![]() |
Kubiak po trosze miał rację. Gra się tak, jak potrzeba by odnieść skutek. Z Brazylią to wystarczyło, a zauważ, że z Włochami zmienili repertuar. Mają naprawdę duże możliwości. Fazę finałową przeszli jak walec. Wszyscy światowi eksperci i komentatorzy byli zgodni, że na Polaków w takiej dyspozycji nie ma mocnych. Teraz tylko zadanie utrzymać ją do mundialu we wrześniu.
|
Za to Kubiak dał dupy, ponoć gramy archaiczną siatkówkę i z Włochami nie ma szans :rotfl:
|
No miał. Przecież tam zmienił ponad pół drużyny. Sam nie wiem z jakich powodów, fakt niektórzy mieli kontuzje (Kurek, Bieniek) a reszta może nie miała, zdaniem Grbicia, satysfakcjonującej formy. Faktem jest, że mamy rezerwy jak nikt inny, ale że wyciągnął młodego, który nawet jednego meczu w lidze nie zagrał i od razu tak zabłysnął :O :wow:
Ma skubany nosa, to trzeba mu przyznać :spoko: |
Paczyliśmy. Szacun dla trenera i zawodników. Decyzje trenera w trakcie przygotowań do finału były delikatnie mówiąc nieoczywiste. Ale skubany miał rację!!!!
|
Paczacie na siatkarzy? Finał Ligi Narodów z Włochami.
Jest dobrze, jest bardzo dobrze! :spoko: |
Finał dla nas to był w sobotę. Po takim zwycięstwie nad USA byłem przez całą niedzielę spokojny o triumf z Brazylią. Mecz praktycznie pod kontrolą, choć były dwa momenty nerwowe - końcówka pierwszego i trzeciego seta. toast2
To, co ta drużyna przeszła w czasie mistrzostw to się w głowie nie mieści. :wow: Gratulacje i wyrazy uznania dla Mistrzów Świata! :spoko: |
Oglądałem. Niesamowita sprawa. Brazylia trafiła na ścianę nie do przebicia.
Gratulacje i wielki szacun dla chłopaków :spoko: |
Ilość załączników: 1
|
nikt nie pisze o niewiarygodnym odrodzeniu Kurka, o podłożeniu się Serbii
luuudzie, obroniliśmy tytuł :polska::najlepsz::sluze: nie mogę skakać bo mnie kolano boli :> |
Właśnie skończył się finał Rosja - Niemcy.
No i to było to! Nie podejrzewałem Niemców, że tak postawią się ruskim, a jednak :O Siatkówkę na takim poziomie miło się ogląda. Brawa dla finalistów :spoko: PS Wynik dla tych, co nie oglądali 3:2 dla Rosji. |
Tak se paczę, jak grają Bułgarzy z Serbami....i porównując to z naszymi, to jednak jest inna półka, inny poziom. Nie była żadnego przypadku w tym, że Polacy odpadli.
Zagrywka silna wchodzi w boisko, odbiór funkcjonuje, atak też daje efekty. Nie ma czego porównywać. Jak napisałem wyżej - nadszedł czas na oglądanie dobrej siatkówki. |
No, dla mnie zwolnienie Antigi było co najmniej za szybkie i nie do końca przemyślane. Widać było, że będzie przesilenie po odejściu trzonu drużyny po mistrzostwach świata. Nie było na to siły, ale wymagania były.
No a teraz nie ma kim grać, i też nic tu nie pomoże zmiana selekcjonera. Trzeba się przyzwyczaić do trudnych czasów. |
chyba coś się zmienia w europejskiej siatkówce,
Czesi wyrzucili Francuzów 3:1 :wow: chyba widać, że zwolnienie Antiqi było błędem :sciana: pozostaje nadzieja w mistrzach świata U-21 :spoko: |
Wiesz co? Trudno wskazać jednego, o grze którego można się wyrazić przyzwoicie. Nie miał kto grać w tym meczu. To przykre.
