![]() |
Ja przez cały dzień byłem w lesie, tak więc szum medialny jeszcze mnie nie zmęczył. Może jutro..
|
|
OK, to który kraj po zrobieniu bomby chcą wysadzić? Proszę o odpowiedź.
|
70 kilo rudy uranowej, niech to będzie blenda uranowa, to mamy 70% uranu, czyli 49 kilo uranu, z czego aktywnego izotopu 235 0,7%, czyli 343 gramy potrzebnego towaru. I tu jest wielki problem, bo przy wytapianiu rudy uranu i wzbogacaniu w wirówkach (związki uranu), mamy ogromne straty, na koniec wyjdzie naparstek.
Nie zmienia to faktu, że złodzieje myślą o sprzedaniu tego komuś, jak ich nie dorwą za kilka godzin, to się zdziwię. Ruda uranu, nawet ta najbogatsza (blenda uranowa) jest słabo radioaktywna, nikomu nic się nie stanie jak nie zje jej sporo. :] Ale pismaki mają temat! Straszny! |
Cytat:
The world at seven billion (Opera nie chciała mi wykonać obliczeń) Miłej (choć krótkiej) zabawy. |
Zakładam, że to żartu ciąg dalszy..?
|
|
Kontrowersyjny wpis radnego PiS dot. lądowania Boeinga. Prośba Jarosława Kaczyńskiego
Cytat:
Cytat:
|
|
Cytat:
Zespół Macierewicza wyjaśni dlaczego nie doszło do katastrofy Boeninga 767 |
Cytat:
to mial co robic jak nie ladowac? rozbic sie od razu? wleciec w ocean? czy co? :D |
Nie, miał skierować samolot w najbardziej zaludnioną część Warszawy, po czym dać się zestrzelić F-16.
Marta Kaczyńska komentuje lądowanie na Okęciu |
bo mloda kaczorowa chyba nie zna roznicy iedzy ladowaniem a rozbiciem sie
|
Powinni wsadzić pilota, bo nie potrafił siłą woli lewitować nad płytą i poharatał samolot! :szczerb:
Z jednej strony Antoś zmartwiony, że się samolot nie rozbił, a z drugiej strony zdruzgotani tym, że teoria o marności polskich pilotów pękła, no to teraz mówią tylko o wojskowych i powtarzają cały czas smoleńskie bzdury o naciskach, nawet GW już się z nacisków wycofała, i pisała, że to wina śp LK, że nie naciskał, aby nie lądować. To tyle spostrzeżeń z lektury forum GW. |
Się wyklepie, zamaluje i będzie nówka sztuka nieśmigana wożąca jedynie staruszki do kościoła. :szczerb:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:59. |