![]() |
Kurcze jutro juz chcialbym kupic ta nagrywarke i tez dalej nei wiem ktora. CZy ten pioneer bez tego booktype ti o tak warto ? Czy bez bootype bede mial problemy z kompatybilnoscia na psx2 czy stacjonarnych dvd nagrywajac na pionku 108 ? Czy jednak ten brak booktype nie jest tak duza wada i moze bedzie zniwelowany w jakims przyszlym biosie ?
|
mam tego pionka i Booktype nie jest żadna wadą a jeżeli twoje stacjonarne DVD czyta bez problemu i "+" i "-" to tym bardziej jest bez znaczenia czy obsługuje Booktype czy nie , osobiście nie posiadam PSX2 ale nagrywałem innym i nie ma problemu płytki chodzą OK (nagrywane z prędkością x12)
jak najbardziej POLECAM !!! |
Cytat:
W tej chwili jest dużo zestawów kina domowego np. SONY, LG Gdzie ludzie zgłaszają, że nie chce im płytek czytać To co to za markowość? Zresztą "markowy" to pojęcie względne Dla jednego LG to marka, dla innego nie :D Co do samochodów - to były już takie porównania Do niczego to nie doprowadziło Zobacz TU :czytaj: I większy fragment tej dyskusji Co do padalności IBM To jakbyś to ujął: przecież IBM to sprzęt markowy, no nie? A co do Pioneer vs. Nec To na dwoje babka wróżyła Przy modelach Pioneer 107D vs. Nec 2500A nie było raczej problemu z wyborem Jak dla jednego napędu w kompie - Nec odpadał - fatalna korekcja DVD Z modelem 3500A przyszła poprawa i zarazem dylemat :idea: Jednak jest jeszcze jeden aspekt - na który radziłbym zwrócić uwagę Gość nazywa się Herrie i zajmuje się napędami Nec :mruga: Biosy które gość zapodaje nadają Necom nowego wymiaru funkcjonalności I można raczej domniemywać, że nie zaprzestanie swej radosnej twórczości Co to oznacza? Nowe biosy, support nowych nośników, nowe strategie zapisu, ect., ect., ... A Pioneer? No cóż! W tej materii nie brak może entuzjastów Ale na entuzjazmie się kończy :taktak: Jednak ... Nie wszyscy są przecież biosowymi maniakami || Telewizor w końcu też się kupuje po to, by go oglądać A nie po to by przy nim grzebać Tak więc wybór należy do was :> |
Cytat:
Prawda jest taka ze sony ma straszne problemy z minusami nie mowie ze jest tak ze wszystkimi modelami ale wiekszaosc nie czyta plytek jak to kiedys powiedziales chodnikowych sam mam sony stacjonarne starszy model (Dvp-S336) i z tego co wiem a ty pewnie niewiesz owiele silniki sie nie zmienily od czasu wydania mojego modelu dalej sa problemy z minusami :D i dla tego bt jest bardzo przydatnym programem bo wtedy mam pewnosc ze plyta bedzie smigac. A co do kp jest taka prawda ze kiedy wykresy dochodza do 1000 plytka staje sie nie czytelna w stacjonarce lub jest poszatkowana wizja ponizej tysiaca :D co powoduje jedynie dodatek do wystroju mieszkania :D P.S nie wazne czy Aiwa jest oem'em Sony bo moj sasiad ma podobny problem:D BTW mysle ze ty nie jestes w temacie poraz enty :fiu: |
nec 350ag kilka pytań
Musialem zmieniń palnik na czarną wersję litka niestety niemieli ale wziąłem neca więc teraz mam pytanko jest jakiś nowszy biosek niż 2.16 chodzi mi o oficjal jak nie ma to dajcie mi opis backupowania starego bioska oraz liny do najlepszych craczonych wersji. Poza tym powiedzcie to jest nagrywara typu pali wszystko włącznie z chodnikowymi czy raczej tylko odrobinkę lepsze od liteonka?:) pozdrawiam i podajcie mi też oemy tego piecyka pozdrawiam piwko dla wszystkich:)
|
Człowieku wzrok ci odebrało. Masz temat na forum i takie pytania zadajesz???
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=41493 |
Cytat:
|
Z taką reputacja i ilością postów chyba znasz instrukcję obsługi forum???
|
Cytat:
|
Tutaj masz wszystko co potrzebne: http://www.micheldeboer.nl/firmware/index.html.
