![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
a komentarze na yahoo sa po porstu zalosne ;/
nie maja nic wspolnego z zreczywistoscia, kazdy nas tylko oskarza o nazizm i tym podobne rzeczy... propaganda (lub mozgowy analfabetyzm) dziala jak widac.... |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Straszna tragedia. [']
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
moj ojciec hoduje golebie od 35 lat - nie pojechal tam tylko dlatego, ze nie wiedzial o wystawie
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
ja powiem tylko: "jak zwykle Slask"....[*]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
jedno jest tylko w tym " dobre" (jesli tak mozna w ogole powiedziec)- akcja ratunkowa rozpoczela sie natychmiast i z bardzo dobrym skutkiem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Cytat:
a jeszcze jak przyjadą do Polski to są zdziwieni, że jest McDonald. nie ma co czytać tego bełkotu, podobnie jak bełkotu na forum onetu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Rezerwista
Data rejestracji: 13.12.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
Cytat:
Zachod ma niezle mniemanie o polakach... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Ja tam jestem z tego dumny i zawsze i wszedzie bede bronil swojej polskosci!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Napisałem specjalnie słowo Polak z małej litery, a jeżeli nie zrozumiałeś intencji, to lepiej nic nie pisz, zwłaszcza, że to ani czas, ani miejsce na kłótnie i pyskówki ![]()
![]() |
![]() |
#41 | |
Guru
Data rejestracji: 14.10.2005
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#42 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
A ja mam to gdzies ze akurat urodzilem sie tutaj. Przeciez nie wybieramy tego gdzie sie rodzimy, jest to nam jakos przypisane. Rownie dobrze moglbym urodzic sie (jak kazdy z was) w Chinach, w Rosji, w Niemczech, USA, RPA ... i jakos nie wyobrazam sobie ze z tego powodu mialbym byc mniej lub bardziej dumny. Zreszta dumni moga byc ludzie ktorzy dokonuja wielkich rzeczy, nie widze powodu do tego zeby dumni mieli byc ludzie ktorzy te wielkie rzeczy konsumuja.
Mi sie natomiast wydaje, ze niezaleznie od tego jak bardzo bedziecie mowili jak to jestescie dumni, to jednak ogolnie (wbrew pozorom) Polacy slyna raczej ze swojej pokory. Nie wyobrazam sobie zeby Polacy tak jednostronnie odnosili sie do tragedii np. w USA. Oczywiscie pojawilyby sie napewno jakies glupie komentarze, jednak bez watpienia bylyby one w mniejszosci i bylby ripostowane. Polacy podejrzewam wykazaliby sie wiekszym zrozumieniem. Ja uwazam ze pokora jest cnota, a duma wada. To wlasnie przez autorow tych komentarzy przemawia duma, wrecz pycha. Najgorsze jest to, ze sa to kometarze ewidentnie klamliwe, jak chociazby ten: http://news.messages.yahoo.com/bbs?a...7138459&mid=39 Poza tym przesmiewczy ton wiekszosci komentarzy jest po prostu zenujacy i nie ma tu nic do rzeczy duma tego czy innego narodu, tylko glupota, a dokladniej jej skladowa, czyli brak szacunku dla zycia, o co amerykanie bardzo zabiegaja, ale jak widac bardzo wybiorczo. Natomiast rowniez uwazam ze sama katastrofa w Polsce stala sie bardziej faktem medialnym niz dotkliwa katastrofa i pewnie znajdzie sie kilka osob i instytucji, ktore na tej tragedi zrobia kase. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
Jeżeli rozmiary tej katastrofy i liczba ofiar są choć zbliżone do danych z mediów, to jednak warto okazać pomoc zarówno tym, którzy ucierpieli bezpośrednio, jak i tym, którzy stracili tam swoich bliskich.
Pomóc można na wiele sposobów, ale żeby nie karmić oszustów, trzeba wybrać sprawdzone organizacje, jak np. TA.
![]() |
#44 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Rowniez wydaje mi sie ze w tego typu sytuacjach najlepiej wspierac takie instytucje jak Caritas, PCK, czy PAH, a nie 'medialne' fundacje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
niezwykły
Data rejestracji: 07.02.2003
![]() |
Media okrzykneły to największą katastrofa w historii III RP.
Zgadzacie się z tym? ja nie spektakularna śmierć i nagonka medialna nie mówie że mam ten wypadek za nic jest to wielka tragedia ale nie jest to największa katastrofa. Media zapomniały o wielkiej powodzi niecałe 10 lat temu? pochłoneła więcej ofiar i dóbr materialnych z samych mrozów tragicznie zgineło ponad 200 osób. Tu też tylko że wszytko jest bardziej spektakularne. pomoc dla rodzin ofiar. Też lekka przesada przyda sie oczywiście ale ci ludzie niczym nie różnią się od ludzi których bliscy zmarli tragicznie w inny sposób jak wypadek samochody czy spadek w przepaść a im się nie pomaga materialnie.
![]() |
|
|