![]() |
zgadza sie :D
|
Za co bana?
|
jednak NEC ma gorsze wyniki w testach niż Lite On 1633 - niestety - i nie jest w stanie palić w wysokiej jakoiści płyt z wysokimi prędkościami... a sama nagrywarka wydaje się być najlepsza i najszybsza obecnie. Mimo to nie zdecydowałbym się chyba na NECa :)
|
Ilość załączników: 5
pare testow neca i liteona + 1 ciekawostka odczyt plyty gigamaster (chyba najwiekszy szmelc ) nagranej na pionierze 108 oem dla mnie mistrzostwo swiata(dla porownania wrzucilem z neca tez test tej plyty) Odczyt cd to stara plyta z obrazem iso jakims. Platinum to platinum 8 nagrana 12x czas nagrywania 6minut 52 sekundy
|
cd testow jeszcze raz ta sama platinum tylko ze teraz zeskanowana 4x (powinni ja w necu puscic tak samo jak w pionierze na 16 x bo widze ze jeszcze ma zapas) Nastepne dwie to esperanzy 8X+puscilem na 8x nagrywanie a na necu sie nagrywala 13minut 58sekund a na liteonie 12minut 6sekund.Bufor w obu nagrywarkach szalal niesamowicie a szczegolnie pod koniec nec ostatnie 10% palil prawie 3 minuty.Niewiem dziwne bo poprzednio supratec na tym samym nosniku (mcc3)tez na neku mi tak sie powoli nagrywal. Ostatni test (stary testowalem wtedy bios memorexa) to odczyt cd supratec, nagrywanie obrazow gry na necu i memorexie, odczyt na memorexie
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
No to teraz test rewelacyjnych HAWK DVD+R 4x. :haha:
Wypalony na NEC 3500AG 2C8 z prędkością 4x. PS. Uważam że to jest bez sensu płyta kosztuje 1.69 a za 1.80 sa PLATINUM DVD+R 8X. Przy tak niskich cenach jak sa teraz nie warto się zastanowić. Jak na taki nośnik i tak nieżle. |
OK chyba znalazłem przyczynę.zrobiłem dzis testy i oto wyniki:
Nagrywałem TDK DVD+RW obraz noi jak zwykle zatrzymało sie w jednym miejscu .. no to sobie mysle lipa ALE po chwili ruszyło nagywanie jakies 15% i znów lipa ale takze rusyzło po jakims czasie noi ostattecznie jescze raz po 15% staneło ale płytka się nagrała kompletnie cała i DZIAŁA w porównaniu do zwykłych DVD+R i DVD-R niewywala błędu po prostu stoji .. jakby miala chwilowy zwis i pali od nowa - co to moze byc ? |
Cytat:
|
Oki panowie zamowilem pioniera 108 za 345zl powinien byc na dniach. Kurcze mam nadzieje ze nie bede zalowal i ze mimo braku bittsetingu nie bede mial problemu z odczytem na stacjonarnych dvd i psx2 po nagraniu na tej nagrywarce ......
|
Sony +Rx4 palony x4 na DVD Decrypter plikiem ISO
Nec 3500AG bios 2.17 oryginał http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=12580&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=12582&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=12584&stc=1 :) |
panowie "weterani" moze nie bedziemy robil sobie jaj z 'zawartosci' ...
