Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

Banana Coctail 28.04.2011 13:43

@Patrixu a Ty się boisz. Powiedz jasno - "chcę państwa monokulturalnego". Zastanów się też, skąd się bierze nienawiść do Zachodu; a przy okazji udowodnij, że masz rację moralną.

Patrix 28.04.2011 14:24

Banana,
ja chcę tylko państwa wolnego od muzułmanów, w szczególności radykałów. Tak, obawiam się ich. Sami sobie zapracowali na to.
Ja tam zachodu nie nienawidzę, po prostu wystrzegajmy się tych błędów, które tam popełniono.
No ale my się musimy pchać we wszystko po kolei, nieważne są obserwacje nauczek innych,
Polak to taki gad, że jak sam nie doświadczy to problemu nie widzi, a potem jak problem już jest to udaje, że go nie ma.

Cytat:

Zakonnica, która biła upośledzoną pensjonariuszkę, usłyszała wyrok
Studzieniczna. Zakonnica została nagrana przez turystę. Biła i szarpała niepełnosprawną dziewczynkę. Dziś usłyszała wyrok.

Augustowski sąd rejonowy na roczny okres próby warunkowo umorzył postępowanie karne wobec 67-letniej zakonnicy, oskarżonej o naruszenie nietykalności cielesnej 20-letniej dziś Pauliny.

Sprawa była prowadzona z wyłączeniem jawności, jednak sąd podał kilka motywów takiego rozstrzygnięcia.

- Sąd uznał, że nie było wątpliwości, że oskarżona uderzyła pensjonariuszkę ze Studzienicznej ręką po głowie i ciągała ją za włosy. Sąd wziął jednak po uwagę wiele okoliczności, które zmniejszyły stopień winy oskarżonej zakonnicy - powiedział sędzia Marcin Walczuk, rzecznik prasowy Sądu Okręgowego w Suwałkach.
Klikers: http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/...ON99/661647898

A to pingwin niedobry...

ed hunter 28.04.2011 20:11

Bezmyślne kopiowanie zachodu, to u nas duży problem, zachód się z tego wycofuje, a my robimy za osłów, oni się już sparzyli, my musimy dotknąć żelazko. :]

Berlusconi i Sarkozy chcą zmiany w Schengen, u nas to (w mediach) budzi straszną niechęć, ale oni chcą to wprowadzić w związku z napływem nielegalnych uchodźców z Afryki Północnej i mają rację. Amerykanie kiedyś przejechali się na beztroskim wpuszczaniu uchodźców z Kuby, wpuścili bandziorów, mafię i cholera wie jeszcze jakich łobuzów i szpiegów.
Nie jestem przeciwnikiem budowy meczetu na Ochocie, bo masa muzułmanów jest już tutaj (pomijam Tatarów, bo ci nie mają problemu), ale trzeba się temu dobrze przyglądać, a nie widzę chęci, możliwości i umiejętności, do tego wśród obecne władających stolicą... :]

Patrix 28.04.2011 21:31

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1158986)
Bezmyślne kopiowanie zachodu, to u nas duży problem, zachód się z tego wycofuje, a my robimy za osłów, oni się już sparzyli, my musimy dotknąć żelazko. :]

Przykładów jest wiele na wielu płaszczyznach...
choćby atom, epoka energii, która jest tania tylko w krótkowzrocznym ujęciu powoli mija.
Ale my nie... my musimy mieć atom, za kilkadziesiąt lat wydamy kolejne miliony na uwolnienie się od atomu.
Tak będzie zobaczycie (tfu). To taki nasz efekt zacofania, cieszymy się tym, z czego inni już rezygnują/myślą zrezygnować.

Banana Coctail 28.04.2011 22:03

@Patrixu przepraszam, widzę, że zbyt niejasno napisałem.
"Kwestia muzułmańska", jeżeli to tak w ogóle można nazwać, z próżni się nie bierze. Najpierw My "zapraszamy" lub nie, godząc się na pobyt, ale zostawiamy takich ludzi bez przygotowania do życia w naszej kulturze - zwróć uwagę na znaczną atomizację społeczności tak wspieraną przez system. Człowiekowi o pustym żołądku i pojęcia o warunkach bytu dziwne pomysły się pojawiają. Ludzie z naturalnym afro, też wyczyniali swego czasu - ale czy to było przypadkowe, bez podłoża i pozbawione sensu?
Czy pierwszoświatowcy też tak się zachowują po przeprowadzce?
To co mówisz o zachodzie jest b. ciekawe, ale opcje popierane przez Ciebie nigdy nie mówiły o własnej drodze do szczęścia i pomyślności ludności.
Nawiasem - jeżeli Twoje pojęcie o dobru/złu jest słuszne wg Ciebie, z jakiej racji ma być uznane przez innych?

ed hunter 28.04.2011 22:16

Znaczy się mamy do Europy wpuścić 3 świat, aby ją rozwalił, wtedy będzie lepiej. Komu?

Banana Coctail 28.04.2011 22:31

Wszystkim tym którzy tego chcą.
Nie po łebkach z tym wszystkim, proszę.

Patrix 28.04.2011 22:35

Cytat:

Napisany przez Banana Coctail (Post 1158996)
Najpierw My "zapraszamy" lub nie, godząc się na pobyt, ale zostawiamy takich ludzi bez przygotowania do życia w naszej kulturze

Proponuję na wstępie zakaz noszenia burek, chyba, że chcesz aby np. w dowodzie RP było takie przykładowe zdjęcie.
Gdyby w razie czego to było sprzeczne z wiarą tej osoby,
znaczy się ten kraj jest tak samo sprzeczny, co daje wynik wilczego biletu, problem z głowy, jeden potencjalny radykał mniej.

