![]() |
NEC ND3500\3520\3530\3540 A
|
o zobaczymy co litek zaproponuje w tej cenie:)
ale czy sie nie rabneli |
1613 sadze
|
ale dla mnie podejrzana cena 451zl ale moge sie mylic teraz walcza o klienta bo recesia na rynku:)
|
a klijent nasz pan tylko cena go skusza na zakup swojego palnika
|
Cytat:
Czyli wszystko na to wskazuje, że jednak się nie rąbneli :nie: |
Cytat:
|
zielony to jest lech wiec w przeliczeniu jakies 247,5 zloty :)
|
dodaj do tego clo 1000 roznych podatkow i wyjdzi ci cena 451 :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
za dwa lub trzy miech bedzie za 351 jak dobrze pojdzie :)
to teraz litek stracil dominujaca atrakcyjna cene na rynku zobaczymy po ile bedzie ich nowa 16 (bo ja kupilem 8x litka 812 w cenie neca ) jakis czas temu |
:zly: :wsciekly: az stach pomyslec co za ta cene kiedys czlowiek kupil
|
Czy ktos juz uzywa Nec'a 3500
czy tak samo dobrze sprawuje sie jak 2500 i 2510 , warto go kupowac? mala jest roznica w cenie miedzy 2510 a 3500 warto dokladac te 80 zeta? mechanika i naped jest ten sam co w tamtych
dzieki za odp i pozdro |
Czy ktos juz uzywa Nec'a 3500
czy tak samo dobrze sprawuje sie jak 2500 i 2510 , warto go kupowac? mala jest roznica w cenie miedzy 2510 a 3500 warto dokladac te 80 zeta? mechanika i naped jest ten sam co w tamtych
dzieki za odp i pozdro |
Jest już i na Allegro za 478 zł
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=29751224 |
Cytat:
ale jak listonosz przyniesie ci cegowke z napisem nec to wes takich jeszcze 5:) jedna od kupie :rotfl: |
|
Cytat:
^_^ |
Cytat:
^_^ |
To Legion trochę jeszcze poczekasz ^_^
|
To Legion trochę jeszcze poczekasz ^_^
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie przesadzajmy ^_^
|
Nie przesadzajmy ^_^
|
Cytat:
nagrywarki przy moim nec'u 16x to kupa zlomu, plytke mam w piec minut a jakie wykersy panowie masakra" i wtedy jazda na forum oraz kolejne testy ^_^ |
Cytat:
nagrywarki przy moim nec'u 16x to kupa zlomu, plytke mam w piec minut a jakie wykersy panowie masakra" i wtedy jazda na forum oraz kolejne testy ^_^ |
Póki co ten palnik kosztuje 480zł w komputroniku, przy jednoczesnej promocji na Pionka 07 w cenie 380 (dzisiejsza promocja). Czas mnie nagli coś zakupić, czekam więc na opinie o N'3500
|
Póki co ten palnik kosztuje 480zł w komputroniku, przy jednoczesnej promocji na Pionka 07 w cenie 380 (dzisiejsza promocja). Czas mnie nagli coś zakupić, czekam więc na opinie o N'3500
|
Tu są pierwsze testy:
http://forums.hardwarezone.com/showt...912&forumid=73 |
Tu są pierwsze testy:
http://forums.hardwarezone.com/showt...912&forumid=73 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Tez to chciałem powiedzieć :taktak:
|
Tez to chciałem powiedzieć :taktak:
|
Cytat:
Pierwsze testy Neca są tu: http://www.cdrlabs.com/phpBB/viewtopic.php?t=17349 Wykres bledow nieciekawy dla płyki Tayo Yuden ale na verbatimie bardzo ładnie: PI max=21 Averge=1,42, Total=8853 PIF Max=1, Averge=0,00, Total=3 Cytat:
PI max=11, Averge=0,25, Total=4137 PIF Max=2, Averge=0,00, Total=68 Cytat:
|
Cytat:
Pierwsze testy Neca są tu: http://www.cdrlabs.com/phpBB/viewtopic.php?t=17349 Wykres bledow nieciekawy dla płyki Tayo Yuden ale na verbatimie bardzo ładnie: PI max=21 Averge=1,42, Total=8853 PIF Max=1, Averge=0,00, Total=3 Cytat:
PI max=11, Averge=0,25, Total=4137 PIF Max=2, Averge=0,00, Total=68 Cytat:
|
Plluszak
Jakbyś dokłądniej przejrzał ten test to byś doczytał że ten napęd TDK to OEM NEC'a 3500a |
Plluszak
Jakbyś dokłądniej przejrzał ten test to byś doczytał że ten napęd TDK to OEM NEC'a 3500a |
a dlaczego uwazacie ze to totalny zlom?? jak sie czyta te wykresy z kprobe i nero speed?? co one oznaczaja??
|
a dlaczego uwazacie ze to totalny zlom?? jak sie czyta te wykresy z kprobe i nero speed?? co one oznaczaja??
