Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

joujoujou 09.04.2010 13:15

Cytat:

Napisany przez Prezesik (Post 1092546)
[...]

Zależy po, której stronie barykady stoisz :jezyk:

Zawsze po przeciwnej. :>

:]

Reetou 09.04.2010 13:55

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1092526)
A ja z wrodzoną sobie przekorą napiszę, że akurat w tej sytuacji poparłbym te starania/żądania/jakkolwiek to nazwać. :P

A że czemu?

Załóżmy, że jestem autorem tej gry. Mam takie a nie inne wzorce zachowań, taką a nie inną koncepcję na grę, piszę ją, wydaję. Załóżmy, że jestem tolerancyjny. Co innego jednak tolerancja, a co innego narzucanie się. Czy każdy produkt musi być dla wszystkich? Niech jakiś programista gej napisze własną grę, wyda ją inny gej wydawca.

Zaraz się okaże, że w każdej komedii romantycznej, oprócz jej i jego będzie się musiał obowiązkowo pojawić wątek o jego koledze i jego z nim związanych rozterkach....

joujoujou 09.04.2010 14:18

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1092555)
[...] Niech jakiś programista gej napisze własną grę, wyda ją inny gej wydawca. [...]

Właśnie dlatego. :tak!:

Jeśli przedstawisz taką argumentację, to dopiero będzie odebrane jako dyskryminacja (produkt, o którym mówimy jest tylko dla "normalnych", a geje niech sobie robią sami dla siebie, byle byśmy o tym nic nie wiedzieli - albo przynajmniej będziemy udawać, że nie wiemy). :>

Prezesik 09.04.2010 14:32

Tak, bo 99% społeczeństwa musi się dopasowywać do reszty.
To się nazywa sprawiedliwość.
Trzeba jeszcze wypuścić specjalne wersje gry dla lesbijek, pedofilów, zoofilów, afro-amerykanów, afro-europejczyków itd., aha trzeba pamiętać by stworzyć czerwonoskóre postaci, bo wódź Szalony Byk lubi grać w tę grę, dodajmy jeszcze wersje dla prawosławnych i muzułmanów, ateistów, specjalna wersja dla rastamanów, no i nie zapomnijmy o ciągle pomijanych i wiecznie pogardzanych leworękich, jeszcze tylko piegowaci, zezowaci, mężczyźni z powiększonym lewym jądrem, a także ci z mniejszą prawą komorą serca...

Będzie dobrze i ład na świecie zapanuje :taktak:

Reetou 09.04.2010 14:39

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1092559)
Jeśli przedstawisz taką argumentację, to dopiero będzie odebrane jako dyskryminacja

Nie dyskryminacja - tolerancja. Akceptuję fakt, że są ludzie, którzy kochają inaczej. Chcą mieć swoje produkty na rynku - niech mają. Walczą o związki partnerskie - czemu nie, skoro żyją ze sobą całe życie niech mają prawo do spadku, czy rozliczenia wspólnego podatku... Ale po ich działaniach mam wrażenie, że oni próbują przesuwać granicę mojej tolerancji, że dla nich rozumienie tolerancji jest takie, że "tolerując" ich powinienem im z uśmiechem nadstawić tyłka - bo jak nie, to jest dyskryminacja. A ja pewnych zachowań nie będę tolerował i tyle...

andrzejj9 09.04.2010 14:39

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1092559)
Właśnie dlatego. :tak!:

Jeśli przedstawisz taką argumentację, to dopiero będzie odebrane jako dyskryminacja (produkt, o którym mówimy jest tylko dla "normalnych", a geje niech sobie robią sami dla siebie, byle byśmy o tym nic nie wiedzieli - albo przynajmniej będziemy udawać, że nie wiemy). :>

Produkt jest pomyślany w taki a nie inny sposób, ma przedstawić w określony sposób wymyśloną historię. Jak ktoś będzie chciał przedstawić inną historię, w której występują homoseksualiści, to to zrobi. Jego sprawa, podobnie jak wybór twórcy ME2, w jaki sposób chcieli to przedstawić.

Jest pewna różnica pomiędzy tolerancją, a propagowaniem pewnych zachowań. Wrzucanie ich na siłę w miejsca, gdzie nie były przewidziane (przez twórców danej produkcji) jest w mojej ocenie propagowaniem.

joujoujou 09.04.2010 15:16

Hehe, udało się. :hahaha:

czary2mary 09.04.2010 18:41

Limuzyna Ryszarda Pacławskiego wiceszefa Polskich Sieci Elektroenergetycznych pali 200 litrów na 100 km

http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/pre...pa_135837.html

Jabba the Hutt 09.04.2010 19:52

Teraz nie propaguje się tolerancji. Teraz zmusza się nie do tolerowania a KOCHANIA giejostwa, lansując giejostwo i lesbijstwo jako postawy cool, trendy, jazzy . Heteryk to osoba wsteczna, najlepiej ,żeby był BI czyli AC/DC (nie obrażając tej fajnej kapeli). Czyli kochał panie i panów. Natomiast chętnie zepchnięto by w mrok wiarę, religię i wszelkie jej przejawy. Szczególnie chrześcijaństwo bo Starsi Bracia rządzą a Muslimy nie dadzą sobą pomiatać.

A Pacławski to ma pewnie czołg typu Tygrys. On tyle palił.

ed hunter 10.04.2010 09:50

Katastrofa prezydenckiego samolotu w Smoleńsku

Samolot z prezydentem Lechem Kaczyńskim na pokładzie rozbił się, podchodząc do lądowania na lotnisku w Smoleńsku. Zginęło co najmniej 87 osób

http://www.rp.pl/artykul/2,459498_Ka...Smolensku.html

kizio 10.04.2010 10:04

O ja pier****

polakT 10.04.2010 10:05

podobno jednak wszyscy zginęli... kur**

wielka strata dla Polski i Poloków...

do tego:

Cytat:

Na pokładzie samolotu byli ***8211; oprócz prezydenta z małżonką - między innymi szef NBP Sławomir Skrzypek, wicemarszałek, szef IPN Janusz Kurtyka, posłowie, kilku biskupów. Najważniejsze osoby w państwie.

czary2mary 10.04.2010 10:06

Źle to bardzo wygląda:(

sobrus 10.04.2010 10:06

Nikt nie przeżył.
To teraz pokemony mają z głowy "kartofla", "nie mojego prezydenta" itp!
Przy okazji zginął Wasserman, Kurtyka, Gosiewski i wielu innych "przeszkadzaczy".
Możecie juz nie odliczać dni do końca prezydentury.

To był nasz najlepszy prezydent :(
Może nie najpiękniejszy i nie najlepiej przemawiający.
Ale patriota...
[']

szczuru 10.04.2010 10:30

Budzę się przed chwilą i prócz "o ja pier***e" nie wiem co powiedzieć... :/

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:03.