Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

grzeniu 31.03.2012 11:20

A co takiego ciekawego jest w tym komentarzu?
Rządzi rynek konsumenta - to my sami wykończyliśmy tych drobnych rolników i tę różnorodność upraw. Przy obecnych cenach nie ma powrotu do tradycyjnych systemów hodowli i upraw.
Nikt nie będzie tuczył świni przez 6-7 m-cy i karmił paszami naturalnymi, jeśli można to zrobić w 3 miesiące karmiąc paszami wiadomymi. Cena kilograma świni to wyklucza.
Podobnie ze zbożami. Kto będzie uprawiał żyto na naszych słabych glebach, nawoził pola obornikiem, jeśli dostanie za to jakieś 300 zł/t i zbierze go może 3-3,5 tony z ha? To nie starcza na zaoranie pola, obsianie i sprzątnięcie plonów.

Weźcie się zastanówcie, a może spróbujcie sami się tym zająć, nastawcie na zysk i róbcie zdrową żywność. Na zachętę będziecie za grosze w KRUSie :rotfl:

nimal 31.03.2012 11:50

wczoraj w poznaniu doszlo do wypadku
samochod z dwoma szczeniakami, ktorzy mysleli, ze sa w samolocie, po pokonaniu kilkudziesieciu metrow NAD torowiskiem zawinol sie wokol slupa trakcyjnego
dzwoniacy na 112 nie byli w stanie podac marki pojazdu

silnik przelecial kilkadziesiat metrow, jeszcze dalej akumulator - na szczescie nie wyladowaly na przeciwnym pasie, bo wtedy pociagnely by kolejne autka

pasazer zszedl na miejscu (cieli auto, zeby go wyjac), kierowca przezyl - szybko przewieziony do szpitala
jakims cudem nie stracil przytomnosci
co wiecej - od razu zaczol wciskac, ze on byl pasazerem!

wedlug wstepnych ustalen Policji auto musialo zapierniczac 150 km/h
w tym miejscu, jezeli dobrze pamietam, jest 50 lub 70 (hetmanska)

kierowca mial prawko od 11 dni

kilka zdjec znajdziecie tutaj - http://epoznan.pl/news-news-31608-Tr...azdy_od_11_dni

- Deckard - 31.03.2012 12:03

kolejny miszcz kierownicy :szczerb: ciekawe jak mu się będzie żyło ze świadomością pozbawienia życia kumpla :]

andrzejj9 31.03.2012 12:18

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 1205006)
wczoraj w poznaniu doszlo do wypadku
samochod z dwoma szczeniakami, ktorzy mysleli, ze sa w samolocie, po pokonaniu kilkudziesieciu metrow NAD torowiskiem zawinol sie wokol slupa trakcyjnego
dzwoniacy na 112 nie byli w stanie podac marki pojazdu

silnik przelecial kilkadziesiat metrow, jeszcze dalej akumulator - na szczescie nie wyladowaly na przeciwnym pasie, bo wtedy pociagnely by kolejne autka

pasazer zszedl na miejscu (cieli auto, zeby go wyjac), kierowca przezyl - szybko przewieziony do szpitala
jakims cudem nie stracil przytomnosci
co wiecej - od razu zaczol wciskac, ze on byl pasazerem!

wedlug wstepnych ustalen Policji auto musialo zapierniczac 150 km/h
w tym miejscu, jezeli dobrze pamietam, jest 50 lub 70 (hetmanska)

kierowca mial prawko od 11 dni

kilka zdjec znajdziecie tutaj - http://epoznan.pl/news-news-31608-Tr...azdy_od_11_dni

Na 206 wygląda. Duży samochód to to nie jest..

