![]() |
Na 7 nie ma DX12, więc będziesz musiał przeskoczyć jeśli zależy Ci na pełnym graficznym wypasie.
|
rozumie dzięki za info ale obstawiam w to co gram to raczej zatrzymało się na DX9 :-)
|
dobry wieczór
zacznę od złych wieści Intel HD Graphics 630 w procesorach 7gen Intela ma tylko oficjalne wsparcie przez Win 10 na stronie MSI jest sterownik BETA jakiś mod tak się mi wydaje niby iGPU zainstalowało ale np. nie ma Areo i nie przechodzi testu wydajności. a więc wraca na pokład GTX 750Ti pozytywne pełen sukces na fabrycznych ustawieniach 7700K + Noctuna NDH14 pasywnie (bez wentylatorów) pasta zalman STG1 temp. podczas instalacji oprogramowania sterowników aktualizacji Win 7 nie przekraczały 40c. w stanie spoczynku jest 33-35c obudowa Chieftec bigtower w pokoju około +22c szybkość pamięci max bez podkręcania na Z270 i 7700K to 2400mhz co mogę powiedzieć UEFI w wydaniu MSI M7 to ideał :-) BIOS w Gigabyte X58 UD7 to tysiące opcji i masa ustawień instaluje dalej jak ktoś ma jakieś pytania to odpowiem w miarę możliwości :-) |
Ilość załączników: 4
EDIT:
zrobiłem aktualizacje UEFI do 1.20 i co się okazało przechodzi test Win7 wykrywa jako Win8 server Załącznik 87513 Załącznik 87514 Załącznik 87515 Załącznik 87516 |
Ilość załączników: 5
|
kolejny dzień majsterkowania z nowym zestawem przynosi nowe doświadczenia i wiedzę
mianowicie założyłem z powrotem GTX 750Ti w pierwszy slot PCIe 16x bo tylko jeden obsługuje x16 przy pierwszym montażu obsadziłem PCI3 3.0 x8 kara Marvella 6G i PCIe 3.0 x4 karta dźwiękowa XFI i co się okazało GTX działał tylko x8 bo w użyciu były inne porty PCIe musiałem przepiąć obie karty w wolne sloty PCIe 3.0 x1 i wszystko działa w poprzednim zestawie na X58 nie było ograniczeń :-) no nic kolejne doniesienia w wkrótce :-) |
Cytat:
|
Seku, ile masz podpiętych napędów?
|
tylko 6 nie mam miejsca więcej w obudowie
|
Ilość załączników: 2
taka sprawa szukam sterownika do GPU do takiego starego servera pod Win 7 x64 lub Win XP Prof. x86
Załącznik 88755 Załącznik 88756 |
Używasz zapewne CDspeed. Ile napędów Ci widzi. Ja mam Z170 i zawsze widzi tylko jeden, który ma najdalszą literę.
|
Ilość załączników: 2
|
Optidrive widzi obydwa. Sterownikami czego?
|
chipsetu Z170 bo on odpowiada za kontroler SATA
|
Ilość załączników: 1
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:46. |