![]() |
Nasi kandydaci na najwyszy stolek RP
Ladne stronki maja nasi kandydaci co myslicje :) a jakie piekne teksty tam maja na poprawe Polski az smiac sie chce :)
http://www.giertych.pl/ http://www.borowski.pl/ http://www.religa.pl/ http://www.lepper.com.pl/ |
Cytat:
2x http://www.giertych.pl/ to jakies dzialanie podprgowe??? ;) ..::: EdIt ::::.... w sumie i tak klasa kandydata giertych vs lepper to jedno i to samo ;) czyli jeden grzyb ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
ehh, wspanialych kandydatow mamy w tym roku, ja glosowac nie bede, zaden z tych panow nie nadaje sie do reprezentowania Polski na swiecie.
no borowski jest dosyc rozsadny, ale on nie ma szans, bedziemy mieli kaczuche za prezydenta. niestety. |
Cytat:
tak z przedstawionych kandydatow to chyba Borówa :D Cytat:
kaczor - bedzie potem "(..) kaczor coś ty zrobił (..)'' Dżem ;) |
macie jeszcze kaczuche do kolekcji
http://www.lechkaczynski.pl/ |
Cytat:
A Kaczyński to ogólnie jeden z lepszych kandydatów. A idealnego (lub chociaż prawie idealnego) mieć Polska nie będzie długo - ja w to nie wierzę. ro29 |
Może to i dobrze, że daleko mam do lokalu wyborczego? :> :mruga:
|
Cytat:
tAA to poczekaj az skoncze 35 lat to bede kandydował ;) :joke: Cytat:
ja mam 10km ale zadnemu łosiowi nie dam odebrac mi prawa do oddania glosu chcbym mial te 10km z buta naginać :) |
Cytat:
ro29 |
"placka" kaczynskiego homofoba z panstwem policyjnym...?
giertycha nawiedzonego? tyminskiego z indianskimi wizjami? cimoszewicza polityczne zombie? walese tez zombie, ale w mocno posunietym rozkladzie? nie ma na kogo... |
Cytat:
a co do wypowiadania sie w wyborach, to mam nadzieje, ze juz mnie w polsce nie bedzie, moim zdaniem poprostu nie ma o czym gadac. |
Beznadzieja.
Jedynie Borowski jest czegos wart. |
Cytat:
ro29 |
Ogolnie rowniez jestem niezadowolony z puli kandydatow i perspektywy wygranej Kaczora.
Osobiscie wydaje mi sie, ze lepiej jakby do drugiej tury wszedl jednak Tusk niz Borowski (obaj sa jedynymi kandydatami ktorych na zasadzie mniejszego zla biore pod uwage), poniewaz nie wiadomo jak zachowa sie centrum w glosowaniu lewica vs prawica. Za to wiadomo jak mniej wiecej zachowa sie lewica w glosowaniu prawica vs centrum. |
Kurde rzeczywiscie piękne plony wyrosły tych politów. Az nie wiem co jest jest plewem
Chyba.. Prawy człowiek Lewicy |
co zadziwiające. Zawsze moi rodzice a co za tym idzie ja mieli poglądy prawicowe, spośród tych kandydatów wybrałbym jak najbardziej Borowskiego, który jak wiadomo z prawicy się nie wywodzi.
|
A gdzie Stan ???
W lipcu zapewne dojdzie Cimoszewicz, bo wśród tych cymbału trudno by było znaleźć kierownika PGR'u. |
Ja jeszcze nie moge głosować ;). Najlepiej jakby Kwaśniewski został jeszcze 5 lat - ale co zrobić ;p
Myśle, że jakbym ja głosował wybrałbym Borowskiego :D |
Ja teraz będe głosował dopiero pierwszy raz na prezydenta. O ile wcześniej gdy nie mogłem głosować miałem jakiś swoich kandydatów to teraz kiedy mogę to żadnego sensownego prezydenta tu nie widzę :( Ale zagłosowćż pójde na pewno. Pewnie tą samą metodą co każdy - mniejsze zło :)
|
Mój głos zostanie oddany na Relige !! Polsce starczy już niedoszłych magistrów ! Czas na osoby które są porządnie wyszktałcone i w rozsądny sposób będą kierowac losami naszego kraju ...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
mam wybory głęboko w d...pie.
każdy kolejny oszołom obiecuje złote góry, a potem ma gdzieś wyborców. jedyne co ich interesuje, to nakraść przez kadencję ile wlezie i załatwić sobie i rodzince ciepłe posadki. ps. nie wiem, czy wiecie, ale nasze (p)osły po cichu pracują nad ustawą emerytalną dla siebie. każdy dostawałby ~2000 zł/m-c :blee: dopóki nie zmieni się sytem wyborczy w polsce (głosy na osoby, nie partie), prezydent będzie marionetką. no bo de facto, co on może? vetować ustawy, rozwiązać sejm? w usa prezydent ma bardzo silną pozycję. ale tam kultura osobista i mentalność polityków jest całkiem inna. może następne pokolenie dożyje normalnych rządów, dla których dobro kraju a nie partii będzie sprawą nadrzędną. |
Cytat:
a i tak jak sie koles dorwie do koryta to po czasie machloje mattactwa i kolesiostwo wychodzi:/ |
Cytat:
pzdr ! |
Cytat:
Zawsze mozna wybrac mniejsze zlo bo cimek mam nadzieje ze w przed biegach juz przegra a tymek to pajac jakich malo niema co mowic o bolku ten to dopiero jest pajac skoleji kaczka z bratem moon:D ukradli a co do giertych to ma manie przesladowcza :) |
Urząd prezydenta w naszym kraju wiąże się przeważnie z obowiązkami reprezentacyjnymi za granicą. Ma słaby wpływ na bieżące sprawy aczkolwiek do niego nalezy ostateczny głos przy zatwierdzaniu uchwał (pomijając oczywiście inne możliwości prawne omijające veto prezydenckie).
