![]() |
Cytat:
|
Andrzejku, jesteś wegetarianinem?
|
Człowiek jest mięsożercą w 100% ! Zawsze był, a psioczenie, że mięso zdrowe nie jest to głupota.
Ale oczywiście do wegeterian nic nie mam, nie chcą, niech nie jedzą. Wegetarianie dzielą się na głupich i mądrzejszych. Ci pierwsi po prostu nie jedzą mięsa i lądują w szpitalu. Drudzy zaś dokładnie znają zasady diety i substytuty. Choć i tak wg mnie marnie wyglądają. |
Ale andrzejj9 nigdzie nie napisał że mięso jest niepotrzebne ani nic takiego.
Z tego co wiem nie da się przeżyć jedząc samo mięso, bo brakuje nienasyconych kwasów tłuszczowych. Nie wiem jednak jak z jedzeniem samych roślin. Dość dużo osób je tak i jakoś żyją. Niektórzy rzeczywiście lądują w szpitalu. Ale może część tych składników, które są w mięsie można znaleźć w np jajach i przetworach mlecznych. Do tego dochodzą ryby, które są powiedzmy "za darmo" bo nie musimy ich wypasać i karmić własym pozywieniem "lądowym". A człowiek jest wszystkożercą. Kły od czegoś są. Trzonowce też. Ja na pewno materiałem na wegetarianina nie jestem ;) http://fakty.interia.pl/raport/lech-...a,1700762,6911 Tylko 7-10% raportu rosyjskiego zgadza się z ustaleniami naszych ekspertów. Pewnie reszta raportów jest tak samo wiarygodna. http://fakty.interia.pl/polska/news/...rmii,1700636,3 Cytat:
|
Cytat:
Pytanie tylko - jak długo. :idea: Chociaż ja tak żyję już od lat - oprócz mięsa w zasadzie jedynie słodycze, kawa i fajki. :] No i piwo, rzecz jasna. :tak!: |
cukier jest z buraków, kawa to roślina! tytoń też :D
i to cała tajemnica || |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a poki co stalexport przegrywa conajmniej 3:0 - powstala nowa droga i nie byli w stanie tego zablokowac - sad uznal ich za monopoliste wiec moglismy odzyskac pieniadze za przejazd z okresu kiedy byla w wielu miejscach remontowana - sad uznal, ze umowa nie moze byc i nakazal odtajnienie, tutaj beda sie odwolywac do konca bo pewnie zapisy w niej sa niezgodne z prawem i interesem publicznym bedzie ciekawie :) |
Nie jestem wegetarianinem (choć kiedyś prawdopodobnie będę). Znam jednak takich, widzę, jak się odżywiają i w jakim są zdrowiu. Niestety znam też sporo przypadków osób żywiących się 'normalnie' i ciężko schorowanych. Mięso samo w sobie złe nie jest, ale w takich ilościach i takiej jakości, jak się obecnie spożywa, jest bardzo szkodliwe.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
"Chemii" jest wszędzie dużo, dotyczy to także upraw Poza tym należy pamiętać, że sporo wegetarian (i inni śmiertelnicy również) kupuje produkty wysoko przetworzone. A tu już spore pole do manewru dla wszelkich szkodliwych dodatków. Cytat:
Cytat:
Poza tym zazwyczaj to co nam j szkodzi, to najlepiej smakuje. Cytat:
|
Cytat:
Co do chemii to niewątpliwie jest jej sporo i unikanie jej nie jest łatwe (a powiedziałbym, że bardzo trudne). Ale da się, jeśli się chce. |
30 km/h w obszarze zabudowanym? System elektroniczny połączony z alkomatem w każdym samochodzie, uniemożliwiający uruchomienie silnika zanim nie chuchniesz w rurkę?
"Szefie... szefie! Chuchnij mnie w te rurkie, bo nie mogę bryki odpalić..." Czy w tym parlamencie europejskim siedzi za pieniądze podatników ktoś przy zdrowych zmysłach? http://moto.wp.pl/kat,121,title,Drak...wiadomosc.html |
Muszą przypominać o swoim istnieniu, im głośniej tym lepiej.
Znaczy są potrzebni :sciana: A - i jeszcze mają pomysł ujednolicenia dopuszczalnych promili na terenie całej unii. Ciekawe na ile, i co powiedzą ci którym obniżą. Największe kraje unii chyba mają powyżej naszych 0,2... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:13. |