrutują. Te transze pomocowe stały się zbyt popularne. Choć jak się popatrzy na liczby, to aż ciarki przechodzą... |
Oj biedne te banki.
|
Ominęła mnie jakaś reforma?
http://www.wykop.pl/ramka/1452487/szkola-oczy/ |
Tak się wychowuje najmłodsze lemingi.
|
Cytat:
Ja jeden jedyny mówiłem, żeby nie wstępować, to PATRIOCI NARODOWI tak się na mnie rzucili, że jednego to SidTheRat zbanował, a drugiego ThanatoS. Ale mnie napadli, że komunista, faszysta, dureń, cymbał i ciemnogród. No bo wtedy im kazano myśleć co innego... a teraz co innego... jak się Prezesiowi odmieni, to powiedzą a rebours, ot ciemny lud wszystko kupi. A najlepsze w tym, że patriota jest szczerze przekonany iż zawsze twierdził to samo. Dysonans poznawczy. Zawsze działa. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:14. |
|