![]() |
Cytat:
O tym, że roundup zawiera glifosat wiadomo nie od 98 roku. W Polsce herbicyd ten pojawił się na przełomie lat 70/80, a w ogóle stosowany był od co najmniej wojny w Wietnamie. Swoją drogą całkiem skuteczne cholerstwo. W tego typu wiadomościach wiele jest nieprawdziwych, lub niesprawdzonych sensacji. Glifosat w kontakcie z glebą ulega rozkładowi po czasie 14-28 dni. Po tych 14 dniach należy robić testy rzeżuchowe, które pokazują, czy można już siać/sadzić/uprawiać nowe rośliny. Na rośliny działa tylko wchłaniany przez liście, użyty doglebowo jest nieskuteczny. Jako, że stosuje się go przedsiewnie, bądź pożniwnie nie jest określona dla niego karencja Oczywiście rośliny opryskane glifosatem nie nadają się do spożycia ani na paszę dla zwierząt. To chyba oczywiste? Jest pewna możliwość, że szkodliwe dla ludzi czy zwierząt są produkty rozkładu glifosatu pobrane przez rośliny i dla nich samych już obojętne. Nie mam pojęcia, czy ktoś to w ogóle badał. |
:taktak:
I w TV Color/Kolor też o tym od lat.. I przez Was osły moja córka roboty nie może znaleźć w zawodzie. |
Robota w zawodzie w 2011 roku w Polsce? To Ci dopiero... ;-]
|
|
Czarnym już sie w d*pach przewraca...
http://kontakt24.tvn.pl/temat,niebez...za,149534.html |
@kogoro
a co bedzie plakal? kasy mu pewnie nie brakuje...a jeszcze jaka reklame sobie robi takim tekstem... @speed teraz zauwazyles? :P |
Heh, zauważyłem wieki temu, ale bulwersuje mnie to ciągle :P
|
Cytat:
Reklama? Bo ja wiem. Można i tak do tego podejść. Cytat:
|
|
jak prowadzę, nie piję k***a
a zwykle piję, więc nie prowadzę :> |
Chorzy na cukrzycę będą musieli oszczędzać
Cytat:
Na leczenie powikłań (amputacje, ślepota, niewydolność nerek...) i renty dla inwalidów wydamy miliardy, ale nie tu i nie teraz. :rzygi: Przeczytajcie sobie cały art, bo takiego absurdu, to dawno nie słyszałem. Cytat:
|
A mnie to jakos wcale nie dziwi.
Przecież posłanka Mucha jasno powiedziała, że emerytów leczyć nie warto, bo chodzą do lekarza dla rozrywki. No to oczywiste jest, że cukrzycy też mają niezłą frajdę na koszt państwa. Niedawno widziałem w szpitalu scene jak odesłano starszą kobietę do domu, bo się skończyły pieniądze na ten rok. A była połowa roku. Czy dożyła nowego - nie wiem. Ale na pewno przyszła na zabieg dla jaj. :sciana: No ale fajnie jest, tak trzymać, ino Krzyże zwieście :spoko: Posłanka mucha w ostatnich wyborach dostała najwięcej głosów w całym Lublinie - 27tys. 2 razy więcej niż najlepszy kandydat PiS i 3 razy wiecej niż jedynka z PO. Jak to powiedział Toshiro Mifune w pewnym starym filmie "Na głupotę nie ma lekarstwa". |
Wczoraj w TV był przypadek który juz pojawił sie na forum.
Że 27-letni oszust pod przykrywką pozyczki "kupił" duzy dom za 36tys zł i teraz wykurza właścicieli. Nie do końca jest jasne jak to sie stało, bo notariusz ma obowiazek przeczytac umowę na głos i pouczyć o konsekwencjach obie strony. A tego nie uczynił :k***a: Ostatnio ten :bluzga: wynajął ekipe, która włamała sie (inaczej tego nie nazwę, wyłamali bramę i zdewastowali dom) na teren posiadłości i wymontowała drzwi i okna, żeby w środku było zimno. Policja była bezradna. |
Cytat:
dwa zastrzyki dziennie i na 6 dzień do lekarza pierwszego kontaktu ten dał mi skierowanie do ortopedy hahah terminy za 8 miesięcy a ja ledwo się ruszałem k***a ale to nic, przyszedłem na te wizytę za 8 miesięcy dostałem skierowanie na rezonans - termin na za rok :D co do starszych ludzi u lekarza to zdarzają się przypadki że ona musi iść do lekarza zrobić sobie serie badan jakby gdyby :> NFZ to syf |
ja bym chetnie zobaczyl ile takich paskow trzeba uzyc zeby sprawdzac poprawnie
a na miejscu nfz podalbym ilu ludzi zuzywa +20% paskow wiecej niz sie powinno - imo 50% lekko |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:58. |