![]() |
Cytat:
Jak w komputerze zastosujesz dysk SSD to gra się może np. szybciej ładować do pamięci. iPhone ma 2x większą wydajność w SC, więc programy które nie są zrównoleglone powinny działać widocznie szybciej a tak nie jest. Cytat:
Patrząc na to jak się*aplikacje uruchamiają, to można raczej stwierdzić śmiało, że z działaniem jest podobnie - nie wykonują się szybciej mimo 2x operacji w SC :D Magia optymalizacji iPhona :D Cytat:
Cytat:
Tak czy inaczej tak zachwalałeś iPhona a tu zonk. Dlaczego nie odnosisz się do większego zapotrzebowania na pamięć przez przejście na architekturę 64 bitową? :D :P Jak na razie nie widać tego zysku o którym trąbili na konferencji ;) No ale Apple zawsze było gut w marketingu. |
Cytat:
Porównywanie szybkości uruchamiania aplikacji na dwóch różnych systemach nie mówi nic o sprzęcie. Choć nie da się zaprzeczyć że iOS wypada tu słabo. Cytat:
W sumie nie ma co się rozpisywać, iPhone 6 + ma 51k w AnTuTu i ten wynik nie bierze się przecież znikąd. https://www.youtube.com/watch?v=UywEX-Woth8 Cytat:
Cytat:
Przykładowo w Android 4.X mamy kompilacje w czasie uruchamiania, w Android 5.0 kompilację przed uruchomieniem, w PalmOS w ogóle programy się nie uruchamiały (wszystkie były zawsze w pamięci zamrożone). W Linuxie wszystkie biblioteki są współdzielone, w FreeBSD mamy porty gdzie każdy program ma swoje biblioteki które musi wczytać. iOS ma też mniej pamięci i musi być moze coś zamknąć zanim wczyta kolejną, tamta musi coś zapisać itd. Szybkość uruchamiania jest ważna dla użytkownika, ale nie mówi nic o tym jak szybko działać będzie np przeglądarka internetowa. Cytat:
Hardware G3 jest w oczywisty sposób mocniejsze, choć: https://www.youtube.com/watch?v=v-jkvcT0fpM S4 Pro też jest teoretycznie mocniejsze i co z tego? Cytat:
Cytat:
Choć masz rację ze Apple głupio zrobiło (i to delikatnie mówiąc) z tym 1GB RAM niczym w telefonie za 350zł. Cytat:
Czysty marketing ;) https://www.youtube.com/watch?v=Lb79JyQkf30 |
Cytat:
Cytowałem tę wypowiedź: Cytat:
Podobnie jest tymi operacjami w SC. Jeżeli iPhone ma 2x więcej to aplikacje powinny działać szybciej/wydajniej. Oczywiście nie należy porównywać systemów liniowo, ale ten wzrost powinien być*widoczny a go nie ma. Oznacza to tylko, że iOS ma większe wymagania ? :D Cytat:
Aplikacje na iP uruchamiają się z podobną szybkością a czasami nawet delikatnie wolniej ;) Cytat:
Cytat:
W ogólnym rozrachunku aplikacje na iP działają tak samo jak na Androidzie mimo mniejszej wydajności w SC. To oznacza tylko jedno - iOS jako system jest bardziej wymagający. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wybacz ale to jest bardzo istotne! Za rok wypuszczą iP6+S z 2GB RAM i będzie to rewolucją! Przy iOS 9 system będzie chodził wydajniej niż teraz iP6+ z iOS8. A co z modelami ubiegłorocznymi? HU KERS. Jeżeli komuś będize to przeszkadzało to kupi najnowszy model - i to cała tajemnica rosnących słupków sprzedaży :D |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co nie zmienia faktu, że w grach i wymagających aplikacjach pewnie Snapdragon będzie szybszy. Cytat:
Cytat:
To że uruchamia się szybciej zgoda, ale renderowanie stron czy szybkość JavaScriptu to raczej już M8 polegnie. Cytat:
A Ty dalej że wypada słabiej. Sorry ale taka dyskusja jest bezcelowa. Cytat:
Cytat:
Ale która słuchawka z Androidem 2.x dostała oficjalnego Lolipopa? HTC Sensation ma? |
Samsung S5 -> już trzy aktualizacje zaliczył do Lolipopa - do tego ma dostać aktualizację do 5.0.1
|
No ale iPhone 4S to telefon z 2011 roku, 800Mhz i te sprawy i ma aktualizacje do iOS 8.1.2.
Pewnie na tym się skończy, pewnie iOS8 nie biega na tym gracie tak jak biegał 5.0. Ale i tak miło. |
To ja już wolę nie dostać update jak ma działać gorzej niż poprzednio tylko za to by mieć wyższy numerek....
|
No ja bym jednak wolał dostać update niż komunikat "Sorry, iOS8 required" przy próbie zainstalowania lub update aplikacji...
Wiadomo, każdy telefon kiedyś będzie za wolny i skończy w śmietniku. |
Cytat:
|
Nie na allegro - bo tam nie kupują, na olx - trzy graty smartphon'nowe tam opchałem :D
|
Różnie z tym olx jest ale plusem jest, że darmowy i ogłoszenia mogą wisieć, tylko odnawiać.
|
Prędzej uda się sprzedać na olx niż na allegro
Allegro do rzeczy nowych ok, ale do używanych olx jest lepszy... |
|
Ciekawostka dotycząca androida - a raczej przykra wiadomość dla użytkowników kupujących legalne aplikacje.
Miałem sobie zakupioną aplikację PicSpeed HD Wallpapers PRO - jedna z najfajniejszych aplikacji do tapet, i co się okazuje po zrobieniu wipe telefonu i chęci wgrania tejże aplikacji na nowo? Aplikacja znikła z marketu, ba znikła z listy aplikacji i z historii zakupów! Myślę co jest grane, zacząłem sprawdzać stare e-maile z potwierdzeniem kupna - może nazwę pomyliłem, ale nie, w potwierdzeniu aplikacja jest na liście zakupów nie ma oraz w sklepie również. Backup aplikacji jednak się przydaje ;) Skoro to się stało z jedną aplikacją - z innymi może być podobnie - mogli chociaż jakieś ostrzeżenie dać o zniknięciu danej pozycji... zakupionej... U was też nowy tapatalk działa tragicznie? Wróciłem do starej wersji i problemy z przeglądaniem forum znikły - a może tylko u mnie nowa wersja tak źle działa... |
pvstar+ też najwyraźniej znikęło z marketu.
Zarówno płatne jak i free. No nie bez powodu - konkurowało z Youtubową aplkacją od Google, umożliwiało m.in słuchanie YT z wyłączonym ekranem i cacheowanie utworów na karcie SD. I kto tu się śmieje z Apple :> |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:29. |