Do backupu użyj NECWinFlash.exe , chcociaż wersja 2.16 z tej strony jest identyczna do tego, który miałem w swojej nagrywarce. |
mam zamknąć? :>
|
@tytusdezoo:
poważnie się zaczynam zastanawiać czy nie popełniłem błędu zdejmując bana.... Obu Panów proszę o zaprzestanie osobistych wycieczek. Od tego jest priv (jeśli w ogóle) Dyskusja na tym poziomie jest lekko żenująca. Może sami ocenzurujecie własne wypowiedzi? Z góry dziękuję. |
Panowie jutro kupuje . Podsumowujac - na strone pioniera za booktype i za malo biosow tak ? czy ktos mysli ze z biosami sie polepszy i pojawi sie booktype ? CZy bez tego i tak pionier ma dobra kompatybilnosc z dvd stacjonarnymi i psx2 ? NEC - rozwijany jak widac i jakos z parametrami duzo odbiega od pioniera ? jesli tak to ktorymi ? Jakies konkretne wady czy raczej nie ma sie czego doczepic ? Predkosc dla mnie nie jest wazna MAX... Czy na nim tez bez problemu bedzie mozna nagrac na dvd stacjonarne (no tak ma booktype ) i psx2.... PAnowie tylko konkrety a nie jakies glupie klotnie (pokazujecie tylko swoj poziom). Dzieki wszystkim tym ktorzy dotychczas dali konkretne odpowiedzi na podany TEMAT !
|
NEC 3500AG i bufor
Pierwsze schody. Skaczący bufor nagrywarki z 94% do 0% ok. 7 razy na jedną sesję. DMA i inne takie tam sprawy sprawdzone. Sytuacja dzieje się na + i - R, natomiast na RW nie występuje. Paliłem na Dysanach+Rx8 i Esperanzach+R i -Rx4.
maniek |
Cytat:
Tak ma byc , to system AOPC , czyli kalibracja mocy lasera co jakiś czas dla zapewnienia najwyższej jakości zapisu. |
Cytat:
maniek |
Nagraj 4x.
|
Cytat:
maniek |
Cytat:
Niż jakość wypalonej płytki z prędkością x4 :taktak: |
Cytat:
maniek |
O a juz sie klonilem ku necowi. Pionierow 108 oem nie maja sklepy na stanie u mnie i chcialem juz miec tego neca no ale kurde przereklamowany. Ktos nagrywal gry na psx2 na NECU i czy booktype rozwiazuje totalnie problem z dvd stacjonarnymi ? KAzdy juz odczyta zmieniona tak plytke bootypem ?
|
@maniek997 czyzby rozczarowanie :>
|
Cytat:
Przez takie teksty nie wiem co kupic. Zastanawialem sie i dalej nie wiem. PARANOJA !! Wszedzie Ci sami ludzie sie wypowiadaja i masakruja. Nie ma argumentow tylko takie cos. Kolega ma problem, a to chyba nie rozwiazuje owego problemu. U mnie na NECu nigdy sie tak nie zdazylo. 7 razy skoczylo przy kalibracji do 0% i potem juz lecialo wporzasiu i chyba tak ma byc. NAPRAWDE GRATULUJE, tak skutecznie udalo Wam sie z tytusem mnie zniechecic ze nie wiem co wybrac. |
Cytat:
maniek |
Cytat:
|
Panowie bo na pionka musial bym czekac z tydzien a nec mam od reki 40zl tanszy nie wiem co brac ;) Kompatybilnosc na tym mi zalezy !
|
pytanko o nagrywarkę DVD NEC ND-3500A
Witam czy ktoś z was wie z jaką minimalną prędkością można nagrywać płytki DVD ?
a macie jakiś link do strony oficjalnej z biosami , bo na ich stronie nie mogę się połapać :) pozdrawiam Marti |
ZOBACZCIE TEST NA NASZEJ STRONCE.
CO DLA MNIE NAJWAŻNIEJSZE: "wysoka jakość nagrania wszystkich testowanych nosników CD i DVD cicha praca odczyt płyt zabezpieczonych technologią Key2Audio i CDS200 krótkie czasy odczytu płyt z danymi" |
No nie panikuj tak. Zobacz teścik na stronce. Potwierdza tylko moje zdanie o NECu, a LEGION to jakiś prześladowca przysłany z fabryki LITEON.
|
Cytat:
a tu masz jeszcze : Recenzja NEC ND-3500AG |
Jak chcesz frog to moge Ci tego Pioneera zalatwic taniej.