Taki Kurek powinien być zdjęty w połowie pierwszego seta...tak można wymieniać dalej, tylko kim ich zastąpić? Nie mamy zawodników na poziomie, ani drużyny. Tak się zastanawiam, gdzie są tacy jak Możdżonek, Kłos, Nowakowski, Mika - nie wiem, może bez formy albo nie widzi ich trener w składzie. Z tego, co widać to nie ma kto grać na jako takim poziomie. Od młodych/debiutantów nie można wymagać, by udźwignęli ciężar gry. De Giorgii w sumie wymienił cały skład (nawet Zatorskiego, który też był do dupy) i nic to nie zmieniło. Nie jest dobrze. Wdupiliśmy podobnie z Serbami, potem jakoś pokonaliśmy dwóch średniaków, ale gra cały czas nie była dobra. A Słoweńcy obnażyli to bezlitośnie. Zasłużyli na takie zwycięstwo. Teraz czas na oglądanie dobrej siatkówki :spoko: Ciekawe, co dalej będzie, ale chyba potrzeba męskich decyzji i jakiejś wizji na przyszłość. |
o tych mistrzostwach Europy należy jak najszybciej zapomnieć k***a
Polska - Słowenia 0:3 a takie były przymiarki jak nie trafić na Rosję :rotfl: |
konia z rzędem temu, kto ...
i tak znając życie jakp rzejdą do "seniorów" to osiądą na laurach :sciana: |
Cytat:
|
a tymczasem chłopaki U-21 roznieśli dziś Kubę 3:0 :spoko:
mamy niekwestionowanego mistrza świata :1miejsce: 48 meczów pod rząd wygranych :spoko: |
Oglądam te mecze od samego początku. Obejrzałem wszystkie w całości i musze przyznać, ze nasza męska reprezentacja na tej imprezie gra wspaniale. Wszystkie 5 meczy wygrali. A spotkanie z Francją było niesamowite. Po dwóch pierwszych, przegranych setach wydawało się, ze to juz koniec i przegraja 0:3. Antiga wprowadził zmiany i zaczeli grać lepiej. Polacy wygrali w tie - breaku, to był dopiero mecz.
Ta druga wiadomość o wiele smutniejsza. Szkoda, że tak wspaniały trener i osobowość przegrał walkę z chorobą. Jednak rak jest niebliczalny. Wydawało sie, że po tak długiej batalli z tym "paskudztwem " Pan Andzrej Niemczyk wyjdzie z tego. Niestety stało się inaczej :( Naprawdę szkoda :( |
W siatkówce tyle się dzieje, a na naszym forum cisza. 2 najważniejsze newsy dnia:
|
Niedobrze. Miejmy nadzieję, ze sie wyleczy.
|
|
|
Gdyby mi ktoś dał wybór, to wolałbym za przeciwników chyba ruskich niż niemiaszków - zwłaszcza dwa razy.
Oni w ostatnich latach dostają od nas baty i na nasz widok robią w gacie :D |
Ich nie mozna skreslac za wczasu ;)
Francja to imo jedno moze dwusezonowy wyskok. Cos jak Niemcy na MS w Polsce. |
oczywiście, to jest całkiem inna drużyna niż np. w lidze światowej
Alekno zrobił drużynę na olimpiadę, na obronę tytułu :taktak: a jeszcze niedawno wszyscy chcieli trafić na Rosję :D |
Czy ja wiem czy taka az niespodzianka?
|
ruscy wracają do gry, ruska ściana blokuje nawet N'Gapeta :wow:
Rosja w Rio, a jednak niespodzianka :taktak: |
Cytat:
|
Tak, czas na zmiany, ja zmieniam jadłospis, bo 5 kilo przytyłem. :P
|
Oczywiście, że mieli...i decyzje sędziów też dyskusyjne, a bywały jawnie błędne.
A psychologiczne manewry niemieckiego trenera też dawały skutek - i na sędziech i na naszych zawodnikach. Szkoda, że Antiga nic nie robił. |
Wez pod uwage ile Niemcy mieli szczescia w tym meczu. Limit na 5 spotkan chyba + bledne decyzje sedziow.
|
Cóż, wygraliśmy z czego się cieszę, ale...
nasza gra nie zasługiwała na zwycięstwo. Niemcy nie są światową elitą siatkówki, a grali bardzo dobrze. Nie powinniśmy mieć z nimi takich problemów. Mamy mało czasu na poważne przemyślenia i zmiany. A jakieś wnioski wyciągnięte być muszą. |
mam stan przedzawałowy 2:2 k***a
edit 3:2 mam zawał do zobaczenia w szpiutalu k***a |
Pół drużyny do wymiany, tylko na kogo? Nie ma na kogo...
|
Normalnie sie nie da...musza byc nerwy
Pykniete z moto defy |
znowu z Niemcami o życie k***a
|
No to po ch**u :sciana:
|
Chyba po meczu.
Pykniete z moto defy |
Świetny mecz!
