![]() |
Ale po co komu płyty ? Niedawno na śmietnik poszło kilkadziesiąt SVCD. NAgrywarki BD nie kupuję bo za droga i ..bez sensu w dobie wielkich HDD ;)
|
Przełom-marzenie to zapisywanie informacji w krysztale ... nie wiem czy dożyję takiego SF in real. :]
|
Cytat:
Kto wie, może za pięć lat sytuacja znów się odwróci? Wyobraźmy sobie, że rozwój HDD zwolni. Na razie producenci ciągle coś wymyślają żeby wciąż podnosić pojemność, 5 lat temu był to zapis prostopadły, teraz zapowiadają zapis wspomagany termicznie. Może się jednak zdarzyć, ze pierwsza metoda się "wyczerpie", a druga jeszcze będzie niedopracowana i będzie zastój w rozwoju. SSD mogą być wtedy wciąż za drogie. A rynek może już wejść w technologię Ultra HD (a to są setki GB na film). Jeśli w międzyczasie mikroholografia zostanie dopracowana - może stać się najtańszym rozwiązaniem do gromadzenia ogromnych ilości danych. Strasznie dużo tu "jeśli", ale faktem jest, że IBM oraz wiele innych firm długo już się grzebią przy płytach holograficznych i w końcu może to gdzieś zaprowadzić. A o HDD już dawno mówi się, że coraz trudniej utrzymać właściwe tempo rozwoju. To samo SSD - spójrzcie na problemy jakie były przy opracowaniu technologii 2x nm - tam było kilka miesięcy opóźnienia z produkcją układów o zaniżonej żywotności, a dopiero teraz producenci dopracowują wersję "wzmocnioną" i to dopiero ona może konkurować z 34 nm chipami pod względem trwałości. |
BR drogie? Nagrywarka ok. 350 zł, płytka 25 GB Panasonica wychodzi ok. 4,5 zł.
|
1733 zdjeciazapychaja (w najlepszej jakosci) karte 4 GB w moim Fuji.
Filmy krece. Poltorej godziny surowki (ktora potem trafia do iMovie na scinke) w 720p zajmuje jakies 8-10 GB. Dodam tylko ze 720p wyplute z mojego iPhone'a jest ze dwie klasy lepsze jakosciowo niz rzekome 1080p z kamerki Toshiby z promocji w Media Markcie... --- - Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
http://www.rp.pl/artykul/9146,703118...e-herosie.html
A przy okazji - 350 zł to dużo w porównaniu z DVD-RW za 99 zł. BD-RW powinny zejść do 150 zł góra. |
Ale nie nagrasz tyle na płycie DVD.
|
Cytat:
Cytat:
A swoją drogą.. Ponieważ wszystkie te książki czytałem (niektóre wielokrotnie), dodatkowo kilka obcojęzycznych, dobre kilkaset komiksów (lepszych lub gorszych), to bardzo, ale to bardzo się obawiam o tę nową produkcję.. Chyba dla spokoju ducha po prostu jej nie obejrzę, bo jak to dzisiaj czytałem w Newsweeku: "Momoa niech lepiej wraca na słoneczną plażę w Malibu, zamiast bezcześcić klasykę"... |
Ale wiecie jak to jest.
Są tacy co twierdza ze Conan z Arnoldem to dno. de gustibus non est disputandum Komus się moze to nawet spodoba :ysz: Dla mnie Conan tak jak T-800 po prostu wygląda jak Arnold. Nawet jak czytam książkę to widze Arnolda :szczerb:... Mnie jednak bardziej dziwi dlaczego zamiast robić SpiderMana 4 Sony zadecydowało się na zrobienie serii od nowa. Nie jestem fanem, nie oglądałem ani jednej części ale... Film w sumie nowy, kasiorę przyniósł niezłą...a oni zmienili obsadę i już reboot/remake?? :hmm: A co powiecie jeszcze na remake RoboCopa? Co potem? Predator? Terminator? Reboot serii Rambo? Nowa Cobra? :sciana: http://www.filmweb.pl/film/RoboCop-2013-482808 |
Rambo? Świetny pomysł! :tak!:
A może tak remake King Konga? :w00t: :mruga: |
Cytat:
|
Niestety film z Arnoldem faktycznie odbiega od prozy Howarda (tu racje ma Andrzej9 - książek wyszło mnóstwo w Polsce, w tym te wcale nie pisane przez Howarda), aczkolwiek bardziej podoba mi się Barbarzyńca - jest mroczny, posępny. Postać AS zrosła się z Conanem, choć chodzenie tylko w skórzanych majtach to przesada - Conan chodził mocno opancerzony.
Momoa dostał szansę - fajnie grał w Stargate Atlantis. Zobaczę czy tu dał coś siebie czy też poszedł na łatwiznę. |
Tylko, że Momoa wizualnie do tej roli nie pasuje. Conan był górą mięśni - szybką górą mięśni. Arnold był dobrze zbudowany, ale zdecydowanie nie był szybki. Momoa może jest szybki (a na pewno można to dzisiaj odpowiednio pokazać), ale choć jest dobrze zbudowany, to z Conanem niewiele ma wspólnego. To już mi się średnio podoba, bo jednak jego wygląd podkreślany był praktycznie w każdej książce.
|
Wykradanie kodów PIN przy pomocy kamer termowizyjnych:
http://nt.interia.pl/news/wykradanie...yjnych,1682663 phi też mi coś, w "Splinter Cell" gracze robili to prawie 10 lat temu ;) Co do remake Rambo, to mówię o pierwszej części. Reszta w ogóle nie powinna istnieć, bo Rambo w książce ginie. Fabuła też jest nieco zmieniona, bo film byłby długi i troche nudny, ale sens jest zachowany. A nawet przesłanie jest wyraźniejsze niż w oryginale. Oceniając film na książke patrze przez palce. Bo czasem zmiana wypada korzystnie. Zmiany które wprowadzono w "Rambo" wyszły moim zdaniem filmowi na dobre. To samo (częściowo) z Conanem - może i nie jest super zgodny z pierwowzorem, ale swój klimat ma. Nie po to brali do roli kilkukrotnego Mr. Olympia żeby potem pokazywać górę żelastwa. Napiete mieśnie robią jednak lepsze wrażenie ;) |
http://pclab.pl/news46826.html
Niestety filmy fantasy cierpią na pokazywaniu półnagich osiłków, pań w metalowych biustonoszach i innych tego typu bajerach. Na szczęście Władca Pierścieni był inny i reżyser zadbał o odpowiednie uzbrojenie i opancerzenie bohaterów. Inna rzecz,że Celtowie chętnie atakowali ...nago ! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:47. |