![]() |
To fakt zawału i oszaleć jednocześnie można załatwiając prostą sprawę -dziś przetestowałem to słynne jedno okienko-zmieniłem miejsce zamieszkania i nowy numer dowodu panienka miła powiedziała że mogę do 1 okienka zgłosić się i załatwić zgłoszenie do US .W okienku pan że niestety od czwartku zmieniły się przepisy dla osób z działalnością gosp. i trzeba do US osobiście.W urzędzie miła pani a po co pan tu nam głowę zawraca to w urzędzie miasta w jednym okienku.jak nie dałem się spławić to okazało się że nie ma nowych przepisów,wytycznych itd i pozwolono mi złożyć na nieważnym prawnie już i nie obowiązującym mnie NIP-1.
K..wa zastrzeliłbym ich wszystkich. |
Sto tysięcy sztuk broni w rękach Polaków? Nowa ustawa w Sejmie
http://wiadomosci.onet.pl/2129171,11...jmie,item.html ehh.. a szczerze myślałem, że to tylko takie gadanie i nikt się na poważnie do tego nie przymierza.. Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Podobnie wyglądają badania psychologiczne... Powinni się wziąć za dokładniejsze sprawdzanie stanu kandydatów do posiadania broni... |
chodziło mi o to zdrowie psychiczne
|
Testy psychologiczne dają jakieś pojęcie o tym, czy kandydat nie zrobi masakry.
A testy praktyczne moim zdaniem powinny odpowiedź na pytanie, czy kandydat nie da sobie broni odebrać - czyli głównie sprawność w walce wręcz. W ramach ustawy można by stworzyć możliwość licencjonowania dla rozmaitych szkół nauki walki, co by miało pozytywny skutek w postaci ich rozwoju, wyjścia z cienia przyszkolnych sal gimnastycznych. Na przykład: któryś pas w licencjonowanej szkole karate, zdobyty po dwóch latach nauki, uprawnia do ubiegania się o pozwolenie na broń (jako jeden z warunków). I oczywiście ścieżka eksternistyczna dla samouków czy takich, którzy zdobyli umiejętności w inny sposób, bo bez tego to byłyby szwindle i lewe papiery. |
oczywiście rozumiecie, że to co napisałem to był żart? :>
Popatrzcie jeszcze raz na pogrubiony fragment i to, co pod cytatem.. |
Ja chyba rozumiem, ale możesz mylić się...
Zdrowych psychicznie jest bardzo dużo. Mój bardzo mądry kolega, który no kurde geniuszem jest, zresztą potwierdzonym wieloma nagrodami, tytułami, stopniami a teraz wielocyfrową pensją - mówił mi, że próbował znaleźć sobie normalnych znajomych (bo m.in. mnie miał dość). I odkrył, że ludzie normalni są głupi, a inteligentni niestety są nienormalni, tyle że potrafią maskować się lepiej lub gorzej. |
To miał być dowcip, ale chyba kiepski, bo nikt nie załapał.. (i dalej nie)
Co do kolegi to i wśród 'normalnych' ludzi są inteligentni więc niech dłużej poszuka. No chyba, że faktycznie przeciętnie ponadinteligentna osoba dla niego dalej jest za głupia, wtedy ok. Ale wśród geniuszy za dużo normalnych nie znajdzie.. |
Ja tam sie ciesze - na bank bede sie ubiegal o pozwolenie ;-)!
|
Ciekawe po co?
Bo na bank to Ci nie dadzą... || |
a to Apple robi już guny?
|
Jak to po co? W celach kolekcjonerskich i do strzelectwa sportowego. Wole przyjsc na strzelnice z wlasnym sprzetem, ktory bede znal od podszewki niz strzelac z przechodzonego przez rece amatorow zlomu...
|
Co tez wam strzelilo do glowy ?
Alfonsi (z racji wykonywanego zawodu), milosnicy seriali i avatarow z bohaterami kreskowek/gier komp nie maja szans :D Chyba ze na kulki plastikowe. |
Na BB 6.00mm mam juz 6...I sadze ze za cene wszystkich to bym ze 2 ostre kupil :-P...
|
Poród na pokładzie. Dziecko lata za darmo
http://wiadomosci.onet.pl/2129322,12...armo,item.html News jak news, ale podoba mi się komentarz: Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:58. |