![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Trzeba robić dobre wrażenie! :taktak: :mruga: BTW A tu Plextorów ni chu chu .... :O |
Cytat:
|
Musze ratowac honor Nec'owcow:) Po co mamy pisac jezeli wszystko dziala tak jak powinno?
Mialem wczesniej litka i: kupowalem i testowalem plytki, szukalem takich ktore potwierdza wspanialy zapis w mojej nagrywarce, czytalem forum, dyskutowalem, pytalem, godzinami wpatrywalem sie w kprobe'a zastanawiajac sie dlaczego nie jest tak pieknie jak mialo byc... Az w koncu spojrzalem prawdzie w oczy i przestalem sobie wmawiac ze to plytki sa winne, procek, zasilacz, chlodzenie kompa, tv, dvd, zarowka w lampie, rybki, pies, itd. itp ;) a moj wspanialy litek jest ok. Co zrobilem? Otoz sprzedalem litka, kupilem nec'a 2500a, zaczalem PALIC plytki a nie je testowac :mruga: , a forum przegladam tylko dla przyjemnosci i zeby co najwyzej odradzic komus litka :wsciekly: Tak wiec jesli chcesz czesciej nagrywac niz testowac to bierz nec'a 2500a. Sam nie wiem czy bralbym 3500a. Nagrywanie 8x trwa jakies 8 minut a to jest naprawde krotko. Pewna jakosc zapisu (przy 3500a opinie sa podzielone), odczyt w moim przypadku jest ok (na 45 plyt z beverly hills, nie przeczytal chyba 3 - stacjonarna yamaha tez sie na nich ciela) i pelen spokoj. Polecam wiec nec'a 2500a (chyba ze chcesz palic 16x to wtedy 3500a). A coz, litkowcow rozumiem :glaszcze: bo sam chwalilem kiedys swojego (g...o wartego) litka :wsciekly: Chcialbym tu napomknac ze cdrw liteona sa moim zdaniem genialne i wlasnie dlatego poczatkowo wybralem dvdrw tej wlasnie firmy. Niestety zawiodlem sie :'( Przedstawiona opinia jest oczywiscie calkowicie subiektywna wiec litkowcy... nie burzcie sie :jezyk: |
Osobiście brałbym 2500A - sprawdzony model, nowe biosy i do tego możliwość podkręcenia do 2510A. Czasem ma problemy z wykrywaniem nowych nośników. Tutaj jednak LiteOn nie ma chyba konkurencji.
Mam TDK880N@NEC 2510A i LiteOn SOHW-812S@832S i w zasadzie na żaden model nie narzekam :) Jeżeli nie będziesz nagrywał na płytkach DVDR za cenę poniżej 2 zł, to powinno być dobrze. Decyzję jaką nagrywarkę kupić pozostawiam Tobie. |
W końcu odgłosy z "namiotu" NECa i bardzo dobrze :)
Powiedzcie mi jeszcze, czy: Według Was przejdzie "numer" AOPEN8800@NEC2500A (teoretyzując różnią się "tylko" biosem) ? Jeżeli nie, to gdzie jeszcze można kupić oryginalnego NECa 2500A ??? |
Cytat:
Kupię 3500A jak trafie dobra oferte. Porównam do Litka i nie omieszkam napisac swojej opinii. Pozdrawiam Testus |
Cytat:
Niestety TEACe skonczyly sie wraz z modelem W540. Dlatego teraz nie biore pod uwage tej marki Ale ciekawostka. Własnie gadałem z kumplem Moja pierwsza nagrywarka Teac 4x4 scsi chodzi dalej. Przebieg na oko jakies 3000 plytek :))) Teraz to jednak szajs robia :mruga: |
Cytat:
|
Nec 2500A
Nec 2500A super sprawa szukałem go troche długo bo w Krakowie za bardzo go nie mozna było dostac ale się opłacało naprawde świetna maszynka wypala prawie wszystko co mu sie włozy!!Ale pod względem odczytu nie podziele sie z wami opinia poniewaz jej nie mam uzywam go tylko do wypalania,do odczytu jak nizej mam Lite-Ona.Nec 3500 tez nie jest zła nagrywarką ale mojim zdaniem nie opłaca sie dodawać 100zł ponieważ ten model ma lekko gorsza jakośc zapisu i nie jest tak sprawdzony jak jego starszy brat.Co do DVD-RW Lite-On'ów to nie wiem bo nie miałem z nimi styczności ale z tego co czytałem to nagrywarka jest uniwersalna (Niezła jakośc nagrywania (na wybranych płytkach B.Dobra) i Dobry odczyt.A i jeszcze raczej nie pakuj się w tego Aopen 8800 niby to jest na bazie Nec'a ale przy nagrywaniu już nie jest to samo!!
|
Cytat:
|
Tu jest jeszcze nec 2500a - http://pc-markt.strefa.pl/product_in...roducts_id=615
Sklep pewny bo sam w nim kupowalem, z tym ze cena troche wysoka (ja dalem chyba 320pln). Co do przerobki tego aopen'a to nie bede sie wypowiadal bo nie mialem z tym do czynienia. Teoretycznie niby to samo, ale... tak jak plytki - nosnik niby ten sam, ale nagrywaja sie troche gorzej. Tak samo moze byc i w tym przypadku. Masz trzy opcje: 1) wziasc oryginalnego nec'a 2500a 2) wziasc tego aopen'a przerobic go na nec'a 2500a i wrzucic testy (wtedy bedziemy madrzejsi:) 3) wziasc nec'a 3500a Aha, tu jest jeszcze nec 2500@2510 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31579836 Decyzja nalezy do Ciebie (wg mnie kolejnosc: 1 (do 330pln) : 3 : 2) Zycze dobrego wyboru;) |
Cytat:
|
bo nie masz jak testowac - czym. ja mam litka i tylko od czasu do czasu zapuszcze sobie test a i tak wiem ze dobrze mi wypala plytki i poszczam z czystej ciekawosci :D
|
NEC to historia. Teraz LiteOn dominuje :D
|
Cytat:
|
niewiem skad sie wziely te teksty o nec'u ktore naprawde miaja sie troche z prawda nie przesadzajcie sam mam nec'a w pracy i nikt mi nie wmowi ze lepiej pali verby od litka bo wtedy to bluzni :D
|
Legion no to :piwo:
|
Cytat:
|
oj jedziemy a wieczor taki mlody dopiero a jak sie skonczy to nie recze za nas :D
:piwo: |
Cytat:
AOPEN DRW8800/AAN OEM NEC-2500A AOPEN DRW8800/APP OEM Pioneer 107D a tu jest bardzo fajny programik którym wgrasz bez problemu bios w postaci bin pod Windą http://uniflash.cdfreaks.com/download/1/5 |
Cytat:
Cytat:
A nawet gdyby palil verby tak samo dobrze albo lepiej (choc tak nie jest), to nie mozna oceniac nagrywarki na podstawie tylko jednego rodzaju plyt :bicz: Cytat:
Nie denerwujcie sie panowie ^_^ Wiem ze Wasze litki sa wspaniale, macie wspaniale rezultaty w kprobe i wogole. Oczywiscie ciesze sie Waszym szczesciem :piwo: :jezyk: |
Cytat:
Gdzie są niegdysiejsze Teac'ki ??? |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Witam ponownie,
Pragnę powiadomić Szanowne Grono Forumowiczów, iż dokonałem zakupu, w postaci nagrywarki AOPEN DRW8800/AAN (OEM NEC-2500A). Wszystkim bardzo dziękuję za wypowiedzi ! p.s. Przy ***8222;odrobinie***8221; wygospodarowanego, wolnego czasu, napiszę jak sprawuje się w/w nagrywarka. |
Right!
Plextor - to dobry sprzęt, ale ceny :O Zaporowe! :smutny: |
Cytat:
:D |
@legion - nooo... wiesz, juz chyba pisalem na jakiej podstawie (widocznie nie doczytales), ale specjalnie dla Ciebie powtorze :jezyk:
Wnioski takie wyciagam na podstawie wypalonych ROZNYCH plytek, w tym rowniez tanszych i gorszej jakosci, a nie tylko jednych verbatimow. Dodatkowo kilka(-nascie) z nich sprawdzilem u kumpla na litku i testy (ubustwianego przez niektorych) kprobe'a wyszly o niebo lepiej niz plytek, ktore wypalilem na swoim starym litku. Teraz juz chyba wiesz. Zreszta kprobe'a nigdy nie byl dla mnie wyznacznikiem jakosci. Plytki wypalone na moim starym litku, ktore nie mialy prawa dzialac (bledy na poziomie 1000-1400), dzialaja do dzisiaj bez najmniejszego zajakniecia (nawet na moim syfiastym nec'u :mruga: ,ktory wg niektorych nie czyta nawet nowych, oryginalnych plytek, nie wspominajac juz plytek z chociazby jedna ryska ^_^ ) Ale to juz jest zupelnie inna kwestia. Twoje okreslenie ze "nikt mi nie wmowi ze lepiej pali verby od litka bo wtedy to bluzni" naprawde super opisuje Twoja nagryware. Mysle ze trudno juz jest znalezc nagrywarke ktora kiepsko bedzie palila verbatimy, tdk'i, itp. Tak wiec to, ze bardzo dobrze pali Ci wlasnie verby, nie swiadczy o tym ze z innymi plytkami jest super, itd. Nie rozumiem zreszta czemu sie tak bulwersujecie :mruga: Przeciez Wasze litki sa ok, wiec o co chodzi ^_^ ??? A tak zupelnie na serio ;) to zgodze sie ze liteon podciagnal sie bardzo mocno w dvdrw i nowe litki potrafia czasami zapisywac rownie dobrze jak nec :jezyk: (a czasami nawet lepiej - chociazby litek legiona rewelacyjnie pali na verbatimach || ), wiec wszystko jest w jak najlepszym porzadku :spoko: Nie denerwujcie sie tak. Ja sie niestety sparzylem na litku, a nec mnie jeszcze nie zawiodl, wiec chyba nic dziwnego ze z czystym sumieniem wszystkim go polecam ??? No, ale moze w przyszlosci przesiade sie spowrotem na litka ??? Kto wie... :mruga: |
Cytat:
wyciagnietej z nec'a i jego oemow :D Cytat:
-tak po za tym wsadz porysowana plyte do swojego napedu lub troche spolaryzowana:) i zobaczymy czy ja odczyta bo mi wogole niechce necow oczyt jest tragiczny wiec po co kupowac go jezeli trzeba dodatkow do niego kupowac DVD-Rom i jaka tu ekonomia. -jakiego miales starego litka? -nastepna rzecza jest taka ze ci co kupoja litka nie umieja wykorzystac w pelni jego mozliwosci i narzekaja a po dobrym paczkowniu:) oraz ustawieniu ciekawym opcji w omni mozna zrobic z tego niezla wyscigowke:D -jak wiesz kolega codeking doprowadzil litka do nawet lepszej jakosci nagrywania niz nec3500 a zrobil to na starszych urzadzenaja jak 812 wiec czyzby nowy nec juz stal sie na wstepie przestarzaly :) Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Ja nic nie mam do nec bo jest dobra nagrywarka ale bez przesady a na verbach dlatego pale by moje plytki zachowaly sie dla potomnych:D a tak po za tym juz zapisuje tak dobrze jak nec wyrzej pisalem dzieki codekingowi :) |
Cytat:
|
Mam NECA 3500 od trzech dni i narka testuję jak dotąd jestem zadowolony:) w komputroniku tez go chwala. Wiadomo każdy chwali co posiada.Dotychczas paliłem tylko CD na litku5232 jednak trza iść z postępem ;) no i NEC oferuje w najnowszym biosie bit-setting.Niestety czego bys nie kupił to zawsze będzie za i przeciw tak to juz jest ;).
