Cytat:
Napisany przez Prezesik
@adach
Po pierwsze usłyszałem to w Trójce i wypowiadał się nawet sam Pan Minister, ze należy się nad tym zastanowić, czyli zmiany mogą być dopiero wprowadzane, więc to nie są moje urojenia, no chyba, że on czyta GW :>
Zwracał uwagę nie na fakt "najprawdziwszej prawdy", lecz na nastawianie młodych ludzi przeciw katolickiej doktrynie.
|
NIe słyszałem tej wypowiedzi. Trudno mi się więc do tego odnieść. Natomiast Giertych jest człowiekiem dosyć pragmatycznym i szybko się uczy. Po błędzie jaki zroboł z maturami, będzie bardziej uważny.
Cytat:
Napisany przez Prezesik
a co do samej teorii, nigdy w szkole mi nie wmawiano, że to jest pewne - jedyna słuszna koncepcja, prawda nad prawdy. Wpajano nam, że to jeden z wielu poglądów. Mało tego wskazywano wiele sprzecznych tez tej teorii, a na religii ksiądz wytłumaczył i to zresztą całkowicie sensownie, że teoria Darwina nie jest sprzeczna z religią, gdyż opis stworzenia świata jest poematem i z tego punktu widzenia nie ma sprzeczności.
|
Tobie może nie, mnie zresztą też, ale już ta wprawdzie tylko jedna reakcja na Twój post oraz to co nieraz słyszałem o tym jak młodzi nauczyciele potrafią nauczać.... NIe wszyscy oczywiście.
Cytat:
Napisany przez Prezesik
A co do dokumentów, to są ujawniane pewne wyrywki, które nie potwierdzają tez głoszonych przez PiS. Jeżeli rzeczywiście mają niezbite dowody na winę Rokity, to niech je ujawnią i przez to skażą na śmierć polityczną, a nie tylko twierdzą że "tak bo tak" i chodzą do posłów PO, aby oni dostarczyli im dowody jego winy...
|
Może najprościej byłoby gdyby pan poseł Rokita dał się przebadać dziennikarzom TVNu wariografem. Mają już doświadczenie. Zaoszczędziło by to wiele pieniędzy i czasu.
Cytat:
Napisany przez Prezesik
Kurski też mówił, że ma tyle dowodów na winę Tuska w aferze bilboardowej, a teraz już jest gotowy przepraszać...
|
Kurski pełni w PiSie, podobnie jak NIesiołowski i Komorowski w PO, rolę cyngla, armaty, taranu, czy jak to tam jeszcze nazwiemy.
Celem takich ludzi nie jest prawda, tylko obrzucanie błotem.
Ciekawe skąd sobie obie te partie wymyśliły takie funkcje?
Czy w USA lub gdzieś w Europie są tego typu politycy?
Cytat:
Napisany przez Prezesik
A co zrobiła Gazeta Polska? Okazało się, że pomyliła Suboticzów i przy okazji ujawniła czynnego agenta polskich służb wywiadowczych, co jest hańbą naszego wywiadu. Zresztą sam wyciek ściśle tajnych dokumentów jest ciekawy, bo zgodnie z prawem z urzędu powinno zostać wszczęte postępowanie.
Po co rzucać oskarżenia bez poparcia dowodowego? Służy to komuś?
|
Tylko, którego Suboticza pomyliła?
Poza tym nie można być naiwym. Prasa pisze co jej się podoba? NIe można odmawiać czegoś takiego GP. Jak często media posługują się insynuacjami?
Pozdrawiam
Adach
|