![]() |
|
47,83
|
Ilość załączników: 1
Na początku trwania rywalizacji niesamowicie precyzyjne wyliczenie naczelnego kucharza forum: eda, pomyłka tylko o 1,57 zł i już byłem pewien zwycięzcy.
Ale oto nieoczekiwanie wysunął się na pozycję lidera grzeniu; podając cenę kołpaków do traktora w Biedronce, poprawił wynik o 15 groszy. Później ciekawe pokerowe zagranie sobrusa, zapewne wzięte z teorii gier. I na sam koniec... czarna małpa wyścigu ;) and the winner is Prezesik :1miejsce: z rewelacyjnym wynikiem: niedoszacowanie tylko o 74 grosze! Nie wiadomo jak to zrobił piroman jeden. 1. Prezesik 2. grzeniu 3. ed hunter Z uwagi na bardzo dobre wyniki całej trójki medalowej, skonsultuję się z fundatorem nagrody przed ostatecznym zamknięciem konkursu. A oto corpus delicti: Załącznik 60640 Takie skromne zakupy a 50 zł. Jeśli ktoś ma żonę i dwójkę dzieci, to musi wydać minimum dwa razy tyle, codziennie. Czyli średnia pensja w tym kraju. Chylę czoła... A pamiętam jakiś podręcznik ekonomii tłumaczony z eng, gdzie był przykładowy koszyk produktów obywatela kraju rozwiniętego i żywność tam zajmowała 20%. |
Dużo się nie pomyliłem.
|
Nie 82zł? No i widzicie jaki dobrobyt mamy ?! :rotfl:
|
Czekam na nagrodę, bardzo blisko byłem. :D
Nie uwzględniłem galopujących cen z tygodnia na tydzień. |
galopujących w dół, jak rozumiem :>
|
Czekamy na nasze talony.
|
ty sie nie liczysz, ty nie jesteś winner k***a
|
Całe podium dostaje. Nie znasz regulaminu?
|
:ognie: :sluze: :ognie:
:tancerka: :slonik: :mysz: :banan2: :banan: :gerda: :banan3: :jupi_pet: :fala: Ojej, nie wiem co powiedzieć... :zawstydz: Jestem zaszczycony. Zupełnie się nie spodziewałem i nie mam przygotowanego żadnego przemówienia... Na początku chciałem podziękować wszystkim, którzy we mnie wierzyli: - rodzicom - za to, że mnie zrobili - bez tego nie mógłbym wziąć udziału w konkursie; - moim trenerom - wszystkim byłym i obecnym premierom za rozwój naszego wspaniałego kraju, jak również prezesom NBP - dzielnym strażnikom trzymającym inflację w ryzach; - no i przede wszystkim mojej ukochanej narzeczonej, która zawsze mnie wspiera i dba o to bym często aktualizował dane dotyczące cen w wielu sklepach. Bez Was nie byłoby to możliwe. Ten sukces dedykuję wszystkim głodującym na całej Ziemi. A moim największym marzeniem jest by zapanował pokój na świecie. :1miejsce: :vodka: Cytat:
|
nie podziękowałeś Akademii :bicz:
|
apropos inflacji, niby zawsze wiedziałem co to jest, ale dopiero gdy wyobraziłem sobie realne istnienie deflacyjnego BitCoin, jako jedynej waluty,
to w pełni pokochałem takie "negatywne" procesy jak dodruk pieniądza i polityka socjalna :) I chyba po raz pierwszy tak naprawdę je zrozumiałem. Spróbujcie to sobie wyobrazić, polecam. |
Międzynarodowe Biuro Pokoju: Unia Europejska nie zasłużyła na Nagrodę Nobla
Cytat:
|
ale mnie się ten Nobel należy k***a
|
Zetox, ale tam trzeba zrobić coś dla pokoju, a nie w pokoju...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:40. |
|