|
Cytat:
|
Problem z nec3500a
Czy moze , ktos się zetknął z takim probelmem z nec 3500a chociaż ma nagrywanie 16 x dla dvd to nagrywa na 8xplatinum tylko 4x , cd 3 firm 52x tylko z predkością 32x .Mam płytę asusa a7n8x-e z 512 pamieci kingstona i 2 twrdziele 40 i 80 segata 7200 kable zmieniłem na 133ata do twardzieli i do napędów drugi napęd to asus 616 dvd podłączony jako slave , nec 3500 jako master . W necu zmienialem nawet bios na 2,17 i to nie pomogło zmienialem sterowniki do plyty przepinałem jako slave i master nie wiem co dalej robić .
Pozdrawiam |
Z tego co szłyszałem to Platinum 8x powinien 12x :taktak:
|
no ja tez tak slyszalem i tak powinno byc ale powinien pomoc moze jakis biosik od harrego
:D ale ciekawe taka nagrywaraka a z predkosciami sie mota :D |
+R czyli ricohjpnr02 pali sie x12 juz na 2.16 i na wszystkich nowszych.
-R czyli ritekG05 pali sie x8 na BIOSie Herriego - jak na wczesniejszych to nie wiem. |
Witam
Dokładnie Platinum z Ricoha x8 pali się x12 ( na pioneerze 108 ) wiem bo osobiście tak paliłem. Pozdrawiam |
Nec 3500a
Ilość załączników: 1
Cytat:
Odczyt jest tej płytki równie dobry z średnią prętkości x11.02 |
problem rozwiązany
Chodzi o sterowniki nvidii a konkretnie stery do ata nowe tną napedy ale jak
da się systemwe wszystko oki , trochę to czasu i nerwów mnie kosztowało ale teraz wszystko oki , co do tych exprtw od nagrywania platinium to tylko od ricoha zwykłe nie idą na 12 x tylko na 8 x i jeżeli chodzi o cd to tylko verbatimy i tdk chodzą na 48 x ,natomiast te nie uwzględnione przez producenta , głównie konkurencja tajwańska , chińska i z innych zaświatów tylko na 32 x , trzeba zatem zatem znaleść jakieś modowalny bios i na nim moze pójdzie jak trzeba , pie...... walka marketingowa wszystko wypacza . |
Cytat:
Zwykle plusy platinuma to ricohjpnr02 |
tylko +
tylko + bo minusy nie to tyle .
Pzdr |
Cytat:
|
koniec dobranocki
problem postawiony przez siebie rozwiązałem sam a dyskucja na temat speedu
nagrywania już mnie nie dotyczy zainstalowałem aspi i dmacheck i nie mam problemu czy + czy - pali jednakowo i szybko . Zamykam dyskusję otpalajcie sobie nowe tematy ,mój jest rozwiązany aż za dobrze w koniec dobranocki |
Nec 3500a
Czy nagrytwarka NEC 3500A jest kompatybilna z: Safedisc starszym niż v2.51, Safedisc v2.51 - v2.8? Czy obsługuje: MountRainier, Key2Audio, BitSetting. Jaki ma system ochrony danych?
|
Cytat:
A jakie pytanie na jutro? Rozumiem, że przyswajasz wiedzę kolejnymi stopniami wtajemniczenia :uczen: A pytania na temat Neca 3500A rodzą się systematycznie Średnio 1 pytanie/dzień :D No i puenta: Czy istnieje taka możliwość ażeby pozbierać wszelkie pytania w jeden temat? Potem wszyscy mają pretensje, że panuje tu burdel :banan3: I trudno cokolwiek znaleźć Ale właśnie przez takie tematy i ich mnogość :tak!: |
jak ladnie napisane :spoko:
|
A interpunkcja ! palce lizać ;)
|
no pieknie juz chyba jutro nie zada pytania a dla vizzarda :piwo:
|
Kto pyta - nie bładzi...
