![]() |
|
Oj tam bandzior i tak broń sobie załatwi, z pozwoleniem czy bez.
A psychol zabije byle czym. |
Jak sobie tak przypomnę rządowe ostatki Leszka Millera, chyba wtedy kierował MSW (lata 90-te?), to on wtedy optował za prawem do posiadania broni dla "każdego". Każdego w sensie poza paroma ewidentnymi wyjątkami.
Prawo do posiadania broni nie oznaczało, że będzie można ją nosić na ulicy jak w westernach. Nie zdążył tego wprowadzić w życie, ale argumentował to tym, że procent przestępstw z użyciem legalnej broni jest znikomy, co było i jest prawdą. Ja się z tym zgadzam, bo bandzior nigdy nie będzie rozrabiał własną legalną spluwą. Summa summarum dyskusje na ten temat zaowocowały chyba zwolnieniem z idiotycznych formalności posiadaczy wiatrówek - wtedy to wprowadzono limit 17J poniżej którego wszystko jest bez zezwolenia. |
to były czasy kiedy na większych targowiskach dało się klamki kupić , a teraz :'(
|
w ktoryms kraju, jak ktos ci wejdzie na posesje to mozna strzelic lopata w pysk, chyba gdzies w skandynawii
|
Ilość załączników: 1
|
To jest stadion na miarę naszych możliwości! On jest nasz, przez nas wykonany i to nie jest nasze ostatnie słowo! :D
Jaja normalnie... |
Cytat:
|
stadion slaski wroci do lask jak go skoncza
az sie :piwo: napije |
Polecam, chocby w TVN Player dyskusje niezwykle lubianej przeze mnie Marysi Peszek z Kuba Wojewodzkim.
Jest w tym sporo przekonan bliskich mnie i ubolewan nad obecna radiomaryjno-pseudopatriotyczna Polska. To z pewnoscia jedna z ciekawszych wizyt u Kuby, nie tylko ostatnio. A plyte chetnie kupie, ma byc w iTunes podobno... |
Ja ubolewam nad Jakubem W. wtykającym polskie flagi w psie gówno, ale rozumiem, żo on się już taki urodził.
|
a ja myślałem ze kuby juz nikt nie ogląda,a co do radiomaryjno-pseudopatriotycznej Polski to tez coś cicho ,
a może zbyt dużo innych problemów wyszło na tapete |
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:51. |
|