Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

DejaVu 11.08.2011 20:39

Takie czasy-kiedyś mówiono ''czy się robi czy się leży.....'' :D teraz wyścig szczurów jest trzeba być solidnym, młodym i posiadać praktykę k***a W POlicji tak samo - trzeba mieć wyniki.

Patrix 11.08.2011 20:42

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1176565)
trzeba (...) posiadać praktykę

O tak,
w dzisiejszych czasach,
zaraz po urodzeniu się,
najlepiej od razu dwuletnią.

andrzejj9 11.08.2011 22:01

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1176554)
A po co normalnym ludziom takie plany? Komu oni chcieli prezent zrobić? *****e.

Co do łapania z ukrycia to ok, ale jak przestanie to być źródłem dochodów policji.
Bo niestety u nas łapią w idiotycznych punktach, zamiast tam gdzie naprawdę potrzeba.
Ja właśnie tak dostałem mandat gnająć 84km/h w prawie że szczerym polu na odcinku prostym i pustym po horyzont.

Oj nałapali tego dnia nałapali, aż pobocze było rozjeżdżone.

I nawet wcale się z tym nie kryją, że to po prostu dobry zarobek dla gminy. Dlatego oczywiście dostałem maksymalną przewidzianą przez taryfikator karę pieniężną.

Wszystko fajnie, ale jak tego samego dnia widziałem paru wariatów w drogich furach wyprzedzających "na czołowe zderzenie", to policji jakoś nie było. Woleli siedzieć w polu w krzakach z suszarką.

Mój brat też będzie miał teraz sprawę w sądzie, bo policjant próbował mu wmówić że przejechał na czerwonym. Sęk w tym że brat jechał w ogóle z innego kierunku. Nawet drugi funkcjonariusz nie był przekonany co do winy, ale że niższy stopniem to siedział cicho.
Cham nie dał za wygraną, wkurzył się bo brat sie nie przyznał, spisał brata z żoną (bo miała uwagi - a więc przeszkadzała funkcjonariuszowi) i będzie sprawa w sądzie. I jeszcze pyskował prostak.

Dopóki policja będzie tak działać, to masakra. Chyba nie po to są żeby się ich bać?

W takiej sytuacji dobrze jest wyciągnąć komórkę, poinformować, że rozmowa będzie nagrywana (i zrobić to), poprosić o podanie nazwiska i stopnia służbowego i.. rozmawiać dalej.

demek 11.08.2011 22:24

@ed
u mnie w miescie znam 3 miejsca, gdzie radiowozu nie widac, a ktore sa zgloszone jako miejsca gdzie moga stac a ludzie sobie nic z tego nie robia

zeby bylo smieszniej, jedno od drugiego jest oddalone o 100 metrow, trzecie jest po drugiej stronie ulicy. nie wiem co sie stalo z fotoradarem przenosnym, chowali go w krzakach a 200m zatrzymywali, do radiowozu i od razu foteczka na ekranie z predkoscia. nie zakazali czasem tego?

co do karania kwota zalezna od zarobkow to ok ci co maja niech bula wiecej. ale jak to sprawdzic?

@patrix
mamy tak glupie prawo, ze gdyby tego nie ujawnili to i tak by ktos szczekal. tak zle i tak nie dobrze

@sobrus
pieniadze z mandatow policji ida do urzedu wojewodzkiego, nie do gminy. do gminy ida ze strazy miejskiej i gminnych fotoradarow.

@andrzej
nie trzeba informowac, ze sie kogos nagrywa, to sie tyczy tylko rozmowy telefonicznej.

ed hunter 12.08.2011 06:21

Gminnych fotoradarów już nie ma.

sobrus 12.08.2011 07:27

Ale były :) Ktokolwiek się bogaci - mandaty chyba nie do tego służą.

ed hunter 12.08.2011 07:30

Wprowadzą super wysokie mandaty i policja zacznie brać w łapę na całego, by żyło się lepiej. Wszystkim. :]

andrzejj9 12.08.2011 08:06

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1176583)
@andrzej
nie trzeba informowac, ze sie kogos nagrywa, to sie tyczy tylko rozmowy telefonicznej.

To o to chodzi, żeby poinformować. Nagle zaczyna się zupełnie inna rozmowa..

Kogoro 12.08.2011 08:26

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1176633)
Wprowadzą super wysokie mandaty i policja zacznie brać w łapę na całego, by żyło się lepiej. Wszystkim. :]

Czasem nawet znajduje fajne uzasadnienie "brania" - typu: na obiad lub kolację, etc.

Zetoxa 12.08.2011 09:22

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1176469)
To normalne - obserwowałem to lata temu w moim rodzinnym Gdańsku - każda przebudowa podnosi poziom. :mruga:

Zresztą to nie tylko przez ostatnie dziesięciolecia - pogadajcie z historykami (nawet nie to - przewodnicy po mieście wystarczą, byle mieli jaką taką wiedzę) w którym miejscu setki lat temu był "oryginalny" poziom gruntu - AFAIR widać to świetnie przy którymś z zabytków na krakowskim rynku.

kościół Mariacki,
kiedy powstawał (XIII, XIV wiek) wchodziło się do kościoła schodami w górę,
dziś schodami w dół. Poziom Rynku urósł ponad 2 metry w tym czasie.

sobrus 12.08.2011 09:28

Poziom rynku się podniósł a na giełdach spadki, bo rating USA obniżyli :/

demek 12.08.2011 09:51

nie wspominaj przy mnie slowa gielda :P

Jabba the Hutt 12.08.2011 10:22

http://kultura.dziennik.pl/telewizja...sa-gejami.html
To przykre i homofobiczne ;)

Zetoxa 12.08.2011 10:31

szkoda :(
mogli być tacy nowocześni :ysz:

sobrus 12.08.2011 10:44

A Bolek i Lolek?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:27.