![]() |
|
albo jestem gluchy albo mowi cos innego...
|
Cytat:
Natomiast linia obrony tego faceta to ostatnio modny pomysł powiatowych adwokacin - nie widziałeś odznaki? to jej nie mieli ;). Facet ma pewnie zarzuty i tak się broni. A sądy lubią dowalić policjantowi, bo to popularne jest w tym społeczeństwie. Poczytaj sobie na IFP. Wulgarny język tego "poszkodowanego" upewnia mnie, że nie potrafił zachować się poprawnie wobec policji. Policjanci sami używają języka brutalnego, ale są na to bardzo wyczuleni u swoich "klientów" - bo na co dzień za dużo mają tego bagna i taki język jest oznaką środowiska marginesu. Musiał im dać sygnał, że właśnie kimś takim jest. Postawą, zachowaniem niewerbalnym etc Policjanci to dekodują w 5 sekund. I to ma być żołnierz? W normalnym kraju za ten rynsztok skończyłby karierę w armii. Nie pomyśl demku, że wyzłośliwiam się, nie mam takiego zamiaru, będę tylko szczery. Jeśli będziesz miał kontakt z policją kryminalną i odezwiesz się takim językiem jak tu na forum, to zostaniesz naprostowany bardzo szybko... A nie daj Boże gdybyś trafił kiedyś w ręce Służby Więziennej... nie próbuj. |
przeczytaj prosze moje wypowiedzi o calej akcji od poczatku. dawno pisalem, ze ...
|
Ilość załączników: 1
Tak sobie czytam posty z czasów, gdy byłem internowany. Ad dyskusji o antysemityzmie wkleję kolaż (?), w którym nie podoba mi się ta kryminalna stylizacja, no ale niesie on pewną wiedzę o pewnych dawnych prądach myślowych.
Załącznik 60610 |
Chodziło raczej o antysyjonizm i antykomunizm, który był destrukcyjny. Raczej pejsatego brodacza biednego jak mysz kościelna prawie nikt nie utożsamiał ze złem, ale takiego co stawiał bramy triumfalne dla bolszewików, to już tak.
|
Wiem o czym mówisz, to znana teoria, ale uważam ją za niezbyt pewną. Kiedyś to liczyłem z bardziej obeznanym kolegą, na paru przykładach w dziejach PL i wyszło nam, że jedyna znacząca nadreprezentacja Żydów w strukturach decyzyjnych była w czasach tuż przed awanturą Moczara - nomen omen ta nieco wstydliwa dla wszystkich historia była oparta na realnych podstawach.
Natomiast w czasach przedwojennych, Żydzi stanowili około 10% społeczeństwa, jak od wieków i tak jak mówisz, byli to chechłaci - coś czego prawie nie było np. w Niemczech. A u nas odwrotnie, prawie nie było inteligencji żydowskiej. Pojedyncze jednostki były zasymilowane do cna, ale nawet biorąc pod uwagę pochodzenie, to np. w KPP nie można się ich doliczyć więcej niż 20-30%. Podobnie w sztuce, literaturze, nauce - chociaż akurat często były to jednostki wybitne, jak Słonimski, Tuwim czy ba! Mickiewicz. Myślę, że chodzi o coś innego. |
Stereotypy są mocniejsze od myśli, to dziki instynkt, homo sapiens zeżarli neandertalczyków i tak już się to kręci.
|
Zgadzam się. I łajdactwo myślowe skończyło się tym, że wszyscy razem wesoło maszerowali pod napisem Arbeit Macht Frei: żydzi wszystkich narodowości, Polacy, Niemcy, Austriacy, Czesi, Rosjanie, Rumuni, Cyganie, homoseksualiści, niepełnosprawni, wszyscy...
|
wiekopomna rzecz się dokonała,
spłaciliśmy ostatnie długi Gierka k***a ciekawe kiedy spłacimy Tuskowe k***a k***a http://wpolityce.pl/wydarzenia/35731...alnie-rzadzacy |
No tak, tylko że od "długu Gierka" należałoby odjąć sumy z "prywatyzacji" i nie wiem czy nie wyszłaby liczba ujemna.
|
Tych drugich nie spłacimy, no chyba, że GROM odbije kredytodawców. :]
|
Podobno Hitler zaczął wojnę, bo miał długi w banku światowym.
|
Cytat:
|
Jakby ktoś jeszcze miał złudzenia, że Gazeta Wyborcza jest prożydowska, to polecam uwadze pierdoły, które tam wypisują, komentarz Pawła Jędrzejewskiego z linkami:
http://fzp.net.pl/opinie/akcja-gazety-wyborczej-trwa Tego w tym tekście nie ma, ale wiem że kilka z tych rzeźni jest własnością pana Pazgana, który to całe życie miał pod górkę z idiotami. W PRL postanowił produkować kiełbasy z wieprzowiny i aż Biuro Polityczne obradowało w sprawie jak go udupić - ostatecznie odcięli go od dostaw surowca. To wynajął ekspertów, którzy mu wymyślili jak produkować kiełbasy z drobiu (problem w tym, że to mięso się "nie lepi" w kiełbasę). I tym sposobem w wolnej Polsce zaczął robić koszer. Przy każdym kurczaku siedzi profesor rabe i kapuje czy wszystko jest OK. O drodze Pazgana kiedyś pisała Angora, bardzo ciekawe. A teraz GW go wzięła na widelec. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:12. |
|