Kłamią Ci którzy piszą o cudownym ozdrowieniu Polski po wygranej. Z prostej przyczyny, u nas liczy sie premier, rząd. Prezydent jest na końcu. Taki jest porządek ustawodawczy i wykonawczy. Jedyną osobą szerzej znaną za granicą - oprócz Wałęsy - jest Cimoszewicz jako były minister spraw zagranicznych, który sprawował ten urząd w chwilach najbardziej ważnych dla Polski w ostatnich latach. Giertych, Lepper, Bochniarz Kaczyński, Religa?? Tyle lat demokracji i nie stać nas porządnego kandydata?? Sorry ale kontynuację stylu sprawowania urzędu prezydenta może zapewnić jedynie Cimoszewicz (na niego stawiam) lub Borowski (niestety obaj z lewicy). |
Cytat:
Cytat:
A co do polityków nie wydaje mi się żeby w Stanach i w każdym innym kraju kultura osobista polityków była inna (wystarczy prześledzić jak załatwiano senatorów, którzy chcieli wprowadzić ograniczenia w handlu bronią na terenie USA) a mentalność owszem jest inna. |
Moj pretendent, nazywa sie:
Niemamzadnego INiewidzetakowego |
Ja za pięć lat będę chyba startował !
Oto mój wstępny program wyborczy : 1.Rozbudowa wytwórni win 2.Izba wytrzeźwień dla każdego 3.Agencja towarzyska na każdym osiedlu 4.Wesołe miasteczkow w każdym mieście -wstęp wolny do 16 lat 5.Piwo tańsze o 99% 6.Płyty TDK+ po 10 gr 7.Żadnych zabezpieczeń na płytach cd,dvd itp 8.Karana jazda po spożyciu alkoholu dopiero od 6 promili 9.Darmowa szkrzynka pocztowa o pojemności 100GB dla każdego bez ograniczeń Kompletuję sztab wyborczy.Osoby z wyrokami powyżej 10 lat mają pierwszeństwo ! ! ! Narazie mam tylko email do korespondencji : giena@rozpierdala.net :piwo: |
Ilość załączników: 1
Nowak na prezydenta
|
rodzynek na prezydenta
|
No kandydaci piękni się szykują. Poogladam studia wyborcze moze znajdę miniejsze zło. Poza tym, prezydent dla mnie powinien być przede wszystkim rozsądnym dyplomatą - widze trzech na razie: Cimoszewicz, Borowski i Religa (w tej kolejności).
No gdyby San Andreas Lepper wygrał to módlmy się żeby złóż ropy w Polsce nie odkryto bo USA by najechało na bank;) |
Johnny Knoxville na prezydenta!!!!
|
Cytat:
|
Cytat:
w demokratycznym kraju jest wolność słowa, wolność poglądów i konkurencji. u nas jakoś tego nie zauważyłem. przykłady: - pedzie zapowiedzieli zorganizowanie imprezki na ulicy warszawy. kaczuś gimnastykował się jak mógł, żeby do tego nie dopuścić - próby nałożenia kagańca prasie po seriach niekorzystnych artykułów o niejasnych powiązaniach polityków z biznesem - 3/4 obywateli RP jest za przywróceniem kary śmierci. do tej pory nic w tym kierunku sejm nie poczynił - wszelkie sondaże wskazywały, że Kwach nie powinien jechać do Moscow. olał głosy swoich wyborców i pojechał. zakończyło się to kompromitacją naszego kraju - wyjazd polskich żołnierzy do iraku wbrew zdecydowanej woli rodaków -aborcja - większość obywateli jest za złagodzeniem ustawy antyaborcyjnej. swoją drogą, klechy też skutecznie zapalają do boju moherowe berety. dlatego polsce bliżej do państwa kościelnego, niż demokratycznego - NFZ i ich limity - na etacie ma chyba jasnowidzów, którzy przewidują, ilu będzie w danym roku chorych. zapomnieli chyba, że każdy ma mieć zagwarantowane bezpłatne leczenie. jeszcze jeden łapiński i będziemy się leczyć u znachorów - obowiązkowa służba wojskowa - w demokratycznym kraju nie zmusza się obywatela do działania wbrew swoim przekonaniom - w tym pseudodemokratycznym kraju za obicie mordy włamywaczowi we własnym domu pójdę JA siedzieć etc etc etc mógłbym pisać pisać i pisać... :P |
