Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.04.2016, 11:44   #691
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
W takich przypadkach nie można się zrażać. Oczywiście najpierw trzeba starać się kupować od odpowiednich sprzedawców (staż, ilość komentarzy, opinia), takich "nieznikających". Następnie należy pamiętać o odpowiedniej atencji - jak sprzedawca widzi, że nam zależy, to nie będzie próbował nas "zmęczyć", żeby nam się znudziło. Dalej - zaplecze. Nawet sama zapowiedź skierowania sprawy do Rzecznika Konsumentów i Całej Reszty potrafi zdziałać cuda. I oczywiście dbanie o dokumentację, posługiwanie się w korespondencji konkretami - naszymi prawami wraz z podstawą prawną, konkretnymi terminami (powoływanie się na datę korespondencji, podkreślanie kiedy upływa termin 14 dni itp.) Trzymanie się tego zwykle w zupełności wystarcza, żeby osiągnąć swoje tak szybko, że aż dziw bierze...

Nie dziwię się niechęci sprzedawców do podejmowania jakichkolwiek działań w kierunku obsługi gwarancyjnej. Rynek dziś opiera się głównie na walce cenowej, to jest niemal jeden jedyny argument, który się liczy. W takich warunkach sprzedawcy nie stać po prostu na doliczenie kilku procent do ceny, celem zapewnienia sobie środków na obsługę przypadków problemowych. Obowiązuje zasada sprzedać-zapomnieć. Ale - jakby to powiedzieć - to nie moja broszka. Sprzedawcy muszą być świadomi swoich obowiązków wobec klienta (bo to nie żaden producent, a przedsiębiorca który sprzedał mi towar bierze na siebie ciężar obsługi gwarancyjnej). I to nie ja mam liczyć, czy dana kwota jakiej żąda za towar mu wystarczy czy nie.

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.04.2016, 13:29   #692
Trilu
Forumator

Data rejestracji: 15.02.2008
Trilu jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Trilu jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Najgorsze są sklepy sieciowe,typu eurortv,mediaexpert(te barany nieźle mnie utruły) ,na zakupach online na razie się nie zawiodłem,ale pewnie przyjdzie i na mnie kolej
Rzecznik to mało może,grube ryby mają go w poważaniu.
Trilu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.04.2016, 13:52   #693
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Trilu Podgląd Wiadomości
Najgorsze są sklepy sieciowe,typu eurortv,mediaexpert(te barany nieźle mnie utruły) ,na zakupach online na razie się nie zawiodłem,ale pewnie przyjdzie i na mnie kolej
ja mam trochę inne "wspomnienia" w euro kupowałem kilka razy, reklamowałem i nie było żadnych problemów. W necie ale TYLKO na alledrogo koleś mnie oszukał i allegro umyło od tego ręce, rzecznik też miał to w poważaniu ...taki jednostkowy przypadek na szczęście (mam nadzieję, iż na razie)

P.S.
ale nie o tym jest temat chyba

Ostatnio zmieniany przez icemac : 21.04.2016 o godz. 13:59 Powód: bo tak
icemac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.04.2016, 14:03   #694
Trilu
Forumator

Trilu jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Trilu jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Sklep dedry na aledrogo jet ok.sam tam kupiłem parę sprzętów,odziwo wszystkie działają po dziś dzień.

Ps:Karta gwarancyjna to ważny element sprzętu
Stary 21.04.2016, 16:28   #695
misiozol
Moderator

Data rejestracji: 26.10.2008
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Trilu Podgląd Wiadomości

Ps:Karta gwarancyjna to ważny element sprzętu
Na dzien obecny to najwazniejszy element i przez niego przewaznie placisz 2x tyle co z chin
Stary 21.04.2016, 17:28   #696
Trilu
Forumator

Tylko w naszym pięknym kraju ta karteczka nic nie znaczy,od razu zwalają winę na kupującego i trzeba latać po urzędach,sądach i uj wie gdzie jeszcze
Stary 27.04.2016, 10:32   #697
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jak obiecałem tak czynię - krótka relacja z działania osuszacza model Dedra DED9903 - działa jak powinien, średnio chodzi 3-4h/doba zbiera około 1,5-2 litry wody z powietrza (zrobiło się jakby "normalnie"), ustawienie wilgotności 50% (automatycznie się wyłącza po osiągnięciu zadanej - choć tego jeszcze nie udało mi się uczynić, przy takim ustawieniu - przy innych/wyższych sprawdzone).

Jestem zadowolony z urządzenia jak i zakupu przez neta - na drugi dzień było - całe i szczęśliwe

P.S.
jak mnie natchnie to poosuszam pozostałe pokoje, choć w całym domu jakby jest lepiej - moje odczucie jak i domowników
Stary 27.04.2016, 10:52   #698
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
piszesz jak przedstawiciel handlowy
Stary 27.04.2016, 10:58   #699
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez Zetoxa Podgląd Wiadomości
piszesz jak przedstawiciel handlowy
#$%#$^$%&45

nie miałem takiego zamiaru, choć

sprzedam mało używany, wręcz nówka ...
Stary 27.04.2016, 11:32   #700
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
daj ci Boże suchy dom
Stary 27.04.2016, 12:50   #701
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
O tej porze roku już budynek osuszać? Przecież jeszcze grzać trochę trzeba, u mnie w domu jest za sucho, drechowe spodnie wyciągnięte w nocy z pralki już są suche jak pieprz.

Jak jest upał i deszcz przez kilka dni, to dębowy las powoduje u mnie tropik, nieraz pranie zamiast wyschnąć, zatęchło, trzeba na nie puszczać wentylator.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2016, 13:03   #702
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
Jak jest upał i deszcz przez kilka dni, to dębowy las powoduje u mnie tropik, nieraz pranie zamiast wyschnąć, zatęchło, trzeba na nie puszczać wentylator.
i w takim właśnie okresie przydaje się osuszacz

P.S.
w domu "osuszam" bo od parku nadciąga wilgoć
Stary 27.04.2016, 17:32   #703
misiozol
Moderator

misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac Podgląd Wiadomości
jak obiecałem tak czynię - krótka relacja z działania osuszacza model Dedra DED9903 - działa jak powinien, średnio chodzi 3-4h/doba zbiera około 1,5-2 litry wody z powietrza (zrobiło się jakby "normalnie"), ustawienie wilgotności 50% (automatycznie się wyłącza po osiągnięciu zadanej - choć tego jeszcze nie udało mi się uczynić, przy takim ustawieniu - przy innych/wyższych sprawdzone).

Jestem zadowolony z urządzenia jak i zakupu przez neta - na drugi dzień było - całe i szczęśliwe

P.S.
jak mnie natchnie to poosuszam pozostałe pokoje, choć w całym domu jakby jest lepiej - moje odczucie jak i domowników
No widzisz ciesze sie ze sie cieszysz
Stary 21.12.2016, 10:57   #704
misiozol
Moderator

Cytat:
Napisany przez icemac Podgląd Wiadomości
i w takim właśnie okresie przydaje się osuszacz

P.S.
w domu "osuszam" bo od parku nadciąga wilgoć

I jak tam sie sprawuje osuszacz ?
Stary 28.12.2016, 09:48   #705
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

osuszacz działa bezproblemowo, osusza skutecznie i szybko, pracuje cicho. Stosuję go także do suszenia prania w łaziance

na razie tyle

P.S.
szukam kuchenki gazowo-elektrycznej

Twoje uprawnienia: