![]() |
Zuzyłoby ze cztery akumulatory plus piwo...
Mi tata wczoraj wstawił grzejnik 2000W z termostatem. 20 minut i szyby czyste :szczerb: |
Taką moc ok tych 150W to ma fabryczne ogrzewanie tylnej szyby, te takie paseczki. Grzeje to miejscowo i tylko szybę, ale ile czasu by musiało grzać, żeby rozmrozić oblodzoną szybę Smartka? ;)
|
Kupiłem tacie rok temu grzejniczek do odmrażania szyb 120W. Ledwo odmraża. Trzeba pare minut poświęcić. Nie wiem jak 150W miałoby odmrozić cały samochód :)_
|
Wydaje mi się, że w opisie było podane pół godziny pracy na własnym akumulatorze i godzina na samochodowym, ale nie będę się spierał :hmm:
Tak, czy owak - sito. Te 150W to jest mniej więcej tyle, co suma żarówek na światłach mijania (2x60W + 4x5W + kontrolki). Ile aut odpali po godzinie takiego obciązenia akumulatora, do tego zimą? No i 150W grzejnik niczego nie odmrozi. |
Pisze wyraźnie, że z pomocą akumulatora samochodowego ;)
Dobry sposób na wyładowanie aku :) Może jak ktoś robi długie odcinki to się mu przyda, bo inaczej nie naładujemy padniętego akku. Do tego 150W to na grzejnik tyle co nic. |
Lepiej mieć pieniądze w kupie
Niż wydać na kupę. 150W z akumulatora 5Ah? :O Pewnie jeszcze chińskiego, co tak naprawdę ma ze 2Ah. Jaja sobie robią. Żeby toto mogło chodzić chociaż na swoim zasilaczu... Zabawka. |
Co to za kupa: http://allegro.pl/item865947109_weba...postojowe.html ?
|
Jak jest zima, musi być zimno... auto do garażu na zimę, a sprawić sobie trzeba sanie z reniferami lub psi zaprzęg
|
Mi te spraye same zamarzały i potem sie mazało cholestwo. Pewnie na zły trafiłem.
|
Proponuję stosować de-icery w sprayu. Tylko nie wąchaj ich siedząc w środku bo się strujesz. ja stosuję spraye i włączanie nawiewu. Nie skrobię szyb, szkoda mi ich, za drogie są ;). Co do gazet pod dywaniki, dobra rzecz - tylko pamiętajmy o codziennej wymianie.
|
Cytat:
Poniżej 0 stopni włączanie klimy nic nie daje bo powietrze z zewnątrz jest suche. Chociaz tu bym sie nie zgodził. |
Cytat:
|
Cytat:
:spoko: |
nie mam klimy, miniak stojący na dworze był zamarznięty od środka (łapie wilgoc przez podłogę - trochu sie urwała ;) ) - ogrzewanie jest tylko i wyłącznie jak sie silnik nagrzeje - brak oddzielnej nagrzewnicy, ale jakoś sporo odparowuje :>
do pozbycia sie wilgoci używam najzwyklejszego pochłanioacza wilgoci - sprawdza się w warunkach nawet jak auto stoi pod chmurką (choć w garazu jest znacznie lepiej) cóż - podstawa to SZCZELNE auto i wilgoć nie dostaje sie do środka - no chyba że sobie je zachuchasz na maxa || @zenek my tu piszemy o autach już "wiekowych" a nie takich z salonu :P |
Również czytałem, żeby nie włączać klimatyzacji przy ujemnych temperaturach oraz.. że i tak jest to niemożliwe (ze względu na zabezpieczenia). Może są wyjątki..
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:13. |