![]() |
Można pokusić się o wymianę ramu od razu (na ddr3) i jeszcze na tym zyskać co nieco. Za sprzedane 2GB DDR2 można kupić 4GB DDR3.
Szukaj płyty z obsługą ddr3 na P35/P45 np http://allegro.pl/asrock-p45r2000-p4...997060431.html |
Cytat:
Kup płytę, która quady obsługuje. Asus P5K jest dobra, ale ma jedną poważną wadę: jeśli chcesz robić RAID, to jeden dysk musisz podłączyć w budzie, a drugi poza, bo tak sobie wymodzili panowie z Asusa. Jak nie używasz RAIDu, to OK. |
Czemu nie. Przy takich podzespołach zdecydowanie lepiej dokupić jeszcze płytę główną i mieć w miarę dobry sprzęt niż inwestować w nowy, który będąc powiedzmy dwa razy wydajniejszy wyjdzie dziesięć razy drożej (albo ze trzy razy, gdyby sprzedać stare podzespoły) :)
|
Witam, zostały mi ramy ddr2, grafika radeona hd 4870 i procesor core quad 4x2.4 GHz, socket lga 775, właśnie dlatego szukam płyty do tego i myślę o asusie wersji np. p5 jak myślicie, lubię sobie pograć i cenowo tak do 200 zł.
|
Cytat:
|
Moge dac namiar na uzytkownika allegro, ktory wysyla rzeczy ze stanow i pomimo czasu dostawy rzedu 6 tygodni gwarantuje on brak dodatkowych kosztow. Zamawialem przez niego mojego Maka - sprawdzony czlowiek. W razie czego PW...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Byle Ci cła i VATu nie doliczyli, bo już tak "taniej" nie będzie. :fiu:
|
Cytat:
Cytat:
|
co do SSD to zainwestowałbym w OCZ
|
Cytat:
Jak potrzebujesz CUDA to pewnie od GTS450 w gore. Jak nie to Intel HD 3000 jest wypas. |
Cytat:
http://www.benchmark.pl/strefa/najlepsze-produkty |
Ja polecam i5 ze zintegrowaną grafiką. Jeśli chcesz grać, to dokup sobie kartę grafiki na radiatorach. PS nie wykorzystuje karty graficznej (coś tam do zoomowania przy niektórych modelach), do samej obróbki zdjęć wystarczy grafika z i5. PS potrzebuje mocy obliczeniowej - procesor i RAM, więc na tym nie oszczędzaj.
|
Tak.
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Cytat:
|
Ja mam i5 2,5 GHz, Radeona 6630 i 4 GB DDR 3 1333 MHz. Nie wiem czy to wyznacznik mocy, ale emulator GameCube/Wii - Dolphin, ktory zawsze mial problemy z wydajnoscia wyciaga na tym sprzecie pelne 30 fps czyli jest plynnie (dla porownania - C2D 2,4 GHz + GF 8600 GT wyciagal 15-17 fps).
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:44. |