Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

Prezesik 13.10.2006 14:29

Cytat:

Napisany przez demek
no wlasnie prawa nie zlamala, bo samo podanie takiego agenta karane nie jest, mimo, ze dane pochadza z "tajnego" sprawozdania z zamkniecia wsi, a to tylko pokazuje, ze nawet takie info mozna kupic lub dostac
moga powidziec, ze wcale nie stad mieli te dane a zrodla ujawniac nie musza wiec sa czysci i zaden sad tych informacji od nich nie wyciagnie

Gazeta Polska wyraźnie podała, że informacje ma z komisji likwidacyjnej i raportu z jej działalności, który jak wiemy jest tajny.

A tu fragment z Kodeksu Karnego, który potwierdza, że prawo jednak zostało złamane, gdyż dokument był tajny i stanowił tajemnicę państwową:

Art. 265. § 1. Kto ujawnia lub wbrew przepisom ustawy wykorzystuje informacje stanowiące tajemnicę państwową, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

demek 13.10.2006 15:53

wszystko ok ale mowic sobie moga a w sadzie powiedza, ze klamali i maja info od kogos innego
i wtedy jest po sprawie

Prezesik 13.10.2006 17:13

Cytat:

Napisany przez demek
wszystko ok ale mowic sobie moga a w sadzie powiedza, ze klamali i maja info od kogos innego
i wtedy jest po sprawie

co nie zmienia faktu, że powinno zostać wszczęte postępowanie, a jak powiedzą że kłamali, to za podanie nieprawdziwych informacji też jest kara

demek 13.10.2006 23:36

w sadzie owszem, w gazecie moga pisac co chca :) jesli nie obrazaja ani nie urazaja tym innych to nie ma znaczenia czy pisza prawde czy tez klamia

ed hunter 14.10.2006 11:26

http://wiadomosci.onet.pl/1418108,11,item.html

moja siostra mieszka obok 'zatoki czerwonych ***347;wi***324;' i wszyscy od dawna wiedzieli, ***380;e si***281; ***347;wita uw***322;aszczy***322;a tanio, ale ***380;e praktycznie ZA DARMO to nie wiedzia***322;em.

Weron 14.10.2006 11:37

Cytat:

Napisany przez ed hunter

moja siostra mieszka obok 'zatoki czerwonych świń' i wszyscy od dawna wiedzieli, że się świta uwłaszczyła tanio, ale że praktycznie ZA DARMO to nie wiedziałem.

Zalamac sie mozna jak sie czyta takie artykuly.
Bo nie dosc, ze ci ludzie do biednych nie naleza to jeszcze za darmo kupuja.

Prezesik 14.10.2006 11:45

Cytat:

Napisany przez demek
w sadzie owszem, w gazecie moga pisac co chca :) jesli nie obrazaja ani nie urazaja tym innych to nie ma znaczenia czy pisza prawde czy tez klamia

w tym przypadku Subotic jest wyra***378;nie pokrzywdzonym, dlatego po post***281;powaniu karnym, kt***243;re powinno rozpocz***261;***263; si***281; z urz***281;du, powinno rozpocz***261;***263; si***281; post***281;powanie na wniosek pokrzywdzonego, jak wiemy TVN ju***380; zapowiedzia***322; oddanie sprawy do s***261;du.
Cytat:

Napisany przez ed hunter

moja siostra mieszka obok 'zatoki czerwonych ***347;wi***324;' i wszyscy od dawna wiedzieli, ***380;e si***281; ***347;wita uw***322;aszczy***322;a tanio, ale ***380;e praktycznie ZA DARMO to nie wiedzia***322;em.

no ja te***380; kiedy***347; czyta***322;em, ***380;e tanio ale nie za darmo, ale wida***263; nasi politycy potrafi***261; nas ci***261;gle zaskakiwa***263; - niestety tylko negatywnie :ysz:

Najgorsze jest to, ***380;e my si***281; tu drapiemy mi***281;dzy sob***261;, a oni wszyscy s***261; tyle samo - g***243;wno warci. My sobie j***281;zyki strz***281;pimy, a oni si***281; z nas ***347;miej***261;. Kiedy***347; pami***281;tam, pokazywali filmik, jak kilku pos***322;***243;w SLD i AWS wyzywa***322;o si***281; w sejmie, a po zako***324;czeniu obrad poszli razem na w***243;dk***281; i ***347;miali si***281; g***322;o***347;no z tego wszystkiego, a na koniec pad***322;a deklaracja: "jutro zrobimy tak***261; sam***261; szopk***281;"...

demek 14.10.2006 13:29

no to walkujemy ten temat po raz trzeci lub czwarty...

kraluk 14.10.2006 23:30

Cytat:

Napisany przez Prezesik
Najgorsze jest to, że my się tu drapiemy między sobą, a oni wszyscy są tyle samo - gówno warci. My sobie języki strzępimy, a oni się z nas śmieją.

Ta... Zgodzę się z tym i dodam, że najgorsze w tym jest to, iż nic nie możemy w tej sytuacji zmienić. Kogo byśmy nie wybrali, to i tak będzie się działo, jak się działo...

Taka sytuacja na dłuższą metę zaczyna być bardzo przygnębiająca i denerwująca :sciana:

demek 15.10.2006 13:42

http://wiadomosci.onet.pl/1418345,11,item.html
tak to tylko w polsce.....

