Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

palikot 05.12.2011 13:26

NASK był wpisany jako abonent, mówiłem przecież.

Wszelkie treści, projekty były pod tymi domenami na mocy różnorakich umów. Przez ponad 15 lat tych projektów było ze sto, również przez prywatne firmy.
Wydaje mi się, że jedna z tych domen była już kiedyś abonowana przez prywatną firmę, z 10 lat temu.

Przetarg? Chcesz Edek razem z Kogoro DOBRO NARODOWE na przetarg wystawiać? O żesz ty!

ed hunter 05.12.2011 13:30

Ależ ja nie chcę nic wystawiać, nie zauważyłeś jak się wyturlałem?

Niemniej jednak nasze państwo co nic nie może, powinno, na wzór wielkich firm, wykupić wszystkie domeny, co się z nim niezbicie kojarzą.

palikot 05.12.2011 13:37

Cytat:

Niemniej jednak nasze państwo co nic nie może, powinno, na wzór wielkich firm, wykupić wszystkie domeny, co się z nim niezbicie kojarzą.
Może i tak, nie wiem. Nie odbyła się nigdy dyskusja publiczna na ten temat.

Czy teraz odbędzie się? Wątpię. Zgodzisz się zapewne, że głównym problemem dla "Was" jest kupno abonamentu właśnie przez Agorę, a nie ogólne zasady.

Faktem jest, że handel NASK był od zawsze nieprzejrzysty, cała ta instytucja była wielokrotnie krytykowana i tutaj prawicowi publicyści mają absolutną rację. No ale trzeba było wcześniej tym zająć się....

ed hunter 05.12.2011 15:34

Nicolas i Angela dogadali się, będą nam nową wspaniałą unię dwóch narodów tworzyć, z 15 pomocniczymi i 10 co mają siedzieć cicho.

Jabba the Hutt 05.12.2011 15:38

Według "Uważam Rze", dużym powodzeniem kupujących cieszą się nalepki (wlepki) z serii "Karny burak" dla źle parkujących. Są także karne "fallusy". Lepią je "nieznani sprawcy" na źle parkujące samochody. Nalepiają na szyby, lusterka, zmuszając do zdrapywania.

Osobiście mam mieszane uczucia co do tego. Bardziej czuję się kierowcą niż pieszym (prawie wszędzie jeżdżę, żeby potem chodzić, spacerować). Niszczenie auta nalepką nie bardzo mi się podoba. Z drugiej strony, zawsze staram się parkować dobrze - nie chcę płacić mandatów, czy być narażonym na porysowanie karoserii, przez przypadkowego pieszego czy inne auto. Więc sobie nie mam nic do zarzucenia. Natomiast faktycznie obserwuję samochody poparkowane byle jak, byle gdzie. I czasem są to takie fury,że mózg staje. Może nalepka nauczy ich szacunku dla innych ? Ale może lepiej zostawić karanie niesfornych parkujacych odpowiednim organom (nie "fallusowi" ) .

palikot 05.12.2011 15:48

Te fallusy cieszą się powodzeniem wyłącznie wśród czytelników Uważam Rze, zapomniałeś dodać.

Penis Jest Najważniejszy (PJN), tak napisano w tym publikatorze, dla uciechy miłośników penisów.

Jabba the Hutt 05.12.2011 15:52

Na Twój nick robi mi się niedobrze..., czyżbyś czytał Fakty i Mity ?

palikot 05.12.2011 15:59

Nie, nie czytuję, nic ciekawego, a wręcz uważam to pismo za... ech, nieważne.
Oczywiście przez dekadę kilka numerów przejrzałem, stąd wiem o czym to jest.

Ale nie jestem także miłośnikiem ciągłego rozprawiania o okolicach męskiego krocza (z obu stron), fekaliach i innych wydzielinach, w czym się lubujecie i co stanowi esencję waszej myśli społeczno-politycznej.

demek 05.12.2011 16:00

http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-16027006

joujoujou 05.12.2011 16:07

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1192287)

Zaiste, bardzo kosztowny karambol. :taktak:

Jabba the Hutt 06.12.2011 06:47

Nie ma już Hanuszkiewicza, nie ma Violetty Villas... Odeszli wielcy Artyści. Niestety pozostał Jaruzelski :(

Kris 06.12.2011 06:53

Nigdy nie lubiłem Cieślak. A na Jaruzelskiego doczekasz się... on już długo nie pociągnie.

palikot 06.12.2011 06:59

Tak, flejmuj Jabba, flejmuj. I tak ja za to oberwę, jak zwykle.

Jabba the Hutt 06.12.2011 07:01

Cytat:

Napisany przez Kris (Post 1192374)
Nigdy nie lubiłem Cieślak. A na Jaruzelskiego doczekasz się... on już długo nie pociągnie.

VV była kontrowersyjna, ekscentryczna, szalona ale coś w sobie miała. Obecne "gwiazdy" to tylko opakowanie i pustka wewnątrz.

Kogoro 06.12.2011 12:24

***8222;Uwaga na warszawskich gwałcicieli***8221;: Internet nabija się ze spotu na Euro 2012 [wideo]

Nie znam skróconej wersji, ale mam problem z wyobrażeniem sobie tego, jak można pełną wersję sensownie "pociąć".

W artykule jest cały spot, można pod niego przypisać jedynie jedno hasło - "przyjedź do nas na gwałt". Pewnie większość z kibiców piłkarskich wolałaby jednak obejrzeć solidne widowisko piłkarskie.

Spot jest nudny i nijaki. Kosztował 505 tys. złotych.

Wydaje mi się, że Warszawę stać na więcej.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:13.