Jedna uwaga - czemu nasi głupio tracą punkty ryzykownymi serwisami w końcówkach setów? Francuzi serwują asekuracyjnie - i słusznie, niech przeciwnik zapracuje na punkt. |
Dwa w plecy grrr
Pykniete z moto defy |
Horror...
|
Zawał
|
Ja k***a
|
Kto oglada?
|
Ogladalem pierwszy set i musialem wyjsc...do wtedy bylo dobrze...
|
No i nas przejechali k***a
|
Raczej Niemcy jadą z nami :(
|
Nikt nie ogląda? :O
Za chwilę tajbrek :spoko: |
No to jedziemy z Niemcami...
|
Kto nie ogladal meczu z Serbia ten dupa.
|
No to zabojady w tym roku LŚ i ME.
huehuehue |
W 3 zaczeli grac jak na nich przystalo, do 16.
|
ależ uprawialiśmy orkę na ugorze w II secie z Belgami k***a
grunt, że 2:0 na razie. |
ależ te baby fundują nam horrory k***a
najpierw gładkie dwa sety, potem przestój na dwa sety i horror w tie-breaku :sciana: nie cierpię oglądać babskiej siatkówki, jest nieprzewidywalna :> Polska-Białoruś 3:2 jutro ćwierćfinał z Holandią. |
A ja uwielbiam grać w siatkówkę na plaży. Oglądam w TV także.
|
Wystarczyło nie stracić punktu z Iranem, albo urwać punkt Włochom.
Mielibyśmy i puchar i awans...no ale teraz to gadanie. |
Jak się traci sety ze słabymi drużynami to potem brakuje ......
|
tyle piłek serwisowych ile zepsuł Kurek w meczach z Japonią i Włochami.
to ja cież p.ierd.ole k***a |
Pojada do dupy. Zenada. Kurek swieta krowa zostala na boisku. Lomacz wszedl i cos ruszylo a ten go zmienia...
Kolejny trener bez jaj. Pykniete z moto defy |
Jestem dobrej myśli, ale łatwo nie będzie. Trochę żal, że nie obejrzę ostatniego spotkania.
|
Potrzebujemy dwoch setow i mamy wygrany turniej i lidera w rankingu FIVB :D O caly 1pkt przed Rosja 295 vs 294 :D Rasjanie 3go juz nie zajma wiec beda mieli -30pkt chyba, ze ich Argentyna minie to -40 :D
|
Uffff. Nie było lekko...
|
Mecz z Japonia...co ja pacze? :(
Pykniete z moto defy |
4 pkt od pucharu. mamy lepsze statystyki kluczowe, ktore beda decydowac.
Jesli Rosjanie skoncza na 4 miejscu a my wygramy to bedziemy na pierwszym miejscu w rankingu FIVB. Brazylia spada na 5. |
Jeszcze dwa mecze. Aż dwa mecze.
|
Pojechali nasi z USA jak z fura gnoju. Puchar swiata na wyciagniecie reki...
|
Cytat:
Z drugiej strony wiadomo, że nasi są po ciężkim treningu, więc forma jeszcze nie ta. Miejmy nadzieję, że we wrześniu będzie dobrze. |
no i mamy mistrza świata kadetów :spoko:
|
Właśnie zakończył się udany rewanż z Francją w Memoriale Huberta Wagnera.
Rewanż za niedawny finał ligi światowej :spoko: Mecz wyglądał niemal identycznie, tym razem nasi byli lepsi i wygrali również cały turniej. |
A jechaliśmy po medal ......... za czwarte miejsce z czekolady. :P
|
23:19 i przegrać k***a
Polak potrafi :sciana: |
Chyba jaja se robisz :rotfl:
|
W 3 cos graja.
Pykniete z moto defy |
Ogląda ktoś tę masakrę? Ja chyba zaraz przestanę.
Nie wiem jak to możliwe, ale w każdym kolejnym meczu gramy gorzej. Nazwać dzisiejszą grę złą, to za mało :sciana: |
Oglądajcie studio pomeczowe "fachowcy" od siatkówki twierdzą że przegraliśmy ale zwyciężyliśmy . :rotfl:
|
3 pilki spierd...il Kurek.
W ostatniej akcji Ngapeth dotknal siatki. Z chelengowej kamery nie bylo widac ale zza bojska owszem, widac tam jak zatanczyla tasma, a nie bylo to od pilki. |
Kurka rozszyfrowali jak dziecko, 3 bloki i po meczu k***a
a mogło być inaczej :sciana: |
No i po ptokach . Teoretycznie słabsi w finale.
|
No to po dwa :D
Pykniete z moto defy |
Jest jeszcze " nadzieja " 2-1
No to teraz szpana będzie. |
Cóż, z taką grą nie wygramy z nikim z czwórki w półfinałach :sciana:
|
cienko, 2:0 dla żabojadów k***a
|
Cienko jak na razie
|
A nasi wyrzucili Włochów :D
Serbia pokonala USA i czeka juz w finale :D Zaraz sie zacznie Polska - Francja |
Brazylia za burtą :O :rotfl:
|
Fajnie, ale do naszego poziomu z mistrzostw świata daleko.
