Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

ed hunter 02.04.2010 19:10

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 1091301)
akurat dobrze wiesz, że tu jestem w zaszczytnej mniejszości:spoko:

A chcesz w******* za denerwowanie mnie? :)

Zetoxa 02.04.2010 19:12

od ciebie, zawsze :sciana:

ed hunter 02.04.2010 19:17

Jednym słowem zapalmy świeczkę dla poległych żołnierzy, mogli to być nasi.

Zetoxa 02.04.2010 19:33

to prawda, mogli być nasi

http://farm1.static.flickr.com/38/78...cb435e4c96.jpg

ed hunter 02.04.2010 20:51

OK, najlepiej żeby tam naszych nie było, najlepiej żeby tam nikogo nie było. ale muszą być, no chyba, że wszyscy popadniemy w miłość i już nas nie będą musieli zabijać w metrze jak popadnie.

Sunna 02.04.2010 21:30

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1091300)
Czytam ten artykuł :hmm:
Afgańscy okupanci napadli na niemiecką
misję pokojową. Czy dobrze zrozumiałem ?

Gdzies ty to wyczytal ?
Czyzbys nie wiedzial kto jest tym dobrym w afganistanie ?
:sciana:

ed hunter 02.04.2010 21:44

Dobrzy to są komunistyczni nierobi siedzący na swoich sponsorowanych dupach,

Stanley 03.04.2010 08:08

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1091317)
OK, najlepiej żeby tam naszych nie było, najlepiej żeby tam nikogo nie było. ale muszą być, no chyba, że wszyscy popadniemy w miłość i już nas nie będą musieli zabijać w metrze jak popadnie.

I kto tu ulega propagandzie medialnej... To że jeden z drugim na Ciebie skoczy oznacza od razu, że cały naród jest zły? I że trzeba go okupować?

ed hunter 03.04.2010 08:36

Już zapomniałeś jak wyglądał Afganistan za czasów Talibów?

Stanley 03.04.2010 10:05

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1091404)
Już zapomniałeś jak wyglądał Afganistan za czasów Talibów?

100% ludności to byli terroryści? Kurde... Nie wiedziałem.

Sunna 03.04.2010 10:22

Ktos wycial 100% ludnosci afganistanu ? Kurde... Nie wiedziałem.

Stanley 03.04.2010 11:28

Nie okupują 100% ludności? A ile?

czary2mary 03.04.2010 14:37

Jakoś nie przekonują mnie żadne argumenty za wojną w Afganistanie-co więcej w żaden logiczny sposób nie mogę pojąć skąd Taliban ma ogromne środki na broń ,najlepsze i najskuteczniejsze materiały wybuchowe,amunicje itd..przecież to najbiedniejszy region świata którego gospodarka opiera sie na szutrowych drogach i transporcie osłami z dochodem chyba 3$ na miesiąc na osobe.Za czasów wojny z ZSRR sponsorem było CIA(USA)-teraz ani Chiny i Rosja nie dają ani grosza-więc kto zostaje?????Oczywiście że wielkie koncerny zbrojeniowe które miliardy zarabiają na tej wojnie jednym sprzedają X2 drugim trochę gorszy sprzęt darują i interes sie kręci-spadają helikoptery,samoloty,wybuchają transportery,Hummery,granatniki latają w powietrzu non-stop,paliwa dostawy są mostami powietrznymi 24h na dobę-czego wiecej im trzeba?
Frajerów którzy poślą swoich obywateli na wojnę i za wszystko zapłacą .

A ofiary ........? W USA podano że żadne dziecko polityka nie jest na wojnie,więc i nie ma problemu dla nich.

grzeniu 03.04.2010 15:06

Źródeł finansowania trochę by się znalazło.
Broń i zaopatrzenie idzie np z Iranu, gdzie władze ostentacyjnie nie zauważają tego procederu. Drugi kierunek, to Pakistan - tamtejsze władze niby z tym walczą, ale nie są w stanie zapanować nad tym.
Z Rosji i Chin też pewnie idzie w formie przemytu, ale tym pewnie trzeba zapłacić. I temu służą np uprawy opium, w których Afganistan jest potentatem, o ile nie największym dostawcą na świecie.

Amerykańskie koncerny zbrojeniowe nie mają interesu, by dawać tam broń za darmo. Ale za forsę, to czemu nie? Żaden interes nie będzie się kręcił bez forsy, przynajmniej na dłuższą metę. Konflkit w Afganistanie już za długo trwa, żeby za friko tam słać broń. A na jakie zyski mogą liczyć koncerny zgrojeniowe po zakończeniu wojny w tym biednym kraju?

ed hunter 03.04.2010 15:52

Afganistan ma bardzo rozwiniętą gospodarkę... produkcji narkotyków, zarządzają tym właśnie tak zwani rebelianci. :]

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:11.