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Plluszaak!!!
Buaaahahaha! "Damn good KProbe results. Count the number of PIF errors. Yes.. 3." Czy ty wogóle coś kumasz z angielskiego? Czy to jest komentarz mówiący o tym ze płytka Tayo Yuden wypadłą nieciekawie? Niezły LOL |
Plluszaak!!!
Buaaahahaha! "Damn good KProbe results. Count the number of PIF errors. Yes.. 3." Czy ty wogóle coś kumasz z angielskiego? Czy to jest komentarz mówiący o tym ze płytka Tayo Yuden wypadłą nieciekawie? Niezły LOL |
Cytat:
Przeczytaj uwaznie literka po literce co napisalem i posty spod linku. |
Cytat:
Przeczytaj uwaznie literka po literce co napisalem i posty spod linku. |
tak ja mowile ze wieksze szybkosci nic nie dadza jak nie pojawia sie lepsze nosniky konpatybilne z tymi szybkosciami oferowanymi przez nec'a
|
tak ja mowile ze wieksze szybkosci nic nie dadza jak nie pojawia sie lepsze nosniky konpatybilne z tymi szybkosciami oferowanymi przez nec'a
|
Ja tam czekam na opis NEC'a a nie jakichś jego OEM'ów. Do malucha też można wsadzić silnik od CC900 ale nadal to będzie maluch...
Sądząc po testach N'25x0 z jakością wypalania nie powinno być niespodzianek. Mnie interesuje, czy zrobiono cokolwiek w stronę poprawienia odczytu. |
Ja tam czekam na opis NEC'a a nie jakichś jego OEM'ów. Do malucha też można wsadzić silnik od CC900 ale nadal to będzie maluch...
Sądząc po testach N'25x0 z jakością wypalania nie powinno być niespodzianek. Mnie interesuje, czy zrobiono cokolwiek w stronę poprawienia odczytu. |
Plluszak.
Faktycznie, mój błąd, nie przyczytałem uważnie. Sorki i ukłon z przeprosinami w Twoją stronę. ::LOVE::PEACE:: |
Plluszak.
Faktycznie, mój błąd, nie przyczytałem uważnie. Sorki i ukłon z przeprosinami w Twoją stronę. ::LOVE::PEACE:: |
Hehe ten język to niechcący :) dwukropek i P
|
Hehe ten język to niechcący :) dwukropek i P
|
Wyczytalem, ze Nec2510a ma problemy z korekcja odczytu. lada dzien chce kupic nagrywarke, bylem juz zdecydowany na 2510A, jednak bedzie to moj jedyny naped dvd i chcialbym, aby czytal rozne plyty. ktos sie orientuje jak wyglada odczyt przy 3500A, poprawili cos w stosunku do 2510A? Moze to tylko zwykle plotki z tymslabym odczytem?
|
Cytat:
|
Przeczytalem ze nowy pinoek 108 nie ma bisetingi or something dla plytek z +. Czy NEC 3500 to ma ? Bo kurde wacham sie miedyz tymi dwoma modelami i nie wiem co wybrac :(
|
Cytat:
Dlaczego? To proste! 3500 > 108 :D |
Skoro potencjalnie 2510A to ta sama mechanika jak 3500A, to czy ktoś słyszał o firmware 2510@3500? Czy TDK 800N można na 2510A? Niestety, rzeczywiście, 2510A nie jest najlepszy w odczycie. Za to moja druga nagrywarka 880N ma znacznie mniej kłopotów. Ciekawe. Ale i tak dokupiłem ROMa.
|
U mnie, dolozenie czytnika dvd odpada. Teraz jestem w kropce. Co ma kupic czyzby pozostal Liteon :/
Ciekawe jak z tym odczytem przy 3500. jaka nagrywarke wziac, aby dobrze nagrywala i czytala plytki dvd? Jeszcze jedno jak wyglada sprawa z serwisem Nec? robia jakies problemy klopoty czy tak jak ponoc z Liteon, wymiana sztuki za sztuke? |
Cytat:
|
W Arcompie już od kilku dni za 413PLN :O
|
NEC3500A vs LiteOn1633S
Obserwujac forum od paru tygodni, bylem juz prawie zdecydowany na NEC2500A, potem ceny z 2510A sie zrownaly. Niestety niepochlebne opinie na temat odczytu z tej nagrywarki, rzucily me spojrzenie ku zachwalanemu Liteon832.
