Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) (https://forum.cdrinfo.pl/f108/)
-   -   Jaki telewizor HD? (https://forum.cdrinfo.pl/f108/jaki-telewizor-hd-67298/)

nowa28 29.11.2014 15:37

Patrzyłeś na moją propozycję z SHARPem? Coś z nim nie tak? LG jest dobrym producentem i ma swoje matryce, produkowane przez siebie. W LG, przynajmniej w monitorze dostajesz certyfikat kalibracji i 5 letnia gwarancje na bad piksele. NA ten przykład ja posiadam dwa monitory tej firmy jeden ma rok, drugi dwa lata i mają się świetnie. W każdej firmie może się zdarzyć wadliwy produkt. Nie spotkałem się z taką która wad nie miała.

andy 29.11.2014 15:39

@Cobros pytanie uzupełniające. Z jakiej odległości ofiary będą oglądały?

Pierwszy 29.11.2014 16:01

Cytat:

Napisany przez Cobros (Post 1302988)
Pierwszy@ Co do tych plazm LG to jak one stoją z awaryjnością ? Powiem szczerze że do LG jakoś dużego zaufania nie mam . Kojarzy mi się ten producent z czymś pokroju Manty , czyli nie najlepiej . A ostatnio czytałem wypowiedź jednego użytkownika pewnego forum , który kupił monitor LG polecony właśnie na tymże forum , i w ciągu tygodnia oddał tenże monitor 3 razy do wymiany z powodu "bad pikseli " i każda kolejna sztuka miała to samo . Ja wiem że monitory i tv to dwa różne światy ,ale jednak takie przypadki niepokoją i nie nastrajają dobrze do producenta .

Ciężko mi odpowiedzieć na pytanie odnośnie awaryjności, bo nie pracuje w serwisie, nie zbieram takich danych. Jestem użytkownikiem plazmy lg od 2008r i jak na razie (odpukać) bez awarii. Znajomy ma plazmę panasa kupioną w tym samym roku i też bez przygód... ogólnie wśród wszystkich producentów zdarzają się usterki - wyjątków nie ma.

Na forum hdtv.com.pl można poczytać o przygodach z serwisami (w okresie gwarancyjnym) różnych producentów i z tego co czytałem lg wypada pozytywnie, tzn. szybka reakcja, naprawa/wymiana, klient zadowolony.

Poza tym tv lg produkowane/składane są w Polsce więc serwis na pewno działa sprawnie.

edit: problem bad pikseli plazm nie dotyczy.

mgit 29.11.2014 16:50

@Pierwszy
Za to wypalania obrazu już tak :taktak:

Pierwszy 29.11.2014 17:09

U mnie po 6 latach używania brak wypaleń, problem wybitnie rozdymany. Oczywiście problem istnieje, gdy wyświetlamy godzinami obraz (elementy obrazu) statyczny, czyli jako monitor komputerowy plazma się nie nadaje. Same tv posiadają narzędzia przeciwdziałające wypaleniom (np. orbiter). Obecnie najbardziej niebezpieczne dla plazmy jest długotrwałe oglądanie tvn24 (głowie też szkodzi ;p), reszta stacji potrafiła się dostosować i wprowadzić loga/HUDy półprzeźroczyste.

frog 29.11.2014 19:21

Mam w rodzinie kilka LG i problemow nie ma wiec mysle spokojnie mozna zaufac tej firmie jak kazdej innej z tych najpopularniejszych. Co do wypalania to potwierdzam slowa Pierwszego. Mimo ze ogladam po kilka h tvn24 to i tak poki co nic sie nie stalo. Wie chyba musilaby to byc naprawde jedyny kanal jaki ogladamy zeby sie cos stalo.

Cobros 02.12.2014 16:16

Panowie niestety sytuacja finansowa się skomplikowała i zakup telewizora musiał zostać odłożony na czas nieokreślony :( . Święta wydatki itp . Aczkolwiek dzięki za pomoc zgłoszę się kiedy sytuacja się wyklaruje .

A między czasie zgłoszę się po poradę odnośnie monitora dla siebie ( zamierzam po świętach zacząć się rozglądać ), ale to już w innym dziale .

Pozdrawiam

ps Jeszcze jedno rodzice obecnie mają Bravię HDRedy ( modelu dokładnego nie znam ) 32 cale . Czytałem że tv po kupnie należało by "ustawić " że zaraz po kupnie tv przychodzi z marnie ustawionym obrazem . Czy to prawda ? U nas nigdy nikt tego nie robił, tz kupili podłączyli i jest . Może dało by się z tego tv jeszcze coś wycisnąć ?

nowa28 02.12.2014 21:39

Jeśli nie wiesz co oznacza HD Ready powiem tylko tyle, że jest to wyświetlany obraz z o połowę mniejszą ilością pikseli niż pełnowymiarowe HD. Co to oznacza? Ze przy rozmiarze 32 cali ta piksele już muszą być odpowiednio duże by zapełnić powierzchnię ekranu co w ostatecznym efekcie powoduje nie najwyższych lotów jakość obrazu. Kalibracja pomoże jedynie twojej duszy i może zadziała jak placebo. Ale przyniesie szkodę portfelowi i oddali od zakupu sprzętu z pełnowymiarowym HD.

Cobros 02.12.2014 22:13

No to trzeba czekać na nagły przypływ gotówki ( właściwie to rodzice muszą czekać ) dzięki .

andy 22.03.2015 15:44

Do jakiej kwoty chcesz kupić?

Matefusz 22.03.2015 21:29

2,5 k - 3 k PLN max.

Berion 23.03.2015 10:50

Wszystkie szpiegują. Przepuść ruch przez WireSharka i sam zobaczysz. Pewnie chodzi Ci o nasłuch.

Ciekawe czy można te Androidy rootować. ;]

Matefusz 24.03.2015 21:02

Cytat:

Napisany przez - Deckard - (Post 1318905)
http://www.skapiec.pl/site/cat/3319/comp/6744667

Użytkuje od roku, poza mała wpadką na starcie [zatopiona muszka w matrycy, wymienili na nowy w 7 dni] problemów brak

W dwóch różnych marketach RTV itp. polecali mi KDL-42W705B. Opinie ma dobre ale zastanawiam czym się czym różni się od Twojego? Chciałbym już TV z IPSem i chyba jednak 46". 3D zbędne.

- Deckard - 25.03.2015 05:20

wedle uznania,sony ma dobre produkty ,trochę za drogie ale dobre :)

- Deckard - 10.05.2015 08:53

Witam. Może ktoś przerabiał wyłaczenie /usuniecie reklam youtuba odtwarzanym na tv SONY .

Od jakiegoś czasu qrwica mnie bieże jak mam puścic coś na YT w tv, co chwila reklama ,niby wyłączyłem anonimowe wysyłanie statystyk itd

ale dalej to samo , wyobraźcie sobie taki oxygene jarra i co utwór reklama...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:07.