![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#91 | |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#92 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.02.2003
![]() |
Tak czytam ten watek i dochodze do wniosku ze albo wy macie cholernie drogie lacza, albo ja mam duze szczescie. Zrobilismy w bloku siec na 20 mieszkan, lacze to iDSL od tpsy 1Mbit. Za podlaczenie placilismy 100zl i abonament 50zl (obojetnie czy 1 czy 2 kompy w domu). Net chodzi bardzo dobrze, wiekszosc ludzi z lanu bardzo malo sciaga i jest kolorowo :-)
Takich warunkow wam wszystkim zycze :-) Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Cytat:
Piszesz, że jest to nonprofit, czyli niewliczasz w to pensji pracowników, zus'u, podatków, jakiegos zarobku na tym i pewnie nie macie pieniędzy na jakieś awarie sprzętu a sam widzisz, że wyszło was to po 50zł, my bierzemy 90zł więc widzisz, że nie są to kokosy a mamy sieć rozległa, co jest znacznie droższe w budowie i eksploatacji, poza tym my nie bawimy się idsl'em, w przypadku firmy musisz mieć jakieś gwarancje jakości takiego łącza a o ile wiem to do idsl'a nie można mieć CIR'u. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() Jesli chodzi o kase na awarie to co miesiac zostaje na ten cel jakies 150-200 zl wiec uwazam ze to wystarcza. W kazdym razie ja z dostawcow przerabialem juz ProFuturo, Ipartners, ACI i musze przyznac ze na ta cene tpsa z iDSL nie jest taka zla. Poza tym moj post nie mial wyrazac tego ze firmy providerskie zdzieraja, tylko ze koncowi uzytkownicy czesto placa duzo wiecej za net ![]() Pozdro |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Bywalec
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Cytat:
Ze względu na to, iż moja firma podłączą dość dużą liczbę osób, koszty się rozkładają, czym większa firma tym łatwiej jest z zapleczem technicznym a także z gotówką na inwestycje. Ale na pewno wszelkie działania związane z zyskiem - są długo falowe - nie można tego nazwać szybka kasa. Podłącza się, co raz więcej ludzi, ale i nakłady gotówki są sporawe - wiec nie za bardzo rozumiem twoja wypowiedz. Gdzie jest szybki zysk? I gdzie jest ten mały koszt? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Cytat:
Napewno nie sa dlugofalowe. Poza tym nie napisalem, ze to jest szybki zysk i maly koszt tylko, ze te firmy sa nastawione na szybki zysk i maly koszt. A to duza roznica. ![]() Mam nadzieje, ze teraz wszystko jasne. Natomaist co do Basa nadal uwazam, ze wszystko juz powiedzialem i nie zamierzam wcale czytac tego watku bo pomimo zgryzliwej uwagi go przeczytalem. Tylko nie wiem czemu nagle Bas wyskoczyl z tymi ciekawymi porownaniami.No ale nic, nie od dzis wiadomo, ze kazdy interpretuje tak aby to jemu bylo wygodnie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
odeszły MAJSTER
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
Cytat:
wysyłasz małą książkę w paczce do Łodzi z warszawy. która waży 0,6kg, wymiary mało istotne i nie ważne, ile idzie - płacisz za paczkę do 1 kilograma (6zł?) przypadek drugi: wysyłasz dużą książkę w paczce do Łodzi z warszawy. która waży 1kg, wymiary mało istotne i nie ważne, ile idzie - płacisz za paczkę do 1 kilograma (6zł?) ja to tak rozumiem i chyba Weronowi o to chodziło. co robi za różnicę dla ciebie, że włożysz do pierwszej paczki jeszcze jedną małą xiążkę, ale taką, by nie przekroczyła masy całkowitej 1kg - skoro i tak płacisz, jak za paczkę do 1 kg? Weron - a ty się ze mną wódki nei napijesz? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
Panowie przestańcie się kłócić
Nie widzicie, że to moja osobista tragedia PS Bas - we wcześniejszych postach wspominałeś, że nam obcięli TTL do 1, a teraz pinguje dowolne adresy i mam różne TTL 117 (www.wp.pl), 249 (www.onet.pl) więc chyba jakoś inaczej to zablokowali, ale działa tylko 1 komp wpięty do modemu - 1 dowolny komp Teraz zastanawiamy się u jakiego innego dostawcy możemy wykupić łącze na kilka osób. Może coś z tego nam wyjdzie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
mozecie kupic neostrade - ich chyba nie dziwi ze ludzie na neo+ nie schodza ponizej 90% obciazenia lacza...