te testy robia sie tendencyjne ... sa plyt dobre/zle .... z 'plyt' partie (nie wiem czy to wziasc w cudzyslow) DOBRE i ZLE ... po wpaleniu 500 set sztuk jednej marki, mi sensu brak ... jest roznie (przy sprawdzani kazdej) ... jedne ida jak ta lala inne daja 'dupy' (jak ta lala :jezyk: ) ... ne widze sensu zapodawac testow jakosci odczytu ... lakier/'nadruk' ... sensu brak na testy - artyzm |
Cytat:
slawekj przedstawił kilka wykresów 3500A vs 1633 Gdzie idą prawie łeb w łeb :czytaj: |
Cytat:
|
Cytat:
Kilkakrotnie już zadawane: "Co w takim razie jest sens robić?" Powtarzać w kółko: "Mi pali przepięknie!" "W stacjonarce mi chodzi" "Jeszcze mi nic nie popsuł" ??? |
Frog odnosnie bitsettingu w pionku to nie jest tak zle jakby sie moglo wydawac :D Proponuje przeczytac to :czytaj: i jeszcze to :taktak: a szukac trzeba TU :peace: :tak!: :banan2:
Ale wczesniej przeczytac to To by bylo na tyle :uklon: Pozdrawiam, Macol |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
mimo wszytsko gratulacje pawelblu ! Dzięki wielkie. |
Cytat:
|
Testy sławkaj są rzeczywiście ciekawe. :taktak:
PS: @terpilowski @tytusdezoo @khamill: myśleliście o założeniu jakiegoś klanu czaszkowego? :pirat: ^_^ |
Zobaczcie test LITEONA 1633S , dla mnie masakra.
http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...rticleId=10978 |
mada faka 12 tdk zrąbany:D
p.s to żart oczywiście na temat litka:D |
Cytat:
|
Cytat:
|
powem krótko zalety neca i wady:
zalety: jakość audio na beznadziejnych nośnikach lepsza niż u litka, cisza, pięknie wyglądający czarny panel, wysuwanie się tacki ciche, dl razy4 , cena , jakość wypalania wszystkich nośnikow tanich i markowych:), mniejsza ilość błędów przy wyższych prędkościach na nośnikach dvd niż mialem na litku za***ista korekcja dla dvd wady... długość, długie zrzucanie audio klasyki, palić tylko można cdr do 32 razy dla mnie wystarczy dla innych będzie to wadą brakl nowych biosów z seri tzw wypas i legal trzeba szukać modowanych biosów tak jak u abita:D tyle mojej wypowiedzi w skali od 1 do 10 oceniam ją na 12:D |
Cytat:
:czytaj: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...9&postcount=31 :) |
Cytat:
|
Cytat:
To niech powie z której strony patrzeć :O Bo ja ni chu chu nie mogę tego dostrzec :nie: Dla tych co chcą - wykresy są tylko potwierdzeniem przypuszczeń A dla niektórych tylko na przypuszczeniach się kończy :> Że się powtórzę po raz n-ty To, że płyta w stacjonarce chodzi, czy nawet w PSX I to, że się nagra, a nie skopie Jest średnio wystarczającym dowodem na poprawność nagrywania :taktak: Bo tak to można prawie wszystkie nagrywarki opisać Jednak zależy oczywiście, co komu wystarczy :D Ja poprosiłem o testy - nigdzie tam mowy o wykresach nie było :O Chyba, że coś przeoczyłem :idea: Bo jeżeli chodzi o mnie To wierz mi - będzie mi się tak samo świetnie spało :spie: Niezależnie od tego czy będziesz nagrywał na Pioneerze czy na Samsungu :> A mam nadzieję, że podzielisz się z nami jakimiś testami Potwierdzając klasę tego napędu lub jego przeciętność Nie ulegając - jak większość - snobistycznemu zapatrzeniu się w napis Pioneer :mruga: :czar: |
oj memo
dowcipnisiu :> |
ok panowie nagrywarka ma byc za 4h :D Ciekawe czy bedzie... Planuje dokupic odrazu kilka plytek . Mysle nad PLATINUM ale nie wiem czy - czy +. No i nie wiem jak mi pojdzie z nagrywanie i autorigiem dvd bo dopiero czaczynam z dvd. Czy najlepiej wrzucic avi z txt na dvd ? Mysle nad uzywaniem dvdshrinka i dvd fab ale nie wiem czy za ich pmoca moge to zrobic... Ok sie ozbaczy jak nagrywarka bedzie w domciu :)