Bo ja sklanialbym sie do NECa. A moge wybrac co chce w tej samej cenie. A NECa gdzies indziej kupie w tej samej cenie, a przy okazji pomoge. Naped nowy z gwarancja 04.11.2004 !! czyli pojutrze wystawiony przez firme. |
masz na mysli stronke cdrinfo juz patrze na recenzje jakies . Kurcze z minuty na minute razjestem za pionierem raz a nec ;)NO za tym pionierem to mi tylko ten booktype nie pasuje brak znaczy jego. Nie wiecie jak nec sie spisuje przy kopiowaniu psx2 gier ? No i jak wypada jakos nagrania necem a pionkime dvd filmow tak ogolnie
|
taniej tzn ile ?> ja mam 345 za oema tego pionka...
|
...jednak napęd nie rozpoznał wogle płyty CD 90 min (800 MB) z danymi. Podobnie było z następną testową płytą CD 99 min (870 MB) z danymi. Wniosek z tego płynie taki, że napęd może mieć problemy z odczytem płyt CD o większej niz 700 MB pojemności... cytat z recenzji. czy to prawda nie czyta 800 i 970 ? :((( to powazna wada
|
to jeszcze ja zadam pytanko...
czy i od jakiej wersji naped obsluguje zmiane bitsetingu dla dvd+r/rw? |
Cytat:
maniek P.S. A tak po recce na stronie głównej to NEc według swojskiego serwisu nie wypada najlepiej. Ciekawie moim zdaniem wypada MSI z flakami od Philipsa. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moze jak masz mozliwosc wymien na pioniera :D sprobuj moze bedziesz zadowolony z niego :D Cytat:
Ja mam Liteona 812 zrobilem z niego 832 i pali mi bez problemu ale jest wielu ktorzy pozbyli sie tego urzadzenia bo jak mowili sa do dupy itp i takze jest wielu zadowolonych podobnie jest z tytusem u nie go moze byc wszystko nie awaryjne oprocz liteona ktorego niby z servisu odbiera a u ciebie moze byc problem z nec'm. I co wtedy tytus ci pomoze? Nie!!! sam musisz sobie pomoc co wybrac kazdy jest kowalem swojego losu kazdy wie co robi i jak sie obchodzi z napedem wiec to zalezy tylko od twoich umiejetnosci a my mozemy ci tylko pomoc jak sobie radzic z tym co nie znane. Teksty typu x jest super pali wszystko a y jest do dupy bo x moze to lub to sa nie na miejscu :D Nie chce cie do niczego zniechecac jak wybierzesz nec'a to co myszlisz ze bede do ciebie pisal teksty typu "dales plamy" uwarzam ze nec'i sa dobrymi nagrywarkami ale bez przesady :D |
Tak, są to dysany 1-8x +R od CMC. Specjalnie kupiłem badziewną stacjonarkę w supermarkecie spożywczym aby sprawdzać wypalone płyty.Przecież 70% ludzi takie ma bo tanie. Statystyczny Kowalski nie zagląda na forum. Kupuje co najtańsze. No i płyty muszą u takiego chodzić.
maniek |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
|
cześć wszystkim
kumpel ma liteona 832s i prubował na czym się dało i doszedł że obrazu na stacjionarnym (soniaczu) mu nie przycina tylko na verbatimach nagranych x4 ja mam neca 3500ag ale nie prubowałem jeszcze na stacjonarnym jak coś to dam znać.pozdrawiam |
Testy Nec 3500ag
Ilość załączników: 2
Na początek dwie płytki odczytane na moim nowy LITEON 1633S.
PLATINUM DVD-R 8X palony 8x oraz BENQ DVD+R 8X palony 12X. NEC 3500AG bios pzrerobiony z TDK 2C8. PS. Legion proszony o skomentowanie wyników. :haha: |
I kolejnie.
