Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Android Flame War (https://forum.cdrinfo.pl/f124/android-flame-war-89994/)

andy 16.05.2013 19:11

Nowe IDE dla programistów aplikacji na platformę Android

andy 15.05.2013 19:12

Konferencja Google dla programistów na żywca pod adresem https://developers.google.com/

btw, Samsung Galaxy S4 z czystym Androidem, odblokowanym bootloaderem dostępny w sklepie Google Play.

sobrus 14.05.2013 21:28

To było do przewidzenia, open source niewłaściwie użyte może zniszczyć cały przemysł softwarowy.
Przeżyją tylko ci, którzy potrafią na nim zarabiać. Tak jak Google czy Canonical.
Przy okazji przy tych firmach widać, że niekoniecznie są to Ci, którzy mają najwię***312;szy wkład w rozwój.

Oczywiście to jest póki co fikcja, ale patrząc jaki poziom osiągają dziś aplikacje open source można być poważnie zaniepokojonym.
Utrzymują się tylko giganci którzy byli wcześniej i JESZCZE są lepsi. Reszta może zwijać interes.

andy 14.05.2013 20:35

Ilość załączników: 1
Android deklasuje konkurencję. Nie jest to dobre dla rynku :/

Załącznik 62392

andy 09.05.2013 23:05

Gdyby ktoś chciał ograniczyć zużycie energii przy internecie na 3G, to niech sobie takie wpisy:
Cytat:

ro.ril.hsdpa.category=1
ro.ril.hsupa.category=1
ro.ril.hsxpa=0
doda do pliku: /system/build.prop

Jeżeli je tam ma, to niech ustawi wartości takie jak podałem. Wymusza to połączenie po UMTS na 3G.
Minus tego rozwiązania, to zmniejszenie prędkości łącza.

Testowane na CyanogenMod 10.1 @ HTC Sensation

Patrix 04.05.2013 13:27

Już mam JB na SII,
najpierw zmieniłem CSC na XEO, ale Kies tym razem twierdził, że mojego telefonu nie da się aktualizować :szczerb:
poprzednio twierdził, że dla mojego regionu (XEH) nie ma aktualizacji.
Ale ja wiem lepiej od Kies, ściągnąłem legalnego ROMa i wrzuciłem Odinem.
Kies to gó*no :taktak:

Widzę, że JB ma kilka rzeczy trochę inaczej, zdecydowanie podobają mi się foldery na ikonki.
Sądzę, że SII w przyszłości otrzyma jeszcze kilka - tym razem - nieoficjalnych aktualizacji od XDA do nowych Androidów,
bo Samsung chyba już się wypnie na SII z aktualizacjami po tej ostatniej.

Oczywiście wszystko się udało bez roota.

Patrix 02.05.2013 16:00

Cytat:

Napisany przez ynsiwy (Post 1250006)
Tak ale to nie działa w 4.1.2, w JB trzeba mieć roota i aplikacje CSC z marketu

W 4.0.3 działa - dlatego robię to teraz, a nie potem :>

sobrus 01.05.2013 22:57

"-system" backupuje aplikacje systemowe (a raczej pewnie ich dane/ustawienia, bo wątpie żeby przywracało apk z ROMu).
Aplikacje dostarczane z telefonem są właśnie traktowane jako systemowe.

Jeżeli dałeś -all to może tego już nie trzeba, ale na zimne lepiej dmuchać.

ynsiwy 01.05.2013 22:18

Odp: Android Flame War

Tak ale to nie działa w 4.1.2, w JB trzeba mieć roota i aplikacje CSC z marketu

Patrix 01.05.2013 21:01

co daje przełącznik -system?
Generalnie robię backup ponieważ chcę zmienić CSC z Węgier na Polskę i przywrócić kopię plików/ustawień,
nie wiem czy znacie tą metodę, ale nie trzeba mieć do tego żadnej aplikacji ani roota:
*#272*imei#, gdzie imei to kod imei, są do wyboru wszystkie CSC - uwaga zatwierdzenie CSC robi wipe.

Berion 01.05.2013 20:51

Otwórz sobie ten *.apk w jakimkolwiek programie obsługującym ZIP i sam zobacz. ;)

sobrus 01.05.2013 20:48

Wydaje mi się że SMS nie backupuje (głowy uciąć jednak nie dam), natomiast nie ma problemu aby wykonać kopię na kartę SD z poziomu domyślnej aplikacji.
Działa znakomicie, nawet MMSy z zawartością backupuje :taktak:

Do backupu możesz jeszcze dodać -system.

A tak btw -shared zrobi kopię karty SD co może sporo potrwać :taktak:

Patrix 01.05.2013 20:15

Czy komenda adb backup -apk -shared -all wykonuje również kopie sms?
Czy może dla bezpieczeństwa strzelić też backup przez Kies?

Berion 24.04.2013 12:49

Ostatni raz próbowaliśmy w listopadzie i nie wiedzieliśmy czy się śmiać czy płakać. Ale tak serio, być może jest bardzo zasobożerny a my mamy po prostu za słaby sprzęt, nie wykluczam.

A i tak mi się przypomniało:
Moim celem nie jest zostać zauważonym (płace w Polsce w tej branży są mierne) tylko samemu stworzyć miejsce pracy. Oczywiście nie uda się to dzięki jednej aplikacji na Androida, ale od czegoś trzeba zacząć. :)

andy 24.04.2013 12:45

Próbowałeś najnowszą wersję? Działa o wiele wydajniej niż przednie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:30.