no i jak tu wybierać :smutny:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wyjazd polskich zolnierzy - trudno powiedziec. Trzeba by dokladnie przeanalizowac sytuacje miedzynarowa ktora wtedy byla. Obywatele sa z reguly przeciwko wojnie, bo nie znaja wiekszosci faktow. Ale powiem szczerze - gdyby wladze wysylajace wojsko w tamtym czasie mialy dziesiejsza wiedze, to uznalbym to za zdecydowanie zla decyzje (sfalszowany raport brytyjski i miotajacy sie w 'zeznaniach' sekretarz stanu USA przedstawiajacy 'niby dowody', ktore nie mialy pokrycia w rzeczywistosci). Bezplatna opieka zdrowotna i obowiazkowe ubezpieczenie to IMO nie jest rozwiazanie demokratyczne, bo konczy sie to tak jak widac - tzn placi sie kase, a dostaje sie byle co. Skladek powinno nie byc, a szpitale powinny konkurowac o pacjenta z ktorym bedzie przychodzila gotowka, a nie na odwrot. Obowiazkowa sluzba wojskowa wcale nie przyczy idei demokracji. Coprawda jej obecna forma (w zasadzie ta ktora byla, bo podobno zmiany juz sa) nie do konca oddawala idee obowiazkowej sluzby wojskowej w panstwie demokratycznym, ale ogolnie pomysl nie jest zly. Tylko trzebaby to dobrze zorganizowac. Cytat:
A Kaczynski zlamal Ustawe Zasadnicza, wiec to jest pokaz nielegalnosci. |
ja tam bede gloswal za Kaczynskim(wydaje mi sie ze to jest najlepszy kandydat ze startujacych, a po za tym mam podobne poglady co on), dobrze ze sie nie zgodzil na ta parade,..bo ona zagrazala bezpieczenstu,...i jeszcze policja w tym przypadku mnie smieszy bo torowala ona droge nielegalnej paradzie zamiast ja zablokowac nie rozumiem tego:|
P.S. Moze dodasz do tematu sonde z kandydatami..zobaczymy jakie wyniki beda |
Najrozsadniejszy wydaje mi sie Donald Tusk, choc moge sie oczywisice mylic... Co do Lecha Kaczynskiego i veta w sprawie parady rownosci - zgadzam sie! Przyznaje otwarcie - nie dopuszcze do sytuacji gdy wyjde na starosc na spacer do parku z zona i dzieckiem i z takimz samym dzieckiem wyjdize na psacer para facetow, albo nawet faceci bez dziecka trzymajac ysie za reke i namietnie calujacy. Gdy to widze chce mi sie wymiotowac i paranoja jest ze jedyny trzezwy poglad w tej sprawie ma tak skrajna organizacja jak "Mlodziez Wszechpolska", no ale coz...
|
mozna by zrobic z tego topica ankiete.
|
Cytat:
Donald Tusk...to jest czlowiek nijaki on nic nie pokazuje nie wiem nawet jakie wartosci wyznaje zaczym jest a czemu sie sprzeciwia,...zadnych konkretow z jego strony. |
Wiesz, to czy ktos jest katolikiem czy satanistam, czy walczyl na wojnie czy tez nie, czy jest pro czy anty homoseksualny nie jest dla mnie najwazniejsze... Za istotna kwestie uznaje natomiast wyksztalcenie i wiedze ogolna danego kandydata bo czlowiek z bogatym rozeznaniem na roznych polach edukacji bedzie potrafil dac sobie rade zarowno z sytuacja finansowa kraju jak i jego mieszkancow. Bedzie umial podejmowac dobre decyzje i zateirdzac tylko takie propozycje ktore przyczynia sie dla rozwoju Polski.
|
Cytat:
Reputka poszła.Oczywiście pozytywna! |
Cytat:
|
ja tylko jeszcze chcialbym dodac, ze z nietolerancji powstal oboz w oswiecimiu.
a tego txt o kozie to nie bede komentowal. |
Przyznaje otwarcie - pod tym wzgledem jestem zdecydowanie NIETOLERNACYJNY i taki pozostane. Nie kaze ic hzamykac w obozach, niech politycy sami cos wymysla - od tego sa!
|
Cytat:
Dziecko musi rozumiec swiat jezeli ma w nim zyc. A tlumaczyc go powinni rodzice. Im wczesniej tym lepiej, bo potem moga juz nie miec okazji ... Cytat:
A jezeli Kaczor nie jest w stanie zabezpieczyc dwutysiecznej parady w dwumilionowym miescie to niech zrezygnuje z urzedu. Policja bez jego blogoslawienstwa poradzila sobie bardzo dobrze, wiec Kaczor sciemnial z tym zagrozeniem. Cytat:
Cytat:
|
Fajna dyskusja.Jeszce pewnie 10 postów i dyskusja ta zakończy się wojną LG vs LITEON.Pewne jak w banku.
|
Cytat:
nic sie nie dzieje dopoki nienawisc to tylko margines i jakis nawiedzony nazista, nie bedzie podsycal nienawisci do innych. kazdy moze byc homofobem, rasista czy czymkolwiek innym, ale nie prezydent !! nawet jesli jest to nie moze tego pokazywac w tak ordynarny sposob jak giertych i kaczynscy, przecierz oni chca nas reprezentowac na swiecie !! |
Cytat:
|
Cytat:
WOLNOŚCI I PRAWA POLITYCZNE Art. 57. Każdemu zapewnia się wolność organizowania pokojowych zgromadzeń i uczestniczenia w nich. Ograniczenie tej wolności może określać ustawa. Ciekawe co mowi ustawa ... Watpie zeby byl tam zapis ze prezydent miasta moze wedle woli decydowac kto moze a kto nie moze. Jest cos takiego: http://www.mgip.gov.pl/Dialog+Spolec...gromadzeniach/ |
ja powiem tylko tyle: ludzkosci w XX wieku zaczelo doslownie OPDIER**ALAC........