|
Cytat:
Pozdrawiam. |
nastepne testy
Crystal 4x+ nagrany 2 sesyjnie najpierw 1,8 gb a potem 2,5gb 4x predkosc nagrywania obu czesci nagrany nec3500a2c8 Tdk 4x+ nagrana na nec3500a2c8 z szybkoscia 8x czas palenia 9minut 23sek. (a za wczesnie wyciagnolem plyte przed zapisaniem obrazka i mi zmienilo pi i pif na c1 i c2 tak jakby cd testowalo i znikla informacja jaki to nosnik ale po dlugosci latwo poznac ze to dvd) dysan 8x+ nagrany na nec3500a2c8 z szybkoscia 8x czas nagrywania 9min47sek Dla porownania stary Tdk 4x+ nagrana na 8x na sony 710a z omni. ostatni cd tdk wypalony na nec3500a2c8 32x |
Alex69, niby racja, ale mozna by to rozumiec jako niejednorodnosc esper, skoro sie zdazaja i lepsze i gorsze
chyba jest jednak sens robienia wykresow no bo verbatim sa TYLKO dobre, chyba ze sie znajdzie ktos kto tez nagral ich kilkaset i pokaze kilka nieudanych |
Cytat:
|
kocham neca kocham plextora kocham litka nienawidzę lg boże jak moja żona buczy i pali mi płytki:D
|
Dodam jeszcze że właśnie sobie kupiłem 10 Platinumów DVD+R 8X i teraz płytki palą się super :spoko:
memorando @ co do 48X na CD-R to jest super. Mam płytki Maxell bodajże i z tą szybkością nagrywają się perfekcyjnie. :peace: |
Cytat:
Na jakiej podstawie twierdzisz Że te płytki palą się odpowiednio: super i perfekcyjnie? :idea: Bo chyba nie na podstawie tego Że wkładasz płytkę do napędu, nagrywasz i wyjmujesz ją perfekcyjnie nagraną? A pytanie pomocnicze brzmi: Jak odróżniasz płytkę nagraną poprawnie i perfekcyjnie Od płytki nagranej poprawnie ale beznadziejnie? :> Chodzi mi dokładnie o to Na czym ta perfekcyjność polega i na jakiej podstawie się ją stwierdza? :czytaj: |
Wykres odczytu w Nero CD-DVD Speed i widzę jak moja Toshiba M1712 (cholernie wybredna - czyta dobrze ale wolno) sobie z nią radzi. Poza tym stacjonarny DVD.
|
Cytat:
|
Cytat:
Testy kProbe i Nero Test jakości - be! Oszukują! Ale poza tymi testami (i oczywiście PlexTools) - niestety Nie da rady stwierdzić jak co się wypaliło :nie: Czy świetnie, czy perfekcyjnie, czy dziadowsko Po prostu się wypaliło I tyle! |
Legion @ po prostu Esperanza czy jakieś inne dziadostwo czasami się przytnie w stacjonarce bo to takie nośniki, a lepszym się to nie zdarza, co do testów Kprobe niestety nie mogę ich robić bo nie mam czym, a w ogóle to czepiacie się :)
|
Cytat:
kolego czyzby nagrywarka twoja z takim badziewiem sobie nie radzi jak espa:> |
Pilnuj swojej nagrywarki :) Espa się zacina na pół sekundy może raz, dwa na film czasami wcale, ale moja stacjonarka to Aiwa i to już ponad 2 latka gdzieś ma, a nagrywarka radzi sobie dobrze :peace:
|
Cytat:
Jeżeli coś mówisz - to zawsze musisz mieć odpowiednie na to poparcie Jak się ktoś ciebie uczepi - to żeby jakoś uargumentować swoje słowa :taktak: Forum czytają różne osoby I jeżeli ktoś czyta opinię: "Pali się perfekcyjnie" To pewnie chciałby wiedzieć - po czym to poznać? Bo płyta którą wypali BenQ czy Samsung Także może pójdzie na twojej Toshibie i w twojej stacjonarce Ale czy to oznacza, że płyta została wypalona perfekcyjnie Na równie perfekcyjnym napędzie? :idea: :mruga: |
Oczywiście masz rację :) Z tym czepianiem to był żart ;) Tak w gruncie rzeczy to naprawdę tego jak się coś wypaliło do końca na 100% nie sprawdzimy - ludzie mają różne napędy i tak dalej i tak dalej...
|
Cytat:
P.s mojej nagrywarki nie musze plinowac bo nigdzie sie nie wybiera :D |
Cytat:
|
Pax! Pax między chrześcijany!
