![]() |
Squid Game, sezon 2.
Mój komentarz: strata czasu.... |
Doctor Who powrócił z kolejnym specjalem i... 14-tym Doktorem, moim ulubionym :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Z racji poprzednich firm i zajęć, gdzie w dużej mierze wspierałem działy marketingowe, po części też wiele się dokształcałem w materii przekazu i to mnie też zdrowo zraziło choćby do kiepskich. Owszem, dla jednych to wciąż jakaś rozrywka, dla innych nostalgia. Dla mnie jest to jednak krzywe zwierciadło tego, jak nas jako społeczeństwo widzą. Z jednej strony niby niewinne i niskolotne żarty, ale z drugiej strony tak jak na weselu grają muzykę która ma pogodzić i przypaść ogółowi, podobnie z tym co ma największą oglądalność tak i tutaj wystawiają nam rachunek "tym jesteś, co jesz"... Kolego, oczywiście bez urazy. Jak powiedziałem, najbardziej bawiły mnie pierwsze sezony, później to przestało już być śmieszne czy zaskakujące. |
Dodam, z ciekawych, dla mnie (czyli w moim guście) Kulawe konie, Chance z doktorem House w zupełnie innej roli,
i zupełnie z innej beczki -Boys, choć powiem szczerze, te adaptacje komiksów to dno, plącz, zgrzytanie zębów i martwica mózgu (moim zdaniem oczywiście), jeszcze Wąż z Essex, no i może Nocne niebo. |
Polecam bardzo mocno seriale, które są na AppleTV, w szczególności:
Rozdzielenie, Fundacja, Lśniące Dziewczyny, The Morning Show i jak coś luźniejszego (ale nadal trzymającego poziom) to WeCrashed lub Acapulco. Naprawdę solidne produkcje! :-) |
Koniec "Świata według Kiepskich" - takie info krąży w sieci. Wielkim fanem nie byłem, ale często oglądałem.
|
Cytat:
A jak jeszcze przeczytałeś Starość aksolotla Dukaja - to bebe miał Cie na oku :) |
W tym momencie brak czasu na seriale, ale 15 lat (coś koło tego) temu "Miodowe lata". Wznowiono powtórki, więc zdarza mi się obejrzeć. :)
|
Kierunek NOC na netflixie, polecam
|
Dom - brazylijski o narkomanach podobno na faktach.
|
Cytat:
Ostatnim stwierdzeniem jestem urażony. Bardzo. |
Cytat:
Co do Doctor Who obejrzałem na razie ***8222;Rewolucję Daleków***8221; i znowu mam etap ***8222;ale jak to? To już?***8221; :/ Czas na odcinki nadejdzie. P.S. Dexter: New Blood wjechał :> Trial na SHO Online jest darmowy, wystarczy VPNem poudawać, że się ma Dodge***8217;a, kupuje komputer w BestBuyu, słucha Country i głosuje na Trumpa :spoko: Choć to ostatnie tylko dla niedorozwiniętych. |
@M@X, Dr Who S13 wystartował ;)
Swoją drogą zmęczyłem The Office PL i pozytywnie się zaskoczyłem - liczyłem na (marną) kalkę wersji US, a dostałem całkiem dobrze dopasowaną wersję do polskich realiów z kilkoma stricte polskimi gagami. |
Cytat:
|
obejrzeliśmy serial "Katla", wciągający był i taki "inny".
|
Kruk. Czorny woron nie śpi. Męczę też któryś sezon American Horror Story.
|
Cytat:
Głupiutkie, naiwne, akurat na komiks dla mało wymagających. Seria 5 A i B do zapomnienia. Ale jak to w życiu - odzobaczyć się nie da, zapomnieć tak :) |
Oglądał ktoś z was Lucyfera?
|
Na 4287, był genialny.
|
drugi z tych seriali jest genialny :) na którym odcinku jestes?
|
Ooo wlasnie nie mniej ni wiecej , takie cos i tyle ;)
|
Serial był tworzony przy założeniu, że zdecydowana większość widzów nigdy nie przeczytała ani strony prozy Sapkowskiego. Bardzo słusznie zresztą, większość zagranicznych recenzji zaczynała się od słów "co prawda nie czytałem książek" - skoro profesjonalni recenzenci, którzy zarabiają tym na życie nie uznali, że można by spróbować odnieść serial do powieści, to co będziemy mówić o widzach?