zebym nawet durnej gazety nie mogl otworzyc zeby nie zobaczyc polnagiej babki itd. itdp. to juz jest paranoja...... nie zebym mial cos przeciwko nagosci itd. ale jakies granice musze byc :| a gejowstwo i lesbijstwo oraz eutanazja + aborcja + co tam jeszcze chcecie to wlasnie wg. mnie jest wynikiem tego ODPIER**OLENIA....... cos sie ludzie za wolni robia........... |
Cytat:
Dużo racji @kraluk Ja tam nie mam ogólnie nic przeciwko homo itd. ale denerwuje mnie, jak oni robią z siebie wielkich męczenników, wielce prześladowanych i sądzą, że należą im się specjalne prawa. To samo tyczy się tzw. równouprawnienia - jestem za tym, uważam, ze na przykład kobieta może wykonywać raczej "męskie" prace, a facet być na urlopie wychowawczym. Ale jak widzę, te feministki, co chciały by doprowadzić chyba do sytuacji ze znanego filmu, to .... Pozdrawiam ro29 |
http://www.wp.pl/r/3O1169
Wojewoda uchylil decyzje Kaczora. Parada byla legalna. |
@Predi i @M@X.666
zgadzam sie z Wami nie mam zamiaru tlumaczyc swoim dzieciom dlaczego sa "inne" bo ich mamusia nie jest facetem odpier*ala ludziom juz na maxa Cytat:
ciekawe gdzie sa jakies badania dotyczace tej parady, oprocz tych zawartych w jakichs gazetach typu "NIE" czy "Gej&Lesba" to ze jacys ludzie spontanicznie sie dolaczali to gejoparady nie oznacza poparcia wiekszosci, ilu sie nie przylaczylo mozecie sie ze mna nie zgodzic, ale wydaje mi sie ze jednak polak to jest taki zakompleksiony europejczyk- ma nalepke nietolerancyjnego "kleroslucha" wiec chcac byc europejczykiem pelna geba poprze kazda nowoeuropejska mode - nawet calujacych sie gladkonogich pieknisiow na laweczce w parku kolysajacych wozek z ich "dzieckiem", ktore raczej na normalne zycie szans nie ma bycie gejem zaczyna byc trendy, niedobrze sie robi niech sie caluja, pieszcza i pier*ola ale ja nie chce na to patrzec, i bynajmniej nie mam ochoty zyc w spoleczenstwie tolerujacym dewiacje zagrazajace innym ludziom jak tylko samym chorym (gejom i lesbom), bo zagrazajace najbardziej bezbronnym - czyli np. adoptowanym dzieciom takie dziecko nie ma szans byc normalne, chyba ze tego chcemy - ze homo bedzie norma kaczora nie lubie za jego charakter, ale nie wykluczam ze bede na niego glosowal, wiele jego pogladow wydaje mi sie sluszne, ciekawe jaka bylaby ich realizacja homofobia to dla mnie jego zaleta - dostrzega zagrozenie i probuje z walczyc (nie z gejami ale z normalizacja tej choroby) @nowygiena w wojnie LG vs LiteOn stawiam na litka |
Cytat:
Polskie prawo zabrania adopcji dzieci przez pary homoseksualne, wiec sytuacja o ktorej piszesz w obowiazujacym stanie prawnym jest nierealna. Cytat:
Cytat:
Oczywiscie nikt nie bedzie sie pier*olic na ulicy, tak samo jak nie moga tego robic osoby heteroseksualne - jest to zabronione. Te jak to nazwales 'dewiacje' nikomu nie zagrazaja. Mniejszosci seksualne nigdy nikomu nic nie narzucaly. To wiekszosc heteroseksualna zachowuje sie agresywnie (rowniez nazywanie homoseksualistow dewiantami i ludzmi chorymi ). I jeszcze raz - pary homoseksualne nie maja prawa do adopcji w tym kraju. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Niestety - moja pomyłka - za którą przepraszam, szczególnie cytowaną osobę - @kraluk - sorry :) @M@X.666 - dzięki za wnikliwość :) Poprawka do cytowanego postu już wprowadzona Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja studiowalem na innej uczelni (nie na KULu ;) ), i nie moge powiedziec zeby sie ktos otwarcie zdeklarowal, ze popiera roszczenia gejow, to jest dewiacja Cytat:
Cytat:
Cytat:
w tym kraju nawet PWN zachowuje sie agresywnie homoseksualisi sa DEWIANTAMI i ludzmi CHORYMI to jest jakas paranoja - to tak jakby wariat uciekl ze szpitala psychiatrycznego i wmawial innym, ze jest zdrowy (nie chcialem tu obrazic ani ludzi chorych psychicznie ani homoseksualistow) ja nie chce zadnej dyskryminacji, niech sie "kochaja" po cichutku w swoich mieszkaniach, a nie paraduja po ulicach cieszac sie z tej niesmacznej jak by nie bylo odmiennosci Cytat:
|
Cytat:
Ale pod tym stwierdzeniem Pyskona mogę podpisać się rękami i nogami , dokładnie tak samo myślę ! Znam 3 osoby odmiennej orientacji i mi to nie przeszkadza, nawet jeden znajomy gej przyjaźni się z moją córką , miły człowiek ładnie rysuje, kulturalny, nic do niego nie mam. Ale parada "Równości" która skrycie ma promować tego tytpu zachowania, udowadniać że to jest normalne (a przecież nie jest) i robić z dewiacji styl na życie , budzi mój zdecydowany sprzeciw. I wszelka "polityczna poprawność" w tym temacie jest wielką pomyłką i wyżądza sporą krzywdę społeczeństwu. Trzeba sobie zdać sprawę z tego że równość NIE ISTNIEJE I NIGDY NIE BĘDZIE ISTNIEĆ ! system komunistyczny już tego przecież dowiódł ! Zastanawia mnie duża ilość ślepców co tego nie widzą :\ Kobieta nigdy nie będzie mężczyzną i na odwrót ! Gej nie będzie ojcem a lezbijka matką ! A jeśli nawet to będzie udawane i ze szkodą dla dziecka ! Równości w rozumieniu "politycznie poprawnych" nigdy nie będzie , bo nie może być ! Nikt mocą ustawy nie przywróci ślepcowi wzroku, ani kulawemu nogi, ani gejowi poprawnej biologicznie orientacji. Jeśli ludzie nie zrozumieją tego to dalej będą tego typu dysputy do nikąt prowadzące. W/G mnie wszytkie mniejszości powinny być szanowane, tzn. bez dyskryminacji zowodowej i towarzyskiej, ale wszelkie próby promowania dewiacj przez jednostki z osobowością "niedojrzałą" lub złośliwie starających się obalić jedynie słuszny sytem wartości (rodzina=mąż + żona + dzieci) powinny być tępione z całą surowością, bo tego typu działania są szkodliwe dla całego społeczeństwa. Jak komuś mój tekst zamglił oczy agresją, to proszę przyglądnąć się jak zwierzęta te sprawy regulują . OK, pod konkubinat można podciągnąć związki tej samej płci, ze względów majątkowych, ale bez możliwości adopcji ! I oczywiście bez nazwy małżeństwo! bo to by była kpina. Jeśli ktoś uważa że "poprawność polityczna" jest lepsza od biologii, historii i zdrowego rozsądku to proszę pisać riposty :) A odpowiadając na pierwszy post w temacie to chyba na Kaczorów zagłosuję, jako jedyni nie kręcą i mają wmiarę niezły program i stałe poglądy. |
Cytat:
"...oraz tzw. nietypowe zachowania seksualne (np. homoseksualizm, transseksualizm, kazirodztwo); granica między zachowaniami mieszczącymi się w normie a dewiacjami seksualnymi jest płynna i zmienna, np. w zależności od kręgu kulturowego." Zauwaz ze homoseksualizm jest w ostatnim typie zachowan ("nietypowe zachowania seksualne") ktore moga byc podciagniete pod dewiacje, a zaraz potem jest ta uwaga o plynnej granicy. Moim zdaniem bardzo na miejscu przez co definicja byla zbudowana dosc uniwersalnie. Poza tym ciekawe, ze pod haslem homoseksualizm juz nic nie pisza o dewiacjach. A na ta parade to zescie sie strasznie uwzieli jakby nie wiadomo co Ci ludzie tam robili. Gdyby zmienic im transparenty z "wolnosc dla gejow i lesbijek" na "ocalmy puszcze kampinoska" to bylibyscie swiecie przekonani ze to parada w obronie puszczy. Co do adopcji dzieci to wasze spekulacje sa czysto hipotetyczne. Rownie dobrze mozemy przewidywac koniec swiata. Adopcje dzieci wprowadzono eksperymentalnie, na ograniczona skale w takim kraju jak holandia, wiec u nas jest to sytuacja zupelnie egzotyczna. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no jasne, ze granica jest zalezna od kregu kulturowego, w niektorych plemionach w afryce, oceanii, chinach i jeszcze paru innych miescach na tym ciekawym swiecie do teraz spotyka sie kanibalizm nie porownuje tu bynajmniej tych dwoch odchylow, to calkiem odmienne problemy jednak zwracam uwage na fakt, ze to co gdzie indziej wydaje sie normalne, w innym miejscu jest odchylem od normalnosci dewiacje definiuje wiekszosc, w europie jak dotad wiekszosc jest hetero, wiec niech garstka gejow, jako mniejszosc, nie probuje wmawiac wiekszosci, ze sa normalni Cytat:
gdyby geje chcieli ocalenia puszczy kampinoskiej i mieli wlasnie takie trasparenty to nie byla by juz kampania gejow ale zielonych mnie nie przeszkadza wyglad tych ludzi, ale ich zachowanie! no i napisz mi jeszcze, czy poprzesz manifestacje zoofili, oni chca to robic z kozami i kurami, wiec chca sie pokazac, ze sa INNI ale przeciez NORMALNI Cytat:
pomysl o przyszlosci, nie tylko o tym, ze teraz geje beda mieli lepiej ale dokad bedzie zmierzal ten kraj za rok bedziesz popieral gejow - "dajcie im dzieci, przeciez tworza legalne zwiazki dwojga ludzi, przeciez sie kochaja, tez maja prawo do maciezynstwa i ojcostwa" Cytat:
|
ja troche z innej beczki, widzialem w TV impreze u Wałesy widze ze kampanie sobie robi:) i zmienil orientacje teraz polubil lewa strone:D
|
Cytat:
nie glosowalbym na niego, ale musze napisac, ze to co robi ostatnio powoduje tylko utrate jego wiarygodnosci dalby juz sobie spokoj z polityka |
Zaczalem czytac ten watek zachecony tytulem, ale 3/4 jest OT :P
