Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

czary2mary 13.11.2011 17:02

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1189455)
biedny niewinny zadymiarz dostal oklep od bandyty policjanta...

szkoda, ze niechcacy jeszcze pala nie zarobil

Ale mówimy o dwóch różnych sprawach-policjant popełnił przestępstwo
używając przemocy fizycznej(tak jak to zrobił nie jest dopuszczone w żadnej instrukcji policyjnej ani w prawie) do osoby nie stawiającej oporu-
Tajniak był na służbie a nie na jakiejś prywacie....
Mogę zrozumień intencję ale sposobu wykonania w żadnym wypadku...

demek 13.11.2011 17:06

no ale przeciez to samo powiedzialem wiec o co chodzi?

czary2mary 13.11.2011 17:14

Ale tolerując takie rzeczy sprawiamy że każdy z nas może zostać tak potraktowany nawet przy błahej kontroli czy zupełnie przypadkowej obecności w miejscu jakiś wydarzeń

Kris 13.11.2011 17:22

A moim zdaniem jeśli gliniarz zobaczy bandytę rzucającego płytką betonową, zamaskowanego, to powinien, dla bezpieczeństwa innych, rozbroić go, obezwładnić, jeśli trzeba, to siłą.

DejaVu 13.11.2011 17:43

Prawo mamy do dupy - Policjant może użyć siły fizycznej lub środków przymusu bezpośredniego :taktak: ale tak jak w przypadku przekroczenia obrony koniecznej może ponieść karę :sciana: Tu i tu zachodzi cienka granica ,są emocje, i nigdy nie wiadomo jak potraktuje to Sąd -może o jedno uderzenie pałą za dużo , lub za dźgnięcie nożem włamywacza który włamuje nam się do domu w nocy! A przecież nikt nam nie zagwarantuje tego że taki zamaskowany bandyta nie ma czegoś w zanadrzu-tak że nasz scyzoryk możemy sobie wsadzić w dupę :>
Moim zdaniem powinno być jak na dzikim zachodzie-wpierw szczelać a potem pytać :spoko:

czary2mary 13.11.2011 18:00

Cytat:

Napisany przez Kris (Post 1189516)
A moim zdaniem jeśli gliniarz zobaczy bandytę rzucającego płytką betonową, zamaskowanego, to powinien, dla bezpieczeństwa innych, rozbroić go, obezwładnić, jeśli trzeba, to siłą.

To jest oczywiste -ma do tego prawo i odpowiednie przepisy użycia
przymusu bezpośredniego-ale w tym wypadku trudno o taka interpretację -może nie długo się wyjaśni dlaczego tego człowieka zaatakował bo z filmu nic nie wynika i ciężko dociekać ..

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1189519)
Prawo mamy do dupy - Policjant może użyć siły fizycznej lub środków przymusu bezpośredniego :taktak: ale tak jak w przypadku przekroczenia obrony koniecznej może ponieść karę :sciana: Tu i tu zachodzi cienka granica ,są emocje, i nigdy nie wiadomo jak potraktuje to Sąd -może o jedno uderzenie pałą za dużo , lub za dźgnięcie nożem włamywacza który włamuje nam się do domu w nocy! A przecież nikt nam nie zagwarantuje tego że taki zamaskowany bandyta nie ma czegoś w zanadrzu-tak że nasz scyzoryk możemy sobie wsadzić w dupę :>
Moim zdaniem powinno być jak na dzikim zachodzie-wpierw szczelać a potem pytać :spoko:

Oczywiście ale musimy pamiętać że policja zrobiła tam dziwne rzeczy -zamiast zaprowadzić porządek z atakującymi Niemcami zmienia trasę rekonstrukcji historycznej aby pozwolić szaleć Niemcom -po pierwszych rozróbach Antify powinna rozdzielić fizycznie obydwie manifestacje -odmówiła
również na wniosek organizatorów Marszu Niepodległości tego-co jest całkowicie nie zrozumiałe i pachnie prowokacją osób dowodzących Policją na wyższym szczeblu albo jeszcze wyższym....:)