|
jest półfinał :spoko:
3:1 z Włochami |
A juz dzisiaj pierwszy nasz mecz w finalach LŚ.
|
Tydzień temu nasi wygrali z Rosją 3:0 !!!
|
Drugi mecz nie była już taki łatwy, Rosjanie zaczęli lepiej zagrywać i bronić ale nasi i tak dali radę 3:2. Czwarte kolejne zwycięstwo nad Rosja!
|
Napuszczajcie gaz do butli bo nasi zlali Ruskow do 16,17 i 20 to nam zakręco :D
|
Prawda :spoko:że największy udział w zwycięskim finale miał Guma-chyba zagrał mecz życia -wszystko co dało się wystawić świetnie porozrzucał -widział że go pilnowali na kiwkę i w czasie meczu nigdy nie spróbował mimo że uwielbia to robić a rozgrywający Bazyli ze dwa razy udanie zaskoczył nas w taki sposób.
Oglądałem mecz na wsi bez TV w necie z angielskim komentarzem - komentator nie mógł się go nachwalić i wyjść z podziwu że 37 -letni zawodnik tak gra!!!!!! Ta drużyna jest najlepsza która wygrywa finał i zostaje Mistrzem Świata -krótka piłka i bezdyskusyjnie:spoko: Na przykład Der Tagesspiegel po półfinale Niemcy -Polska napisał że gospodarze przy odrobinie szczęścia i wsparciu sędziów okazali się lepsi. :ysz::>:>.......................jak widać każdy może mieć swoje zdanie -brazylijskie media sprawiedliwie przyznały że przegrały finał z lepszym zespołem i to jest fair play podejście:spoko: |
Co do Gumy zgoda, ale z drugiej strony to nie jest już zawodnik turniejowy, więc nie mógł grać całych mistrzostw. Niestety wiek robi swoje.
Brazylia lepsza? O nie, my byliśmy lepsi. |
Nie zgodzę się, że w przekroju turnieju Brazylijczycy prezentowali się lepiej. Mieli tez słabe mecze, jednego omal nie przegrali, a przy tym mieli łatwiejszą drogę do finału.
My przegraliśmy jeden mecz z USA - zasłużenie. A dwie wygrane z Brazylią dowodzą, że nie był to ani fuks ani przypadek. Byliśmy lepsi, co pewnie teraz już otwarcie Brazylijczycy przyznają. Już po pierwszym wygranym w półfinale Wallace przyznał otwarcie, że przegrali bo my byliśmy lepsi (reszta była obrażona i udawała pokrzywdzonych). No a Guma w finale przeszedł samego siebie. Tak wyszło, że w tym meczu to on stał się receptą na Brazylię. :spoko: |
Przed meczem powiedzialem, ze albo Brazylia wygra 3:0 albo wtopi. Po drugim secie juz bylem tylko spokojniejszy i wyluzowany. Nasi ich zabili spokojem! Zanim Blain pokazal GUMIE "dokrec do siatki" mowilem dokladnie to samo! Pilka blizej siatki a masowo zaczna tykac gornej tasmy! No i dokladnie to bylo. Blok zluzowal, byl mniej agresywny. No i sie wygralo. Jak ktos nie wierzy moge dac screeny jak to pisalem.
Czy wygrala druzyna najlepsza na turnieju? Raczej nie, bo mimo wszystko Brazylijczycy prezentowali sie zdecydowanie lepiej. Przegrali dwa mecze, z nami, z mistrzami swiata! Ale taki jest sport, nie zawsze wygrywa najlepszy. Mam dylemat za tytul zawodnika mistrzostw. Zostal nim Szampon...niby zasluzenie. Bo w przekroju calosci ciezko znalezc lepszego. Tyle, ze Polska zostala mistrzem swiata w 90% przez jednego zawodnika. Jest nim Pawel Zagumny! Bo mistrzem zostaje sie w finale! :) cdn ;-) |
Tu można wysyłać naszym Złotym Chłopakom gratulacje.
http://eurosport.onet.pl/siatkowka/m...zerwonym/6vqmw |
Opędzlowałem samodzielnie pół butelki koniaku 0.7 a jestem trzeźwy jak świnia. Adrenalina czyni cuda :)
Kilkanaście postów wcześniej ktoś pisał o panience Wlazłym... Chyba Mu głupio? |
Adrenalina +1000. Dziękujemy!
|
Doszedłem do siebie :najlepsz:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:56. |