Bo takie wojny domowe do nikąd nie prowadzą :nie: Cieszmy się, że producenci coraz lepszy sprzęt robią A my się martwmy :smutny: Jak na ten lepszy powymieniać :> |
Cytat:
|
@Frog daj znać czy dostałeś nagrywarkę i co i jak ? Powiedz jeszcze jak możesz skąd ją zamówiłeś i podaj adres najlepiej, bo sam chce ją wziąść. Aha i jeszcze jedno, którą wersję dostałeś?
Tą: http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...ages/front.jpg czy tą: http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...R-A08XLA_1.jpg Osobiście bardziej podoba mi się ta druga wersja, lecz z tego co wiem jest ona w ersji BOX, a ty jaką masz ? |
Nagrywareczke juz mam. Wersje OEM czyli ta gorna. Zamowilem z PROLINE. I jeszcze fart bo wczoraj staniala 10zl i wyszla mnie w sumie 339:> To nie ma tak zle ;) Bios miala 1.06 to odrazu zrobilem upgrade na 1.14. Wypalilem juz jedna CD AUDIO i 2 VCD. Z tego co dotychczas zaobserwowalem no na pochwalenie zasluguje BARDZO CICHA PRACA ! Kupilem dwie TDK 4x na + ale musze poczytac jak sie wypala avi i txt na dvd;) to cos potestuje ;)
|
Cytat:
|
Witam !!!
A ja mam takie pytanie. Na początku, gdy chciałem kupić nagrywarkę to padł to LG GSA-4120B. Po wczorajszej rozmowie ze znajomym ciekawy stał się dla mnie NEC ND-3500A oraz Pioneer DVR-108D R/RW +/-. Wczoraj poczytałem wasze forum i byłem bardzo za tym Pionkiem, lecz dzisiaj zgasiła mnie wiadomość kolegi informatyka co pracuje już wiele lat w branży i dostałem taką wiadomość: Kod:
Tylko powiem ci swoje zdanie, ale pioniery to nie jest za dobry sprzętu cd/dvd zarowno dvd bardzo szybko waliły sie lasery, a płyty audio nagrywaja kiepsko. To jest sprżet na poziomie samsungow jak cesz kupic pioniera to lepiej kup sobie samsunga (to jest taniocha) moim zadniem jak chcesz sobie kupować to albo LG, albo jak chesz cos lepszego to plextor, ale jest on o jakieś 150 droższy. Nie naprawdę szczerze ci odradzam. co innego pionier klocek grający do domu ja mam pd507 od 10 lat nie do zdarcia i ma parę takich ciekawych fnkcji jakich nie mają inne odtwarzacze, ale to takie z innej beczki... |
Legion no jak ma byc bitseting jak nie ma. Musialbym wgrac biosa z piodaty ale tego narazie nie bede robil bo zobacze kompatybilnosc bez bitsetingu.
Sebnet nie wiem skad kolega ma taka opinie o pionierach ze to marny sprzet cd/dvd przeciez wiekszosc ludzi ci powie ze sprzet audio firmy pioneer to bardzo dobry sprzet i raczej rzadko czyta sie o wpadkach pioniera w tej dziedzinie. Mysle ze wybor miedzy NEC a PIONIEREM jak kupisz to czy to to napewno w zadnym przypadku nie bedziesz zalowal. O Lg niestety nie czytalem... |
SebNET wiesz duzo ludzi tez mowi o innym sprzecie ze sie psuje o twardych dyskach firmy X or Y czy tam innych podzespolach a drudzy uzywaja te produkty bardzo dlugo bezawaryjnie i nie moga zlego slowa powiedziec o tych firmach. Sa dobre partie i zle partie mysle. Tak samo jak z plytkami. Niezawsze slawny VERBATIM czy TDK to plytki 1 klasa. Zdarzaja sie partie shitowe.... i ktos potem bedzie narzekal ogolnie na cala DOBRA marke...
|
Z tym sprzętem to zgadzam się. Bardzo kusi mnie ten Pionek, wcześniej też NEC, ale jak poczytałem, że w NEC ludzie robią ciągle te update biosów to mi się odechciewa, chcę poprostu kupić dobrą nagrywarkę, żeby wszystko chodziło i tyle. Czy to taki problem ?
|
Pioneer 108 dzis odebralem.