Co do kandydatow... bede glosowal na Kaczynskiego bo jak dla mnie jest jedyna osoba ktora ma jakiekolwiek zasady i moralnosc :taktak: Leppera i Giertycha pomine milczeniem :\ Walesa niech sobie wkoncu daruje :nie: Tusk - jak dla mnie nijaki, zreszta cale PO to zlepek ludzi wszystkich partii... :bicz: Kogo tam jeszcze mamy... Borowski... :haha: Bez obrazy, ale nasza "szanowana" lewica wystarczajaco sie juz skompromitowala w tym kraju (i nie tylko). Po prostu rzygac sie chce jak sie ich widzi. Tutaj mam pytanie do osob ze "sklonnosciami";) lewicowymi... Czy Wy naprawde nie widzicie co oni robia z tym krajem? Jak mozna nie widziec tego syfu, zlodziejstwa i zaklamania w tej nacji? Slepy widzi ten syf, pozbawiony wechu poczuje ten smrod... ale Wy nie widzicie :nie: I za kazdym razem glosujecie na "nich" :( PS. Moje pytanie nie ma nastawienia agresywnego :nie: Kazdy ma swoje poglady i ja szanuje je, ale ciekawi mnie ten fenomen :taktak: Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczow :piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
W niemczech zaczeli brac homosi sluby to w Polsce nagle tego samego sie domagali czy my musimy byc krajem toleracyjnym po co. Niemcy to jest tragiczny narod nagle po wojnie stal sie taki tolerancyjny to wszystko jest zaslona dymna a w rzeczywistosci ten narod straci wlasna tozsamosc tak samo ma byc z polakami? Cytat:
mieli o sobie wysokie mniemanie ze sa gardlem calej Polski. A co maja do tego studenci? Cale srodowisko studenckie jest bardzo podzielone wiec nie mozesz powiedziec ze wiekszosc popiera takie procedery chyba ze znajomi studencji z Wawy :) jeszcze musisz zdac sobie sprawe ze jest duzo starych pokolen z ktorymi trzeba sie liczyc. Cytat:
Miejszosci seksualne prawda nikomu nie zagrarzaja ale teraz zaczynaja prowadzic dosc agresywna reklame swojej homoseksulalnosci moze jeszcze beda chcieli wprowadzenia do szkol wychowanie homoseksulalne :) Cytat:
Najbardziej mi sie podobalo jak dostal walensa za moje podaki wino za 5 stow(albo i wiecej) od kwacha :) Cytat:
------------------------------------------------------------------------ A co myslicie o Stanie Tyminskim czy tym razem ma czarna waliske i laptopa :haha: ? |
Nie wiem po co w tematy DVD,CDR itp. włączać polityke???
|
Cytat:
Cytat:
|
Odsyłam do strony głównej gdzie napisano wyraźnie:Serwis poświęcony tematyce nagrywania płyt! A nie polityce!
|
hehehe ale uparta kobita no przeciesz sam nazwa OFFTOPIC mowi o tym ze sa tam luzne rozmowy na rozne tematy :)
______________________________ Off topic (Przeglądających: 27) Forum poświęcone wszelkim innym tematom __________________________________ p.s widze ze nie podoba ci sie ten temat :) |
Mi tez sie nie podoba. Zamiast gadac o wyborach to skupiacie sie na pedalstwie.
|
Ojciec Dyrektor Hardcore Mix:)
:)
Toruń dziekuje za Radio Maryja 8 ) wstyd kurde ale Maybach jeździ u nas po ulicach hehehe ;) |
Cytat:
zgadzam sie z przedmowcami, ze Tusk jest nijaki, smutny facet ktoremu zawsze jest przykro, swego czasu robilem sobie po nim wieksze nadzieje walesa niech da sobie spokoj tyminski -strach sie bac, ale lepper tez przyszedl z nikad a teraz jest bozyszczem chlopow, polglowkow, zmeczonych niskimi zarobkami roboli, bezrobotnych, oczywiscie nie wszystkich -bo ludzie o przecietnej conajmniej inteligencji widza ze to oszolom @Boger pod tym co napisales o lewicy moge sie podpisac obiema rekami - smierdzi na odleglosc, a zawsze znajdzie swoich fanatykow borowski nie jest prawy, to taki piekny chwyt reklamowy - niby lewica, ale prawy, czyli generalnie kandydat lewicy, moze znalezc tez poparcie w centrum i jeszcze jest prawy kiedys mialem wiekszy szacunek do niego, glupi nie jest, ale po lewej stronie nie znajduje juz nikogo godnego uwagi, a szkoda bo zdrowa lewica jest cholernie potrzebna, nie tylko w tym kraju @legion z ta warszawa to masz wiele racji, to ze to stolica to nie oznacza, ze jest reprezentatywnym miastem polski, kosmopolitow tam nie brakuje stad nie dziwi chec organizowania parad w tymze miescie wlasnie @Monica zrozum, to jest forum przy serwisie cdrinfo.pl, ktory jest poswiecony ogolnie rzecz biorac nagrywaniu wszelakiej masci plyt ale forum ma rozne dzialy, i oprocz tych czysto nagrywarkowych jest jeszcze m. in. Off Topic pewnym utrudnieniem dla Ciebie moze byc fakt zrobienia OT w topicu w OT, no ale taki juz urok tego dzialu |
ehh. najezdzacie na lewice..
