![]() |
O i tu berion dobrze prawi... trzeba zrezygnować z Androida, na rzecz Apple :taktak:
Sam się zastanawiam czasami, a może jednak Apple... tylko ten interfejs Apple strasznie pedalski jak w Androidzie... :( Gdzie te czasy, noki N95 gdzie można było decydować jaki kolor ma interfejs... |
Chyba nie ten cytat Andy. ;p
- - - Doskonale wiem co to jest Google Framework i wymagają go nie tylko aplikacje Google (porównanie do DLL chybione, porównałbym raczej do IE...). Taki Contact+ używa tego gówna do geolokalizacji, ale ja tego nie używam, więc nie jest mi do szczęścia potrzebna instalacja GF dla tej konkretnej aplikacji - więc chciałbym mieć możliwość wymuszenia jej instalacji. To jest tak samo wkurwiające (bo inaczej nie da się tego nazwać) filtrowanie urządzeń zgodne/niezgodne. To ja mam decydować czy jest zgodna czy nie... Często bywa tak, że jest, ale jest przefiltrowana dla mojego urządzenia. Coraz częściej zaczyna się czuć jak w kaftanie bezpieczeństwa w pokoju bez klamek - coś decyduje za mnie... Jola się może skończyć i co z tego? Wyprodukowane telefony z obecnym softem mnie zadowalają na dzień dzisiejszy, więc nie obchodzi mnie to, ze znikną z rynku za jakiś czas, nie obchodzą mnie przyszłe aktualizacje skoro na dziś to co ma mnie satysfakcjonuje (Androidy 4.4+ już przestały z tak trywialnego powodu jak pedalizm w GUI). Tj. jedynie w takim wymiarze że będę zmuszony przesiąść się kiedyś na inną platformę. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Jola już "tylko" 1000zł kosztuje. Ja się jeszcze wzbraniam bo biały kolor mi nie odpowiada, i fajnie jakby była druga połówka z klawiaturą. Kupiłbym nawet dziś. |
Android 6 @HTC HD2
|
Fakt faktem od wersji 4.4 z androidem dzieje się coś złego.
Zniknęła obsługa GPS, zrobiono to via usługi Google Play z irytyjacymi monitami.. Potem ten numer z obsługą kart SD. Wymagania sprzętowe wzrosły. Niby działa tak samo dobrze, ale w CPUSpy widać że procesor bardziej się wysila. I może interfejs się sporo zmienił, może pod maską są usprawnienia - a tak naprawdę po downgrade z 5.0 na 4.3 ja widzę zmiany ... tylko na plus ... Bo funkcjonalności nie straciłem żadnej!. W ogóle zastanawiam się, czy następny telefon będzie z androidem. Nie dlatego, że Android jest zły. Ale dlatego że polityka Google niszczy pomału ten system tak samo jak polityka Apple niszczy iOS. Google jest coraz bardziej agresywne w tym co robi i coraz bardziej nastawione na zyski, co widać ostatnio na płatnym YT. Ja nie chcę aby mój telefon na boku dla kogoś np. zbierał dane o natężeniu ruchu ulicznego, robił wardriving czy kablował na mnie do bazy. To mój telefon. Aktualnie na moim telefonie z Androidem 4.3 nie ma ani jednej aplikacji od Google poza sklepem Google Play (głównie dlatego że nie mam usług Google więc i tak by się nie uruchomiły). I tak jest dla mnie OK. Nic więcej od nich nie chcę i nie potrzebuje i chciałbym mieć taki wybór. Sprwadziłem i bardzo dużo aplikacji które używam jest już na WP - więc może jednak Windows 10. A może Jolla? Tizen? Pewnie skończy się na Flyme. Zobaczymy. W 2017. |
Heh musiales sie pytac? zaraz ci powie ze mu animacje przeszkadzaja ze wszystko wyglada jak by mialo 8bit i zaczne marudzic na temat danych osobowych lol2
|
Wczoraj nikt nie narzekał na błędy, które by uniemożliwiały korzystanie ze smartfona więc się skusiłem i mam już 6 :-D
Cieszą nowe animacje, które działają płynnej. Cieszy przyznawanie aplikacjom uprawnienia - w cm działało, to prawie tak samo. @Berion dlaczego nie da się używać? |
Cytat:
|
Android skończył się na wersji z motywem Holo. Pedałofona nie kupię. :nie:
A tak swoją drogą, ma ktoś może wersję Contact+ sprzed wprowadzenia material design? Tego gówna co teraz jest nie da się używać, a deweloperzy mnie olali. Już NIGDY więcej nie zaktualizuję aplikacji w ciemno... |
Cytat:
|
A bedzie dzialal na noki z symian ? lol2
|
Rozpoczęło się udostępnianie Androida 6 dla LG G4 (-:
|
Mój brat swojego Samsunga Note po wprowadzeniu Androida 5 był zmuszony oddać do serwisu.
ASUS w Zenfonach też schrzanił update - ja mam już dość Lollipopa, wgrałem 4.3. Lżejszy, szybszy, bez głupich ograniczeń. Nie updatuje chyba nawet gdyby marshmallowa dali. Od Kitkata im nowszy Android tym gorszy. |
Chodzi o pierwszą wersję Androida 5 jaka została wypuszczona na S5.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:47. |