Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Pudzian vs Najman (https://forum.cdrinfo.pl/f5/pudzian-vs-najman-84246/)

grzeniu 11.12.2009 23:59

Pudzian vs Najman

Walka Pudziana z Najmanem trwała jedną gołotę :wow:
:hahaha:

Reetou 12.12.2009 00:00

No tak...

Pudzian skopał tyłek Najmanowi tyłek w 44 sekundy. Ale wyglądało to jak bitka pod budką z piwem...

kizio 12.12.2009 00:05

no, wyjątkowo brzydka walka - za duży chaos.

andrzejj9 12.12.2009 00:11

Co do walki Pudzianowskiego.. Przewidywałem dwa możliwe scenariusze - albo jednak duża masa (zbyt duża) i brak doświadczenia mogły przeważyć na jego niekorzyść i mógł po prostu nie znaleźć się w ringu, albo - co bardziej było prawdopodobne - lata doświadczenia w sztukach walki plus ogromna siła i duże zaangażowanie w trening mogły zrobić coś, co pokazał na ringu.

Przyznam, że mimo iż spodziewałem się tej drugiej opcji, to zaskoczył mnie jak runął na Najmana. Trudno po tej krótkiej walce oceniać jego potencjał, bo być może (prawie na pewno) lepszy przeciwnik, wiedziałby jak się z tych pierwszych ataków wybronić, jednak nie da się ukryć, że potencjał w postaci potężnej siły, razem z dynamiką, to Pudzianowski ma..

Zrobiła ta walka na mnie wrażenie. Sam nie wiem, czy pozytywne, czy negatywne (bo to jednak zwykłe prymitywne pranie się po pyskach), ale zrobiła...

ed hunter 12.12.2009 00:12

Walka Pudziana była dobra, te kopy były za***iste, ale nie wiem w co on walił na koniec? w gardę, czy w ring, bo normalnie taka łapa powinna zrobić mokrą plamę z głowy.

grzeniu 12.12.2009 00:17

I pewnie by zrobił, gdyby go sędzia siłą nie odciągnął.

Patrix 12.12.2009 00:18

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1065602)
Walka Pudziana była dobra, te kopy były za***iste,

Nooo przeciwnik od tych kopów podskakiwał, trochę więcej siły i by go wykopał z ringu spokojnie...

Cytat:

ale nie wiem w co on walił na koniec? w gardę, czy w ring,

Tzn ja myślę, że pierwszy cios był w Najmana a następne przez Najmana w ring ... :D:D

Cytat:

bo normalnie taka łapa powinna zrobić mokrą plamę z głowy.

Sędzia na koniec powstrzymywał tą łapę całym sobą...

Sam Pudzian mówił, że jego lewa ręka to śmierć a prawej sam się boi... :szczerb:

andrzejj9 12.12.2009 00:28

Cytat:

Walka Pudziana była dobra, te kopy były za***iste, ale nie wiem w co on walił na koniec? w gardę, czy w ring, bo normalnie taka łapa powinna zrobić mokrą plamę z głowy.

Mi się wydaje, że wszystkie te ciosy poszły jednak na gardę. Przyglądałem się powtórkom i Nejman leżąc cały czas osłaniał głowę. Bo jakby chociaż kilka doszło w twarz to nie ma siły, nie wyglądałby tak normalnie po walce jak była z nim krótka rozmowa.

Obejrzałem jeszcze nagranie na YouTube (na razie są w kiepskiej jakości, ale już są - przykładowo: http://www.youtube.com/watch?v=Pcd_cAAIpvE ) i zobaczyłem, że Mariusz walczył w butach.. Można tak? Nie znam zasad tych walk, ale to wydaje się dużym ułatwieniem..

Ormianin 12.12.2009 01:00

ciosy poszły ale kto zaczął ?

andy 12.12.2009 01:18

Nowa jednostka czasu: 1 Najman = 44 sekundy

Cytat:

i zobaczyłem, że Mariusz walczył w butach.
Grzybica ? :rotfl:

Wawelski 12.12.2009 02:47

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1065614)
Mi się wydaje, że wszystkie te ciosy poszły jednak na gardę.

Jedną ręką słabo robi się gardę. A drugą walił w matę desperacko dając znać, że się poddaje.

loki7777 12.12.2009 10:52

Pomijajac ze tlum ta "walke" wygwizdal, tak jak ktos to napisal 44 sekundy walki (z czego polowa uciekania na ringu) a przeżywania przez 3 miesiace;)
Jest filmik w hd do pobrania z tej walki, trwa cale 14 minut;)
Smiech na sali.

CIAPEK 12.12.2009 10:59

pięknie Pudzian poszedł!!! Wielki szacun!!!
Najman przed walką walił w stronę Mariusza dziwne i proste teksty. Należało mu się pranie.

andy 12.12.2009 14:43

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
i zobaczyłem, że Mariusz walczył w butach.. Można tak?

