![]() |
Znaczy komu nie?
|
Ok - zdrowotnie może tylko wyjść na dobre. Finansowo mnie nie interesuje :>
|
Jest tylko taki problem że ludzi na świecie jest coraz więcej a żarcia nie bardzo.
I windowanie cen żywności dobrze się nie skończy. Nie mówię tu o biednych Murzynkach z Ugandy. Jak się ktoś wreszcie wkurzy, że tylko najbogatszych stać na jedzenie, to się może kiedyś skończyć dość krwawo. Dlatego jestem za tym by ludzie opracowywali technologie pozwalające produkować dużo taniej żywności. Ale oczywiście bez przesady i trucia - i aby można było kupić również tą lepszą w adekwatnej do jakości cenie. Dwa że jak wszyscy ruszą do "dobrych rolników" w poszukiwaniu "dobrego mięsa" to jego cena albo pójdzie w górę albo albo ci rolnicy z chęci zysku zaczną oszukiwać i w końcu będziemy jeść znowu chemiczny shit. |
Zgadzam się z gościem...
|
Na całe szczęście mumii europejskiej zostało co najwyżej kilka lat.
|
Cytat:
|
...ale co to za zycie bez miecha xD?
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Bez mięcha, to nie życie
to wegetacja k***a |
Stad sie chyba wziela nazwa "wegetarianizm" w sumie xD!
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
jadac dzis do pracy zaczalem sie zastanawiac. dlaczego to nie nasze panstwo obsluguje platne autostrady. z oplat za to mogliby nie dosc, ze je remontowac to jeszcze budowac nowe bo to sa ogromne pieniadze. chocby z samego odcinka katowice - krakow.
czy w naszym kraju chwilowy zarobek jest wazniejszy niz duzo wiekszy, ktory zajmie ciut wiecej? |
Nie. Wazniejsze jest dostanie odpowiednio grubej koperty.
Nikt mi nie wmowi, ze za umowa ze Stalexportem nie stoi "gratis". Niestety, Polska to kraj, gdzie uczciwi sa traktowani jak frajerzy, a kombinatorzy i zlodzieje w bialych kolnierzykach jako ludzie sukcesu. Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk |
Też nie wierze, że nikt nie mógł wymagać gwarancji na nawierzchnię, a tak zanim skończą budowac to juz remontują.
Gdyby firmy remontowały za swoje pieniadze to pewnie lepiej by budowały :bluzga: To jest złodziejstwo w biały dzień, nawet kilkukrotne. Raz kradną na benzynie (opłata drogowa), potem na budowie (budują na piasku), potem na opłatach za przejazd, potem na remontach i koło się zamyka. Dlaczego mamy płacić za przejazd jakiejś firmie skoro budowane były za nasze pieniadze? Prywatna firma kasy na to nie wyłożyła. Kto wymyślił ten skandaliczny system? A frajerzy płacą. Ja bym żadnym krajowym złodziejom nie dał zarobić, wynajął niemiecką firmę i zrobił (za państwowe pieniądze) autostrade 100% państwową. Pewnie taniej by wyszło. Ale nie jestem królem niestety ;) Ale nasi rządzący nie są głupi, wszystko to jest pewnie zgodnie z planem. By żyło się lepiej. |
Rozbiórka trasy S8
Cytat:
|
Cytat:
Wszelkie koncerny to samo zło, także medialne. Problem polega ta tym, że jednak nie odpowiadają w 100% za każdą ludzką krzywdę. Dlatego trzeba na przytoczoną przez Ciebie książkę uważać, bo być może jej autor sam jest w jakimś stopniu ofiarą koncernu, w którym pracował, np. ktoś go "wysadził" z intratnego stanowiska. Cytat:
Cytat:
Ale przecież ludzie już coś takiego opracowali. Oczywiście będą to czynić dalej, i dalej ceny może będą spadać. Np. jeszcze 25 lat temu w szynce bywało do 25% wody, teraz może być nawet ok. 50%. To ma oczywisty wpływ na jej cenę. |
Jest różnica pomiędzy 'wędliną' z marketów a wędliną z mniejszych sklepów z małych zakładów wędliniarskich. Takich trzeba szukać.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:03. |