Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

czary2mary 28.11.2009 14:24

Ja pamiętam poprzedni zakaz automatów chyba 1994r- automaty wcale nie znikły najpierw były w paru nielegalnych szulerniach potem jako niby zabawki prawie wszędzie a "wielbiciele topienia kasy" bez problemu pozbywali się gotówki.

pali 28.11.2009 14:58

Są zbierane podpisy na obywatelski projekt ustawy. Media chyba jeszcze o tym nie skrzeczały.

Bywalcy budek z automatami mogą być proszeni o podpis :)

ed hunter 28.11.2009 15:02

Nic z tego nie będzie, ustawa przecież nie jest dla obywateli, ale dla tych co lobbowali na cmentarzu. :]

andrzejj9 28.11.2009 15:51

Czekajcie.. To jakie jest w końcu uzasadnienie całej tej ustawy? Bo tak na zdrowy rozum tracą na tym wszyscy - traci (teoretycznie) rząd, bo zyski do hazardu się zmniejszają, traci kilka (naście) tysięcy osób, bo pozbywa się ich zysku, tracą osoby, dla których automaty były zwykłą rozrywką, bez zmian pozotają ci, co od hazardu są uzależnieni, bo dalej będą mieli gdzie tracić pieniądze. Tracą więc wszyscy, nie zyskuje nikt (poza wybranymi operatorami). Jaki sens?

rycho 28.11.2009 16:01

Sens?
A zamknięcie tematu?

ed hunter 28.11.2009 18:55

Naród żydowski został wymyślony

Cytat:

Od wielu lat żadna książka tak silnie nie wstrząsnęła światem żydowskim jak ***8222;Wymyślenie żydowskiego narodu***8221; Szlomo Sanda, profesora historii z prestiżowego Uniwersytetu Telawiwskiego. Z profesorem Szlomo Sandem rozmawia Piotr Zychowicz
Ciekawe.

Zetoxa 28.11.2009 23:31

karkołomna teoria, ale...:sciana:

woitas 29.11.2009 09:11

hmm... sam nie wiem, koleś pisze sensownie, a szum jaki wywołał... czas pokaże.

Stanley 29.11.2009 16:12

http://www.alert24.pl/alert24/1,8488..._horror__.html

Ciekawe. Zawsze myślałem, że reklamy powodują, iż ceny biletów są stosunkowo niskie.

grzeniu 29.11.2009 16:27

Jak ostatni raz byłem w kinie, to powiedziałem sobie, że to ostatni raz :sciana:

Stanley 29.11.2009 16:46

Ogólnie rzecz ujmując - trailery to dobra sprawa i mnie się akurat podoba to, że mogę zobaczyć co wejdzie niedługo do kin. Co do reklam proszku do prania itp - chyba się nie muszę wypowiadać...

rycho 29.11.2009 16:59

W Twoja stronę jadą 4 nieprzyjazne okręty...

andrzejj9 29.11.2009 17:49

40 minut to jakiś idiotyzm.. Najpóźniej po 30 (a raczej wcześniej) bym wyszedł i zwrócił bilet...

Mówią, że prawo nie reguluje ilości reklam wyświetlanych przed seansem. W sumie może i nie, ale uważam, że przepisy stoją po stronie konsumenta. Ja kupując bilet na dany seans kupuję go na film rozpoczynający się o danej godzinie i kończący o określonej (czas trwania filmu jest podany). Nie ma tu nigdzie mowy o tym, że najpierw będą reklamy a seans rozpocznie się pół godziny później.

Inna sprawa, że jak leciały tylko trailery, to większość osób oglądała je z zainteresowaniem (a ja wśród nich), pojawiły się reklamy, które też specjalnie nie przeszkadzały, bo było ich mało (góra 2-3), a do tego w innych niż w telewizji wersjach, często śmieszne, bądź na różny sposób ciekawe. Potem zaczęło ich być więcej i w postaci takiej samej masówki jak w telewizji i... ja przynajmniej zacząłem na seans przychodzić 15 minut później (co w sumie też mi się nie podoba, bo przegapiam przy okazji trailery, które oglądać lubię - ze stratą dla dystrybutorów). A z tego, co widzę, nie tylko ja tak robię. Jeśli ktoś wpadnie na pomysł reklam w trakcie filmu, przestanę chodzić do kina i przerzucę się całkowicie na divx'y i blu-ray. Jeśli to jest celem multipleksów...

nimal 29.11.2009 22:24

to mi przypomina, dlaczego nie chodze do kina
lepsza jakosc, z piwem w rece, bez szelestow itp, z przerwami na siku :szczerb: i po kolejnego browac mam po prostu w domu :D
a - i nie mam reklam :idea:

superrrmario 29.11.2009 22:35

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1062267)
Jak ostatni raz byłem w kinie, to powiedziałem sobie, że to ostatni raz :sciana:

Grzeniu, od tego czasu wprowadzili już dźwięk do filmu. Taper nie siedzi przy pianinie pod ekranem! Niektórzy twierdzą, że widzieli nawet kolor w filmach!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:59.