Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

grzeniu 29.10.2011 14:06

Tak się teraz porobiło, że jeśli zawczasu i z góry nie zaznaczysz, że nie wyrażasz zgody na żadne 'przetwarzanie' danych, to domyślnie wszędzie jest na to twoja zgoda. Najczęściej nawet nikt cię o tą oczywistą oczywistość nie spyta.
I ty się pod tym podpisujesz.

Patrix 29.10.2011 14:21

Nikt mnie nie nęka, nie dzwonią ani nie spamują,
więc wracając do tych kart, oni nie muszą mnie ponownie poprosić o zgodę ? :P

DejaVu 29.10.2011 14:27

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1187735)
Tak się teraz porobiło, że jeśli zawczasu i z góry nie zaznaczysz, że nie wyrażasz zgody na żadne 'przetwarzanie' danych, to domyślnie wszędzie jest na to twoja zgoda. Najczęściej nawet nikt cię o tą oczywistą oczywistość nie spyta.

Dokładnie :taktak: dwa miesiące temu Orange przysłało mi pismo - że w porozumieniu z jakimś bankiem i za moją zgodą-którą nigdy/nigdzie nie wyrażałem,w ramach o stan środowiska rezygnują z papierowej faktury na rzecz eko faktury :sciana:Oczywiście ja tym nie jestem zainteresowany-zawsze płaciłem gotówką u nich bądź na poczcie-nie posiadam konta ni drukarki,aby sobie wydrukować :nie: Zaraz jak dostałem to pisemko,wysłałem sms że rezygnuję i dupa!drugi miesiąc nie mam normalnej faktury-musiałem dzwonić pod *100 słuchać dennej muzyki- przełączali mnie od jednego konsultanta do drugiego- i musiałem się tłumaczyć dlaczego to ja nie jestem eko a w ogóle to to świnia,zbok i sfołocz :buu: tylko s****iele nawet nie przeczuwają tego że faktura jest potrzebna mi do okazania ''że jestem płatnikiem'' chcę emigrować do Plusa -nie będą mnie doić przez kolejne 3lata :haha:

M@X 29.10.2011 14:49

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1187734)
Ale ja nie chc***281; ***380;adnych reklam, informacji o super promocjach i innego gówna. Ja kupuj***281; jak mi co***347; jest naprawd***281; potrzebne, reszta to DIABE***321; co kusi! ;p

Ocho, dziadek-maruda sie w Tobie odezwal ;-)!

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk

ed hunter 29.10.2011 15:25

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1187735)

W sumie, to pewnie tak, bo jak ostatnio założyłem konto w ING, to nie pozwoliłem na przetwarzanie danych, chyba nie mam od nich spamu, miałem 2 telefony, żeby mnie namówić na cośtam, jeden zlałem, bo nie mogłem gadać faktycznie, drugi, bo tak powiedziałem ||, od miesiąca spokój.

Ale ogólnie nie jest dobrze, bo spam z czegokolwiek, gdzie podaliśmy cokolwiek idzie szeroką rzeką, dobrze jak tylko na emajl, bo z tym, to łatwo walczyć.

DejaVu 30.10.2011 09:28

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos..._ZDJECIA_.html
amerykański sen :>

chris996 30.10.2011 23:44

@ed hunter u mnie też spokojnie. Nikt mnie nie bombarduje telefonami. Bank Millenium. Zresztą na numery z poza kontaktów nie odbieram, także zlewam kto do mnie dzwoni.

@DejaVu kolejny dowód na to, że świat się kończy :P

chris996 31.10.2011 22:35

Chyba nie było, więc wrzucę newsa:

http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,...wiadomosc.html

Na świecie jest już siedem miliardów ludzi. Wiemy, kto jest 7-miliardowym człowiekiem!
Urodzona 31 października 2011 roku Danica Camacho jest, zdaniem ONZ,
7-miliardowym człowiekiem żyjącym aktualnie na Ziemi.
Dziewczynka przyszła na świat w szpitalu Fabella Maternity w Manili, stolicy Filipin.

ed hunter 01.11.2011 04:06

Szpitalne oddziały dla pedofilów stoją puste

Cytat:

Wybudowany kosztem 4,5 mln zł i oddany z wielką pompą w lipcu tego roku oddział dla pedofilów w Szpitalu Psychiatrycznym w Choroszczy stoi pusty. Pierwsi skazani za przestępstwa seksualne na dzieciach będą mogli się w nim pojawić dopiero w 2013 roku.