Jednak w miedzy czasie pojawily sie NEC3500A i Liteon1633S. Niestety na ich temat jest nader malo wiadomo, a glebsze opinie na forum sie nie pojawily. Ceny sa zachecajace ~400zl. mam sporo serialii TV SF do wypalenia i na sama mysl o upychaniu tego na cd, robi mi sie slabo, wiec nastala ostateczna chwila na zakup nagrywarki, czekac zbytnio nie moge. Wiec rozpetamy "wojne" ktora nagrywarke brac, zaznaczam, ze zalezy mi na jakosci zapisu, trawalosci danych i przyzwoitym odczycie, jako, ze bedzie to jedyny naped DVD w kompie. Jeszcze jedna jak wyglada sprawa serwisu NEC i Liteon, slyszalem, ze z Liteon nie ma problemu, a jak z NEC? Ustawiajacie dziala, kazda salwa (odpowiedz) niech bedzie poparta czyms wiecej niz tylko pustym "bo ja mam "ta" i jest naj". Zatem: cel/ognia! |
Cytat:
sluchaj mojim zdanie powinienes wziasc litka832 poniewaz jest on bardzo podadny na rozne zmiany ktorych mozesz dokonywac sam a jak bys poczytal troche na forum to bys sie dowiedzial ze litek832 drownuje juz a nawet przewysza w zapisie 3500A (dzieki codekingowi) a tak po za tym 1633 tez jest dobrym zakupem wiec wybor nalezy do ciebie :> |
Cytat:
TanSid - są informacje o NECu w sieci, nawet całkiem obszerne. Dobrze poszukaj, a znajdziesz. |
Cytat:
|
Cytat:
Boję się, żę nie sprostamy twoim wymaganiom :> |
Cytat:
|
Cytat:
P.S. Nie widzę powodów ku temu, aby Ci było przykro. |
Cytat:
widziales testy 3500A przy szybkosci 16X bledy nie ciekawe oki ja sie nie kluce neci nie sa zle ale nie sa az tak dobre i maja duze problemy z nagrywaniem nosnikow z duzymi szybkosciami chodzi o to ze litka mozna tak zmodyfikowac ze bedzie pali jak nec :) jezeli masz nec'a to juz inne nie moze byc lepsze ciekawe a przykro mi nadal bo nec juz nie jest taki dobry jak onim mowia juz sie konczy jego dominacja jakosci a zreszta co bedziemy sie kucic sam mam nec w pracy i widze co sie dzieje :) |
Widzisz - problem w tym, że nie mam ani NECa, ani Liteona. A swoje wnioski wyciągam na podstawie wykresów, recenzji, porównań i opinii użytkowników zagranicznych, jak i polskich portali. Na tym właśnie polega moja praca.
|
Cytat:
|
Ja, Legion, czemu nie przyznasz się, że ten Twój Litek ukochany ma wyniki podobne do 3500A tylko przy niektórych prędkościach i na niektórych nośnikach? 3500A za to wypala co mu wsadzisz. Co tak gloryfikujesz tego Liteona, to aż przykre :P Czytam te Twoje posty i właściwie ciągle są o tym samym. Pamiętaj, że 3500 pewnie też niedługo będzie miał lepszą jakość zapisu - czekamy na bios od Herriego! 832 po wielu miesiącach od premiery osiągnął to, co NEC 3500 ma na starcie.
I teraz powiem tak: Litek jest ok, jeśli będziesz dobierał do niego odpowiednio nośniki będzie nagrywał bardzo ładnie. A wiadomo, że czyta wszystko też bardzo ładnie. Nec 2500 nagra za to wszystko co mu włożysz na tackę z bardzo dobrą jakością. Ale jeśli chodzi o odczyt to już tak różowo nie będzie. Jeśli chodzi o NEC-a 3500 to sam jestem ciekaw jak jest z jego odczytem. Za to wiadomo już, że nagrywa bardzo ładnie (na razie gorzej, niż 2500, ale to pierwsze biosy, można liczyć na poprawę). |
Cytat:
i nie prawda ze wypal dobrze wszystko co mu wsadzisz a jak ci przykro czytajc moje posty to ich nie czytaj proste:) a tak po za tym jak bys poczytal to na starej juz 812 przerobionej 832 mozna osiagnac to co na nec 3500A(chodzi o jakosc a prace nie sa zakonczone) no cos tu nie tak czyzby nec sie uwstecznial sam powiedziales ze 2500 jest lepszy:) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak zwykle w tego typu tematach kupa bredni nie na temat, pooddzielana pojedynczymi wyjetymi z kontekstu faktami i to jeszcze podanymi w bledny sposob.
