![]() |
A FROZA 3 w dniu premiery działała ok, i działa nadal... gra grze nie równa...
A może wystarczy nie kupować wersji na PC to nie będzie problemów :D |
Cytat:
|
Bo to antyludzki system. ;) Nie masz sysinternals? Przecież w procinfo albo tcpip jest, który proces co wywołuje.
- - - To nie sposób dystrybucji jest problemem tylko wrapper UWP na WinAPI. Leży w gestii dewelopera i wydawcy ich gry aby produkt przetestować i wydać wersję grywalną. Ale dopóki idioci będą kupować półprodukty to nie tylko ten stan rzeczy się nie zmieni, ale i pogorszy. |
Cytat:
|
Windows 10 Pro
Weszła mi aktualizacja pt. "Aktualizacja funkcji dla systemu Windows 10, wersja 1607" Przeklikałem dla pewności wszystkie ustawienia prywatności - są zachowane To ja się pytam dlaczego na czystym systemie napieprza mi peerblock na ip 13.107.4.50:80? Wcześniej był spokój. Z google wynika, że to serwer MS... :sciana: z jakiej funkcji ten badziew? |
Niektórzy nie widzą różnicy pomiędzy deweloperem (producentem), a wydawcą gry. ;) Remedy nie należy do MS, więc jedyne do czego można się przyczepić to to, że MS machnął ręką w kontroli jakości.
|
Cytat:
I co inna firma (czytaj Microsoft) ma poprawiać produkt innej firmy? Bo tej pierwszej się nie che i odwaliła fuszerkę? |
Dziwne, nowa gra MS która ***378;le chodzi na najnowszym systemie i brak ch***281;ci MS na usprawnienie jej pod Win10.
Dobra inaczej - pewnie istniej***261; sposoby jak wymusi***263; odpalenie gry na ni***380;szym DX aby chodzi***322;a jak w Win7. Osobi***347;cie mam Win7 i nie specjalnie mam ochot***281; na upgrade do 10tki. |
http://www.ppe.pl/news/46650/quantum...noznaczne.html - kolejny powód czemu W10 jest gorszym systemem ;) Szkoda, że nie było testu pod 8.1 - akurat jakoś polubiłem ten system.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Myszy może i zmieniane, a touchpad wyłączony? :>
|
ostatnio na 10 pojawił mi się problem z "samojeżdżącą myszką" ... na dodatek sama robi prawoklik ?!
myszy zmieniane, pomaga restart laptopa. P.S. wersja najnowiejsza 1607 kompilacja 14393.15 ... |
Pisałeś o keyloggerze i do tego odnosiłem swoje wypowiedzi. Nie ważne jakie dane podajesz, mechanizmy zapamiętywania wpisanego tekstu z klawiatury były od dawien dawna, są i będą w systemach operacyjnych oraz oprogramowaniu. Gdy wpiszesz w DOS-ie PESEL, a nie ścieżkę dostępu to też go zapamięta. Napisanie zaś prostego programu wyłudzającego dane i zapisującego wszystko do pliku to prościzna.
Firefox, w rękach nieświadomego użytkownika jest jak superszpieg. Można sprawdzić wszystko co robił w sieci taki człowiek. Jeśli biedak klikał "zapamiętaj hasło" to również logować się wszędzie tam gdzie on. Zresztą dotyczy to wszystkich przeglądarek. Od zbierania takich danych do ich niewłaściwego wykorzystania zaś droga niedaleka. Nikt nie jest w stanie sprawdzić co robią kolejne poprawki, których jest zatrzęsienie. Wystarczy jedna, która wyśle komuś wszystkie zapamiętane informacje. Warto dodać, iż rzesza użytkowników nie zmienia ŻADNEJ opcji bezpieczeństwa w przeglądarce po jej zainstalowaniu. Jak rozumiem nie używasz 10-tki, a na dowód tego co piszesz podajesz linki z sieci. Cóż, ja obecnie mam dostęp do sporej liczby komputerów z tym systemem i z ciekawości monitoruję sprawę zmiany ustawień. W pracy i u znajomych plus mój własny komputer to obecnie kilkanaście maszyn. Nikomu jakoś nic się nie zmienia. Także twierdzę, że to o czym mówisz nie ma miejsca. Obecnie mamy aferę i wyciek danych z systemu PESEL, czyli sam PESEL i cała masa informacji z nim powiązanych (ponoć 28 punktów informacji). Media mówią, że dotyczy to połowy Polaków powyżej 18 roku życia. Te dane wystarczą aby nas okraść z pieniędzy, albo pobrać kredyty na nasze konto. Przy tym szpiegowanie Windowsa to raczej dziecinada. Ludzie lubią o tym pisać bo to Windows i trzeba niszczyć M$, ale kto ucierpiał w wyniku zbierania tych danych przez system? Nic o tym nie wiem ... Kolega niech mnie logiki nie uczy ;). Jeśli kogoś W10 przeraża to niech go nie używa, po co żyć w strachu, nie warto. |
Serio, porównujesz wpisywane komendy do terminalu/cmd ze szpiegowaniem? Czy w CMD wpisujesz jakiekolwiek prywatne dane?
A co do Lisa to pomyliło się coś Waszmości. Całą telemetrię (nie mylić ze szpiegowaniem...) można wyłączyć. Mozilla ma specjalną stronę z poradnikiem (firefox automatic connections, gugluj). Jedyne co mi się nie podoba to rejestracja odwiedzonych stron w sql i tego nie da się usunąć, ani wyłączyć z poziomu przeglądarki, trzeba usuwać fizycznie plik. Osobną kwestią są skrypty, choćby Google które generują odcisk na podstawie meta danych jakimi się przedstawia przeglądarka (rozdzielczość, system, dodatki itd.). Można nie używać, można blokować. Jeszcze inną kwestią są dodatki które samemu trzeba monitorować. Może u Ciebie nie prawda, a u wielu osób to wciąż prawda... Czytałeś całe to zdanie czy robisz dziwkę z logiki? Oczywiście, że nie zagwarantuje, tak jak żaden inny system kiedykolwiek. Wniosek z tego co wcześniej napisałem powinien być taki, że czy to jest Windows XP, 7, czy jakikolwiek nowszy to ilość ataków nie ma dużego znaczenia jeśli dba się o pierwszą linię obrony, między innymi dlatego że do dziś jest masa 0dejów, które działają do dziś w najnowszej 10tce. A więc: usprawiedliwianie szpiegowania wyimaginowanym bezpieczeństwem to zbrodnia przeciw ludzkości. ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:12. |