Przy takim dowodzeniu żadne przepisy nie pomogą:ysz:

Kogoro 14.11.2011 06:50

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1189522)

Oczywiście ale musimy pamiętać że policja zrobiła tam dziwne rzeczy -zamiast zaprowadzić porządek z atakującymi Niemcami zmienia trasę rekonstrukcji historycznej aby pozwolić szaleć Niemcom -po pierwszych rozróbach Antify powinna rozdzielić fizycznie obydwie manifestacje -odmówiła
również na wniosek organizatorów Marszu Niepodległości tego-co jest całkowicie nie zrozumiałe i pachnie prowokacją osób dowodzących Policją na wyższym szczeblu albo jeszcze wyższym....:)

Przy takim dowodzeniu żadne przepisy nie pomogą:ysz:

Owe dziwne zachowanie policji można tłumaczyć na kilka różnych sposobów.
Z jednej strony motywacje polityczne - nie tyle samych policjantów, co miasta i sposobie jego współpracy z siłami porządkowymi.

Inny pomysł ma Paweł Kukiz. Prawdopodobny, ale oczywiście jaka by nie była prawda, przyczyny wybrania takiej a nie innej strategi działania mogą się ze sobą łączyć.

Paweł Kukiz:
Cytat:

Podejrzewam, że dowództwu z KGP wcale nie zależało na tym, żeby spokojnie przebiegła ta manifestacja, ponieważ w przypadku takich akcji jak np. zniszczenia mienia, mogą naciągać rząd, a konkretnie nas podatników, na dodatkowe środki do walki z bandytyzmem. A dodatkowe środki idą na dalszy rozrost biurokracji i utrzymanie zastępu urzędników, cioci, wujków, szwagierek, zamiast na sprzęt czy szkolenie. Tak się po prostu robi i policjanci nieoficjalnie to mówią.

sobrus 14.11.2011 07:56

No wreszcie sukcesy w polityce międzynarodowej ostatnich lat procentują :)

http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,1052..._Gazpromu.html

Chciałbym jeszcze wiedzieć jaką umowę podpisał Pawlak, ale rozumiem że jest na tak świetnych warunkach, że nie mogą pokazać. Bo inni chcieliby tak samo ||

Kaczyński nie żyje, Tymoszenko w więzieniu, Bronek dał do zrozumienia Gruzinom żeby sie wypchali - więc z White Stream pewnie nic nie będzie.

Rosja rzadzi niepodzielnie, do spółki z Niemcami. No ale skoro Polacy tak chcą, to niech mają.

jesi 14.11.2011 09:26

No wczoraj mnie krew zalewała jak pokazywali w telewizji otwarcie Nord Stream i te uśmiechnięte mordy. Brakowało mi tam tylko ryżego i bula, żeby też się uśmiechali i pogratulowali jak kolejny raz wyruchali Polskę.
W między czasie rozmawiali z jakimś ministrem w Rosji i zapytali go o podwyżki. On na to, że to biznes i mogę robić co chcą póki nasze państwo nie będzie mieć alternatywnego źródła. Tak w ogóle to jak żył Lech to nie próbowali się dogadać ze Szwedami czy Norwegami? Coś tak mi się kojarzy i zdaje, że ten pomysł ryży zbombardował?

Kogoro 14.11.2011 09:28

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1189572)
No wreszcie sukcesy w polityce międzynarodowej ostatnich lat procentują :)

http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,1052..._Gazpromu.html

Chciałbym jeszcze wiedzieć jaką umowę podpisał Pawlak, ale rozumiem że jest na tak świetnych warunkach, że nie mogą pokazać. Bo inni chcieliby tak samo ||

Kaczyński nie żyje, Tymoszenko w więzieniu, Bronek dał do zrozumienia Gruzinom żeby sie wypchali - więc z White Stream pewnie nic nie będzie.

Rosja rzadzi niepodzielnie, do spółki z Niemcami. No ale skoro Polacy tak chcą, to niech mają.