Kogoro 16.10.2006 07:10

Cytat:

Napisany przez Prezesik
@adach

Po pierwsze usłyszałem to w Trójce i wypowiadał się nawet sam Pan Minister, ze należy się nad tym zastanowić, czyli zmiany mogą być dopiero wprowadzane, więc to nie są moje urojenia, no chyba, że on czyta GW :>
Zwracał uwagę nie na fakt "najprawdziwszej prawdy", lecz na nastawianie młodych ludzi przeciw katolickiej doktrynie.

NIe słyszałem tej wypowiedzi. Trudno mi się więc do tego odnieść. Natomiast Giertych jest człowiekiem dosyć pragmatycznym i szybko się uczy. Po błędzie jaki zroboł z maturami, będzie bardziej uważny.

Cytat:

Napisany przez Prezesik
a co do samej teorii, nigdy w szkole mi nie wmawiano, że to jest pewne - jedyna słuszna koncepcja, prawda nad prawdy. Wpajano nam, że to jeden z wielu poglądów. Mało tego wskazywano wiele sprzecznych tez tej teorii, a na religii ksiądz wytłumaczył i to zresztą całkowicie sensownie, że teoria Darwina nie jest sprzeczna z religią, gdyż opis stworzenia świata jest poematem i z tego punktu widzenia nie ma sprzeczności.

Tobie może nie, mnie zresztą też, ale już ta wprawdzie tylko jedna reakcja na Twój post oraz to co nieraz słyszałem o tym jak młodzi nauczyciele potrafią nauczać.... NIe wszyscy oczywiście.

Cytat:

Napisany przez Prezesik
A co do dokumentów, to są ujawniane pewne wyrywki, które nie potwierdzają tez głoszonych przez PiS. Jeżeli rzeczywiście mają niezbite dowody na winę Rokity, to niech je ujawnią i przez to skażą na śmierć polityczną, a nie tylko twierdzą że "tak bo tak" i chodzą do posłów PO, aby oni dostarczyli im dowody jego winy...

Może najprościej byłoby gdyby pan poseł Rokita dał się przebadać dziennikarzom TVNu wariografem. Mają już doświadczenie. Zaoszczędziło by to wiele pieniędzy i czasu.

Cytat:

Napisany przez Prezesik
Kurski też mówił, że ma tyle dowodów na winę Tuska w aferze bilboardowej, a teraz już jest gotowy przepraszać...

Kurski pełni w PiSie, podobnie jak NIesiołowski i Komorowski w PO, rolę cyngla, armaty, taranu, czy jak to tam jeszcze nazwiemy.
Celem takich ludzi nie jest prawda, tylko obrzucanie błotem.

Ciekawe skąd sobie obie te partie wymyśliły takie funkcje?
Czy w USA lub gdzieś w Europie są tego typu politycy?

Cytat:

Napisany przez Prezesik
A co zrobiła Gazeta Polska? Okazało się, że pomyliła Suboticzów i przy okazji ujawniła czynnego agenta polskich służb wywiadowczych, co jest hańbą naszego wywiadu. Zresztą sam wyciek ściśle tajnych dokumentów jest ciekawy, bo zgodnie z prawem z urzędu powinno zostać wszczęte postępowanie.
Po co rzucać oskarżenia bez poparcia dowodowego? Służy to komuś?

Tylko, którego Suboticza pomyliła?
Poza tym nie można być naiwym. Prasa pisze co jej się podoba? NIe można odmawiać czegoś takiego GP. Jak często media posługują się insynuacjami?

Pozdrawiam
Adach

demek 16.10.2006 12:15

Cytat:

Napisany przez adach
NIe słyszałem tej wypowiedzi. Trudno mi się więc do tego odnieść. Natomiast Giertych jest człowiekiem dosyć pragmatycznym i szybko się uczy. Po błędzie jaki zroboł z maturami, będzie bardziej uważny.

ale on dalej twierdzi, ze dobrze zrobil

Kogoro 16.10.2006 17:40

Cytat:

Napisany przez demek
ale on dalej twierdzi, ze dobrze zrobil

...i pewno jeszcze przez jakiś czas tak będzie twierdził.

Z jednej strony ładnie by było z jego strony gdyby się przyznał, bo zapewne zdaje sobie sprawę ze swojego błędu.
Z innej strony, jego decyzja jest nie tylko decyzją polityka Giertycha, lecz również ministra Giertycha, czyli nie tylko czysto polityczna, ale i urzędnicza.
A przy tylu bzdurnych atakach na jego osobę, gdyby powiedział coś w stylu "zbłądziłem i prosze o wybaczenie", to dopiero byłaby wrzawa lewicy.

Pozdrawiam
Adach

demek 16.10.2006 18:11

Cytat:

Napisany przez adach
...i pewno jeszcze przez jakiś czas tak będzie twierdził.

Z jednej strony ładnie by było z jego strony gdyby się przyznał, bo zapewne zdaje sobie sprawę ze swojego błędu.
Z innej strony, jego decyzja jest nie tylko decyzją polityka Giertycha, lecz również ministra Giertycha, czyli nie tylko czysto polityczna, ale i urzędnicza.
A przy tylu bzdurnych atakach na jego osobę, gdyby powiedział coś w stylu "zbłądziłem i prosze o wybaczenie", to dopiero byłaby wrzawa lewicy.

Pozdrawiam
Adach

przyznanie sie do bledu jest bledem? a to ciekawe

on nie tylko mowi, ze dobrze zrobil ale i tak sadzi
uczniowie, ktorzy mu zawdzieczaja mature pewnie go kochaja, szkoda, ze nikt inny

pops 16.10.2006 19:49

słyszeliście o dworcu imienia przemysława "skrót myślowy" gosiewskiego ? :hahaha:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:54.