![]() |
Wzrost danin "na szczytne cele", czyli łatanie budżetu
http://www.tvn24.pl/12692,1629414,0,...wiadomosc.html ehh... |
opłata zapasowa, węglowa...
chciałbym poinformować rząd, że słownik języka polskiego jest pełen różnych przymiotników i naprawde można zrobić jeszcze wiele opłat :taktak: opłata ciepła, niebieska, fajna, betonowa, kwiatowa, rowerowa, komputerowa, pogodowa itd macie olbrzymie pole do popisu! opłata czarnowa za to że węgiel jest czarny powinna być i opłata podziemna za to że leży pod ziemią. Do tego opłata dowozowa, opłata VATowa. To nic że to wszystko jest wliczone w cene węgla - ale teraz jeszcze będzie formalnie jako opłata. I podatek składowy jezeli ktoś w domu chce składowac tonę węgla. a w przypadku LPG opłata gazowa (bo jest gazem), opłata ciekła kiedy jest upłynniony opłata spalaniowa kiedy jest spalany itd :sciana: ale jak się rządzi tak wspaniale i cudownie że jedynym sukcesem jest 52mld zł deficytu na 2010 to nic dziwnego brawo PO! |
:haha: Dobre-niestety zmiany innych podatków Pit,Cit,stawki Vat wymagają sejmowej ścieżki i akceptacji prezydenta i są wtedy widoczne widoczne-i dlatego trzeba zmienić konstytucje za miesiąc ;)natomiast akcyza,opłaty ...,dopłaty... itd są wprowadzane rozporządzeniami ministra finansów bądź innego w którego gestii jest opłata.
Salonowce coraz mocniej kąsają Tuska,ciekawe co następnego ogłosi-Olimpiada,Lot na marsa... http://fakty.interia.pl/felietony/pi...oteska,1401240 |
Cytat:
Cytat:
dotyczy tego samego artykułu w "Gazecie Prawnej":fiu: |
No ja tu jednak widzę różnice. W tamtym 'artykule' (nie wycofuję się z tej krytyki :> ) długim na dwa krótkie akapity było raptem kilka lakonicznych stwierdzeń. Nie twierdzę, że ten podany przeze mnie jest bogaty w źródła, a zawiera więcej szczegółów i generalnie wszystko to, czego oczekiwałbym po 'newsie' na stronie serwisu informacyjnego. Dla mnie to nie jest to samo.
|
Cytat:
po próbuje rżnąć głupa |
Ale to wszystko dla naszego dobra, aby nigdy więcej zbrodnie PiS nie wróciły? Jakie zbrodnie? To NIE WIECIE?
Zaraz tu przeczytam: "ciekawe jak PiS poradziłby sobie w takiej sytuacji, bo wszystkiemu winien kryzys międzynarodowy, a my i tak dajemy sobie świetnie radę" :rotfl: Życzę dużo szczęścia, bo wszystkim nam będzie go dużo potrzeba. |
|
Cytat:
Cytat:
Włam włamem, ale żeby firma specjalizująca się w bezpieczeństwie nie trzymała haseł w postaci hash+ziarno? Jak dla mnie security fail roku 2009 ;) |
|
Cytat:
|
Polański o krok od wolności - "gotówka jest królem"
http://wiadomosci.onet.pl/2084732,12...olem,item.html Niezrozumiałe jest dla mnie to działanie sądów. Dwa miesiące już siedzi w areszcie i co? I nic.. Wniosek o ekstradycję jest, więc albo niech go oddalą i sądzą Polańskiego według europejskiego prawa, a tym samym prawdopodobnie wypuszczą (ale od razu, a nie za rok czy nie wiadomo kiedy), albo niech wydadzą Amerykanom i niech ci go osądzą. Albo uznają winnemu i dadzą jakąś karę, albo również uniewinnią. Na co tu czekać? A jak już ma się to rozstrzygać latami, to niech i siedzi w domu. Na cholerę ma w tym czasie przebywać w areszcie.. |
to jest wlasnie magia procedury extradycyjnej
oczywiscie, ze jest to zle tak samo jak zla jest ogolnie opieszalosc sadow w tym przypadku akurat mi go nie zal - 30 lat uciekal i jeszcze chwalil sie publicznie swoim postepowaniem nie jestem w stanie zrozumiec, czemu nie zostal zatrzymany wiele lat temu swoja droga dziala to w obie strony - pamietamy extradycje Mazura? |
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:38. |