Dodatkowo zainteresowanie Rosjan naszymi bankami oraz łupkami, o czym donoszą media też jest zastanawiające.

-----------------------------
Mniej więcej podobnie jak autor poniższej notki konsumuję informację.
Podobnie, ale tylko w ok. 75%, wygląda moja opinia o mediach.

Relacje z 11.11 oglądałem także na ekranie telewizora (w odróżnieniu od autora notki). Różnice były ogromne - dwa różne wydarzenia.
A za spostrzeżenie i zdefiniowanie nazwanie publikatorów zombie mediami - wielki plus.

Cytat:

Spalenie wozu transmisyjnego TVN24 w Święto Niepodległości w Warszawie może być wskazówką na to, że klasyczne mass-media przestały istnieć, tylko dotąd nikt tego nie zauważył. Czy król nie jest nagi?
Nie walczcie z telewizją. Ona umiera.

czary2mary 14.11.2011 13:29

Cytat:

Napisany przez Kogoro (Post 1189484)

Jest również filmik z tego!

sobrus 14.11.2011 14:48

Nie wiem czy gaz i ropa z Norwegii nie została storpedowana jeszcze przez ekipę SLD.
Im to sie jeszcze nie dziwie, bo to postkomuniści i Rosja zawsze im bliska pewnie ;)
Ale że PO oddała nas w radzieckie łapy to sie w głowie nie mieści.

To nie do wiary że jedynie PiS widział potrzebę odklejenia się od ruskich i zapewnienia bezpieczeństwa energetycznego. Reszta jest albo tak sprzedajna albo po prostu ślepa.
Społeczeństwo karmione gównami z TV i mediów całkowicie nie zwróciło uwagi, że teraz gdy otworzyli Nord Stream to jest już szach i mat.

GAME OVER

Nie sposób nie odnieść wrażenia że nasza ekipa rządzącą działa na naszą szkodę. Teorie spiskowe o wyeliminowaniu Lecha Kaczyńskiego bardzo pięknie się wpisują w obecną sytuacje.
Praktycznie wszyscy którzy mogli zagrozić rosyjskiej dominacji zostali wyeliminowani ze sceny politycznej. Jeszcze pare lat temu była szansa na tanią ropę i gaz z Morza Kaspijskiego, który płynąłby przez Polskę do Europy. Zastanówcie się, myślicie że Niemcy i Rosja mogli pozwolić, żeby ktoś im zrobił takiego psikusa?

Teraz możemy, razem z Ukraińcami, jedynie płacić i płakać.

andrzejj9 14.11.2011 16:40

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1189597)
Jest również filmik z tego!

Pod tym względem akurat uważam internet i siłę internautów za coś pozytywnego.

Swoją drogą to streści mi ktoś, o co w ogóle w tych wszystkich rozważaniach chodzi..? Bo nie śledzę tematów i dla mnie skończyło się na tym, że były marsze w piątek i skończyły się na małej rozróbie..

Coś ważnego przegapiam..?

ed hunter 14.11.2011 19:47

To rozładuję trochę atmosferę fajną wiadomością. :)

Afrykański król szuka swoich korzeni w Nysie

Cytat:

Do Urzędu Miasta w Nysie napisał król Salomon Gafabus Iguru I, władca Królestwa Bunyoro-Kitara, jednego z siedmiu królestw afrykańskiej Ugandy. Król napisał, że jest potomkiem legendarnego podróżnika Emina Paszy, który mieszkał kiedyś na Opolszczyźnie
:)

DejaVu 14.11.2011 21:02

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1189673)
To rozładuję trochę atmosferę fajną wiadomością. :)

Afrykański król szuka swoich korzeni w Nysie

:)

k***a:wow: mój szef właśnie pojechał na wczasy do Nigerii chyba -ale on jest biały i łysy więc na pewno nie jest krewnym murzyna :haha: - to raczej my som murzyny bo zapierdalamy aby szef mógł sobie któryś raz w tym roku się wczasować ! a ja ****a jeszcze urlopu w tym roku nie miałem :buu:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:56.