Powiem brutalnie - chcieli się zabić i zabili (prawie). Dobrze, że nie pociągnęli ze sobą innych..

grzeniu 31.03.2012 13:27

A to na Hetmańskiej w ogóle gdzieś się da jechać 150? :O
Dla mnie jazda Hetmańską, to zawsze była kara za nie wiadomo co...chyba, że jakiś cud poprawił jej przejezdność.

woitas 31.03.2012 13:43

rząd "olał ciepłym moczem" referendum w sprawie wieku emerytalnego

andrzejj9 31.03.2012 14:00

Zaraz.. czy ktoś naprawdę na serio rozważa referendum w sprawie emerytur? Naprawdę mamy za dużo pieniędzy, żeby wydawać kilka milionów na z góry oczywistą odpowiedź?

grzeniu 31.03.2012 14:24

Nie wiem, o co chodzi Solidarności - myślałem, że po prostu nie godzą się na podniesienie wieku emerytalnego do 67 lat... :hmm:
To bym rozumiał, ale...

Z wypowiedzi Dudy (przewodniczącego Solidarności)
Cytat:

...Polacy chcą dłużej pracować, ale rząd ma nie leniuchować, tylko stworzyć do tego warunki...
Podpowiedzcie moim nielicznym szarym komórkom, o co im chodzi?

rycho 31.03.2012 14:26

Może k***a o miejsca pracy?
Bo gdzies do tej smierci pracować by sie zdało

Kogoro 31.03.2012 14:33

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1205010)
Na 206 wygląda. Duży samochód to to nie jest..

Powiem brutalnie - chcieli się zabić i zabili (prawie). Dobrze, że nie pociągnęli ze sobą innych..

I tak tragedia.

grzeniu 31.03.2012 14:45

Przecież nierząd daje miejsca pracy.
No chyba, że swoim :sciana:

woitas 31.03.2012 15:12

wysłałbym pracujących emerytów do domu.
no ale skoro tylu ich pracuje, to naturalne jest, że nasi włodarze wyciągają z tego faktu logiczne wnioski, że da się pracować dłużej...

ed hunter 31.03.2012 16:26

Rząd na pewno nie daje pracy *****om co na niego głosują.

sobrus 31.03.2012 17:39

Po co zostawiać starszych których nikt nie chce jak młodzi pracy nie mają?

Po nic :taktak: ich problem, jak będą niezdolni to pracy to niech zdychają pod mostem.

Rządowi nie chodzi o to byśmy dłużej pracowali i inne takie pierdoły.
Oni po prostu nie chcą wypłacać emerytur i to cała tajemnica.

Pieniądze z ZUS wyparowały, składki wpłacane przez tych, którzy emerytury nie dożyli nie trafiły tam gdzie powinny (przepadły nie wiadomo gdzie) = Kasy NIE MA.
Zabranie w tamtym roku kasy z OFE złodziei nie nasyciło - więc jedynym wyjściem jest nie wypłacać emerytur (najlepiej w ogóle). I tyle.

Do tego uprzywilejowane grupy nie płacące składek, w tym zapis, że jak ktoś zarabia 250% średniej krajowej to składek nie płaci w ogóle (plebs go utrzyma na starość) i ten system po prostu musiał upaść.

Na emerytury nie ma, ale na ajpady, służbowe auta i samoloty, kręcenie lodów i wspomożenie biednej grecji (gdzie emeryt dostaje prawie 3 razy wiecej niż u nas sie zarabia) to zawsze sie znajdzie :)

Mnie to już nie smuci, przyzwyczaiłem się. Śmieje sie tylko z młodych wykształconych d.e.b.i.l.i którzy myśleli że są mądrzejsi od babć i wciąż są wyjątkowo radośni gdy dostają po dupie.

demek 31.03.2012 18:23

ja to widze z nieco innej strony

w zawodzie dla mnie pracy nie ma bo 90% miejsc zajmuja emeryci gorniczy pracujacy na lewo (bo emeryturki dobre maja a tak by im zabrali)

i final jest taki, ze ja roboty nie mam a na emerytow ci emeryci nie robia
trace na tym ja i traci panstwo bo nie ma kto na emerytury robic

a takich ludzi jest ogrom

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:02.