ESPERANZA DVD+R 4X PALONA 4X ORAZ PLATINUM DVD+R 8X PALONY 8X. |
co do ostatniego wykresu to dosc dobry (platinum +R 8x) tylko te bledy PIF na zyt wysokim poziomie - dosc malo ale duze
a reszta to mogloby byc znacznie lepiej nie kompletna tragedia, ale tez zadna rewelacja P.S. to moje zdanie i mozna sie z nim nie zgodzic |
Jak już zaczęliście tutaj dyskutować na temat jakie te nagrywarki NECa są, to chwilami mam już potąd tego urządzenia. O popsutych płytach pisałem już w innym temacie (1 HAWK DVD-R 4X, 2 Mediastore DVD+R 4X). Ostatnio nagrałem płytę muzyczną specjalnie z szybkością 8X, żeby była lepsza jakość (niestety CD-R HAWK). Na komputerze czyta się super, ale w stacjonarnych odtwarzach przeskakuje pod koniec. Owszem to wszystko to są tanie płyty, ale posiadam również nagrywarkę CD-RW LG 52X32X52X i nagrywałem na różnym badziewiu i problemów nie było jak dobrze dobrałem szybkość, co do DVD nie wypowiadam się - to moja pierwsza nagrywarka.
|
Maniek przeciez nie musisz wyrzucać plytek do kosza zawsze mozna pożucać. :)
|
Mi NEC czyta 90 bez problemu, 99 nie patrzylem.
|
Teraz Verbatim DVD-R 4x spindel palony 4x.
PS. Test płyty Benq tak wygląda gdyż nagły skok pod koniec wynika z zapisu z prędkością 12x. |
BENQ DVD+R 8X paolny 4x na biosie 2.17 orig.
|
kolega @icemac skomentowa trafnie tez nie widze zadnej rewelacji kup moze Datexy za 1.20zl:D zobaczymy jak wypali je nec
|
Cytat:
2f9 |
a wlasnie... to wytlumacz mi esiek... jakie zmiany przynioslo 2f9... widze ze wydal to jakis inny gostek niz ten co zapodal 2c8... jakas poprawa dzialania?
|
Rewelacja może to nie jest ale są normalne, takie jak powinny być. Tej normalności jednak brakuje kilku nagrywarkom.
Testy najgorszych płyt jakie miałem: MEDIASTORE DVD+R4X@4X i SKY DVD-R4X@4X: |
Wyszło nowe firmware 3500w2f9. Będzie szansa na testy? :D
http://zabrze.net.pl/nadkanalem/esiek/3500w2f9.zip :) Ps. News przekazał kolega: "ESIEK" :piwo: |
Sorry ale czy wy czytacie te forum???
Zobacz ten link i post kiedy o tym pisałem: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...1&postcount=72 Firmware jest od producenta MAD DOG i dziwie się zachowuje na niektórych nagrywarkach. Więcej cos napisze jak je przetestuje. Jednak na dzień dzisiejszy 2C8 ma największą bazę nośników. Dziwne nie???? |
Cytat:
|
Chyba wycofuję to co napisałem o NECu. Coś mi się zdaje, że te wszystkie problemy wynikają z beznadziejnych nośników, gdzie dużo zdaża się wadliwych, bo ogólnie nagrywarka działa świetnie...
|
Jakiś mądry powiedział że NEC nie nadaje się do nagrywania płyt CD-R.
Prosze oto wykresik: |
Cytat:
|
2c8
|
A tak bluzgalem na tą nagrywarkę a wszystko przez tandetne nośniki. Ja używam firmware MAD DOG i chyba jest w porządku - czas pokaże. Aha jaki dvd-rom byście polecili do testów kprobe albo w Nero Quality Check, bo moja Toshiba M1712 jest taka sobie a poza tym potrzebuję dvd do 2-giego kompa.
|
te kolejne lepiej wygladaja ;)
moja uwaga dotyczy tych widocznych zalacznikow (wyswietlone obrazki), a nie w zalacznikach ale plytki maja chodzic bez freezow w stacjonarce to wtedy bedzie OK |
Cytat:
|
Wiem wiem slyszalem o tym, no ale jesli juz cos wybrac, chocby zeby porownac tylko u siebie ktore nosniki lepiej sie czytaja, to co mozna sprobowac? Czy naprawde nie ma to zadnego sensu?