ja od 3 dni srednio mam na liczniku 40-50kb/s... oznacza to ladnych pare giga dziennie (sciagam calkiem legalne dystrybucje linuksa, z tym ze zamowienie opiewa na jedenascie dystrybucji... koles ma zdrowie, ale chce - to dostanie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#100 | |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
Cytat:
ale NEO też nie wolno dzielić więc pewnie jakiś koleś co skrupulatnie liczy bajty i złotówki nam odetnie łącze |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
![]() |
owszem nie wolno - ale o ile bas' podobny admin moze ci wylapac w statystykach - to na neo jest trudniej - bo jak ktos juz takie neo zakupil to ciagnie ile fabryka dala - i nawet jakbys w osmiu siedzial to i tak ne bedziesz w czolowce
![]() |
![]() |
#102 | |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Cytat:
Po prostu napisalem ze mnie to nie interesuje bo ja jej nie pilem. Ale gdybym sie napil to diametralnie zmienilo by to moje poglady. ![]() PS Czyzbys chcial postawic? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Tak sobie czytam ten post i czytam i chyba wtrące swoje 3 groszę.
Śmieszy mnie podejście niektórych providerów którzy sprzedając łącze o danej przepustowości tak naprawdę liczą że nie będzie ono wykorzystywane w pełnym zakresie. Niech sobie liczą, bo jeżeli okaże się że statystyczny użytkownik lokalnej sieci będzie swoje łącze wykorzystywał w szerzym zakresie to może okazać się iż wykupione stałe od monopolisty okaże się niewydolnę i wtedy trzeba by było zestawiać dodatkowe, ale to problem dostawcy internetu jeżeli w umowie mamy zagwarantowaną szybkość, co niekiedy jest luksusem - słyszałem tu i uwdzie że np. sieci osiedlowe nie gwarantują minimalnej przepustowości, a jeżeli tak to bardzo małą. Kiedy w sieci jest jeszcze mało użytkowników to jest dobrze, a potem to czasami padaczka - i co wtedy? Ano doją zestawione do granic możliwości minimalizując tym samym koszty bo po co sestawiać dodatkowe. Nie mówie też o innych utrudnieniach jak brak dostępu do pub. IP i poblokowane porty. Co to jest za internet. Przyszłość leży w szerokopasmowych dostępach opartych na ADSL gdzie nikt nie będzie wypominał że mu pasmo zażynam i że sobie w domu podłączyłem 5 komputerów, i dowolnie kożystam z mojego IP, stałego lub dynamicznego na wszystkich możliwych portach - no cóż w Polsce musimy jeszcze trochę poczekać, ale jak się doczekamy to wszystkie niepoważne sieci i providerzy z ich ograniczeniami pójdą do piachu. W końcu mamy 21 wiek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
e tam wystarczylo by tylko zeby neo+ bylo tansze i ogolnodostepne to zaraz wiekszosc sieci osiedlowych by padla
![]()
![]() |
#105 |
![]() |
przy przeliczeniu KB/s na zlotowki to neo+ jest abrdzo tanie - chodzi o to ze to mimo wszytko za duzo
i jest to dzialanie celowe TPsa - polski szkielet sieciowy nie wytrzmalby gdyby 30% internautow mialo w domu 512kbps... po prostu by padl jak dlugi moze keidys - za lat pare - ktos wladny przeprojektuje siec na potrzeby domowego DSL a nie modemow 28.8... ale to pewnie nie za mojej kadencji
![]() |
![]() |
|
|