![]() |
byl zle oznakowany, ale innego mostu chyba nie bylo po drodze wiec wiadomo, ktorego sie tyczylo...
zarzadca jest tak samo winny jak kieowca czy tez odwrotnie ;) |
IMO wcale nie był źle oznakowany - kierowca ma zwracać uwagę na znaki drogowe, sorry.
Co z tego, że był tylko jeden znak? To znaczy, że jeśli stoi tylko jeden znak ograniczenia prędkości do 50, to mogę spokojnie gnać dalej setką, bo ograniczenie prędkości jest źle oznakowane? :> |
Cytat:
A patrząc na to z innej strony. Jedna sprawa to że wiele znaków na naszych drogach umieszczonych jest w ten sposób, że są kompletnie niewidoczne, bądź też umieszczone w miejscach, gdzie patrzy się w zupełnie inną stronę (ze względu na organizację ruchu) i tym samym można je przegapić. Oczywiście teoretycznie nie powinno się to zdarzać, ale praktyka wygląda inaczej. I druga kwestia to, że jeśli przykładowo przed wiaduktem znajdowałyby się podwieszane 'belki' to do zdarzenia prawdopodobnie w ogóle by nie doszło. Nie wiem, czy to akurat tego przepisy wymagają (chyba nie, bo w niewielu miejscach widziałem to rozwiązanie), ale moim zdaniem jest prawdopodobne, że drugi znak, dodatkowe oznaczenie, czy cokolwiek innego, mogłoby sprawić, że sytuacji w ogóle by nie było. |
nie no, nie robmy z nas amerykanow
znak byl? BYL wiec kierowca jest winny no - chyba, ze znak wisial juz na moscie (tudziez w odleglosci uniemozliwiajacej wychamowanie po jego zobaczeniu) zupelnie odrebnie oczywiscie powienien odpowiadac zarzadca drogi za wykonanie jej oznaczenia niezgodnie z przepisami |
Niektórzy mają przekichane :(
http://wiadomosci.onet.pl/2077084,11...awie,item.html |
Rychu będzie się poił u Łysego :D
|
jak to :hmm:
|
http://biznes.onet.pl/analitycy-beda...3,1,news-detal
Cytat:
Cytat:
Zaszaleli z tymi obniżkami! Szkoda ze nie napisali ze ostatnio w Lublinie benzyna drożała o 4 grosze na dzień! |
Już od dawna nie czytam bzdur biura Reflex i podobnych analityków rynku paliwowego, a jak przeczytam, to się śmieję.
Oni chyba w księżycowych realiach robią te swoje wyliczenia. Kto im płaci za te ich wypociny? |
Ja dzisiaj widziałem benzynę po 4,61...
A jeszcze około dwóch tygodni temu tankowałem po 3,99 (fakt, że na innej stacji). Dla m nie starczy takich obniżek... |
W Krotoszynie i Sulmierzycach ON stoi po 3,66
|
Przedwczoraj w Łodzi podobno PB95 za 4,19 zł.
Kumpel tankował i się musiał pochwalić... ;-) |
Na jednej Neste widziałem dzisiaj ON po 3,69 i to było najtaniej w mieście. Nawet ruscy na Lukoil mieli 3,77.
|
U nas na Lukoilu dzisiaj
95 - 4,17 ON - 3,71 |
Podawać też ceny LPG!
Dzisiaj LUKOIL 2.05. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:49. |