Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

Prezesik 01.11.2012 19:52

47,83

pali 02.11.2012 03:50

Ilość załączników: 1
Na początku trwania rywalizacji niesamowicie precyzyjne wyliczenie naczelnego kucharza forum: eda, pomyłka tylko o 1,57 zł i już byłem pewien zwycięzcy.

Ale oto nieoczekiwanie wysunął się na pozycję lidera grzeniu; podając cenę kołpaków do traktora w Biedronce, poprawił wynik o 15 groszy.

Później ciekawe pokerowe zagranie sobrusa, zapewne wzięte z teorii gier.

I na sam koniec... czarna małpa wyścigu ;)
and the winner is Prezesik :1miejsce:
z rewelacyjnym wynikiem: niedoszacowanie tylko o 74 grosze! Nie wiadomo jak to zrobił piroman jeden.

1. Prezesik
2. grzeniu
3. ed hunter

Z uwagi na bardzo dobre wyniki całej trójki medalowej, skonsultuję się z fundatorem nagrody przed ostatecznym zamknięciem konkursu.

A oto corpus delicti:
Załącznik 60640

Takie skromne zakupy a 50 zł. Jeśli ktoś ma żonę i dwójkę dzieci, to musi wydać minimum dwa razy tyle, codziennie. Czyli średnia pensja w tym kraju. Chylę czoła...

A pamiętam jakiś podręcznik ekonomii tłumaczony z eng, gdzie był przykładowy koszyk produktów obywatela kraju rozwiniętego i żywność tam zajmowała 20%.

ed hunter 02.11.2012 05:32

Dużo się nie pomyliłem.

sobrus 02.11.2012 07:25

Nie 82zł? No i widzicie jaki dobrobyt mamy ?! :rotfl:

ed hunter 02.11.2012 08:28

Czekam na nagrodę, bardzo blisko byłem. :D

Nie uwzględniłem galopujących cen z tygodnia na tydzień.

Zetoxa 02.11.2012 08:50

galopujących w dół, jak rozumiem :>

grzeniu 02.11.2012 08:56

Czekamy na nasze talony.

Zetoxa 02.11.2012 09:21

ty sie nie liczysz, ty nie jesteś winner k***a

grzeniu 02.11.2012 09:31

Całe podium dostaje. Nie znasz regulaminu?

Prezesik 02.11.2012 10:24

:ognie: :sluze: :ognie:
:tancerka: :slonik: :mysz: :banan2: :banan: :gerda: :banan3: :jupi_pet: :fala:

Ojej, nie wiem co powiedzieć... :zawstydz:

Jestem zaszczycony.
Zupełnie się nie spodziewałem i nie mam przygotowanego żadnego przemówienia...

Na początku chciałem podziękować wszystkim, którzy we mnie wierzyli:
- rodzicom - za to, że mnie zrobili - bez tego nie mógłbym wziąć udziału w konkursie;
- moim trenerom - wszystkim byłym i obecnym premierom za rozwój naszego wspaniałego kraju, jak również prezesom NBP - dzielnym strażnikom trzymającym inflację w ryzach;
- no i przede wszystkim mojej ukochanej narzeczonej, która zawsze mnie wspiera i dba o to bym często aktualizował dane dotyczące cen w wielu sklepach.
Bez Was nie byłoby to możliwe.

Ten sukces dedykuję wszystkim głodującym na całej Ziemi.
A moim największym marzeniem jest by zapanował pokój na świecie.
:1miejsce:
:vodka:

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 1228248)
nie podziękowałeś Akademii :bicz:

Racja. Dziękuję również Akademii (dzisiaj Uniwersytet) Ekonomicznej w Poznaniu za wspaniałe 5 lat spędzonych wspólnie oraz za to, że nauczyli mnie tam co to jest inflacja.

Zetoxa 02.11.2012 10:28

nie podziękowałeś Akademii :bicz:

pali 02.11.2012 10:55

apropos inflacji, niby zawsze wiedziałem co to jest, ale dopiero gdy wyobraziłem sobie realne istnienie deflacyjnego BitCoin, jako jedynej waluty,
to w pełni pokochałem takie "negatywne" procesy jak dodruk pieniądza i polityka socjalna :) I chyba po raz pierwszy tak naprawdę je zrozumiałem.

Spróbujcie to sobie wyobrazić, polecam.

Kogoro 05.11.2012 16:32

Międzynarodowe Biuro Pokoju: Unia Europejska nie zasłużyła na Nagrodę Nobla

Cytat:

W uzasadnieniu Międzynarodowe Biuro Pokoju stwierdziło, że ogłoszony przez Norweski Komitet Noblowski tegoroczny laureat Pokojowej Nagrody Nobla nie spełnia kryteriów, jakie wskazał w testamencie fundator Nagrody Nobla. "Unia Europejska nie pełni wiodącej roli w walce o pokój" - napisano w liście.
Ja to wiedziałem, ale myślałem, że się noblowscy skubańcy nie połapią i dostanę parę eurocentów z Nagrody Nobla.

Zetoxa 05.11.2012 22:47

ale mnie się ten Nobel należy k***a

Reetou 05.11.2012 22:56

Zetox, ale tam trzeba zrobić coś dla pokoju, a nie w pokoju...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:40.