Z tego co "sprawdziłem" to nie można...
Cytat:

Strój
1. Każdy zawodnik powinien nosić spodnie do MMA, obcisłe szorty "rowerowe" lub spodenki do kick-boxingu.
2. Zabronione jest noszenie GI lub koszulki w trakcie pojedynku.
3. Zabronione jest noszenie butów (zapaśniczych) w trakcie pojedynku.
Mógłby ktoś znający się na MMA to potwierdzić?
http://aktywni.pl/aktualnosci/jednolite-zasady-mma/

andrzejj9 12.12.2009 17:23

Cytat:

Napisany przez Wawelski (Post 1065642)
Jedną ręką słabo robi się gardę. A drugą walił w matę desperacko dając znać, że się poddaje.

Przyjrzałem się dokładniej i najpierw chciałem powiedzieć bzdura, ale zobaczyłem z innego ujęcia kamery i mogę powiedzieć.. prawie bzdura ;) Cały czas trzymał już nawet nie gardę, ale po prostu osłonę na całej twarzy skulonymi obydwoma rękami i dopiero w samej końcówce rzeczywiście uderzył w matę. To wtedy sędzia od razu skoczył do Pudzianowskiego. Tak więc podtrzymuję, że nic mu się nie stało, bo cały czas trzymał gardę.

Zmienia to natomiast trochę mój pogląd na walkę, bo patrząc na zachowanie Najmana zaraz po zatrzymaniu walki (chwycenie się rękami za głowę w formie załamania przegraną) i późniejsze bardzo świadome wypowiedzi, zacząłem się zastanawiać, czy sędzia nie podjął zbyt szybkiej decyzji. Oczywiście przy tak brutalnych walkach lepiej podjąć ją zbyt szybko niż zbyt późno, ale czasami kiedy przetrwa się pierwszy atak (bo na dobrą sprawę 'wystarczyło' zerwanie się i kopnięciem kolanem, bądź jakiś hak nogą) później walka robi się wyrównana. Jeśli jednak to Najman faktycznie się poddał to wszystko było jak najbardziej w porządku.

Swoją drogą to przyznać trzeba Najmanowi, że mimo wszystko jest twardy. Na gardę czy nie, ten grad ciosów wyglądał zabójczo, a na nim w sumie nie zrobił większego wrażenia (przynajmniej tak to wyglądało). Przewaga siły i zdecydowania Pudziana były po prostu przytłaczające.

I właśnie to zdecydowanie jak dla mnie przeważyło na wyniku. Tego niektórym zawodnikom brakuje i w sumie trudno się dziwić, bo to zwykły ludzki odruch (nie 'dobijania' drugiego człowieka). W Pudzianowskim nie widać było żadnego wahania, jak już udało mu się przewrócić przeciwnika, od razu do niego doskoczył, żeby 'dobić'. To zadecydowało o wyniku.

Tu jest nagranie w lepszej kopii i widać też to uderzenie o matę (3:21).
http://www.youtube.com/watch?v=HfNE4...eature=related

Mimo wszystko walka mi się podobała i nie zgodzę się z opinią, że została wygwizdana. Może potem, ale zaraz po walce wyraźnie słychać było owację i widać też po pokazywanej publiczności. Oczywiście, płacąc kilkaset złotych za bilet można mieć nadzieję na widowisko dłuższe niż kilkadziesiąt sekund, ale nie oszukujmy się - ludzie przychodzą tam, żeby zobaczyć brutalną i mocną walkę i to właśnie dostali. A że krótką.. Coś takiego nie może długo trwać.

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1065733)
Z tego co "sprawdziłem" to nie można...
Mógłby ktoś znający się na MMA to potwierdzić?
http://aktywni.pl/aktualnosci/jednolite-zasady-mma/

Z tymi butami jest jednak coś nie tak. Mariusz wygrał tę walkę dzięki kopnięciom. Między kopnięciem w butach a boso jest ogromna różnica (trenowałem kilka lat karate, w tym także na obozach, gdzie ćwiczyliśmy w butach i pamiętam, jak duża jest różnica) - zarówno dla samego wykonującego (dodatkowa osłona, możliwość włożenia większej siły bez ryzyka kontuzji) jak i zdecydowanie dla 'przyjmującego'. W tym momencie ta walka była po prostu nierówna..

Nie mam pojęcia, co mogło być tego przyczyną i czy coś dalej z tego nie wyniknie, ale obawiam się, że jednak może (i w sumie powinno). Walka została wygrana dzięki kopnięciom zawodnika, który miał na nogach buty (podczas kiedy jego przeciwnik było boso). Nie twierdzę, że ich brak zmieniłbym wynik, ale.. no właśnie. To powinno być sprawdzone, a nie domniewywane..

Przyznam, że nie rozumiem tego...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:07.