Właśnie podłączyłem. Odczyt gorzej niż NEC tak jak na testach, ale co ciekawe stabilniejszy, czyta wszystko równo i nie jąka się wogóle. Zapis.... za 3 godziny napiszę czy jestem zadowolony. NEC ND-3500A dla mnie oblal egzamin narazie i ja bym go juz nie zakupił drugi raz. |
O co chodzi z tym odczytem ? Co odczytuje gorzej ??? :\
|
CD czyta wolniej.
Ale ma lepsza korekcje. |
A ja właśnie dzisiaj zdecydowałem się na Neca. Kazdy mówi pionek, pionek ale nikt nie umie wytłumaczyć czy warty jest dołożenia tych 40 czy 50 zł i zakupienie go w porównianiu do Neca.Ja skłoniłem się ku 3500. Dzisiaj zamontowałem jednakże z braku czasu dziś jakieś testy na tdk itp zrobie jutro :] Mam nadzieje ze pujdzie ładnie. Pozatym wyszedł nowy biosik do neca więc myślę że bedzie jeszcze lepiej :)
Pozdrawiam |
Platinum DL x2.4 palona x2.4 na NEC 3500AG bios 2.18 oryginał
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=12656&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=12657&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=12658&stc=1 Pierwsza i druga warstwa została nagrana podobnie z tym samym poziomem błędów. Wykres odczytu w Nero CD-DVD Speed można zaliczyć jako wzorcowy a jakość nagrania została w teście Disc Quality Test oceniona bardzo wysoko jak na płytę DVD-DL 93/100 punktów. Płyta została przetestowana w całości na DVD Player AIWA XD-DV370. Całość została odczytania płynnie bez żadnych przeskoków. Po włożeniu do DVD Player'a bez oczekiwania płyta została od razu rozpoznana jako DVD. Płyta nagrana jako DVD +R bez zmiany booktype. :) |
Cytat:
|
No i gitarra. Nagraj tak na Litku. :haha:
|
Cytat:
:) |
Tego właśnie mi brakowało w tym zasra........ teście na cdrinfo. Nie wiem dlaczego te tesy są takie niereformowalne. Według tego rozumowania na nagrywarkach DVD powinni nagrywać na płytach cdr, a jak bedzię BLUE-RAY to pewnie bedą testowac zapis płyt DVD i napszą że jest do du... :haha:
Ps. NEC jest jedną z najlepszych nagrywarek DVD, co wykazało wiele zachodnich renomowanych serwisów, ma najbardziej udany z wszystkich nagrywarek DVD zapis na nośnikach DL. :piwo: PS. Nawet boją się podać info na stronce o nowym biosie (wysłałem im info). Pewnie ekipa LITEONA by się obraziła. |
Cytat:
Ale ja, jako przykładny przedstawiciel klanu Liteona Już się obrażam :wsciekly: I z tobą nie gadam :nie: ^_^ |
Cytat:
:uscisk: |
@tytusdezoo
nudny sie robisz :D z tymi tekstami jako klanowicz liteonu to zapomniales ze liteon ma dobra korekcje bledow wiec nagrana plytka na nec'u tak ladnie wychodzi :haha: ale testy sa ladne jak na dl :D |
Cytat:
|
Może i nudny, tylko dlaczego wchodząc na stronę widać ciągle nowe firmware do Liteon..........., a do innych dupa. Tylko nie pisz, że tak słabo wychodzą, bo nawet jak wyjdą dalej cisza. Nie jest to dziwne????????????????????