|
swiete slowa ale czasami moze zagubic sie :D
|
No i zaraz przyjdzie mod i nas wytnie że zaśmiecamy wartościowy temat :buu:
|
no a niech wycina puzzle tez mozna zlozyc my sie nie podamy :)
|
a puzzle sa fajne ale tak od 3000 w zwyz to dopiero jest wyzwanie :D
|
To już "Legion pancerny" się zbiera. Jeszcze kilka topiców i nastapi szturm na władze... ;)
|
a co szturmem odbierzemy to co pocieli nam:D
|
Cytat:
2/ Czy istnieje taka możliwość ażeby pozbierać wszelkie pytania w jeden temat? TAK istnieje kolega jeszcze kilka tematów złoży my zbieżemy to do kupy i wydamy w twardej okładce w cyklu "Poczytaj mi mamo" 3/ Ja nie mam pretensji , w zasadzie prawie wszystko znajduję :taktak: 4/ mnogość takich tematów nastraja mnie optymistycznie :jupi: |
4)mnie tez az mi sie chce pisac.
3) to co mnie interesuje zawsze znajde - opcjs "szukaj" 2)napewno istnieje a chetni kupil bym ta ksiazke :) 1)podlanczam sie to czolgista napisal :> |
Cytat:
A wracajac do tematu;) To SD 2 to ruszał mój TEAC W58e (32x8x4) ;) Spróbuj, to się przekonasz;) |
'Poczytaj mi mamo' lektora obowiaskowa po zlozeniu do kupy dla tematow pokrewnych na forum:D
|
Cytat:
:haha: |
lub serial "przeminelo z wiatrem " odcinek 5978 :)
|
piora(autora) jestem nowy czy ja wiem co tu robie no niewiem ale napisze moze ktos bedzie wiedzial czego ja niewiem:)
P.S ale podkrecilem:) |
Cytat:
"Niewolnik NECa 3500A " "NEC 3500A przeminoł zwiatrem" "Kto NEC 3500A sieje zbiera burzę" "NEC 3500A a sens życia" itp. |
no mozna by tak napisac trylogie jakas:D
|
Cytat:
|
no ale by sie dzialo :) potop i nec w roli glownej:)
|
Cytat:
Niech moc będzie z Wami ! MODami ! |
Cytat:
|
Was chyba popieściło;)
A wracająć do tematu (co to tylko ja chłopakowi próbuję pomóc? :klnie: ) Zrób sobie test nagrywarki znajdujący się tutaj . :cisza: |
NEC ND 3500AG i BIOS 2.F8
Jestem szcześliwym posiadaczem palnika NEC ND 3500AG.Do pełni szcześcia brakuje mi tylko jednej rzeczy.Posiadam spory zapas płyt Verbatim DVD-R x2, których mój palnik ni jak nie chce strawic.Na oryginalnym biosie 2.16 kończył zapis po ok.75 %, po zmianie na nieoficjalny 2.17,jeszcze szybciej. ??? Prawdopodobnie ta sytuacja jest wywołana brakiem wsparcia dla tego nośnika.Przegladałem liste wspieranych nośników dla nieoficjalnego biosu 2.F8 (NEC ND-3500A (from MAD DOG MD-16XDVD9) 2.F8 RPC1 and Rip Speed Firmware) i mój nośnik znajduje się na liście.Posiadam ściagniety plik z tym biosem, takze program NECflash.exe ale za nic nie potrafię sie tym posłuzyc.Po kliknieciu na którykolwiek z tych programów pojawia się na sekunde okienko a'la DOS i koniec. :wow:
Czy ktoś z kolegów Forumowiczów mógłby mi łopatologicznie wytłumaczy jak to dziala.Z góry dzieki i pozdrófka. :piwo: |
Ściągnij ten programik NEC Win Flash 0.94b http://uniflash.cdfreaks.com/download/1/5 (działa pod windą) i wskaż ten bios który chesz wgrać i po kłopocie :)
|
O dzięki Ci kolego.To było bajecznie proste .A ja jak głupi męczyłem się z NECflashem 0.93. Pomrocznośc jasna. Życie mi uratowałeś.Zaraz bedę testował ten biosik - ciekawe czy połknie wreszcie tego Verbatima x2.