|
Liteon 167t,sony Ddu 1613 - Kprobe I Nero Cd Speed Test Jakości
Aopen 1648app, Pioneer 121s - Nero Cd Speed Test Jakości Ps. Dodam jeszcze że te napedy najlepiej z wszystkich radza sobie z nagrywanymi płytami DVD. Czytają prawie wszystko bez błędów , co Toshiba nie potrafi, gdyż ma bardzo wiele problemów( z błędami i prędkością odczytu) |
TDK 2.C8:
Code: DVD+R 50 52 4f 44 49 53 43 00 52 30 33 00 01 -> [PRODISC R03 ] 2.4 4.0 6.0 8.0 12.0 44 41 58 4f 4e 00 00 00 41 5a 32 00 01 -> [DAXON AZ2 ] 2.4 4.0 6.0 8.0 12.0 43 4d 43 20 4d 41 47 00 4d 30 31 00 01 -> [CMC MAG M01 ] 4.0 6.0 8.0 12.0 53 4f 4e 59 00 00 00 00 44 32 31 00 01 -> [SONY D21 ] 4.0 6.0 8.0 12.0 16.0 Maddog 2.F9: Code: DVD+R: 50 52 4f 44 49 53 43 00 52 30 33 00 01 -> [PRODISC R03 ] 2.4 4.0 6.0 8.0 44 41 58 4f 4e 00 00 00 41 5a 32 00 01 -> [DAXON AZ2 ] 2.4 4.0 (no support for CMC MAG M01 and SONY D21) niby firmware MAD DOG jest nowszy ale ma całkiem inną bazę nosników i indeksów prędkości. 2C8 narazie jest najlepsze. |
Mam pytanko czy ma ktoś orginalny bios do 3500a i czy będę mógł wrucić do niego jeśli bym wgrał 2.17 i w jaki sposób.Dzięki ,pozdrawiam.
|
Platinum 52x palony 32x.
|
Ten sam nośnik nagrany na świetnej nagrywarce marki LITEON 1633S VBS0K :haha: :haha: :haha:
Ps. Dobrze że tą płytę da się odczytać. :wow: |
Kolejna płytka CD-R. Verbatim Pastel 48x palony 48x na LITEON 1633S.
PS. Podobno Nec jest taki do dupy, podobno użyłem nośników do dupy i co jeszcze?? || Nec dużo lepiej pali płytki CD-R taka jest prawda 8 ) , jeżeli ktoś uważa że Nec nadaje się tylko do zapisu płyt DVD i niczego więcej, jest w wielkim błędzie i pisze tylko pomówienia nie podparte żadnymi dowodami. :czytaj: |
Nec 3500 -Nagrywanie płyt dwuwarstwowych
Witam!
Czy ktoś z szanownych grupowiczów nagrywał płytki dwuwarstwowe na tym Necu z biosem 2.16 ?Proszę o ewentualne uwagi. Pozdrawiam Paweł B. |
Cytat:
maniek |
MOże te testy przeprowadzone przez szanowną redakcję cdrinfo są podobne z założenia do tych z Chipa, Komputer Świat, Enter i innych?
maniek |
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...3&page=2&pp=15
Zobacz co juz dawno pisałem. Szkoda że zakładasz nowy temat, jak jest juz o Necu kilka. Bios 2c8 bo malepszą bazę nośników DL. |
tytusdezoo@ ... mi sie na 2500a zle palily cd'ki
przerywalo - bez najmniejszego powodu zapis ... (iso) :( teraz na 3500ag jeszcze nic prazylem z image'ow ... |
Cytat:
może miałeś jakieś nośniki-odpady, który ja od pewnego czasu nie stosuję, staram się kupować w miarę firmowe nośniki, gdyż uważam że teraz przy tak niskich cenach, te parę groszy warto dołożyć. PS. Nojgorsze noiśniki to z marketów na wagę. :haha: |
@tytus, masz zdrowie ...