poczekamy az prawica dojdzie do wladzy. prawica juz rzadzila i robila dokladnie to samo !! myslicie, ze czemu sie aws rozleciala ?? i pociagnela za soba uw ?? bo kradli !! kto doprowadzil do upadku polskie huty ?? kto doprowadzil do upadku polskie gornictwo ?? kto doprowadzil do upadku polskie stocznie ?? kto doprowadzil do upadku polskie rolnictwo ?? kto wymyslil nfz ?? a jeszcze fozz ?? a wszystko to zrobili poprzez umieszczanie na wysokich stanowiskach swoich krewnych i znajomych zlodziei !! no kto ?? podpowiem: AWS czyli uwczesna prawica, a aws to teraz kto ?? tak brawo, kaczynscy i inne pomioty ktore teraz dra ryje, ze lewica jest be. ja tutaj NIE BRONIE LEWICY. chcialem tylko napisac, ze nasza klasa rzadzaca to sami zlodzieje, oszusci i interesowicze !! wszyscy do gazu !! nie bede glosowal na takich ludzi, oni sie nadaja co najwyzej do przerzucania gnoju w chlewie. a wiecie czemu do sejmu nie wolno wprowadzac zwierzat ?? bo jak ktos wprowadzi to sredni wspolczynnik iq wzrosnie kilkukrotnie !! |
eeh to jest jedyna dyskusja w której nie chcę brać udziału i nie opowiem sie za nikim, ale mam propozycje, może zgłośmy któregoś z naszych moderatorów:> OŻW(oby żyli wiecznie)
|
Rzeczywiscie nie ma sensu dyskutowac, poniewaz nie popieram radykalnie prawicowych pogladow i nigdy ich popieral nie bede bo wiem do czego one prowadza (polecam przesledzic sobie wypowiedzi MW podczas parady 'normalnosci', to zobaczycie w ktora strone zmierzacie).
A na lewicy sa wartosciowi ludzie. Jednym z nich (i chyba tym najbardziej wartosciowym) jest wlasnie Marek Borowski. |
ja jestem antylewicoy wiec na nikogo po tamtej stronie nie zaglosuje zawsze mi sie kojarza z komunizmem
|
Witam !
Ja mam poglądy powiedzmy to centro - prawicowe i dlatego raczej nie zagłosuję na kogoś z lewicy. Z tym, że niestety ostatnie osiem lat pokazało, że czy z lewicy, czy z prawicy, to robią co chcą .....niestety. Jak doszło do władzy AWS z UW, to myślałem, że jest szansa na poprawę, a przede wszystkim na uczciwość, obronę interesów Polski itd. I czym się to skończyło ? Nie będę się powtarzał - bo już o tym pisano.Oczywiśćie, niektóre reformy nie były złe, ale jak wprowadzone itd. A cała reszta ? I co ? Ludzie sądzili, że za rządów SLD będzie lepiej ? I co się okazało ? Słynny rząd Millera, afer tyle, co dawno nie było itd. A negocjacje z UE !!! Wstąpiliśmy do niej na tak niekorzystnych warunkach, a teraz jest ryzyko, że będzie jeszcze gorzej. I niby to miało być demokratycznie ! A jak się demokratycznie zapytano narody o konstytucję i one powiedziały nie, to już nie myślano o demokracji !!! Tylko zastanawiano się co się stało !!!! A przecież po to jest referendum, aby się naród wypowiedział !!! Jak są wybory, to rzadko kwestionuje się ich wyniki. A tutaj ? Potraktowano, to jak .......mniejsza z tym, bo szkoda nerwów... Ale z dwojga złego, ja już wolę coś bardziej z prawicy. I zarówno rząd, jak i prezydenta - choć w obu przypadkach to będzie niestety wybór na zasadzie "najlepszy z kiepskich" Pozdrawiam ro29 |
Kaczyńscy to tacy dwaj co ukradli księżyc.
Giertych to... szkoda słów to samo tyczy się Leppera. Religa niech nadal będzie kardiochirurgiem, niech robi co mu najlepiej wychodzi. Borowski... nie mam zaufania do tych co się z SLD wywodzą po ostatnich wyczynach. Rydzyk to dobry kandydat jeżeli chcemy sprowadzić na siebie takie rzeczy jak: - likwidacja KK i KC etc a w zamian będziemy mieli moralność katolicką - wprowadzenie na najwyższe stołki księży etc Jeżeli miałbym prawo głosu zagłosowałbym na kandydata z APP Racja: Jonasza. Jestem za rozwiązaniem konkordatu i uczynieniem państwa totalnie laickim. |
Cytat:
tylko potem tacy 10-cio letni "laicy" robia rozpierdowe w podstawowce i katuja nauczycieli... dla mnie bomba i pelne poparcie :| |
A co było w Toruniu? To nie było znęcanie się? Nie wmawiacjie mi, że bez religii człowiek jest zdemoralizowanym przestępcą etc. Wszystko zależy od wychowania a nie od religii.
Religia potrafi zrobić z człowieka zombie, zdolne do wszyskiego. |
Kto zostanie prezydentem?