:piwo: |
nie rozumiem cie a do nec nie wychodza ??? jakos nie dawno byl 2.17 a juz jest 2.18:D
:piwo: |
Cytat:
Cytat:
Czy ty wiesz ile czasu takie info idzie? Jaką drogą i przez jakie serwery musi się przepchać Żeby trafić w końcu do celu :D A potem trzeba te info wyłowić spośród kilku tysięcy innych tam nadesłanych I następnie przedstawić je w zwięzłej i zrozumiałej dla wszystkich formie i treści Jak sobie o tym wszystkim pomyślę :idea: To wcale mnie to nie dziwi :nieee: :> |
Wysłałem lotniczym. :haha: ale chyba poczekamy sobie bo talibowie samolot porwali................
|
Ale przynajmniej test Neca zrobili :mruga:
Sam napęd dotarł na szczęście wcześniejszym samolotem :D |
Ilość załączników: 1
Zresztą zobacz :czytaj:
Na razie nie ma po prostu miejsca na info o nowych biosach :nieee: Wszystkie pozycje zajęte ... :> |
no i wszystko jasne nie ma miejsca :D
|
moze w tym poście ktoś mi sensownie odpowie czym jest spowodowany mój problem. Mianowicie mam NECa 3500Ag i mam problem z odczytem niektorych krązków CD-R nagranych wczesniej na TEACu CD-RW predkoscią 16x.
Nec poprostu jedną płytke odczyta pokaze co jest na niej ale jak zapuszcze zeby odtwarzal film który jest na niej w divxie to ani drgnie a skopiowac tego tez sie na dysk nieda. zas druga płytka wogole nie jest rozpoznawana. słychac tylko jak laser stuka i nic wiecej :( wymieniłem tę nagrywarke na drugi model bo myslalem ze jest walnięta ale dalej to samo. identycznie sie zachowuje :( mam sporo filmow na CD-R i nie chce sie z nimi żegnać :( |
Cytat:
|
Jesli mozesz przetestuj jak czyta Ci płytki CD-R nagrywane jakis czas temu. Bo ja mam problem z tym w NECu :( i chyba wymienie ten szmelc na cos co jest bardziej kompatybilne i nie czyta wybiórczo :ysz:
|
to doradzcie mi co kupić ??? dołoże nawet 100zło zeby tylko nie miec problemu... Chciałem kupić litka ale doradzili mi NECa :/
|
Dobrze zrobiłeś. Legion Ci robi wodę z mózgu :) Żeby nie wywołać niepotrzebnej kłótni to napiszę tak: obie nagrywarki są równie dobre...
|
ale jak widac NEC jest gorszy bo ma kijową korekcje błędów i nie czyta mi tych płytek :( a to nie na tym rzecz polega ze cos kosztem czegos ma byc. taka nagrywarka DVD powinna miec tak dobrą korekcje błedów ze powinna czytac nawet płyty chodnikowe :haha:
|
To też świadczy o tym że te płyty masz do du.. niczego. Ja mam na przykład uszkodzone CD-RW Memorexa 24X i co ciekawe po nagraniu, odczytywane Toshiba M1712 - moje DVD co mówią że jest gorsze od NECa nie poradziło sobie z tą płytą, a NEC czyta, więc ja nie wiem, gdzie ta zła korekcja błędów.
|
ale jak juz mowilem wsadzam te płytki do TEACa CDW24E i śmigają od pierwszego razu, a ten teac wypalił juz ze 2000 płyt i z drugie tyle przeczytał i jakos niema problemu. Poprostu wygląda na to ze NEC to szmelc.
|
Aż specjalnie zaraz poszukam najabrdziej zjechanych płyt i porobię testy... Na pewno to nie jest szmelc. A co to za płytki są, że takie kiepawe??
|
płytki nie są najlepsze bo HAWK i DATEX oraz stara ESPERANZA z przed 2 lat.