Powieść jest świetna, wielopłaszczyznowa, pełna trafionych, sarkastycznych odniesień do rzeczywistości itd. itp, kto czytał ten wi. Serial jest zwykłą, przyzwoicie zrobioną współczesną produkcją. Z uniwersum Wiedźmina zaczerpnięto przede wszystkim imiona i nazwy miejsc oraz fabułę - w tej, a nie w innej kolejności. Nie będę narzekał na serial, bo nie ma na co. Tego, że nie postarano się bardziej odtworzyć klimatu, który uważam za iście magiczny, co najwyżej trochę mi szkoda. Nie spodziewałem się jednak, że oglądając serial poczuję to samo, co kiedy pierwszy raz czytałem powieść, zatem nie przeżyłem jakiegoś strasznego zawodu ;) |
Cytat:
|
Nie mam pojęcia skąd ta rozdzielczość, cała seria okraszona logo TVP Kultura. Na dużym ekranie wygląda strasznie, ale oglądać się da.
|
Cytat:
|
Ja tam kilka tygodni temu ogladalem z corka Siedem Życzeń:) Nigdy wczesniej nie widzialem calosci a corce po 1 odcinku bardzo sie spodobalo.
|
Wracając do przypominania sobie staroci - w latach 80tych XX w. teatr telewizji popełnił był trzyczęściowy spektakl "Selekcja" na podstawie opowiadań Waldemara Łysiaka. Genialna rola Henryka Talara. :spoko:
Trochę guglania i znalazłem. W marnej wprawdzie rozdzielczości, bo tylko 480x360, ale lepsze niż nic. W weekend zamierzam obejrzeć. :taktak: |
Właśnie tego "niedorastania" się najbardziej obawiam i to mnie powstrzymuje od obejrzenia serialu. Szkoda mojego rozczarowania po wyobrażeniach z książek.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czemu nikt nie wspomniał o Wiedźminie?
Jak nigdy nie tknąłem Sapkowskiego (nie moje klimaty), to serial pochłonąłem w 2 dni - daje radę :spoko: |
Cytat:
|
Do kompletu Knightrider i Airwolf :szczerb:
|
odkopałem w czeluściach Internetu The A-Team i dobrze się bawię
jak zabiorę się za MacGyvera to dzwońcie po karetkę z kaftanem :haha: |
Dracule - 2 epizod i wszystko bylo by super gdyby wiadomo czego nie pchali do kazdego serialu i tu dalej juz powinienem pisac w temacie "Co cię w życiu wkurvia?".
|
Cytat:
|
W wolnej chwili nadrabiam kolejne odcinki Domu z Papieru na Netflixie
|
@M@X, wczoraj wystartował kolejny sezon Doktora :)
|
Kevin Bacon, to mistrz, szczególnie scen gadanych, solowe mu nieco sztucznie wychodzą. Serial ogląda się świetnie. Wielowątkowość, która gdzieś się przeplata realnie lub nie, atmosfera i sposób kręcenia typowy dla lat '80, brak kretyńskich i nielogicznych zwrotów akcji, to jest to. :spoko:
|
Zacząłem oglądać Miasto na wzgórzu, po 28 minutach stwierdziłem, że zużyli środki na jakieś trzy dobre polskie fabuły, a drugie tyle oglądania przede mną. Jak tak dalej pójdzie, no to hit.
