Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

pali 05.11.2012 22:58

To w ogóle skandal, w sytuacji gdy najbardziej oczywistym kandydatem do nagrody jest Beniamin Netanjahu, dzięki któremu Iran nadal istnieje.

A UE nie zrobiła w tej sprawie absolutnie nic, tylko podjudzali (nie bardzo wiadomo do czego).

Jarson 05.11.2012 23:38

Cytat:

Napisany przez Prezesik (Post 1228247)
Racja. Dziękuję również Akademii (dzisiaj Uniwersytet) Ekonomicznej w Poznaniu za wspaniałe 5 lat spędzonych wspólnie oraz za to, że nauczyli mnie tam co to jest inflacja.

Mnie życie uczy. Mam słoik, jeszcze z czasów studenckich, gdzie swojego czasu wrzucałem wszystko poniżej złotówki, co znalazło się w moim portfelu ("niestety nie mam" do dziś mam opanowane do perfekcji). Raz tylko dołożyliśmy coś stamtąd do pizzy, a tak sobie stoi. Niestety, żaden bank nie chce oprocentować mi słoika, póki go do nich nie zaniosę, w związku z czym jego wartość nominalna od kilku lat jest niezmienna, podczas gdy bezwzględna leci na łeb na szyję. Obawiam się, że te sto kilka złotych już za kilkanaście - kilkadziesiąt lat mogą zrównać się wartością z ceną metalu, z którego są zrobione, o ile nie naczynia, w którym się znajdują...

Cytat:

Napisany przez pali (Post 1228250)
apropos inflacji, niby zawsze wiedziałem co to jest, ale dopiero gdy wyobraziłem sobie realne istnienie deflacyjnego BitCoin, jako jedynej waluty,
to w pełni pokochałem takie "negatywne" procesy jak dodruk pieniądza i polityka socjalna :) I chyba po raz pierwszy tak naprawdę je zrozumiałem.

Spróbujcie to sobie wyobrazić, polecam.

BitCoin to ciekawe zagadnienie teoretyczne. Czemu teoretyczne, to chyba nie ulega większym wątpliwościom - wystarczy właśnie wyobrazić sobie taką próbę (cesji rynków walutowych na ten model) o jakiej, Pali, piszesz ;)

czary2mary 07.11.2012 07:19

Polski wymiar sprawiedliwości przechodzi sam siebie k***a

Komenda Powiatowa Policji w Sierpcu (Mazowieckie) umorzyła sprawę wykroczenia drogowego europosła Jarosława Wałęsy (PO), który 2 września 2011 r. uległ wypadkowi motocyklowemu w miejscowości Stropkowo (Mazowieckie). Powodem umorzenia jest przedawnienie. Zaś drugiemu uczestnikowi wypadku - kierowcy Toyoty, grozi do 8 lat pozbawienia wolności.
Od maja przed sierpeckim Sądem Rejonowym toczy się proces kierowcy toyoty, który odpowiada za nieumyślne spowodowanie wypadku J. Wałęsy. Tadeusz M. jest oskarżony o to, że wyjeżdżając na drogę zza stojącej na poboczu ciężarówki nie ustąpił pierwszeństwa motocyklowi kierowanemu przez J. Wałęsę, co doprowadziło do zderzenia obu pojazdów. W wyniku wypadku J. Wałęsa doznał poważnych obrażeń ciała.

Tadeusz M., któremu grozi od 6 miesięcy do 8 lat pozbawienia wolności, nie przyznaje się do winy. Jarosław Wałęsa, który podczas pierwszej rozprawy zeznał, że nie pamięta wypadku, domaga się od oskarżonego zadośćuczynienia w wysokości 100 tys. zł.

http://fakty.interia.pl/polska/news/...lesy,1842726,3

sobrus 07.11.2012 07:35

Ale masakra :ysz:

pali 07.11.2012 07:38

Obama właśnie przemawia w Polskim Radio, a ten o młodym Wałęsie.

On ma pomroczność jasną, nigdy nie wyleczył, od 15 lat, ale to nieważne.

sobrus 07.11.2012 07:39

Amerykany znowu wybrali Obamę? WTF?
Ale gupki, chyba gorsze niż my :rotfl:

Osama Hussein najlepszy :rotfl:

pali 07.11.2012 07:56

Głosami Polaków i niebiałych ludzi.

Może i dobrze. Mimo wszystko to, że Obama nie wydał bomb głębinowych wyszło Izraelowi na dobre.

Hussein? Polskie czarnosiejstwo, bagno... Straszne. Dobrze, że wygrał. To jednak powiew tego lepszego świata bez takich rzeczy...

ed hunter 07.11.2012 10:44

Za 4 lata Amerykanie będą emigrować masowo do Chin.

A o klice i układach esbeckich, to tylko jedno: :rzygi:

Zetoxa 07.11.2012 10:47

przecież Ameryka to wielki, potężny, prężny...
raj na ziemi,
cytat z Romneya
po co do Chin z raju :ysz:

ed hunter 07.11.2012 10:50

Włącz gugle obrazki i wpisz Shanghai, następne wpisz Detroit.

Pierwszy 07.11.2012 11:00

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1229013)
Polski wymiar sprawiedliwości przechodzi sam siebie k***a

Komenda Powiatowa Policji w Sierpcu (Mazowieckie) umorzyła sprawę wykroczenia drogowego europosła Jarosława Wałęsy (PO), który 2 września 2011 r. uległ wypadkowi motocyklowemu (...)

Najlepsze jest to, że we wrześniu parlament eu zdjął immunitet z Jarosława W. na wniosek prokuratury, by ta mogła go ukarać... no i ukarali :sciana:

Zetoxa 07.11.2012 11:12

ale za co mieli go karać,
jechał prawidłowo, prawym pasem, szybko,
a z podporządkowanej się gościu spieszyło,
no to pójdzie siedzieć :>

ed hunter 07.11.2012 11:19

Za przekroczenie prędkości, brawurową jazdę, nie zachowanie odpowiedniej ostrożności i tak dalej, Tobie prawko by zabrali.

Zetoxa 07.11.2012 11:28

ale Wałęsa przysiągł, że na motor już nie wsiądzie :D

Kogoro 07.11.2012 12:58

W jakim państwie ja żyję, żeby prokurator powiedział: Można powiedzieć: prosił się o śmierć.

Prokurator o śmierci 20-latka na dyskotece: "Prosił się o nią"

-----------------
Coś dla "fanów" spiskujących koncernów farmacetycznych
Petycja w obronie medycyny naturalnej

Podpisałem, ale bez wielkiego przekonania. W końcu mogę kupować suplementy diety.
Czy ten kij ma dwa końce?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:48.