Puste są też pozostałe ośrodki dla sprawców przestępstw seksualnych - w Kłodzku (Dolnośląskie) i Starogardzie Gdańskim (Pomorskie). Łącznie mogą przyjąć 50 pacjentów. Jak informuje TVN24, oddział w Choroszczy zamiast leczyć, popada w długi - za sierpień jest to 100 tys. zł.
Osiągnięcie godne późnego Gierka...

andrzejj9 01.11.2011 10:33

Cytat:

Napisany przez chris996 (Post 1188062)
Chyba nie było, więc wrzucę newsa:

http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,...wiadomosc.html

Na świecie jest już siedem miliardów ludzi. Wiemy, kto jest 7-miliardowym człowiekiem!
Urodzona 31 października 2011 roku Danica Camacho jest, zdaniem ONZ,
7-miliardowym człowiekiem żyjącym aktualnie na Ziemi.
Dziewczynka przyszła na świat w szpitalu Fabella Maternity w Manili, stolicy Filipin.

Pieprzenie głupot za przeproszeniem..

Ani nikt nie jest w stanie stwierdzić, ile dokładnie osób jest na świecie (oszacować tak, ale z dokładnością nie większą niż do dziesiątek czy setek tysięcy (jeśli)), a nawet gdyby, to w każdej sekundzie rodzą się średnio 4 osoby, a umierają dwie, więc i tak nie da się wskazać, kto urodził się jako konkretny numer.

Ale news jest..

paprykarz 01.11.2011 10:37

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1188070)
Szpitalne oddziały dla pedofilów stoją puste

Osiągnięcie godne późnego Gierka...

Tak Donald Tusk zwalczał SLD-owską ustawę hazardową.

ed hunter 01.11.2011 14:34

Tak się właśnie zastanawiam od dłuższego czasu, co za odrzutowiec krąży nad okolicami Warszawy, podejrzewałem nawet armię o jakieś wygłupy, ale okazuje się, że Boeing LOTu ma problemy z podwoziem... :|

Trzymajmy kciuki, bo już naprawdę długo krąży, co chwila go słyszę...

// Wylądował na brzuchu, chyba nic się nie stało, trwa ewakuacja. :spoko:

Armia też latała, właśnie słyszę jak odlatują.

andrzejj9 01.11.2011 19:48

No ładnie..

Lepiej by było, żeby coś takiego w ogóle nie miało miejsca, ale jeśli już się zdarzyć musiało, to miło się słucha, że zarówno pilot, załoga, jak i służby naziemne, zachowywały się w odpowiedni sposób i że cała akcja została tak sprawnie przeprowadzona. Miła odmiana, bo codziennej porcji różnego rodzaju beznadziei :)

jesi 01.11.2011 20:15

Zaznaczam, że wcale nie umniejszam zasług pilota i załogi. Wszyscy, którzy przyczynili się do tego szczęśliwego zakończenia zasługują na pochwałę.
Mam tylko zastrzeżenia do całego tego szumu w mediach i wywiady z wszelkimi ekspertami. Wszyscy się na wszystkim znają. Do tego wystąpienie prezydenta "bula" Komorowskiego :sciana:

ed hunter 01.11.2011 20:20

Bul drzwi od stodoły był jakiś wyraźnie niedysponowany... :]

Szum medialny już doprowadził mnie do bólu żołądka, jeszcze z tydzień tego szału będzie.

W czasie latania w kółko F-16, moja mama była na cmentarzu, tam je było pięknie widać, publika cieszyła się jak na pokazach lotniczych, nawet im przez myśl nie przeszło, że 1 listopada lot myśliwców nad Warszawą musi oznaczać coś złego...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:19.