Ale mowie CI ze na kazdym innym napdzie, czy to CD-RW czy CD-ROM czy nawet na CD-RW LO która ma z 5 lat te płyty chodzą. To wybacz, kupując nagrywarke DVD chyba mam prawo wymagac zeby na niej tez chodziły a skoro nie chodzą to mowi samo za siebie. jak jest dobry sprzet to kazdą płyte przeczyta... |
Musi ich nie lubiec po prostu, bo wlasnie tetsuje losowe plytki stare - kilkuletnie i czyta elegancko. Nie przekreslaj jeszcze tej nagrywarki...
|
ale po co mi to to dziadostwo jak ja mam od cholery płyt CD-R z filmami i niemam zamiaru ich wyrzucac. Mozesz doradzic na jaka nagrywarke wymienic ? tak zeby była dobra i miala dobra korekcje ?
|
Chyba Lite-ON 1633, ale z nim będziesz znowu miał taki problem, że on nagrywa do niczego CD-R ale czyta dobrze, przynajmniej tak widzialem w pewnym teście i również na wykresach porównawczych robionych przez posiadacza NECa i Litka naraz.
|
nagrywa CD-R do kitu? ale z jaka predkoscią?
bo ja nigdy nie nagrywam wiecej jak 12x -16x. jestem zwolennikiem idei im wolniej tym lepiej :) tak samo te płyty których NEC nie czyta były nagrywane predkością 16x a moze i 12x nawet i nie tak dawno. |
CD-R 4-lata
LiteOn 1633S bios BS0K http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=12668&stc=1 Nec 3500AG bios 2.18 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=12669&stc=1 CD-R 2-lata ( wybrałem lekko uszkodzoną) LiteOn 1633S bios BS0K http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=12670&stc=1 Nec 3500AG bios 2.18 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=12671&stc=1 :) |
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=41945
Poczytaj sam, ja nie chciałbym wprowadzić Cię w błąd. To chyba nie ten temat, ale gdzieś te wykresy porównawcze CD-R (liteon vs. NEC) widziałem, tylko nie mogę się doszukać. |
wszystko pieknie ladnie tylko te plytki ktorych mi nie czyta nie są uszkodzone :D są gładkie jak pupa niemowlaka.
Czy mozecie mi doradzic jakas nagrywarke pożądną ? czy PLEXTOR jest dobry ? a moze TEAC? mam CD-RW Teac i sprawuje sie swietnie... |
Cytat:
Tak więc przepraszam fanów NECa za brak informacji dotyczącej nowego firmware'u. Postaram się, żeby to już się nie powtórzyło ;) |
Cytat:
PS. Tak myślę że ten twój TEAC musi być już nieźle zajechany, te płyty są kiepsko nagrane i tyle. Ja mam płyty nawet z przed 8 lat i mi je czyta bez problemu, tylko że to są płyty TDK,Verbatim,Rocoh,Sony bo wtedy tylko takie były a nie tak hjak teraz szmelc jakiś w marketach sprzedają: HAWK - miałem z nimi problemy na nagrywarce LITEON pisze na nich 52 a przy 24x były juz błędy i płyta do kosz. |
nie jest zajechany bo nagrywam na nim i kazdy inny CD-ROM czy bagrywarka odczytuje te płytki, nawet napęd CD-RW LG 4x z przed 5 lat. A nie chce miec drugiego napędu bo po co mi ? nagrywarka powinna działac jak nalezy.
Czy moze mi ktos wkońcu doradzic pożadny sprzet ????? |
Cytat:
Ps. Ta nagrywarka jest zajechana jeżeli nagrałeś na niej juz tyle płyt. Co z tego że inne napędy czytaja te płyty, one są źle nagrane i mają dużo błędów, a nośniki to też masz rewelacyjne. |
Dobry sprzet przeczyta nawet płyte chodnikową :haha: :haha:
Teac czyta wszystko do tej pory ! wiec nie mow mi ze jest zjechany. |
Cytat:
Ps. Ciężko tobie coś poradzić bo sam wiesz lepiej, tylko czego oczekujesz od nas?????? Ps2. Kup sobie czytnik płyt chodnikowych. :haha: :haha: :haha: AMENT. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:10. |