![]() |
nowe plyty pod 775 jakos nie specjalnie maja ddr3
raczej wrocili do ddr2 a ddr3 to raczej juz w i7 pakuja |
rzeczywiście :fiu:, ale nie ma DDR3 :szczerb:
|
nie przesadzaj
P5Q-EM jest calkiem niezla pod wzgledem tego co ma w sobie, ale cene tez ma "dobra" :D |
a po co DDR3?
Płyty ze zintegrowaną grafiką to shit do zastosowań biurowych. Nie wiem jak chcesz tam upchać DDR3. I co to za obróbka bedzie bez DVI i z szumiącym dzwiękiem. :hmm: |
Budżet do 1900zł
zastosowanie mała obróbka Audio/Video! Dodam że nie potrzebuje żadnych urządzeń zewnętrznych ani obudowy! Cena ma dotyczyć tylko procesora jego chłodzenia, płyty głównej z obsługa DDR III i zintegrowanymi kartami Audio/Video, pamięci, dysk, nagrywarka, zasilacz!! |
1. budzet
2. jakie zastosowanie ma miec |
Składam kompa proszę o opinie!!
Witam, mam zamiar kupić kompa wstepnie potrzebuje procek Intel core 2 duo 2.33 + pamięć RAM 2-3GB + dysk 1000GB w RAID 0 + płyta gówna zintegrowana grafa i muza + zasilacz ?? + nagrywarka ??
Nie potrzebuję karty graficznej ani muzycznej zależy mi żeby te podzespoły były zintegrowane! Możecie coś doradzić z jakich konkretnie podzespołów złozyć takiego kompa? Pozdro |
Bez dodatkowej grafy powinno śmigać, natomiast po dołożeniu czegoś w rodzaju 9800GT...
Nie chcę wyrokować, ale IMHO nie podoła, szczególnie z Phenom II X4. |
Czyli jesteś zdania, że ten chieftec nie da rady?
Zapomniałem dodać, że w budzie mam 3 nagrywarki i 4 wentylatory 80x80mm, które tez ciągną prądu... |
RAM
http://www.allegro.pl/item533049761_...00mhz_cl5.html MOBO http://www.allegro.pl/item538150094_...8200_sam2.html CPU http://www.allegro.pl/item535304517_...ox_3_2ghz.html Jak będziesz chciał pograć w coś bardziej wymagającego dokupisz grafikę. Płyta główna obsługuje Hybrid SLI, więc będzie oszczędnie. W przyszłości można wrzucić Phenom`a II - jak stanieją. Pomyślałbym nad zmianą PSU. |
Witam użytkowników! :>
Nadejszła (tak napisałem to specjalnie) wiekopomna chwila. Mianowicie chodzi o wymianę płyty głównej, procesora, ramu i karty graficznej w moim komputerze stacjonarnym. Obudowa z zasilaczem (chieftec 300W lub 350W - nie pamiętam) pozostaje. Niedawno nabyłem nowy monitor LCD także też zostaje. Tylko pytanie co wybrać? Kompletnie nie wiem co teraz jest warte uwagi... Chciałbym pograć w jakieś gry od czasu do czasu ale bez skrajnego wypasu. W chwili obecnej mam ABIT nf-7s, AMD Athlon XP, 1833 MHz, Radeon 9100 oraz 1GB ramu (2x512MB w dual channel). Jakieś propozycje? |
Iiyama ProLite PLE2208HDS-B1 21,5" 5ms Black 799zl
Chocby taki model tylko ze on nie ma PIVOTA chyba :/ Tzn. ten PIVOT to nie potrzebny mi zeby obracac tym monitorem na lewo i prawo i w kolko ale zalezy mi na tym zebym go mogl bardzo odchylac OD SIEBIE i DO SIEBIE. Bo jak siedze przy biurku to odchylam monit do tylku lekko a jak klade sie na lozka obok i ogladam film a lozko jest nisko polozone prawie ja materac ;) to odchylam monitor bardzo DO SIEBIE zeby kat patrzenia byl ok... O to mi chodzi ;) |
@żabol
iiyama fullhd za 800zł :hmm: może o czymś nie wiem ogólnie to chyba zbyt niska kwota na fullhd ??? |
Siopaki a co byscie polecili z Monitorkow. Co by musial miec to 22` lub 24`.rozdzielczosc 1920x1080 (FHD) oraz PIVOT,dvi. Da rade cos takiego znalesc w cenie do 800zl? Preferuje firmy Samsung,Lg,Iiyama. No chyba ze macie jakies inne godne polecenia....
|
Cytat:
Dobrze, że mnie na razie nowy sprzęt nie interesuje ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:52. |