A może warto by było wykorzystac ten temat do wymiany doświadczeń w sprawie nieoficjalnych biosów do tego palnika ? |
Witam!
No i jakie wrażenia po instalacji tego firmware 2.F8? ja mam 2.17 i na razie spox, napisz coś więcej, może ktoś jeszcze ma jakieś problemy z 2.17? pozdro! |
No wrazenia takie sobie .Verbatima DVD-R x2 jak wypalic nie chciał tak nie chce.Poza tym jest o.k . Pali wszystkie gówna typun Vakoss, Media Store.Muszę jeszcze sprawdzic Esperanze(eee),Hawk(up)a, i Media Store - R.Niestety nie moge sprawdzic poziomu błedów bo Nero Info Tool nie chce zrobic testu jakości dysku,K-Probe wywala mi system ,a DvdInfo Pro nie obsługuje tego napedu.Wypaliłem juz troszke Platinum DVD+R x8 od Ricoha i jest o.k. Palą się x12 na stacjonarnym wszystko co wypaliłem działa.Muszę jeszcze troszkę rożnych nosników skopcic i zebrac opinie od kolesi czy na ich stacjonarkach to działa, i to jest dla mnie podsawowe kryterium oceny palnika.Na poprzednim Litku LDW 451S@832S były z tym spore kłopoty .Dodam że testowałem kilka różnych biosów.Wykresy cudowne a płyta na stacjonarce nie działa.Dlatego łyknałem NECA.Jedyna co zuważyłem ciekawego to że płyty palone na poprzednim litku odczytuje nawt z predkoscią x15 a z orginałami idzie mu bardzo słabo.Tutaj szybszy był Litek.Ale nie wiem czy to kwestia biosu - chyba raczej nie.
|
Mi z kolei napęd nie widzi nowej DVD-RW platinum. ??? Nie wiem jeszcze czy to tylko ten egzemplarz czy reguła na 2.17. Jeśli zaś chodzi o nagrywanie to nagrałem kilka (5) płytek platinum DVD+rw x8 z booktype'm i chodzą aż miło patrzeć. Mam stacjonarkę Elty 8883A ale ona łyka chyba wszystko. Sprawdzałem także na moim Pionierze 106s który nie czyta DVD+RW i przeczytał więc jest ok.
|
JA paliłem Verbatima Printable DVD-R 2x na 3500A i na biosie 2.17 BS od Herriego, wypaliła się pomyślnie :)
|
A kto robi tego Verbatima printable ,czy też MCC,jaki ma kod ?.Moze to inny producent.
|
Cytat:
|
No to super dziwny ten mój NEC, ale jak powiadają " Są rzeczy o których nie śniło sie filozofom ". Powiedz mi jeszcze czy ten biosik zessałeś ze strony CDRinfo, czy bezposredni ze strony Herriego.Bo ja paliłem na tym http://www.cdrinfo.pl/software/bios....247173530.Może one się różnią.Moze jakiś mały link do twojego.I mam jeszcze pytanko - strasznie wolno odczytuje mi orginalne płyty DVD-ROM.Czy u Ciebie też tak jest ?
|
A i zapomniałem .Czy bios 2.07 to to samo co 2.17.Czym sie róznia.Znalazłem liste nosników dla 2.07 :http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...0711&PageId=11. A jaka jest dla 2.17.Czy 2.17 obsługuje Traxdate DL ?
|
Format Video-DVD NEC 3500A
Hi,
mam takie pytanko...czy nagrywarka Nec 3500A moge nagrywac filmy, ktore beda odtwarzane w odtwarzaczu stacjonarnym skoro nie ma ona formatu zapisu Video-DVD Dzieki za wszelkie info |
mozesz zapisywac !!!!!!!!!!!!!
