![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) Tematy poświęcone stacjonarnym nagrywarkom, odtwarzaczom audio/video oraz sieciowym odtwarzaczom multimedialnym. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#631 |
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
435 to chyba w szczycie (cały ekran biały)... normalnie pewnie koło 200W i mniej
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#632 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wietrze w powietrzu flamewara pomiedzy zwolennikami plazm i LCD - jak zwykle X-D...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#633 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
profil Neo na tym screenie przypomina mi Beavisa, super
![]() pozdrawiam
![]() |
![]() |
#634 |
try a run, try a hide...
Data rejestracji: 07.06.2005
![]() ![]() |
LG 32LH3000 vs. Sharp LC32DH65E
ktorego obstawiacie?
![]() |
#635 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Sharpa.
![]()
![]() |
![]() |
#636 |
try a run, try a hide...
![]() ![]() |
czym Sharp przebija LG?
w tym przypadku to LG ma troszke lepsze parametry (jasnosc, kontrast, katy widzenia)
![]() |
#637 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Chciałeś wiedzieć co obstawiamy, to już wiesz.
![]() A dlaczego? Bo tak. ![]()
![]() |
![]() |
#638 |
try a run, try a hide...
![]() ![]() |
czy zakladajac, ze wybor padnie na Sharpa, warto dpolacic do tego LC32DH77E ok 500zl i miec 100Hz?
![]() |
#639 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Byłem na jesieni w MediaMarkt pod kątem obejrzenia wystawy telewizorów LCD.
Tylko dwie firmy miały obraz który naprawde mi sie podobał. Reszta to kiszka niezależnie od ceny. Te firmy to Sharp (Aquos) oraz LG (Scarlet i pochodne czyli np 32LGx000). LH wtedy nie było. Plusem LG jest dodatkowo doskonały jak na LCD dzwięk oraz stylistyka. A na pewno cena. LG było od Aquosów sporo tańsze. Dlatego jestem posiadaczem LG, ale Sharp to też niezłe maszynki. Może nawet mają lepszy obraz (profesjonalnie nie badałem), ale różnicy w cenie (1700 vs 2400) wart wtedy nie był. Na oko szły łeb w łeb. A co do 100Hz to moim zdaniem to bujdy, w MM wrażenia na mnie nie zrobiło. Jeżeli film ma 25Hz a konsola w porywach 60 to na co komu takie coś. Przy dobrym cyfrowym źródle najlepiej jest wyłączyć wszystkie polepszacze obrazu. btw. z tego co pamietam Sharp współpracował kiedyś ściśle z Philipsem. Np magnetowidy sharpa były na częściach philipsa, nawet piloty działały zamiennie. Jeżeli dalej tak współpracują to LG i Aquosy mogą mieć te same matryce LG-Philips ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 23.06.2009 o godz. 08:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Guru
Data rejestracji: 01.08.2007
![]() ![]() ![]() ![]() |
Układ 100 Hz to już standard w telewizorach. Rzadko chyba można spotkać konstrukcje bez tego układu. Pojawiły się już telewizory 200 Hz a w TV reklamowany jest ostatnio telewizor z układem 600 Hz. Układ taki likwiduje praktycznie efekt smużenia, powstający przy szybko poruszajacych się obiektach na ekranie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#641 |
Jukebox Hero
No właśnie jakoś tego w MM nie widziałem. Była pokazówka ale nie siedziałem dobre 5 minut gapiąc sie w ekran... i wciąż nie widziałem po której stronie jest to 100Hz
![]() Może jakiś szajsowaty telewizor sie trafił. A może to jest tak że 100Hz oznacza panel z czasem reakcji 10ms? Jeszcze jedna chwytliwa nazwa na to samo ![]() 200Hz musiałby mieć 5ms, a ten 600 to pewnie kosztuje majątek ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 23.06.2009 o godz. 08:10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
Guru
Data rejestracji: 01.08.2007
![]() ![]() ![]() ![]() |
Przecież układ 100 Hz był już montowany w telewizorach CRT. Mam takowy telewizor PHILIPS 32" 16:9, wypasiony, posiadający nawet wbudowany dekoder DD 5.1, właśnie z tym układem. Był to jeden z ostatnich modeli kineskopowych telewizorów, zanim nie zaprzestali ich produkcji.
Ostatnio zmieniany przez romanesco : 23.06.2009 o godz. 08:29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Jukebox Hero
Tak ale w CRT to było potrzebne.
Chodzi o częstotliwość odświeżania ekranu. W normalnych warunkach jest to 50Hz dla systemu PAL i powoduje miganie obrazu i zmęczenie oczu. W telewizorach 100Hz było to podwajane i było OK. Podobna sprawa jest z monitorami CRT. Do komfortowej pracy należy ustawić co najmniej 85Hz. Ale wraz z nadejściem monitorów LCD ten parametr zniknął zupełnie, gdyż częstotliwość odświeżania nie dotyczy paneli LCD. Większość producentów zaleca ustawienie na sztywno 60Hz (najmniejsza dostępna na kartach VGA). W telewizorach parametr zniknął ale jak widać wraca w innej formie... |
![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sam mam TV LCD z 50 Hz i po obejrzeniu reklamy Panasonica co do 600 Hz próbowałem usilnie wypatrzeć u siebie taki rozmyty szajs jaki pokazują przy porównaniu technologi. Szczerze mówiąc nic podobnego nie widzę nawet w bardzo szybkich scenach. Jak dla mnie to kolejne "ulepszenie" które jest, ale niewiele się z niego skorzysta (poza producentami którzy mają argument do podnosenia ceny).
Zresztą takie rozmycia to chyba mogą wynikać z wolnej matrycy, a jak jest wystarczająco szybka to jakoś nie ogarniam jak niby miałyby powstać ![]() pozdrawiam
![]() |
![]() |
#645 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja zapewne zdecyduję się (przy zakupie 32 calowego LCD do "nowego" pokoju) na Samsunga B650. Odtwarza MKV przez USB a zapewne obraz nie odbiega od zeszłorocznej serii 6 (czyli A656). Oczywiście bardziej interesuje mnie odtwarzanie HD ale z nośników (czyli Pendrive, HDD - > USB) oraz playery Blu Ray niż TV. HD na razie cenowo jest nieatrakcyjna w UPC a i oferta programowa jest dla mnie mało interesująca. Obraz SD z części kanałów jest całkiem całkiem za to.
Ostatnio zmieniany przez Jabba the Hutt : 24.06.2009 o godz. 00:31 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Która konsole, jaki model itp... [?] | Mlody-San | Hardware | 98 | 22.01.2006 12:14 |
jaki program uzywa portu 7200? | -Sid-The-Rat=> | Off topic | 5 | 30.01.2003 08:38 |
Jaki Ups wybrać? | AS_Wywiadu | Off topic | 20 | 14.11.2002 12:47 |
LAN w budynku. Jaki osprzęt ? | +++LeWaP+++ | Off topic | 18 | 29.10.2002 09:41 |
Jaki kodek???? | Skoczy | DivX, Xvid, Matroska i inne | 4 | 02.08.2002 11:33 |