Co do ew. pomysłów religii w szkole i krzyży
- mi krzyż w sali nie przeszkadza, tak samo nie przeszkadza jego brak,
religia w salce katechetycznej poza szkołą też by mi nie przeszkadzała.
To tak nawiasem napisałem, jakie jest moje nastawienie.

Cytat:

- zwróć uwagę na znaczną atomizację społeczności tak wspieraną przez system. Człowiekowi o pustym żołądku i pojęcia o warunkach bytu dziwne pomysły się pojawiają.

Właśnie, aż się dziwię - biedni są biedniejsi, a bogaci bogatsi, cóż komu za to dziękować... (?)

Cytat:

(...) ale opcje popierane przez Ciebie

W tym momencie sam nie wiem co miałbym popierać,
więc prosiłbym o nieszufladkowanie mnie w swoich domysłach.

Cytat:

Nawiasem - jeżeli Twoje pojęcie o dobru/złu jest słuszne wg Ciebie, z jakiej racji ma być uznane przez innych?

Byłbym tu ostrożny, świadomość społeczna objawia się nerwicą u tych, co mają coś na sumieniu.
Gdyby oddzielić osoby obojętne od tych świadomych i przeprowadzić sondaż właśnie u tych drugich,
wynik prawdopodobnie byłby odpowiedzią na Twoje pytanie.

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1158997)
Znaczy się mamy do Europy wpuścić 3 świat, aby ją rozwalił, wtedy będzie lepiej. Komu?

Wtedy będzie Dar-es-Salaam.

Pierwszy 28.04.2011 23:23

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1158986)
Berlusconi i Sarkozy chcą zmiany w Schengen, u nas to (w mediach) budzi straszną niechęć, ale oni chcą to wprowadzić w związku z napływem nielegalnych uchodźców z Afryki Północnej i mają rację.

Mają rację? a jeśli wśród tych uchodźców są uchodźcy z Libii, którym berluskoni i sarkozy każą wracać do siebie po czym wysyłają samoloty by spuszczać im bomby na głowy... jak dla mnie czyste s****ysyństwo

SpeedFreaK 30.04.2011 22:17

Mają rację. Na jednej z włoskich wysp jest więcej nielegalnych uchodźców niż mieszkańców (!!!!). Postaw się w ich sytuacji, Chciałbyś, żeby do Twojego kraju przyjechało nagle mnóstwo ludzi, z których 50% to potencjalni przestępcy i terroryści? No heloł :D

A co do energii atomowej- to czysta i bezpieczna energia- trzeba tylko spełnić pewne warunki. W Fukushimie ich nie spełniono, dlatego stało się to co się stało, ale przecież nie wszędzie tak jest :]

Patrix 30.04.2011 22:26

Cytat:

Napisany przez SpeedFreaK (Post 1159336)
trzeba tylko spełnić pewne warunki.

Taa, zrealizowany projekt po 10 latach i tak będzie przestarzały.

Cytat:

W Fukushimie ich nie spełniono, dlatego stało się to co się stało, ale przecież nie wszędzie tak jest :]

U nas nawet autostrady nie spełniają warunków... a o atomie to już weź mi nawet nie gadaj, pierdyknie i będziemy podziwiać grzybek :D

Pierwszy 01.05.2011 01:09

Cytat:

Chciałbyś, żeby do Twojego kraju przyjechało nagle mnóstwo ludzi, z których 50% to potencjalni przestępcy i terroryści? No heloł :D

Podobnie o polakach czy ukraińcach myśli większość niemców. No może nie polak-terrorysta ale pijak i złodziej jak najbardziej. Oczywiście wszystko to stereotypy, które nas bolą i jeszcze długo będziemy musieli popracować na ich zmianę... "50% przestępców i terrorystów" wśród północnych afrykanów to także stereotyp w ustach europejczyka-polaka-hipokryty.

Swoją drogą kto szkolił, zbroił tych terrorystów? za czyje pieniądze?
O egipskich obozach szkoleń najemników organizowanych przez USA i GB chyba słyszałeś, bo mainstreamowe media jak tvn o tym nawet wspominały.

Po za tym sprawa z afrykańskimi uchodźcami pokazuje doskonale gdzie mają zwykłego człowieka zdawało by się cywilizowane, wysoko rozwinięte moralnie, demokratyczne kraje i ich rządzący. Dla mnie jest to smutne i przygnębiające.

ed hunter 01.05.2011 03:31

Ale to wszystko nadal nie jest powodem abyśmy ich tu wszystkich wpuścili, a wychodzi na to, że prawie wszyscy chcą przyjechać...

Patrix 01.05.2011 17:02

Cytat:

Wikileaks potwierdza istnienie Londonistanu
Brytyjskie władze wspierają radykalny islam, a BBC go promuje ***8211; takie informacje znajdują potwierdzenie w dokumentach ujawnionych przez Wikileaks.

Mellanie Phillips w książce ***8222;Londonistan***8221; opisała proces radykalizacji muzułmanów w Wielkiej Brytanii i fiasko polityki rządu i służb specjalnych w przeciwdziałaniu temu zjawisku. Rząd oskarżony został właściwie o prowadzenie polityki appeasementu wobec radykałów muzułmańskich jak rząd Chamberlaina wobec hitlerowców. Zdaniem Philips służby specjalne zezwoliły, by Londyn stał się baza operacyjną dla islamskiego terroryzmu - miejscem pozyskiwania funduszy i rekrutowania, w zamian za to, że zostawią Wielka Brytanię w spokoju.
Klik: http://www.euroislam.pl/index.php/20...-londonistanu/

To się dzieje cały czas...

rycho 01.05.2011 17:08

Patrixu...
Ja Ciebie rozumiem.

Tylko dlaczego na forum?
I skąd weźmiemy odpowiednik Zyklon b.
???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:58.