dobrze, ze podajesz nam te informacje i linki mam neca i czytam wszystko co napiszesz poza twoim podpisem good job !! |
teraz to nie pamietam co to dokladnie bylo ... nec mial problem z wypaleniem obrazu
bez wzgledu na nosnik cd ... zwalil trzy/cztery plyty kolejna wypalilem juz na LG CD-R/W mialem tak kilka razy z roznymi obrazami iso ... ale to jak pisalem tylko na 2500A co do zakupow :> to ja robie w hurtowni kupujac po 500szt Espery printable ... :spoko: |
NEC 3500A + JAKIES PLYTKI XIDEX 8x
Witam mam problem z nagrywarką mianowicie przy próbie nagrania nosnika DVD+R XIDEX 8x nagrywarka w losowych m,iejscach wywala mi błąd i psuje płytkę. Płyty CDR wszystkie znakomicie sie nagrywają. Juz 4 płytki poszły w kosz. Czego moze to byc wina - firmware ? Nagrywarka ?? dodam ze jest nowa i ani jednej płytki jescze nienagrała PS. Zmianiałem firmware na 2.17 dostepne na oficjalnej stornie forum cdrinfo. Tzn na oryginalnym firmware nienagralem ani nieprobowalem nagrac zadnej płytki odrazu na 2.17 sie przerzuciłem i niedziała .. ma ktos jakis pomysl ??
Z góry thx PS bład objawia sie tym ze w nero wyskakuje błą INVALID BLOCK ADRESS i nagrywara zapisuje lead out tzn widoczne są dane w napedzie ale niesposob ich odczytac. 5 Xdisców juz niema |
tak zmien plytki :)
|
Pewnie dostane za to bana. 8 ) Bo robie reklamę Necowi.
Takie są testy , i nic tego nie zmieni, jeżeli komuś wychodzi inaczej , możliwe że ma pecha/szczęście lub jest nie obiektywny. Mam LITEONA 1633S I NEC3500AG i widzę która jest lepsza jak się komuś to nie podoba to jego problem. :peace: |
necowi nie jest potrzebna zadna reklama
necowi sa potrzebne narzedzia takie jak ma liteon, aby posiadacze neca mogli sobie sprawdzac te PI i PIF oraz C1 i C2 tego mi brakuje w necu najbardziej od czasu do czasu chetnie bym sobie sprawdzil co nieco wiem, ze na moich verbach +r x4 od mcc i na plantiumach x8 od richoha japan pali sie wszystko wspaniale, odczyty ida jak brzytwa, ale taki test jest jednak niepelny dlatego uwaznie szukam kazdego testa, gdzie nec wypalal cokolwiek :) |
Cytat:
no i nawet jak sie wypali prawidlowo to dalej masz kiepskiej jakosci plytke nie warto jak kolega wyzej napisal - wypal moze na czyms choc odrobinke lepszym trafiaja sie cale skopane serie [firmowym nosnikom tez sie to zdarza, niestety]. |
Cytat:
|
masz na mysli made in india :>
jak tak to masz 100% racje :) |
Cytat:
Za reklamowanie Neca :> ^_^ |
DVD-R CRYSTAL 1-4X - Ten sam bład co XIDEX'ach 8x DVD+R
|
troche bardziej markowe to znaczy chociaz esperanza
ale polecam verbatim, tdk, memorex, dysan, platinium no i ostatnio dolaczyly datexy :) |
Cytat:
|
Cytat:
Kto by pomyślał :> |
Cytat:
|
Nec 3500a + Nosniki Slabej Jakosci
Prosilbym o wypisanie o ile mozna problemow z nagrywaniem dvd na ww napedzie oraz nosnikach danych mozliwie slabej jakosci z wykresami o ile mozna - okaze sie czy naped ten rzeczywiscie ma problem ze slabymi jakosciowo dvd.
|
Xidex i Xdisc to nie sa jakies niemarkowe plytki ...
Powiem wiecej - sa niezle, przynajmniej tak sie u mnie pala na NECu 2500. Masz problem. 8 ) |
Do poniedziałku jesli okaze sie ze niedziała takze na verbatimach i innych oddaje na rekojmie w sumie nawet jak zadziała to niech sie pocałuje w pupe a nóz przyjdzie ktos z pierwszą lepszą płytką XYZ z kiosku ipowie zebym mu cos nagrał a ja co wtedy odpowiem ? nie bo moja nowa nagrywarka za 350zł niepotrafi tego zapisac :[
|
Cytat:
|
Po pierwsze - sprawdz kto robi te plytki. Xdisc ostatnio zmienil producenta (bylo GSC teraz jest jakas interaxia czy cos takiego), a Xidexy to pamietam sprzed pol roku (wtedy byl chyba prodisc).
|
Cytat:
PS jesli np na dvd+RW nagra a na DVD+R lub DVD-R nie no to mamy winnego ? niewazne . to nowa nagrywarka i ma dzialac NA WSZYSTKICH CD a nie zadne widzimisie. |
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:28. |