![]() |
|
Cytat:
|
Cytat:
A może chodzi po prostu o tzw. solidarność wobec brata, bo zawsze "koszula bliższa ciału" :pytanie: |
To wcale nie oznacza że rząd PO a złe ustawy, ani że prezydent solidaryzuje sie z PiS.
To po prostu wynika z różnicy poglądów. Poglądy prezydenta są z grubsza takie jak PiSu a wiadomo ze zdania między partiami są inne. Dlatego też pewne ustawy prezydentowi sie nie podobają. To normalne i zapewniam Cie że gdyby sytuacja była odwrotna to Tusk wetowałby PiS równo. I wcale bym mu sie nie dziwił, co najwyżej mógłbym sie nie zgadzać z decyzją. To że ktoś zostanie prezydentem wszystkich Polaków nie oznacza od razu że przejmuje poglądy wszystkich (i wszystkich partii). Ma dalej takie poglądy jakie miał - poglądy większości w dniu wyborów. Nie podałes ilu ustaw PO prezydent nie zawetował, więc ciężko wyciągnąć jakiś wniosek czy rzeczywiście współpraca układa sie tak marnie. To też kwestia dialogu między rządem a prezydentem. Teraz delikatnie mówiąc nie jest najlepszy. Rzad wiele rzeczy robi bez porozumienia albo konsultacji z prezydentem i to musi sie przełożyć na wetowanie. Oczywiście nie ma obowiązku konsultacji, ale efekty są jakie widać. |
Orientuje się ktoś, na jakim etapie jest sprawa obniżania emerytur byłym SBkom? Myślałem, że sprawa ucichła, ale ktoś mi kilka dni temu powiedział, że to już nawet na dniach (od stycznia chyba) ma zacząć obowiązywać. Podobno jest jakaś strona, gdzie jest to wszystko dokładnie opisane, ale nie mogę do niej dotrzeć..
|
Cytat:
http://www.gover.pl/news/szczegoly/g...jonariuszy-sb/ |
Tak, tylko to informacje z marca. Szukałbym czegoś aktualniejszego, najlepiej z konkretami - kto ile dostanie, jak się to wylicza itd.
|
Cytat:
|
Treść treścią, chętnie przeczytałbym również praktyczną interpretację. Ale na dobry początek przeczytał cokolwiek, bo jak widzę załatwiono wszystko po cichu. Najpierw było z tym głośno, potem wszystko przycichło i myślałem, że po prostu odłożyli pomysł 'na lepsze czasy', a teraz się dowiaduję, że niektórym już emerytury obniżono. Co, gdzie, kiedy? Nic nie wiadomo (tzn. pewnie wiadomo, tylko nie mówi się o tym głośno).
|
Ilość załączników: 1
Idą kolejne podwyżki, tymczasem onet poleca:D
Załącznik 53435 http://biznes.onet.pl/rzad-ukrywa-po...0,1,news-detal |
Czytałem ten 'artykuł'.. Żadnych podstaw, konkretów, źródeł.. Bardzo wiarygodny i rzetelny kawałek materiału...
|
Cytat:
|
Wprowadzone rozporządzeniami będą-na razie trwają prace nad projektami-na pewno nie zapomną wprowadzić o to nie musimy się martwić.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:51. |