np. w Nero wybiersz nowa kompilacja-> DVD-Video-> zrobia ci sie dwa katalogi do ktorych wrzucisz wczesniej przygotowany material "DVD" (audio_ts i video_ts) |
Cytat:
Cytat:
Dopiero teraz przez inżynierów Neca ten błąd został zauważony :taktak: I wyszła wersja poprawiona z oznaczeniem Nec 3500AV V - Video-DVD Przy zakupie zwróć uwagę na oznaczenia :taktak: ^_^^_^^_^ |
Cytat:
a to nie wiedzialem :ysz: wiec litek gora :piwo: || |
Cytat:
:mruga: |
Co wy za glupoty gadacie. Mozna nagrywac na Nec-u 3500 filmy ktore bedza odtwarzane w stacjonarmych napedach. Potrzebny jest tylko biosik np. 2.f8 i DVD Decrypter. Zmiana DVD+R na DVD-ROM potem wypalanie w DVDDecrypterze i film chodzi na wszystkich stacjonarnych odtwarzaczach jak burza. :) Pozdrawiam kolege ktory napisal ze nie mozna :))
|
A wydaje mi sie ze zamiast pisac takie glupoty to moglby ktos odpowiedziec kolesiowi i by bylo po klopocie a tak kilka stron beznadziejnych komentarzy. Pozdrawiam :)
|
Ja kupilem Nec-3500AG za 300 zeta brutto. 24 miesiace gwarancji. :) Cena dobra. Prawda??
|
NEC 3500A i WinBType sie nie lubia :(
Od kilku dni probuje przekonac mojego neca ze jest jednak w stanie zeminiec booktype w programie WinBType. On jednak sie uparl. Programik zwraca blad "Target dirve is not found correctly" (literowka jest w komunikacie). Nie wiem jak to pokonac i z czego moze sie to brac bo nigdzie opisu podobnych problemow nie znalazlem. Moze to problem z systemem ?? Mam XP SP1 na plycie z nforce i sterach do tegoz w wersji 4.27. Probowalem juz uruchamiac WinBType w trybie zgodnosci z Win 98 i 95 ale wciaz ten sam glupi komunikat. Ktos wie moze jak to ugryzc ???
|
Już jest za 370 zeta...
http://www.pcprojekt.pl/?str=katalog..._produktu=1036 to już się robi ciekawie ! |
Cytat:
I powiem jedno NIGDY wiecej Liteona. Kropka. To jest IMHO inna klasa |
Cytat:
|
Cytat:
|
LiteOn 1633S czy NEC ND3500A, ktora kupic??
pomozcie. kupuje na dniach nagrywarke dvd i nie wiem ktora wybrac. litka 1633 czy neca nd3500. no chyba ze jest jakas lepsza nagrywarka w tym przedziale cenowym. pliz, need help
z gory dzieki |
LiteOn 1633S :taktak:
|
Cytat:
Właśnie dodałem post o podobnym temacie (ten się pojawił zanim swój napisałem). Mam nadzieję, że się nie będą :boks: Liczę też na odpowiedzi na niego ;) - tam problem jest neco szerszy. Pozdrawiam :piwo: |
Cytat:
Nonstop wychodzi jakiś nowy bios do niego (oficjalny i nie), bardzo dobra korekcja błędów, bardzo dobra jakośc zapisu, duża liczba obsługiwanych nosników, bawisz się w zmienianie predkości zapisu np. verbatim 4x jest palony 8x lub nawet 16x :D |
To super, że Litek ma tyle zalet, ale znasz może jakieś linki do jakichś testów, albo porównań? Jedyne czym teraz dysponuję to porównanie ze sklepu internetowego. :smutny:
|
Jak chcesz wiedzieć jak pali to wejdź w temat Litek1633@Sony710@TEAC tam jest dużo testów :taktak:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:39. |