Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

woitas 23.11.2011 18:05

kolejny temat zastępczy.
a od nowego roku ostro wszystko w górę (akcyza na paliwo, ceny gazu, energii elektrycznej, podatek VAT etc).
oraz... Unia ostrzega Polskę przed deficytem
ale ważniejszy jest problem orzełka na koszulkach reprezentacji...

ps. ceny paliwa robią swoje.
wracam z pracy i widzę prawie pełny parking zastawiony samochodami.
muszę szukać miejsca z dala od mojej klatki.
jeszcze rok temu taka sytuacja była nie do pomyślenia o tej porze.
nie wiem, skąd wzięli te 2,2 miliarda z podwyżki akcyzy :sciana:

ed hunter 23.11.2011 18:55

SDP: Miliony widzów otrzymały 11 listopada fałszywy obraz wydarzeń

Cytat:

Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich uważa, że znaczna część mediów 11 listopada marginalnie relacjonowała lub zignorowała skalę i przebieg warszawskiej manifestacji patriotycznej, budując relacje wokół starć demonstrantów z policją. Zdaniem SDP, miliony widzów otrzymały tego dnia fałszywy obraz wydarzeń.
Widziałem to na żywo, ale co tam, MWzWM wiedzą swoje o "faszystach".

palikot 23.11.2011 19:00

No jak żeście samochody TVN popalili, to niby jak mieli nadawać?

A tak na poważnie, to oczywiście, że żadnej głębszej refleksji w przekazie medialnym nie było.

Kto to "MWzWM"?

//edit
wiesz co, nie odpowiadaj mi
jeśli chcesz sobie wmówić, że biedni kibole zostali napadnięci przez Środę i Szczukę, to sobie w to wierz
lubię z Tobą rozmawiać, ale z Tobą - a nie z pisowską propagandą

ed hunter 23.11.2011 19:11

Ale Ty sobie tak wmawiasz, że ktoś tak powiedział. Był wielki i spokojny marsz, nikt tego nie pokazał, nawet przez ułamek sekundy. NIKT.

palikot 23.11.2011 19:34

Nic sobie nie wmawiam, cała dyskusja publiczna sprowadziła się do odpierania pisowskiej propagandy, że ktoś tam napadł na marsz.

Media owszem pokazały wszystko,
bo ja tam wcale nie byłem, nikt z moich znajomych nie był, a wiem że był duży marsz - to skąd ja to wiem, jak nie z mediów? :)
Znam przebieg tego marszu, wiem gdzie się rozpoczął, gdzie i o której skończył, kto uczestniczył, kto nie uczestniczył itd itp Czytałem, słuchałem, widziałem foto i video.

Narzekania, że "nie pokazano wielkiego marszu" są dalszym ciągiem dobrze znanego pisowskiego narzekania na media, a przyczynę tego narzekania możemy omówić jutro w POLITYCE, aby tutaj nie denerwować tych forumowiczów, którzy tego czytać nie chcą.

ed hunter 23.11.2011 19:39

Ale co Ty mi wmawiasz, że ja ślepy byłem? Na żywo nie było nic, było za to wycie jak to Marsz Niepodległości rozrabia, a rozrabiali zwykli kibole, dla których każda okazja jest dobra. A najpierw rozrabiało czerwone bydło.

palikot 23.11.2011 19:51

1. To ciekawe skąd wiesz o tym marszu, jeśli nie było nic w mediach? Może byłeś osobiście (wątpię), ciekawe wtedy skąd o tym wiedzą inni? Pytanie retoryczne ofkors.

2. Dyskusję z Tobą skończyłem, dopóki nie przeprosisz za wyzwiska. Nie interesuje mnie, że Ziemkiewicz kazał bluzgać; to nie usprawiedliwienie. Byli już tacy, którym kazano.

ed hunter 23.11.2011 21:12

Nie mam internetu tak jak Ty, to nic nie wiem.

andrzejj9 24.11.2011 16:29

Gwen Olsen: Kompanie farmaceutyczne nie chcą byście byli zdrowi
http://monitorpolski.wordpress.com/2...e-byli-zdrowi/

Cytat:

Chcę obalić mit, że przemysł farmaceutyczny ma na celu poprawę zdrowia i leczenie. W rzeczywistości celem jest utrzymywanie chorób i zarządzanie objawami. Nie jest zainteresowany leczeniem raka, Alzheimera czy chorób serca, ponieważ gdyby tak było to działali by na własną szkodę ***8211; utraty biznesu, a to nie ma sensu. Nie chciałabym, żeby ludzie myśleli, że jestem zwolenniczką ***8222;teorii konspiracji***8221;, gdyż w rzeczywistości za tym co mówię nie stoi żadna ***8222;teoria***8221;, a wszystko co mówię jest do udowodnienia. Można udowodnić, że przemysł farmaceutyczny wcale nie chce leczyć ludzi.

Nie żeby było to coś odkrywczego, ale jeśli ktoś jeszcze miał wątpliwości to warto przeczytać.

M@X 24.11.2011 17:23

Nic tylko sie do trumny klasc... :-/

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk

palikot 24.11.2011 17:44

Myślałeś już o konkretnym dizajnie trumny / grobu / urny ?

demek 24.11.2011 17:53

urna w ksztalcie nadgryzionego jablka...

palikot 24.11.2011 18:00

Widziałeś trójwymiarowe jabłko Apple? Zbyt rokokoko.

ed hunter 24.11.2011 20:28

Gromosław C. na wolności. Wpłacił kaucję
Cytat:

Prokuratura Apelacyjna w Katowicach wyznaczyła wobec podejrzanych kaucje wysokości od 500 tys. do 3 mln zł. Na wpłatę poręczeń majątkowych dała czas do godz. 18. w czwartek. Gdyby do tej godziny pieniądze nie wpłynęły, do sądu zostałyby przesłane wnioski o warunkowy areszt. Podejrzani byliby aresztowani do czasu wpłaty poręczeń.
lol2
Cichy założyciel PO ten Cz.

Kogoro 25.11.2011 06:48

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1190995)
Gromosław C. na wolności. Wpłacił kaucję

lol2
Cichy założyciel PO ten Cz.

Ponoć jeden z zatrzymanych w momencie akcji policyjnej był przebrany za kobietę. Ciekawe czy on też wyszedł za kaucją. Jeżeli był przebrany i chciał uciekać to nastąpił przeciek.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:16.