Z mojej strony EOT |
Cytat:
|
Cytat:
|
nec 3500 - 400 zł
w Krakowie za 400 w pcprojekt.
Jestem zadowolony. Odczytuje bez problemów płytki typu SHIT ( media store , data write - kupione w marketach po 1,80) nagrane na Liteon 811 i nawet trochę porysowane ( dałem je dzieciom do zabawy bo nie chodziły na stacjonarnym , w Kprobe błędy były rzędu 1000-2500 ). Wbrew powszechnym opiniom o fatalnym odczycie przez Nec-ki trzeba chyba zweryfikować tą opinię na plus dla Neca. Wykresy w Nero cd speed w miarę liniowe , litka już nie mam więc Kprobe nie działa . Co do nagrywania to się nie wypowiadam bo jeszcze nie miałem okazji. Pozdro. :jem: |
Zdecydowałem się na Nec 3500 i ......................
Jestem zadowolony. Odczytuje bez problemów płytki typu SHIT ( media store , data write - kupione w marketach po 1,80) nagrane na Liteon 811 i nawet trochę porysowane ( dałem je dzieciom do zabawy bo nie chodziły na stacjonarnym , w Kprobe błędy były rzędu 1000-2500 ). Wbrew powszechnym opiniom o fatalnym odczycie przez Nec-ki trzeba chyba zweryfikować tą opinię na plus dla Neca. Wykresy w Nero cd speed w miarę liniowe , litka już nie mam więc Kprobe nie działa . Co do nagrywania to się nie wypowiadam bo jeszcze nie miałem okazji.mam nadzieję że nagrywania nie popsuli i jest co najmniej na poziomie Nec 2500 . Pozdro |
NEC 3500 za 413 zl
http://www.arcomp.com.pl/index.php?p...5&details=9970 TYlko dzisiaj
Opis produktu: PROMOCYJNA CENA - TYLKO DZISIAJ !!! Model Nec ND-3500A Manufacturer NEC Drive Type DVD+R9 Enclosure Type Internal Interface IDE / EIDE DVD Rewrite Speed 4X Summary Nec ND-3500: Read DVD: CAV 16x (22 mb/s), Writing DVD-R: CAV 16x (22 mb/s) Writing DVD-RW: CLV 4x (5,5 mb/s) Writing DVD+R: CAV 16x (22 mb/s) Writing DVD+RW: CLV 4x (5,5 mb/s) Writing DVD+R9: CLV 4x (5,5 mb/s) Read CD-ROM: CAV 48x (7,2 mb/s), Writing CD-R: CAV 48x (7,2 mb/s) Writing CD-RW: ZCLV 24x (3,6 mb/s) Cena brutto: 413 zł co wy na to |
Tu jest taniej http://www.arest.pl/index.php?inc=cennik&katid=11 ;p
|
ja go już mam
Jestem zadowolony. Odczytuje bez problemów płytki typu SHIT ( media store , data write - kupione w marketach po 1,80) nagrane na Liteon 811 i nawet trochę porysowane ( dałem je dzieciom do zabawy bo nie chodziły na stacjonarnym , w Kprobe błędy były rzędu 1000-2500 ). Wbrew powszechnym opiniom o fatalnym odczycie przez Nec-ki trzeba chyba zweryfikować tą opinię na plus dla Neca. Wykresy w Nero cd speed w miarę liniowe , litka już nie mam więc Kprobe nie działa . Co do nagrywania to się nie wypowiadam bo jeszcze nie miałem okazji. Pozdro. :jem
|
I chyba ja tez wezme NEC3500A.
|
|
A tu jeszcze taniej : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30662808
Mam pytanie, czy wszystkie NEC'i ND-3500 mają na koncu litere "A"? W tej aukcji jakoś tego nie widze. |
Cytat:
|
Cytat:
Kazdy chwali to co ma :]] taka prawda. |
Cytat:
Ano my na to, że fajny topic :tak!: Czekamy na: "Nec 3500 za 390 zł" A potem na: "O jeny Nec 3500A tylko 389 PLN" Wtedy to zrobi na nas wrażenie :wow: Przynajmniej na mnie na pewno :jupi: BTW Look at THIS :czytaj: |
Cytat:
http://www.proline.pl/shop.php?kat=Nagrywarki |
Cytat:
Ten świat oszalał! :wazuuup: |
Cytat:
|
Cytat:
:banan2: |
niech tanieja bo trzeba bedzie za jakies 2 do 4 miechow wymienic znowy palnik na cos nowszego :)
|
Cytat:
"Tych klientów nie obsługujemy" ^_^ |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:42. |