Idol w czwartej edycji już wybrany... :idea:
teraz pora na wybory prezydenckie :fiu: Jak myślicie kto będzie rządził nami przez najbliższe 5 lat ??? Na kogo stawiacie... kto będzie czarnym koniem tegorocznych wyborów || |
Cytat:
|
a ja mysle ze poczekam niech ziomek moj zechce wziac udzial, Cimoszewicz to moj wybor jak nie on to Borowa innej opcji jakos nie widze - jak dla mnie
|
No właśnie... Włodek kandyduje czy nie?
|
Cytat:
w ktorym punkcie mojej wypowiedzi wspomnialem o religii :> poza tym z tego co wiem to religia pomaga w wychowaniu a nie przeszkadza ??? |
Lech Kaczyński będzie prezydentem, Jarosław premierem, Ziobro ministrem sprawiedliwości.
ciekawe kto trafi do pierdla? (chyba wiadomo) :D |
hhe, ziobro nadal bedzie zerem :D
|
no to dajcie jakies argumenty za borowskim, skoro mowice ze jest wartosciowy
ja oprocz tego ze nie jest tepym prostakiem jak dyduch, i nie jest udowodniony jego udzial w jakims wiekszym szwindlu (ciekawe czy nie do czasu) nie widze jakichs plusow polowa ludzi z ulicy spelnia powyzsze wymagania |
ale 90% kandydatów nie :|
...EDIT... w sumie jak dla mnie nie jest on idealnym kandydatem wolalbym ziomka, ale z dostepnych jest jedynym na ktorego zaglosuje - pewnie dlatego ze najblizszy jest mojej ideologi politycznej (???), reszta mi nie odpowiada i t jest jeden plus. a bede na niego glosowal b nie chce miec panstwa lepperoweg, kaczego, ani giertychowego (czyt. "normalnego" - obaj sa "normalni") - to jest plus przemawiajacy za jego kandydatura :) Cytat:
Polska jest polska Cytat:
|
I właśnie dlatego kandydują. ;)
|
Cytat:
Cala prawica niezaleznie od tego co by robila lewica, bedzie na nia naskakiwac i to jest zalosne. Zreszta zawsze przed wyborami partia ktora ma przewage (zwykle jest to partia opozycyjna) buduje swoja pozycje jedynie na krytyce i populistycznych chwytach. Nie widze takich praktyk w SDPL, choc powiem szczerze ze program partii lewicowicowej mi nie odpowiada bo mam poglady liberalne (szczegolnie w gosporadce i finansach). Chyba ideowo najbardziej mi odpowiada to co probowal zrobic Janusz Korwin Mikke, ale nie za bardzo mu sie to udalo, bo chyba zbyt maly nacisk polozyl na sprawy naprawde wazne i na promocje programu. W kazdym razie byla to jedyna na prawicy partia konstruktywna, ktora zamiast krytykowac wolala proponowac rozwiazania. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
uciekli z tonacego stalowo-betonowego ruskiego okretu (mam nadzieje ze pojdzie gleboko na dno) teraz sobie dryfuja na czerwonym kutrze rybackim z zepsutym motorem, wioslo ma jedynie borowski, ale sam daleko ta lajba nie poplynie |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
No ładnie !
na wstępie dzisiejszego posta : jestem po kilku browcach ;) Bliżej mi do poglądów pyskona niż pawła niebieskiego :) choć wiele uwag/wypowiedzi pawelblu jest do zaakceptowania. Miller to wg/mnie to rzeźnik lewicy i oprawca Polski, nikt od lat tyle szkód nie wyrządził co ten kurdupel, w kostkę szarpany. Ale ludzie (my) sami zgotowaliśmy sobie ten los. Poprzednie rządy "prawicy" (Suchocka, Buzek..) ani do pięt nie dorastają w kolesiowym traktowaniu rządów gnoja milera. Gówno które teraz jest w zdecydowanej większości zawdzięczamy leszkowi i tym którzy na niego głosowali, czyli sporej większości społeczeństwa. Czyli mamy co chcieliśmy. Wyciąganie pojedyńczych afer rządów prawicy , nie wiem czemu ma służyć, przecież wszyscy normalni to znają. I jak to zaszkodziło państwu. Patrz proporcje. W karzdym rządzie zawsze coś będzie nie tak, i nie ma co się oszukiwać że nagle będzie żąd bez wady ! przeca to niemożliwe ! Popatrzmy kto co oferuje i po jakich doświadczeniach. Borowski to dla mnie ideał lewicy, jako człowiek , bo kto za nim stoi to już nie wiem. Może i wiem ale to nie to. Wycofali się zręcznie w odp. momencie. Giertych + Lepper to gnoje karierowicze których Polska nie interesuje jedynie własne koryto. Co widzi chyba każdy rozumny człowiek, że na Polsce im nie zależy, tylko na własnym wizerunku. Ochyda, są na równi odrarzający co miller. Kaczory są nie bez wad ale mają zaplecze i trzeźwe spojrzenie na obecną żeczywistość, popełnili wiele błędów ale patrząc na całokształt to widać że chcą dobrze dla Polski, i potrafią (mam nadzieję bo mogę się mylić). Kaczory są w wielu kwestiach konsekwentne a w innych zmieniają zdanie ze złych lub takich sobie na lepsze, oczywiście w moim rozumieniu. PO się pogrąża :( Tusk jest super , szkoda tylko że zawsze przeprasza za to że żyje. JaśMarysia już chyba zapomniał o co tu chodzi, a chodzi nie o jego własną popularność ale o dobro Rzeczypospolitej. Zresztą w PO za dużo zbiegów z .... Jedno jest dla mnie jasne po prawej stronie nie ma tak wielu przebiegłych złodzieji co po lewej stronie. A jeśli się znajdą tacy to łatwo wpadają. W końcu nasza prawica nie szkoliła się w Moskwie jak oszukiwać społeczeństwo i nakraść ile się da. (pomijam LPR bo ci to mają szkołę, stary Giertych) Głosujcie na kogo chcecie, tylko potem bez żali ;) Ządy bez marnotrawstwa publicznych pieniędzy mogą się zdażyć gdzieś około 2115 roku, może , pod warunkiem że będziemy chodzić do głosowania i rozliczać rządzących. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:46. |