Początek był zastanawiający, bo rasizm na wstępie, ale dalej już wychodzi tylko tak jak było, bo było, są czarni aktorzy, ale będzie krytyka, za mało rasizma! :rotfl: |
mam zamiar sie za Czarnobyl zabrac
ale zanim obejrzalem to sobie historie przypomnialem sledzac nagrany jest pare lat temu na YT trzyodcinkowy vblog Naukowy Belkot wlasnie o katastrofie - tak, zeby sobie przypomniec jak to bylo - POLECAM |
Brytyjska scenarzystka Karla Marie Sweet poruszała gorący temat, w serialu Czarnobyl występują sami biali aktorzy. Rasizma! Rasizma! lol2 :rotfl: :hahaha:
Kurva, pedałów też tam nie ma. :rotfl: SKANDAL!!! NA CAŁY ŚWIAT I OKOLICE SKANDAL!!! lol2 /Jak ochłonąłem, to już wiem, odkryty rdzeń reaktora, to nic przy tym. :hahaha: |
Co jeszcze, oprócz Czernobyla (rewelacja!) i Gry o Tron, która mnie nie kręci, warto zobaczyć na HBO GO, mam miesiąc za darmo, trzeba coś obejrzeć, zanim zrezygnuję... :>
|
Wiec polecam serial: What we do in the shadows , serial "dokumentalny" o wampirach z udzialem ich w rolach glownych , mozna boki zrywac :D do znalezienia na bbc
|
Jeśli ktoś lubi baśniowe klimaty to polecam Emerald City :spoko:
|
Cytat:
Ja ogladam into the badlands i wciaz daje rade w 3 sezonie. |
Jak ktoś lubi klimaty DC, to polecam serial Krypton na HBO GO
|
A jak Ktoś ma ochotę na coś zrytego, ale fajnego to plecam OA na Netflixie.
|
Widzialem ta syrene jakos mnie nie urzekla odnosi sie wrazenie ze czegos jej brakuje :/
|
Jak ktoś lubi S-F, to śmiało mogę polecić serial syrena - dwa sezony dostępne na HBO GO
|
Jeśli ktoś lubi, a nie oglądał nowego sezonu The Grand Tour - to pod spodem nieco spojluję.
Z serii "jakiego serialu nie pooglądacie" ze smutkiem przyjąłem informację, że kończy się obecny format The Grand Tour, a zatem czegoś, co było kontynuacją "nowożytnego" Top Gear'a. Znałem mniej więcej statystyki popularności TGT, zatem nie spodziewałem się niczego innego, jak po prostu kontynuacji formatu. Clarkson zapowiedział w pierwszym odcinku, że seria będzie ich miała 13, zatem z przyjemnością je obejrzałem w kilka tygodni i z pozytywnym zdziwieniem zobaczyłem, że jest odcinek 14... Muszę przyznać, że takiej końcówki się nie spodziewałem: https://www.youtube.com/watch?v=a4PW462IAuM Żaden z nich nie jest już młodzieniaszkiem (najmłodszy Hammond miał 32 lata gdy dołączał do Top Gear, a teraz dobija do pięćdziesiątki), wiecznie kręcić nie mogą, ale po udanych trzech sezonach, na które w 2015 został podpisany kontrakt kontynuacja wydawała mi się naturalną rzeczą. Owszem, studio nigdy nie miało takiego klimatu jak w TG, niektóre pomysły były zrobione nieco na siłę (nazwy zakrętów na nowym torze, Celebrity Brain Crash), ale ci prezenterzy wraz z Andym Wilmanem i ten humor robiły swoje. Cieszy, że nadal będą kręcić speciale, ale coś się jednak kończy... Najsmutniejsze jednak, że Jeremy nie miał okazji pożegnać się nie z Grand Tour, ale z Top Gearem. To on stworzył ten format, większość segmentów, był autorem sporej części scenariuszy. W TG kończył tak mówiąc o głupotach, w ostatnim odcinku z widownią powinien na końcu powiedzieć swoje stare: "and on that bombshell"... |
[SERIAL] "Ślepnąć od świateł" - Polski serial produkcji HBO
Cytat:
Teksty z serialu są już kultowe, oraz rola Jana Frycza to po prostu mistrzostwo. |
Gotham sezon 4 jak skoncze to 2 sezon Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events
|
Cytat:
|
Ślepnąc od świateł - 1 sezon na hbogo obejrzane.
Oglądało się ciekawie, w wątku równoległym-wyimaginowanym, głównego bohatera trapią pewne obrazy, może sumienie, ale bez spojlerów :) |
Dziewiąty sezon Walking Dead.
|
Cytat:
|
Cytat:
A ***8222;Doctor Who***8221; to... uoooo paaaanieee ***128517; |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dziś startuje Dr. Who :)
|
Też zrezygnowałem z oglądania z korony królów po jednym odcinku, ale teraz podobno się rozkęcił. btw. polecam stangers things
|
Ciekawa produkcja netflixa - 3% - 5 odcinków za mną, wciąga.
|
Kurskie mnie w sumie niczym nie zaskoczą, oba to przygłupy.
|
Cytat:
|
Ponieważ nie oglądam telewizji, to teraz postanowiłem pooglądać Koronę Królów... O matko i córko, nawet nie wiem jak to nazwać, nawet wąż w pierwszym odcinku jest niemiejscowy. Mogli by chociaż jakiś sznyt historyczny trzymać, a tam się tylko nazwiska zgadzają, nic więcej. :haha:
No ale nic, no może za mało piwa kupiłem, pooglądam jeszcze, na razie nie skończyłem nawer pierwszego odcinka. :hahaha: |
Seria niefortunnych zdarzeń - sezon 2
|
Cytat:
|
Cześć. Ja oglądam narcos, mega spoko
|
Black.Mirror
ART-B.Made.in.Poland Kruk.Szepty.slychac.po.zmroku Ash.vs.Evil.Dead Okkupert Trailer Park Boys :haha: |
supernatural, najlepszy serial. 13 sezonów o czymś świadczy
|
Serial
Aktualnie jestem w 4 sezonie gry o tron :D
|
Cytat:
|
Cześć wszystkim. Polecam Wam sense8 od netflixa, jest genialny, ale dość mocny. Niestety skasowali go, ale warto obejrzeć
|
Ja tam z kolei mogę polecić serial o jakże dosłownym tytule: Burdel - na showmax są dostępne dwa sezony
|
Odpowiednik i Most nad Sundem
|
Ascension teraz oglądam. Beyond mnie znudził po 3 odcinkach.
Star Trek Discovery jest niezły. Polecam. Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka |
Ja właśnie zaczęłam Beyond. Po dwóch odcinkach ciągnie mnie żeby oglądać dalej, bo nie wiem o co chodzi :D W każdym razie polecam fanom SF i Fantasy :)
|
Ja z nudów robię powtórkę całego Z Archiwum X :szczerb:
|
Duzo Łowcy Androidów, duzo Johnnyâego Mnemonica, troche Ghost in the Shell a wszystko z rozmachem i wykorzystaniem pełni możliwości współczesnego kina. Jestem na czwartym odcinku i szanuję mocno!
|
Po 1 odcinku - taki troche lowca androidow(epoka:)
|
Altered Carbon :wow:
|
Mr. Robot polecam gorąco! Jestem na bieżąco z każdym odcinkiem. Dla kogoś kto interesuje się technologią/kompami tym bardziej polecam. ;)
|
Korona królów, pierwsze 2 odcinki, jakaś masakra :wow:
coś jakby Kiepskich przeniósł do średniowiecza :rotfl: |
Czarne lustro S04 i Punisher ostatnio :taktak:
|
Czarne lustro - 4 sezon
Egzorcysta - 2 sezony (pierwszy sezon niezły, drugi trochę nudny) Całkiem fajne - można polecić... |
Cytat:
|
Jordskott itp. klimaty skandynawskie .
Chyba wyrosłem z komiksów :) |
@SMBA @szczuru - mistrzostwami był ten Christmas Special :wow:
|
A ja na święta obejrzałem Doctor Who: Twice Upon Time i cóż... jestem wniebowzięty. Na taki odcinek specjalny czekałem od lat.
Ale nie będę nic więcej mówił, żeby nie spoilerować. :) |
Pakt całkiem ciekawy - właśnie kończę drugi sezon
|
Sztos :wow:
|
@M@X, jak tam nowy doktor? ;)
|
A ja polecę serial Macro Polo - jestem po pierwszym sezonie i jak najbardziej na + aktualnie dostępne są dwa sezony
|
Obejrzałem Defenders, ogólnie fajne jak reszta ale trochę zawodzi. Ale i tak się dobrze ogląda.
|
Ozark sam mogę polecić.
|
Ma kilka zaskakujących rozwiązań. Generalnie bardzo fajna opowieść.
|
Cytat:
Widzę, ze na netflixie jest :fiu: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:21. |